Rybářský řád: řídit se brožurou nebo internetem?

Zjistil jsem, že prý rybářská stráž bere jako vyšší "zákon" to co je vyvěšeno na internetu. Takže pokud má MO míru štiky 50cm a na webu vystaví změnu na 60cm a já si podle přílohy k povolence ponechám štiku 50cm, tak mi můžou sebrat papíry. Zdá se mi to docela zmateční. Už jenom kvůli starším rybářům, kteří se na internet nedostanou. Dále bych se chtěl zeptat na minimální délku nástažní rybičky. Vím, že je stanovena např. na Orlíku, ale včera mi jeden důchodce zarytě tvrdil, že to bylo odsohlaseno na celém uzemí od 1.dubna 2018. Nikde jsem tuto informaci nenašel.
Autor diskuse: Deawon - Profil , 10.4.2018 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Thomic - Profil | Út 10.4.2018 18:42:04

Dobrý den,
Vezmu to od konce- celosvazové zavedení minimální délky nastrazní rybičky je teprve v jednání, pokud je nekde zavedené, je to na základě bližších podmínek, uvedených v popisu.
Ohledně platnosti internet vs. papírový řád- je to složitější. V případě změny zákona nebo vyhlášky je rybář povinen řídit se novým zněním bez ohledu na papírovou verzi (typická situace změny denní doby lovu od 1.dubna- tady jde o zmírnění, takze problém nehrozí, ale kdyz se před dvěmi lety zvedla míra kapra na 40 Cm v průběhu sezóny, platilo to také hned ačkoli v papírové verzi to bylo jinak). Ohledně pravidel v bližších podmínkách je to obdobné, ale v praxi se ke změnám BP v průběhu sezóny nepristupuje, takze je to vlastně irelevantní; zavedené změny v BP se aplikují az s novou sezonou (formou dodatku k RŘ a soupisu revíru). Sledovat internet je ale docela užitečné hlavně z toho pohledu, že se zde zveřejňují krátkodobé hájení (závody, zarybneni), což v soupisu nenajdete. Tomas Kocica