Jak brzdíte při vyvážení?

Byl jsem svědkem různých zážitků při vyvážení což mě donutilo bádat.Problém je, jak brzdit vlasec když loď jede.Nechat povolené cívky točit je o překrucování,prst na přední hraně cívky a odklopený oblouček je bezpečné,pokud to nedrží manželka a neudělá se jí okolo prstu smyčka.Kdo to zažil,ví o co jde.Pokud je po ruce kolega, je to o ničem.Co ale rybář samotář?Mám již rok vyzkoušený systém a tímto to dávám do placu.Neumím to vyfotit,tak to krátce popíši.System je v podstatě dva jakoby štětce, šířka asi 6 cm,jsou otočně na držáčku na tripodu,po odklopení oblouku se položí shora na cívku,tak že konec štětce je asi1cm přes střed cívky.Vozili jsme s tím 3 týdny nepřetržitě na dvou stojanech a nemá to chybu.Samozřejmě to mám v nerezu,štětky jsou z kartáčů které se montují pod dveře, nebo jako těsnění střech venk. bazénů.Sbor skeptiků zde mě strhá, že když bude fičet, tak že to udělá oblouk,jelikož je to poměrně jemné,ale to nevylučuje navíc přidržení,ale když je kus vedle záběr,žádná škoda, když se to opustí.Tak a teď do mě, už se těším.
Autor diskuse: Kutil - , 23.1.2005 všeobecné - techniky lovu

Petr <´)))>< - Profil | Po 24.1.2005 19:46:12

Já zavážím s prutem! Hezky to chce nahodit motůrek, prut do ruky a přibrzďovat si sám prstem :-) A když není motůrek - prut mezi kolena a brzdím přitisknutím nohou k sobě (je to ale na delší vzdálenosti vo koule! Zato ženskjem to obvykle jde dobře :-))))

kozlikl - Profil | Ne 23.1.2005 16:30:32

Sportovní Rybář dováží patentovaný a velice jednoduchý výrobek k vyvážení.Je to vpodstatě velký kolík který má jedno rameno kratší. Otevřu naviják připnu kolík dlouhou stranu opřu o hranu cívky a můžu vyvážet. Ještě nikdy se mi nic nezamotalo a vlasec byl pěkně napnutý.

izi | Ne 23.1.2005 15:49:41

není to špatný nápad když jsi sám, ale není nad to když jsou dva a ten druhý to u konce přidrží a napne ovšem nesmí to držet ženská, to pak je lepší ten štětec