Lov na malých zarostlých říčkách s feederem- Zkušenosti, rady, tipy, úlovky...

Nazdar rybáři, jakou máte zkušenost s lovem Feederem na malých, mělkých a zarostlých říčkách? Jednu takovou mám nedaleko domu, tak se na ni chysám právě s feederem. Nějaké zkušenosti ohledně výběru prutu, navnady, nástrahy a celkově- strategie lovu? Kdby někdo měl nějaký pěkný úlovek právě z takovéto vody, pochlubte se s ním :)
Autor diskuse: Beerkis - Profil , 24.12.2017 feeder - revíry, cestování

Pepé - Vsetín - Profil | Ne 14.1.2018 9:39:46

Opravdu nejdůležitější faktor je být u takové vody v naprostém (!!!) klidu.

Výběr prutu pak záleží na tom, jaké ryby budeš lovit. Pokud tam budou vázky a větší ryby, potřebuješ vercajk, kterým tu rybu snadno ukočíruješ. Tomu podřiď i sestavu.

A je to hodně o čekání, protože ty starší zkušenější ryby se k háčku moc nehrnou. Ovšem to je to, co mně osobně na tom baví nejvíc!

Ať se Ti daří!

pohodak - Profil | Ne 14.1.2018 9:10:04

Mam take potociky za domom viac niektore su uz tak zarastene ze sa tam neda chytat.
Riesil som to bud s malym plavakom a udicou okolo 2 m pripadne sa osvedcil 5m bic.
Bic mal vyhodu ze som mohol stat dalej od breho a maly plavak polozit presne kde som chcel.
Ryba bola naucena na mensipohyb nakolko na vrchu isla cyklotrasa ale pri vode sa pretrcat znamenalo slaby alebo ziadny úlovok.
Podarili sa aj nejake male kapriky ci dokonca mrena cca 50cm.
Skusali sme aj korku chleba na hacik bez nicoho a pustit ju dole prudom.Niekedy s úspechom-kapor a niekedy to len biela ryba odobala.
Podstatne je:
1nepozorovane sa priblizit a nerobyt kraval
2 jemna montaz ideal plavak
3 pokial je moznost trosku si predkrmit flek
4 striedat miesta pokial sa da po vytiahnuti vedsej ryby na danom mieste sme dany den tak max este belicky chytali
5 udrzat to v tajnosti inac sa ti nam niekto nasackuje a si dochytal
Prajem peknu rybacku

TGH - Profil | Ne 14.1.2018 1:13:34

Chodím s pickermi a lovim i kapry do 70cm. Hlavne nenápadne, potichu a striedať fleky. Občas používam i mierne selektívne nástrahy. Pelety malých priemerov, niekedy len polovicu 8mm peletky, celkom mi to funguje na kaprov a väčšie biele ryby. Keď je voda plytšia a čistá, treba dlhšie čakať na záber a nerobiť hluk. Vtedy používam pva niť s pár peletkami ktoré nahodím spolu s nástrahou. A ďalej nedokrmujem. Po ulovení väčšej ryby sa sťahujem.

Lubo - Profil | Pá 29.12.2017 10:22:53

V prvé řadě doporučuji nepřibližovat se úplně k vodě. Vše si pěkně nachystat dále od břehu a až potom se opatrně přiblížit k vodě bez zbytečných prutkých pohybů a nahodit. Nedupat, nevrtět se, tiše čekat na záběr. To ostatní bych zvolil jak píše níže “já 2.”

já 2 - Profil | Út 26.12.2017 11:22:09

Beerkis - >> Chytám na velmi podobné vodě, kroutí se a je plná padlých stromů, okolo je všechno možný.
90% vycházek chytám s 3,6 match, ale pokud dojde na feeder, beru 2,7, nebo 3m prut. V teplých měsících vůbec nepoužívám krmítka, pouze hážu do vody kukuřici a dostřeluju červy. Chytám na kuku, červy, žížaly. V chladných obdobích, používám malé krmítko. Naprosto se mi neosvědčili umělé nástrahy jako pelety, držím se jen živočišných a plechovkové kukuřice. Chytám tam hlavně, světe div se, kapry. A párkrát se mi stalo, že ryba prostě odjela za 60m vzdálenou zatáčku a tam to pověsila a utrhla... fakt nevím co to bylo...
Nejdůležitější je najít zajímavé místo, ať již hlubší, nebo jiné dno, prostě něco... a tam to zkusit

skwor - Profil | Út 26.12.2017 8:35:40

Tyhle vody mám rád. Picker s nejjemnější špičkou, olůvko 5-8g (když krmím, tak rukou, ale většinou to není třeba) a přesouvat se podle potřeby a ryby hledat.

numen - Profil | Po 25.12.2017 18:42:25

Na podobné vodě chytám s krátkým pickerem. Malé krmítk a couram, snažím se tu rybu najít. Zůstanu půl hodiny na místě a když nenajede větší ryba píšu use tak o 500m. Je to hezký chytání spousty krásných ryb. Nikdy nevíš co přijde.

bobco - Profil | Ne 24.12.2017 22:29:33

Mám podobnú vodu v okolí volil som radšej plavak rýb bolo dosť ale po väčšine v noci na chemické svetlo. Kapor max 65 ale dalo sa zachytat aj v zime za svetlá nič ako náhle sa zotmelo ryba vyplávala z prekážok a vyčistila miesto do posledného zrnka kukurice.Večer som hodil za hrsť kukurice k brehu do čistej vody keď som prišiel ráno po ceste do práce skontrolovať kukuricu bola preč a to bol koniec novembra. Zaujímavé bolo že na picker som mal omnoho menej záberov ako na plavak.Potom sa prevalil môj spôsob lovu a o ostatné sa postarala ľudská chamtivosť....
Už tam nechodím

Karasík - Profil | Ne 24.12.2017 20:30:22

Vyzkousel bych toho vice. Jemny picker, hodne bych veril plavane, ale precizni udice a vedeni splavku. Rozhodne bych neopomenul to prochytat treba s marmyskou v kombinaci s hnojakem. Hledat diry, tisiny prohlubne. Pokud to mas kousek muzes zkusit pravidelne krmit misto, kteremu veris. Kdysi jsem na podobne ricce chytal a nejlepsi vysledek prinesl cca 0,5g splavek a potom marmyska, ta nenecha zadnyho tlouste v klidu a je tu potencial i pro drave ryby. Pripadne ul vlacka, ale s tou nemam zkusenost. Kazdopadne bych necekal, ze si sednu na jedno misto, nakrmim a ony prijedou. Rybu bych aktivne hledal. Jednou mi vzala stika rohlik, nikdy nevis co ti na takove vode zabere.

Hurvinek - Profil | Ne 24.12.2017 20:21:59

Velice rád chodím chytat na potok široký cca 4m. Chytám na feeder 3m a na splávek. Nejraději používám kukuřici. Kapří od 45cm největší vytažený na břeh 65cm, větší vyháknutý. Velice často se nedá ryba udržet větve stromy apod.

Dragoun6969 - Profil | Ne 24.12.2017 17:15:47

To je spíš(podle fotky) potok.Ale i tam se dá nachytat.

Knedla12 - Profil | Ne 24.12.2017 16:52:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chytal jsem na taky malé, ale oproti fotce větší řece. Voda je to neuvěřitelně prochytávaná a dle místních tam slušnější ryba není. Během 2 let jsem tam měl asi 15 docházek a chytal jsem hlavně podoustve, pak jsem se snažil cíleně zaměřit na kapra 50cm a chodil jsem s 15g olůvkem, pletenkou (místní chytají povětšinu silon) a jednou kukuřicí pod vlas na 10 háček. Nebylo to jako normální rybolov, ale třeba 7 kaprů za 3 hodiny se mi podařilo, ostatní kteří seděli u vody maximálně podoustev, z 10 lidí nikdo kapra.
Chce to chytat odlišně, snažit se chodit na klidné místa a zjemnit. Pokud je možnost tak by bylo ideální si místo předkrmovat, ale nikdo to nesmí vidět, pak je průser.
Nakonec jsem lapnul největšího asi 58, ale narozdíl od ostatních jsem aspoň viděl rybu větší než 30cm :)