Uchovávání úlovků během přepravy

Zajímalo by mě jak přechováváte úlovky od chycení až po uložení doma do lednice či mrazáku. Opomenu přechovávání v cajdáku vzhledem k neustálé změně lovných míst při vláčení. Četl jsem například, že po ulovení a zabití se doporučuje rybu uložit do boxu, tašky, košíku mezi rozestlané kopřivy. Má to údajne zpomalit procesy co probíhají v mase po zabití. Vzhledem k zvyšující se venkovní teplotě je to docela aktuální téma :)

Na internetu jsem našel mini chladící boxy, ideální co by se veslo do batohu.
Autor diskuse: str66 - Profil , 27.4.2017 všeobecné - náčiní, doplňky

Honza. - Profil | Pá 28.4.2017 16:05:41

A jéje, počkejte jak vám C&R lovci vyčiní!

retrívr - Profil | Čt 27.4.2017 19:22:32

marmyš >> Tady toho fakt moc nevymyslíš, nová doba však určitě vymyslí chlazené boxy atd.Ale to mne nebaví, jsem zvyklý si poradit.

marmyš - Profil | Čt 27.4.2017 18:51:05

retrívr >> My třeba tady na to máme hlavu ,ale druhého to nenapadne. Zas má možná tu hlavu na něco jiného-třeba na česání:-))

retrívr - Profil | Čt 27.4.2017 18:45:54

marmyš >> Osobně s tím nemám problém ale Tvoje řešení je jednoduché, používané i v jiných situacích, spolehlivé. Ale i tu petku musíš umět ošetřit, tak jak jsi naznačil.Proč vymýšlet vymyšlené.

marmyš - Profil | Čt 27.4.2017 17:41:35

str66 - >> Zamrazit PETku a zabalit do staré osušky. To celé hodit do nějakého "žebradla" přes rameno. Po vykuchání rybu přiložit k lahvi a je to. Pokud by třeba šlo o větší rybu(štiku...),tak rybu na dvě půlky-napříč.

JRC62 - Profil | Čt 27.4.2017 17:32:48

Já osobně pokud na lovu zabiji a vykuchám rybu,tak v žádném případě ji neomývám vodou,jen do ní vložím kousek látky aby mi vysala vlhkost a celou ji do suché látky zabalím.Právě voda působí v teple
kažení masa, to samé kopřivy které vodu obsahují,a taky záleží jak dlouho budeš s tou rybou chodit.