Miešanie krmiva - 4-5 hodín pred začatím lovu

Je dobré zamiešať krmenie, v ktorom je pražená strúhanka (plus trocha hrubej múky a krupice) pár hodín pred začatím lovu?

Doteraz som na krmivo nedbal tak moc ako by som mal, miešal som ho hneď ako som prišiel k vode, počas lovu som musel po pár náhodoch (prehadzujem asi po 5-8 minutách) doplňovať vodu, pretože strúhanka všetko vypila.. :) Teraz som zamiešal krmivo (11:15) a o tej tretej by som išiel na ryby :D
Autor diskuse: PeterSzoke - Profil , 13.8.2016 feeder - nástrahy, návnady

Luboš22 - Profil | Út 23.8.2016 23:19:26

Já jsem si vždycky myslel,že hrubší směs je lepší.Proto radši kupuju method mixy.Jako myslím na kapry.Mám to chápat tak,že jemná mně vytvoří mrak ve vodě?

marmyš - Profil | Út 23.8.2016 23:02:46

PeterSzoke >> Zkus Lorpio-kapr

PeterSzoke - Profil | Út 23.8.2016 21:53:52

Willow >> Strúhanka preto, lebo bola a chcel som to skúsiť :D Ale kupujem Rypomix krmivo, vážne rozmýšlam na prechod na Timára... Pretože.. Rypomix - viac šrotu, menej vône, menej farby, 1,5 €/kg... Timár - ešte viac šrotu, je jemnučké, viac arómy, urobí vo vode slučný oblak, 1,33€/kg)

Sensas.... Drahé, nepotrebujem to, keby idem. napr. na súťaž alebo veľkú priehradu, kde je mnoho rybárov a potrebujem mať niečím výnimočné krmivo, tak ho bez problémov kúpim ale...

Postupné vlhčenie - určite, inak miešam aspoň 2--3 minuty, nechám odstáť aspoň hodinu/dve, nech sa to dobre nasiakne a potom dovlhčím tak ako treba alebo troška menej..

Sito - nemám, nepoužívam, viem ho zamiešať tak, aby tam neboli hrudky ale bolo jemné, akurát sa ošidím o to prevzdušnenie no...

Ďakujem určite za radu :)

Willow - Profil | Po 22.8.2016 15:28:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

PeterSzoke - >> Strouhanku už nepoužívám do solidních krmítkovek.Třeba Sensas to úplně zničí,stačí jílová hlína a přesátý kuku šrot,ale raději ředím krmítkovkou za pár korun,ať Sensas,Timár,Lorpio atd.Jsou to ta 3-5kg balení za pár korun,ale ředím 1kg fajnofky a max.0,4kg levného,pokud možno,podobný typ a přesátý,zbavený větších kousků ,,řediny",potřebuji nastavit chuť Top krmení,néé ji zlomit.edit:postupné vlhčení a ×krát síto,je samozřejmost.Krásně nadýchaná,provlhčená směs ,dává nejlepší výsledky,pro mě základ..?!??!!

1975 - Profil | Ne 21.8.2016 17:47:39

RomanS >> to mas prvdu kolikrat sebelepsi vune a zaber neprijde a nadruhou stranu smrad ze by se clovek poblil a voda se jen vari

RomanS - Profil | Ne 21.8.2016 17:13:24

1975 >> ono občas když si ryby řeknou že budou žrat tak budou, někdy když si rád za každej záběr je může odradit i menší drobnost než nakejslý krmení.

1975 - Profil | Ne 21.8.2016 14:16:57

Ja mel jednou krmitkovku trochu nakejslou a tak jsem to zkusil a docela jsem si zachytal byla to kupovana krmitkovka ne domaci to je treba rozdil a take asi zalezi ja chytal na rece

Calex - Profil | Ne 21.8.2016 13:06:12

Kobarid >> Taky mně to štve, přidávám většinou strouhanku a hlínu a v teple to za chvíli jede. Nevím jestli by to nespravil nějaký konzervant, aby to zůstalo stejný, jako když je to čerstvě namíchaný.

Kobarid - Profil | Út 16.8.2016 23:26:11

roxtidy >> to pochopitelně vím ( sám si kukuřici nechávám zkvasit)........., ale tohle to je trošku něco jiného.
Zkrátka a dobře - tento zápach je "kyselý" ( prostě klasický odér, který vzniká při kvašení chlebového těsta) a musím se přiznat, že po několika pokusech, kdy jsem i takto "načaté" krmení naházel do vody v přesvědčení, že to rybám přeci nevadí, už to raději nedělám......... pokaždé mi to totiž totálně "vyčistilo" lovné místo od ryb. Asi jim ten kyselý zápach zkvašeného chleba opravdu nedělá dobře.

roxtidy - Profil | Út 16.8.2016 22:24:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kobarid >> to kvaseni je napr u kukurice dokonce zadouci...nemuselo by tim padem vadit ani tady

roxtidy - Profil | Út 16.8.2016 22:22:16

Jarda Š. >> nevim, ale dělám to tak pro svůj lepsi pocit

Kobarid - Profil | Po 15.8.2016 23:53:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

já bych si jen dával pozor na krmení, ve kterém bude vetší množství "klasického" pečiva. Např. namočený chleba "prohnaný" přes síto............ ( s prositou hlínou + kroupy a vločky, je to ideální základ na zakrmení na řeku).
Takové krmení, má tendenci v teplých dnech kysnout, tj. dojde zde k enormnímu rozkvašení pekařských kvasnic. Pokud je teplo a kbelík s krmením se nechá zavřený ( pod dojmem toho, aby se krmná směs pěkně provhčila), tak stačí klidně i pár hodin a krmení získá nepříjemný kvasný zápach.
Proto třeba já to dělám tak, že si sice ten chleba den před chytáním namočím ( jsou to krajíce cca. 5 cm silné), aby mi natáhnul vodu, pak ho na noc položím na síto, aby z něj ta voda zase vykapala ven. Ráno ten chleba proženu přes síto 4mm, přidám tam kroupy ( jsou vlhké, takže musí přijít do chleba - nikdy né poslední), přisypu hlínu a pak přidám nějakou směs na řeku ( já tedy používám LORPIO). Tím, že jsme nechal z chleba vykapat vodu a kroupy jsem měl uvařené předem a ty taky stačily mírně oschnout, se mi daří udělat si krmnou směs optimálně vlhkou - lepivou ( nepřehnat to s hlínou, jinak je z toho koule bláta). A tuto směs pak pouze v kbelíku převezu k vodě, jinak mám víko kbelíku stále otevřený a snažím se tu směs spotřebovat do 3 - 4 hod. chytání.
To je samozřejmě případ, když je venku 30°C ve stínu .............. v zimě ji mám v kbelíku v garáži klidně i 3 dny, protože pod teplotu 12°C, kvasný proces neprobíhá.

Jarda Š. - Profil | Po 15.8.2016 22:37:43

roxtidy >> Myslíš, že je v tom opravdu rozdíl, jestli máš v krmení vodu z revíru, kde chytáš, nebo odjinud? (Chlorovaná voda, ze které chlór nestačil vyprchat, ta rybám vadit pochopitelně může, ale nepřijde mi, že by rybám nějak vadilo, že voda v krmení není místní.)

P.&.S. - Profil | Po 15.8.2016 20:25:36

Zdravím, ja mám s miešaním krmiva vopred len dobré skúsenosti. Hlavne mi vyhovuje to že doma si to krmivo dôkladne namiešam, pretlačím aj cez sito a potom sa neťahám k vode s veľkými vedrami či sitami a podobne, len si to presypem do menšej no postačujúcej nádoby či sáčku a idem k vode. Aj keď momentálne mi najviac vyhovujú už vopred navlhčené krmivá nakoľko mám minimum času na ryby a nikdy neviem kedy sa tam dostanem. Tak len vezmem jedno balenie a pri vode sa už nezdržujem miešaním :-).

PeterSzoke - Profil | So 13.8.2016 22:21:21

Ďakujem za odpoveď, no ja som ho zamiešal vodou z vodovodu ;)

Lovil som s ním včera aj dnes a troška mi zostala aj na zajtra, do dnes sa opečená strúhanka pridaná do krmiva pekne napila vody a nabobtnala, zajtra bude ešte lepšia :D Ako píše roxtidy, deň odležaný guláš je lepší, ale dva dni odležaný je ešte lepší :D

roxtidy - Profil | So 13.8.2016 21:45:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vhodné to je. Michal sem klidně den předem,ale vždycky vodou z daného revíru. Mě osobně to připomíná den odlezenej guláš,taky je pak lepší. Ty vůně se jako líp propojí.
Rozhodně bych to ale nedělal u krmení,které má záměrně vzlinat do sloupce.

fheavy - Profil | So 13.8.2016 21:39:54

Viz poradna feeder.