Úklid okolo řek- Povodí Moravy

http://www.pmo.cz/cz/media/aktuality/povodi-moravy-a-dobrovolnici-letos-opet-uklidi-okoli-rek-x/

Půjdete se zapojit do úklidu? Či je vám příroda a voda lhostejná ?
Prosím o slušné chování a pokud možno zapojení do akce. .. Věřím že vice rukou více udělá. ,
Autor diskuse: Caldas - Profil , 3.3.2016 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Zapojíte se do úklidu řek ve vašem okolí?

A) Ano a rád! (není mi příroda lhostejná )21%

B) Ne, kašlu na to (ať si to uklidí jiní )0%

C) Rád bych se zapojil, ale z časových důvodů nemohu 7%

D) Jsem příliš liný zvednout zadek0%

E) Nikdy bych nešel, ať si to uklízí ten kdo si to nadělal 57%

F) Jsem rád že se taková akce děje, nenechám v tom jen skauty a pomohu taktéž! 0%

G) Žádné z míst, není poblíž mého bydliště 7%

H) Vím že za to mohou všichni, nejen rybáři, proto pozvu své přátelé a půjdeme všichni jako výlet0%

I) Jsem dobrák člověk, mám rád pořádek kolem vody kam chodím rybařit, proto půjdu velice rád! 0%

J) Takové akce mě absolutně nezajímají, nechápu proč jsou, a nikdy bych nešel! 7%

Od 3.3.2016 hlasovalo 14 čtenářů.

Rožnovák - Profil | Čt 3.3.2016 22:14:56

Dokud si po sobě někteří jedinci nebudou uklízet a budou se zakládat černé skládky i když se tyto akce budou pořádat každoročně,můžeme na přes rok začít tam kde jsme skončili.
A pokud jde člověk lovit na jaře na řeku a vláčí nebo muškaří a nemá pevné lovné místo,tak v některých úsecích by ty pytle s odpadem ani nepobral.

daniel2117 - Profil | Čt 3.3.2016 20:36:08

Ne vždy se mě podaří udržet při lovu úplný pořádek, ale sakra, co si k vodě přinesu, to z tama snad i odtáhnu ne??

Caldas - Profil | Čt 3.3.2016 14:59:35

Bušák >> Bohužel všichni nejsou čistotou obdařeni Ne za vše můžeme my rybáři. Ale nejčastěji jsme my u vody Tak proč si to prostředí znepříjemnit? ? Buďme lidi Nechodime jen k vodě chytat. Ale měli bychom se starat. Tak a

kakr - Profil | Čt 3.3.2016 12:55:10

kakr >>
Napsal jsem - většinou, neb dle MRKu je každý rybolovec v podstatě novodobý Mirek Dušín:-))
Vidím co dokáží u nás okolo řeky udělat bezdomáči, na ty nikdo nemá.....

Saddám - Profil | Čt 3.3.2016 12:44:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kakr >> Nezlehčuj to. Mám po revírech ročně nachozeno pár set kilometrů, takže toho poměrně dost vidím.Šoupnu sem pár fotek bince, který na 100% neudělali rybáři. Těch 100% je proto, že naprosto přesně vím, kdo to udělal a koho jsem do úklidu dotlačil i když to nebylo hned a vůbec ne jednoduché.
Tím pochopitelně netvrdím, že hafo nepořádku u vody nemají na svědomí rybolovci.

kakr - Profil | Čt 3.3.2016 12:24:26

Saddám >>
Většinou za bordel okolo vody může Duch Svatý, ne rybáři:-))

Saddám - Profil | Čt 3.3.2016 12:22:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Krasty2 >> Nebuť labuť Krasty. Přeci nebudeš chytat na smeťáku a pak se snažit obměkčit RS tím, že ten bordel už tam byl.
Navíc , nic ve zlém,ve čtyřech za 8 hodin..... 2 vleky. Za traktor.A projitejch tak 10km břehu.
Jinak s tebou , ale souhlasím.Úklid kolem vody není věc rybolovců, pokud ten binec nemají na svědomí.
Na fotce máš výsledek práce 2 ,,trestanců" za jedno hodně krátké dopoledne a na hodně málo znečištěném revíru. Cca 5 km břehu.

Bušák - Profil | Čt 3.3.2016 12:11:45

Caldas - >> každej si má uklidit u vody po sobě a žádnej by tam nebyl,proto se nezapojím nebudu uklízet bordel po prasatech,fertik

Saddám - Profil | Čt 3.3.2016 11:56:01

Sem asi divnej. Od vody jsem už natahal bordelu na vozíky( za majstšyk považuji, když jsme s kolegou Honzou Smetanou nasbírali za den odpadků kolem písáku na vrchovatý traktorový vlek), ale stejně mám k takovýmto akcím odpor. Proč by hergot měli pozemky kolem vody uklízet nějací organizovaní dobrovolníci nebo snad dokonce členové svazu v rámci brigád. Za pořádek na soukromých pozemcích je zodpovědný jejich majitel a na těch státních jejich správce. Ať už povodí nebo lesy. Něco vlastnit nebo spravovat není přeci pouze prebenda, ale také povinnost. Jak jsem již uvedl, nejsem lenoch ani bordelář, ale sejří mě, když funkci státu má suplovat občan, který řádně platí daně. Na to je sakra platím. Nejen na takzvaná ,,protipovodňová opatření ", ale i na ten úklid.
Vím, že zdaleka ne všichni členové RS mají koule na to, aby postihovali nepořádek na místě lovu, ale na druhou stranu, má každý lovící možnost volby a na znečištěném místě ho nikdo lovit nenutí.A pokud někdo nerozumí ,,přátelské" výzvě k nápravě, je třeba mu ty noty sebrat. Neříkám, že je to věc pouze rybářské stráže, ale faktem je , že pokud tato stráž je skutečně tím, čím má být, dokáže si pořádek zjednat.
A ještě osobní názor na závěr. My nemáme špatné zákony. Máme bohužel spoustu úředníků (i RS je takový úředník), kteří je nechtějí nebo neumí prosazovat.

Solokapr - Profil | Čt 3.3.2016 11:03:09

klobonek >> Pokud přijedeš sem, tak určitě.

Lokalita: Bratrušovský potok
Úsek: oba břehy Bratrušovský potok, v případě časové úspory se bude čištěný úsek prodlužovat
Termín: 9. 4. 2016

Krasty2 - Profil | Čt 3.3.2016 10:48:07

A není to jedno. Loni sem se s hospodářem domluvil že budeme 3 dny u vody, že tam posbíráme bordel do pytlů a on je nechá odvézt. 4 lidi jsme 8 hodin sbírali bordel do pytlů a nasbírali jich devět. druhý den ráno když jsme dojeli byl všechen bordel vyszpán a rozházen, spíš rozkopán okolo a pytle ukradeny. Příště mi každej víte co může. i kdybych měl chytat na smetišti.

ToNebere - Profil | Čt 3.3.2016 10:46:37

Uklízet půjdu, ale tak se zbraní v ruce a bezdomovce podél řeky. Minulý rok na jaře skauti ze Zlína čistili břehy na úseku asi 12 kilometrů, podél řeky Dřevnice. Pomáhal jsem mezi teplárnou a mrazírny. To co tam dělají bezdomovci není nepřípustné, ale už to nelze ani slovy popsat. Ještě začali mrčet že jim to tam chceme vykrást (asi tak jedině ten natahaný bordel).

Skončilo to zavoláním MP, kteří nám oznámili, že na pozemku, kde se nachází je soukromý a tudíž nemůžou nic dělat. Kontaktovalo se tedy Teplo Zlín, jestli s tím nemíní něco dělat. Odpověď zněla : Je nám to jedno, je to za plotem a nebudeme je vyhazovat ani čistit na vlastní náklady. Dva dny po úklidu jsem šel na stejné místo a to co jse uklízelo 2 hodiny vypadalo, jakoby tam nikdo nic neuklízel - ten bordel si tam natahli znovu, teď nově už otravují rybáře o cigáro, pivo, drobné, už jsem zažil i jestli nemám rohlík, říkám nenám, ale žer tohle, bude ti fajn a dostal hrst halibut pelet - doufám, že se řádně aspol po*ral.

Od té doby mám k tomu úplnou averzi, něco uklízet, zní to sice blbě, ale podél řeky Dřevnice to vůbec nemá žádný význam. Co most, to bezdomovci nebo obydlí a ve vodě neskutečný bordel......Takže uklízet tak jedině s kanistrem hořlaviny a zbraní...

klobonek - Profil | Čt 3.3.2016 10:42:42

Solokapr >> Jsem zvědav, jestli tě tam potkám :-)))

Solokapr - Profil | Čt 3.3.2016 10:39:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pro některý je fakt velkéj problém zvednout svou sádelnatou prdelnici na pár hodin. Uvědomte si kolik času strávíte třeba tady na mrku nebo kdekoliv jinde za rok. Kdyby takhle přemýšleli všichni, jak by to tady asi vypadalo !!!

klobonek - Profil | Čt 3.3.2016 10:35:43

Chlapáci, akce se mi líbí - na druhou stranu je nutno si přiznat, že každý z nás by měl začít u sebe. Pokud ti dotyční (co dělají bordel) vidí, že to po nich stejně jednou někdy nějací dobráci uklidí, tak velkou motivaci k tomu, aby u vody bylo čisto mít nebudou - opětovně budou spoléhat na to, že se uskuteční akce podobného rázu a zase bude u vody pěkně! how, domluvil jsem :-)

Zdencek - Profil | Čt 3.3.2016 10:25:12

ryba domácí >> Tak nejak. Co dotahnu k vode si taky odnesu. Nebudu uklizet po prasatech co si niceho nevazi. Volnej cas umim travit i jinak treba na rybach nebo s rodinou...

hraji - Profil | Čt 3.3.2016 10:23:40

ryba domácí >> kecat na MRKu, to jo, uklízet doma, to taky jo. Udělat něco pro své okolí, to ne. To je lepší se rozčilovat na internetu, jaký je všude nepořádek.
Typický sobecký přístup člena spolku.

jirisyky - Profil | Čt 3.3.2016 10:14:24

ryba domácí >> souhlas

ryba domácí - Profil | Čt 3.3.2016 8:57:49

Na první pohled to vypadá jako samozřejmá věc a všichni řekneme, že určitě půjdeme. Máme přece rádi ryby a taky čistotu, nejen kolem vody.
Na druhý pohled zjistíme, že je to blbost.
Je potřeba začít u sebe, ne u druhých.
Bordel musí uklízet ten, kdo ho způsobil a nebo ten, na jehož je pozemku a je tedy za něj zodpovědný. Bohužel, vím, že to není zápis jako od většiny zdejších správných MRKařů, ale co se dá dělat.
Když mi někdo hodí přes plot odpadkový koš, taky nebudu čekat na dobrovolníky, aby u mě uklidili.
Takže já nepůjdu uklízet ani k řece, ani na náměstí, ani na parkoviště před supermarkety, ani na hokejový stadion, ani po migrantech, ani do škarp kolem silnic. Uklidím si raději doma.

P.S. Jako nadšený jinoch jsem jednou uklidil kupu bordelu u vody. Příští týden po příjezdu tam byla zase. Ten dobytek se určitě zasmál, kterej vůl to odvez a v klidu tam po sobě zase nechal, co nepotřeboval. Však on to někdo zase dá do pořádku. No, já to už nebudu, protože to není řešení.

Caldas - Profil | Čt 3.3.2016 6:44:50

Jsem velice rád že se takové akce dějí, jsem rád že skauti uklízí, ale budu radši když se to dostane mezi rybáře, kteří půjdou a pomohou...
Já osobně vezmu mladého sebou a půjdeme, vím že všechen nepořádek není jen oi rybařích, ale jsou lepší břehy čisté, než plné PET lahví, apod....