Flajzar Q-PIR2 x Flajzar ALF-01/02

Ahoj všem, zajímaly by mě zásadní rozdíly mezi temito čidly, nemohu pořádně nic vyčíst kromě rozdílu 2 metrů. Přijde mi, že je to pouhá inovace a změna vzhledu, ale u Q-PIR2 jde aspon ještě štelovat citlivost, což mi přijde jako +. Poptávám se z důvodu umístění na stojan, jestli to má nějaký smysl, jakožto zabezpečení. Pročetl jsem zde různá vlákna, která se vetšinou odebrala jiným směrem a nebo ke psu či zbrani. Díky za odpovědi nebo rady jiných altarnativ, prosím pouze rozumných. Díky

http://rybar.braunstar.cz/akcni-slevy/bezdratove-cidlo-pohybu-flajzar-q-pir2
http://www.nakupnaryby.cz/FLAJZAR-ALF-02-alarmove-cidlo-obousmerne-d8658.htm
Autor diskuse: šmája - Profil , 13.2.2016 kaprařina - náčiní, doplňky

jurasoft - Profil | Pá 22.3.2024 9:35:09

Zdravím. Oživuji tuto otázku z důvodu, že je v prodeji nová TOP varianta. Její cena je však tragická. Mám nově set 3+1 řady Q10tx. Jezdím na polosoukromák kde to roky bylo na pohodu ale pro poslední rok jsem si k polní lopatce pořídil i 65 cm brazilskou mačetu. V okolí je totiž "uprchlický (čti zbabělců) tábor" a ti "klienti" v okolí dělají dost problémů. Místní policie mě upozornila na problémy mezi rybáři a "návštěvníky" z východu. Protože chytám na Sportexy FBC s Shimano LC BB tak bych nerad o to přišel. Alarm je jedna věc, druhá je co uděláš když ti alarm začne řvát a u stojanu uvidíš dva vychtlíky z východu. Já to mám vyřešeno. Životní krédo kterého se řídím: "při výkřiku "STŮJ!" nasazuji druhý zásobník". Takže uvažuji že si ten
koupím. Nicméně musí umět co potřebuji a to je třeba aby se po záběru vyplo a pak zase jednoduše zaplo. Jen na noc. A tak by to mohlo být při obousměrném provozu všechno na jedno zmáčknutí na příposlechu "noční provoz" a pak "denní provoz". Abych nemusel obcházet stojan. Běžně mám špičky k nebi a přední nohy stojanu zabořené do smradlavého bláta.

Ladas78 - Profil | Čt 11.1.2018 21:31:08

Ano to je "otřesové" čidlo

tomex - Profil | Čt 11.1.2018 20:49:09

Ahoj, dnes mi přišel Alf-02 a zatím jsem ho zkoušel v pokoji
A dosah pohybu byl max 3 metry tak doufám že u vody to bude alespoň o něco víc máte někdo podobnou zkušenost?
A druhá věc že v čidle Alfu jezdí nějaká kulička to je kvůli otřesům?

Greysmen - Profil | So 13.5.2017 23:23:42

trixo >> podržet +a- pak si navolit pozici na připoslechu kde se má alfik uložit (1, 2nebo 3 a poté zapnout Alfika měl by se přihlásit a potrvrdit zvukovým signálem na připoslechu na dané pozici

trixo - Profil | So 13.5.2017 20:30:22

Ahoj, prosim viete dat presny postup ako sparovat alarm ALF-2 s prijmacom Q-RX2.
Podla ich navodu mi to proste nejde :( dikes

arnošt - Profil | So 13.2.2016 13:26:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

šmája >> To ne,čidlo spustí zvukový alarm na příposlechu,zvukově odlišný od záběru,ale po nějaké chvilce se vypne.Potom už jen bude jen v řádu cca.15-20 vteřin propípávat a u označení příslušného čidla na příposlechu problikávat,aby jsi věděl,že byl prostor u čidla narušen,pokud bys třeba při poplachu nebyl u příposlechu přítomen.
Jde to potom vyresetovat vypnutím a znovuzapnutím příposlechu.

šmája - Profil | So 13.2.2016 13:14:42

arnošt >> a ještě se prosim zeptám, mam zaktivovanej alarm, v noci přijde zaber,běžím k prutu, priposlech v bivaku, čidlo mě nasnima a priposlech bude v bivaku řvát, dokud nevypnu čidlo?

arnošt - Profil | So 13.2.2016 9:49:53

šmája >> Ohlídá o něco víc prostoru,to je pravda.Na přístupové cesty klidně stačí ty jednosměrné,ale třeba na stojan bych doporučoval ten obousměrný,zvlášť tam,kde by bylo nebezpečí krádeže i ze člunu z vody.Stávají se i takové případy...

šmája - Profil | So 13.2.2016 6:04:09

arnošt >> ahoj, předpokládám, že když už bych to chtěl tedy řešit, tak rovnou sáhnout po tom obousmernym alf02?

arnošt - Profil | So 13.2.2016 0:16:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

šmája - >> Ahoj,oba typy jsem měl,respektive ty novější ALF mám - jak jednosměrné tak obousměrné.
Pokud pominu novější design,rozdíl mezi těmi staršími štelovacími a novějšími jsou hlavně v omezení počtu falešných poplachů na minimum.Ty starší jsem měl veliký problém seštelovat tak,aby nezačaly kvílet(respektive příposlech) při každém pohybu větve ve větru nebo trávy.Tím mě velmi zklamaly.
Nové modely těmito neduhy prakticky netrpí,zato spolehlivě spustí alarm při průchodu člověka nebo většího zvířete.Spokojenost s nimi je prostě daleko vyšší.Ty metry,tuším že uvádějí 8 metrů se musí brát orientačně,ale na nějakých 5-6 metrů se kolem nich proplížit prostě nejde.
Pokud bych měl na vybranou mezi starším a novějším čidlem,neváhal bych ani vteřinu a sáhnul po novější verzi,protože je opravdu o třídu výš.