Muškaření na Morávce

Zdravím, chodil tady někdo letos na Morávku? Platí tam jen povolenka Frýdku-Místku a chtěl bych to tam příští rok zkusit tak mě zajímá jaké máte zkušenosti s touto řekou.

ryboprdchyt - Profil | So 26.12.2015 14:06:39

Po 97 když se vymlelo koryto do skal až na břidlici a následně cca 4km pod přehradou byl zarovnané koryto odneseným štěrkem tam bylo hodně okounů, ale pstruhová osádka se už nevzpamatovala. Pěkná řeka, ale těch ryb tam moc není. Jak nejsou tůně s vodou a úkryty tak mají predátoři ring volný.
Spíš si zajeď na Moravici kde ještě nějaký ten pstruh plave, Ostravice se taktéž zarybnuje slušněji.

Hanys76 - Profil | St 9.12.2015 16:36:10

Morávka bývala a stále je krásnou řekou, ale...

FockeWulf - Profil | Út 8.12.2015 18:32:10

K napsanému se připojuji, naposled jsem tam chytal v roce 1998, jak to přešlo pod Frýdek, už ne.Dokonce jsem tam měl dlouho svůj osobák, potočák na mouchu 46 cm ( rok 88 )! Ale podívat jsem se tam později párkrát byl. Ještě bych dodal, že tu řeku taky ničí odvod vody do přivaděče Žermanic. Škoda pěkné řeky.

statik - Profil | Ne 6.12.2015 18:57:33

Letos jsem nechodil ,protože jsem přestoupil pod jinou organizací ,v minulosti jsem chodil poměrně často, ale žádné valné výsledky ,ryby tak do 30 cm ,převážně však samá drobotina, ta řeka dostale záhul při povodni v roce 97 , kdysi to byla nádherná lokalita s nádhernými rybami, už někdy kolem 80 roku to ale totálně vytrávil pivovar Nošovice čpavkem nebo nějakým podobným sajrajtem,to plavali i potočáci 50+, tenkrát jsen si říkal že to ani není možné ,že tam takové ryby byly ,no čas všechno zacelí ,ale při tom suchu v létě co bylo a následující roky má prý být tam asi nebude co hledat ,možná v okolí Výzkumáku v Dobré nebo v Raškovicích v těch splavech něco málo bude, ale kde není voda není ryba. Poměrně těžký terén co do ostražitosti ryb,blbě šlápneš a půl hodiny nechytáš,ve spodní části toku opuka (břidlicový kámen),výše kolem Vyšních Lhot štěrk a kámen. A nahoře od přehrady dolů po proudu permanentně propytlačované místními chataři .Podle mně je to ztracený čas,pokud ti ale nejde jen o rybu ,tak jsou tam pěkné partie ,ale civilizace je na tom malém toku znát skoro všude.