Strouhanka - kde pomlít ?

Co z tvrdým pečivem z předešlého dne ? Pokud nemá člověk doma zvěř která by pečivo zkrmila, může jej pomlít na strouhanku a použít při obalování řízků :) Jenže pokud se nasbírá více tvrdého pečiva 50-80kg a sběrač je rybář, rád by použil pečivo jako přísadu do vnadící směsi.


Otázka zní jakým způsobem pomlít velké množství tvrdého pečiva ?
Ptal jsem se několika lidí co šrotují obilí a kukuřici ale řekli mi že pečivo nepomelou, že by se ucpal stroj :(
Autor diskuse: str66 - Profil , 8.10.2015 všeobecné - nástrahy, návnady

Vítek - Profil | St 31.5.2017 18:48:31

Mám svůj styl: tvrdé pečivo po částech zabalím do velké utěrky a potom ho rozmlátím kladivem. Bacha na prsty!

Mischak - Profil | St 31.5.2017 18:44:39

tenhle to zvládne. já sem ještě nikdy na ryby netahl 80 kg strouhanky se přiznám. chodím na takový menší rybníčky a nechci tam z těch obřích ryb udělat alergiky na lepek :)

Dědek - Profil | St 31.5.2017 15:27:23

str66 >> tak takové množství chleba + rohlíly, bych mohl mít každý měsíc, ale nemám to také kde a na čem pomlít. V panelákovém bytě, to prostě nejde...

Serjoža - Profil | St 31.5.2017 15:08:08

To melu klasickým mlýnkem na strouhanku.Rohlíky jdou rychlo mlet a nabývá to a jsou lepší.Chleba jde hůř a málo to přibévá.

str66 - Profil | St 31.5.2017 14:20:42


Chtěl bych se zeptat je tady někdo z Prahy případně okolí kdo má šrotovník a pomlel by mi pytel tvrdýho pečiva za flašku ?

Děkuji za případné nabídky :)

KazaTHCel - Profil | So 16.1.2016 14:35:33

tak tohle je ten srotak na kuku a i rohliky atd myslim vyrobce agrozet

KazaTHCel - Profil | So 16.1.2016 13:10:59

nepomelou ?????? tak ja ti neco reknu koupil sem srotak na kuku a da se v nem i obilniny a kdyz tata doveze pro kraliky plnej vozik za auto za 800 ) tak rohlihky to hlta jak nikdy 20 kg strouhanky za 5 min ) i ususeny struky od vydrolene kuku to roseka ae musi byt ususeny je to tovarni vyroba bral sem ho za 5000 myslim ae svara rikal ze takovy prodava i za 3000 jestli se mi neska podari vyfotim ti to tu )

valcha186 - Profil | So 16.1.2016 13:02:32

Musí to být suché a běžně ve šroťáku. Pak to jde do sudu a zavřít. Běžně 200-300 kg.

malyjohn - Profil | So 16.1.2016 11:15:29

I ja sem pridam prispevek o moji vyrobe strouhanky....protoze mam zdarma dodavatele stareho peciva a chleba, byl by v tom cert to nevyuzit.
Nejdrive jsem ji delal na klasickem strouhacim robotu. Pecivo slo velmi dobre, s chlebem to ale bylo horsi a kdyz jsem znicil dve strizne pojistky v hodnote 300,-Kc /ks, tak jsem se namichl a misto strouhani jsem pouzil elektricky masovy mlynek. Protoze ma mlynek uzky otvor, tak si nejprve stare pecivo a chleba v bedynce rozmlatim na drobne kousky (viz. foto ) a ty pak sypu do mlynku, ktery si stim hrave poradi ( viz dalsi foto )
A tak doufam, ze do zacatku sezony par kbeliku mix strouhanky nadelam. Vzdy kdyz naplnim 8kg kbelik (viz treti foto ), do strouhanky jeste nasypu pul kila soli a radne promicham ( vytahne vlhkost, konzervuje a zvyraznuje chut ) a rybam nevadi.

štikobijec - Profil | Ne 1.11.2015 19:20:27

zdarec tvrdé rohlíky meleme v mlýnku na maso a v pohodě.

Calex - Profil | So 24.10.2015 21:44:15

A jedu......

str66 - Profil | Po 12.10.2015 1:30:50

rover ty kamiony bereš na kšeft nebo na ryby ?


samozrejme s časem a energii máš pravdu že se to nevyplatí, je to zažitý nějaky dogma...do koše patří věci který už nemají využití...čas, energie, skladování

v tescu jsem ji kupoval za 15,90 ...desetikoruna za kilo je slusna cena

rover - Profil | Ne 11.10.2015 23:44:46

str66 >> U nás 10,- Kč kilo, beru to po kamionech. Nemelu, škoda energie, povětrnostní, resp. vodní podmínky vše zařídí za mě. Ač se nezdá, část krmiva se potápí ihned ...

str66 - Profil | Ne 11.10.2015 23:29:55


- strouhanku používám pro její vlastnosti jako pojivo při míchání suchých vnadících směsí, proto upouštím od rozmáčení pečiva a následné zahušťování vzniklé šlichty

- sesbírat takové množství pečiva není vůbec žádný problém pokud jsou zdroje jako balič v bagetárně nebo opravář mlýnských kol :)


chtělo by to verzi i do bytu
http://dum.bazos.cz/inzerat/51771793/srotovnik.php


našel jsem podobné vlákno kde se řešila stejná problematika >--
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=626305

retrívr - Profil | Pá 9.10.2015 18:17:36

str66 - >> Mám na strouhanku starej kombinovanej mixer, tedy funguje už jen to struhadlo,jinak je už k nepoužití. Absolutně bez problémů. Takový struhadla seženeš.Strouhanku rozdávám, protože rohlíků, tedy pečiva zbývá fakt hodně.Já ji používám do šrotu, právě jako velmi dobré, kontrolované lepidlo, tedy spíš pojivo. Šrot by lepit neměl.Když pojedeš do Krkonoš, tak to přivez a já Tu ještě přidám. A´t se daří.

sven - Profil | Pá 9.10.2015 9:37:54

hláskař >> no to mi vyprávěj... čtyři dny starej chleba v sobě a hrrr na ně....
Smíšená bojová posádka - čehůn pádluje a bratia se vezou...:-)
Imperialisti se budili v noci hrůzou, když viděli tu bojovou techniku....:-)

sven - Profil | Pá 9.10.2015 9:17:00

NAVI73 >> :-))))

T:M - Profil | Pá 9.10.2015 8:52:28

Calex >> To ne! Rohlík celí a chleba suším po krajících. :-D

Willow - Profil | Pá 9.10.2015 7:11:53

Cha 80kg,co to je,v bagetárně denně celý kontejner,ale hygiena to zatrhla:-((Kup robot,namel a pak ho reklamuj,vrátí peníze a máš to zadarmo.:-)))) To se vyplatí.

DaveX - Profil | Pá 9.10.2015 7:11:28

Pokud melu strouhanku, tak v něčem podobným jako je na obrázku. Za chvíli máš namletý kýbl. Předpokládám, že 80 kg najednou nebudeš chtít mlít. Nevím, kolik tak může vážit suchý rohlík (30-40g?), ale nějak mi to vychází na 2000 rohlíků :D Když si představím, jak neumím v obchodě narvat 10 rohlíků do připravených sáčků, tak to už musí být pěkná korba pečiva :)

Calex - Profil | Pá 9.10.2015 7:09:23

T:M >> kdysi jsem měl rotační na 380V. Bral půlky tvrdýho chleba.