nástrahy na zimu

Co používáte za nástrahy při chytání v zimě na plavanou.
Autor diskuse: J.Matousek - Profil , 23.12.2004 plavaná - nástrahy, návnady

z | St 12.1.2005 15:19:41

Nachytané žížaly umístíme ve větší bedně s listovkou nebo drnovkou. Půdu udržujeme vlhkou. Občas přikrmujeme zbytky vařené zeleniny, nebo můžeme do bedny přidat zetlelé listí. Žížaly se dobře množí a při jejich potřebě je sbíráme pinzetou s povrchu půdy, popřípadě v rozhrnutém listí, které je umístěno ve vrchní vrstvě. Při práci s žížalami musíme dát pozor, aby se nedostaly do chovů roupic nebo grindalu, kde se značně rozmnoží a škodí.
Akvaristická příručka, 1976

Martin M. - Profil | So 8.1.2005 13:28:02

Z> nemusim, nemusim! proc bych je daval do kyble, kdyz si mohu nasbirat cerstve za barakem ;-) Podle mne se teda stejen nerozmnozi.
Mimochodem parkrat jsem se snazil sehnat nejake materiali o zivote zizal - delka zivota, rozmnozovani, rust, potrava, oblasti vyskytu, vhodne podminky k zivou atd. a nic jsem nenasel, nevito nekdo o necem takovem? Nemyslim chov, ale zivot, nejake studie atd.

z | Pá 7.1.2005 11:20:50

MM> Rozmnozi. Musis je ale krmit!

rybomil | Pá 7.1.2005 11:04:39

Mě se jako nejlepší naleziště hnojáků jeví slepičí hnůj nějakou dobu uleželý. 2. místo atraktivity králičí.

Martin M. - Profil | Čt 6.1.2005 18:22:37

FF> "pro zacatek"? v kyblu se ti ty hnojaci uz nerozmnozi.

jariss - Profil | Čt 6.1.2005 7:43:19

FishFace: hojky naberu u tchýně, než se na podzim začně rozhazovat hnůj na zahradě. Tím se stávající hnojník hodně vybere a zničí. Takovéto množství hnojáků nevychytám za sezónu.

brach - Profil | St 5.1.2005 22:44:28

Hnojáky beru - podle názvu - v hnoji. Nejlépe ve starém, uleželém. Není problém tak získat hnojačky i v zimě.

FishFace | St 5.1.2005 20:24:15

Když zakládáte kýbl pro hnojáky tak odkud je(hnojáky) berete ty co tam dáváte pro začátek?? ryjete??

.Robo - Profil | Út 4.1.2005 16:05:02

Rohlik.
Doufam ze to zajima alespon 10 rybaru :)

sHpy00n | Út 4.1.2005 15:34:50

>jariss: taky jsem je kdysi mival ve sklepe, nez na to prisla babi a vyhodila mi je. mel jsem bednu se dvouma vikama, stacilo otocit vzhuru nohama, posbirat shora a zavrit. byly v takovym sendvici pisek s jemnou zeminou, vrstva mechu, hnuj, mech, pisek se zemi.

jariss - Profil | Po 3.1.2005 9:43:30

Spinner: hnojky mám celý rok ve sklepě při teplotě 12-15 stupňů. Mám je v kýblu od štuku do kterýho jsem dal i část hnoje. Dekl jsem provrtal vrtákem 2mm pro přísun vzduchu. Jednou za čas jim do kýble hodím pár listů zelí, nebo trávu. Lehce porosím, zadekluju a beru jen když potřebuju. Mám je takhle už druhý rok a zatím vše OK. Jediný problém je dohledat hnojky na dně kýble :-(

Martin M. - Profil | St 29.12.2004 13:50:03

spinner: vsak ony by mi vydrzely i dele, ale musel bych jim dal neco k snedku, protoze v te male krabicce je po mesici hlina mnohokrat pretravena a ony se pak zmensujou a pak uplne zmizi = urcite jsi to uz zazil, otrevres krabicku a proste nic jen hlina.

Spinner - Profil | St 29.12.2004 13:29:19

No me v lednici vydrzi i 2 mesice a jsou chytatelny...

Martin M. - Profil | Út 28.12.2004 19:33:44

spinner> mam hnojaky normalne pri pokojove teplote - ted v sobotu jsem vytahl jedny po 6ti tydnech a sice byly asi polovicn, ale prezily a i jsem na ne neco chytl. Do lednice je nedavam nikdy.

rybomil | Po 27.12.2004 7:41:36

Jsem skoro vždycky jinej než ostatní a palice si nedá říct. Tedy skoro pořád ten
rákosník ( larva chrostíka), sporadicky hnoják, pijavky.Někdy z nedostatku mícha, škvarky, drůběží střívka. Rohlík, pařenou housku, oplatek vyjimečně a téměř nikdy jsem na to nic nechyt. Bílé červy až při mírném oteplení vody.

J.Matousek - Profil | Ne 26.12.2004 23:27:26

zatim vsem dik

Orion | Ne 26.12.2004 20:03:24

čistý předmočený dortový oplatek.Voní sám osobě , dobře drží a ryby ho žerou v zimě docela spolehlivě.

miki | Ne 26.12.2004 17:06:07

HrubecT: Kdybych tě neznal, začal bych vysvětlovat, ale takhle vím, že si děláš pr...srandu.

HrubecT - Profil | So 25.12.2004 18:10:07

Používám hlavně jednoho červa, vydrží dlouho na háčku a ani po záběru se většinou nemusí měnit. Rohlíček v tak malejch velikostech a zmrzlejch rukách pro mě nějak není ideální, navíc když se musí často měnit...

HrubecT - Profil | So 25.12.2004 18:07:02

miki: když já tomu nerozumim :-))

miki | So 25.12.2004 17:51:46

.......a ostatní doufám taky........

miki | So 25.12.2004 17:51:25

Radek Ch: Máš recht, vysvětlil jsem to jako idiot, ale ty jistě chápeš jak jsem to myslel.......

Ado | Pá 24.12.2004 17:29:51

#1 je kuracia pečeň narezaná na rezance, alebo zvlhčené tortové oplátky(môžeš aj odipovať)

Spinner - Profil | Pá 24.12.2004 12:29:18

Kdyz uz je tu rec o hnojakach.Je lepsi je mit v lednici nebo ve sklepe pri temer pokojove teplote???

Rade - Profil | Pá 24.12.2004 11:38:53

Mě se nejvíce osvědčil rohlík, červy mě zmrzli a ryby je ignorovali.

Radek Ch. | Pá 24.12.2004 11:08:51

miki - u té veky nebo rohlíku to s tím pohybem taky nevidím moc růžově :-))

miki | Čt 23.12.2004 19:52:11

Nejvíce pařená večka, nebo rohlíček, s případným dipem.
Bacil: To bude nejspíš tím, že se živ. nástrahy ve studené vodě mnoho nehýbou a nejsou v tomto období přirozené.

Bacil | Čt 23.12.2004 9:37:15

Nejlepší výsledky mám s vatičkou střídky rohlíku,bez paření,čím čerstvější tím líp a supertajná zbraň je kousek piškotu,ale nahodit,nehýbat,pokud není silnej proud,vydrží dost dlouho.Zajímavé je,že na živičišné nástrahy téměř nemám úspěch-je to asi tím,kde chytám.

xycht - Profil | Čt 23.12.2004 9:07:52

pařenej dipovanej rohlík a letos chci zkusit i něco umělýho

Miras | Čt 23.12.2004 7:57:40

Hnojáky a vnitřek rohlíku neho housky (vatička).

Robert(původní) - Profil | Čt 23.12.2004 7:56:24

Jenom rohlík.

Patan - Profil | Čt 23.12.2004 1:02:05

Lunchmeat, sladkoui kukurici z plechovky, deepovany rohlik

Zubr | Čt 23.12.2004 0:45:53

já nejvíce rohlík a červi ,někdy hnojáky , ty mám v kýblu ve sklepě.