Dilema - zůstat či odejít z ČRS

Ahoj lidi. Mám už nějakou dobu v hlavě dilema o tom zda zůstat v ČRS a podporovat plniče mrazáků a plnit panděra panáčků v představenstvu ČRS. Nebo odejít a jezdit po revírech místního významu či soukromých na kterých je dnes možnost ryby nejen chytat, ale i v rozumné míře vzít.
Ve svazo vodách okolo mne je čím dále tím méně větších ryb, několikrát jsem byl na rybnících které říkají pane jinému hospodáři než je ČRS a světe div se je tam čisto, ryby ve vodě, klid. Sice za to taplatím, ale v přepočtu na mou docházku za rok je to v mnoha ohledech i levnější než povolenka v ČRS.
Co je pro Vás rybařina? Co Vás drží ve svazu, či proč jste již svaz opustili?

prosím nehádat a netahat sem něco jiného. Nebojím se dát červenou a ani mazat to co je mimo.
Autor diskuse: borecrybář - Profil , 29.9.2014 všeobecné - RŘ, MO, svazy

borecrybář - Profil | Ne 5.10.2014 10:47:32

přeji dobrý den všem
tímto Vám děkuji za Vaše názory a připomínky ke všemu co se zde probíralo. V podstatě jsem se jen chtěl ujistit zda to co jsem před nějakou dobou probíral s kolegy rybáři různých věkových skupin, z různých oblastí, je pravdivé. Bohužel mne nejen tato diskuse přesvědčila o pravdivosti slov jednoho hodně starého pana rybáře, kterého znám spoustu let. Ten řekl že pokud zůstane rybařina masovou zábavou kohokoli, tak to bude stát za prd.

rover - Profil | Pá 3.10.2014 21:26:28

hraji >> Každý něco umí, ...nic proti Tobě, ale vyprovokovat Tě k "čemukoliv", je až příliš snadné. To je divné. Nečteš, nevíš, ...zajímám se, Ty ne. Závist zatím u Tebe necítím, ...jen pochroumanou profesní ........, doplň si. :-)

knik-licht - Profil | Pá 3.10.2014 21:03:40

0rca >> A tyto fotky máš odkud? hrabeš se v profilech? To ale neznamená že jsou ty fotky moje. Tak tu první jsem stáhl někde, od někoho, na mrku. Tu druhou, nebudu komentovat. Jsi ubožáček abys to věděl. A dej si to za rámeček :)))) Masařko :)))

computerfish - Profil | Pá 3.10.2014 20:56:42

Já bych si přál, aby si zůstal. Pokud chceš, aby se něco změnilo, útěkem to nezměníš. Pokud ti někdo radí odejdi, je to z jednoho prozaického důvodu který si samozřejmě domyslíš. Není to nic složitého na pochopení z předchozích jednotlivých příspěvků.

Akéla - Profil | Pá 3.10.2014 20:45:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

borecrybář - >> Takovyhle byznys nemuzou prece zrusit nebo dobrovolne rozpustit.
To je stejny jako kdyby se sami od sebe rozhodli KSČM ze zkonci.
Takovyhle organizace ze zhora rirene to je dozivotni renta.
Samozrejme ze je na nas jestli ji dobrovolne a sami svym clenstvim budeme podporovat.
Je to dobrovolna organizace pro cleny ale podminky jsou stejne i v jinych organizacich.
Prispevky a dotace statu jsou vazeni nekontrolovatelne uz od dob vzniku CRS.
Poslechnete si prispevky ktere sem vkladaji primo zastupitele organizaci ve svych funkci.
Kazdy jenom keca jak je to tezke a slozite v dnesni dobe udrzet v chodu
mistni organizaci.
Ale kazdy znich se sve funkce drzi zuby nechty a je neodvolatelny.
To proto ze si tam kazdy prijde ne sve.
Zadny se ale dobrovolne sve teple fuknce dobre zivene nepusti.
Pro mne jsou vsichni funkcionari v R.S. jedna velka verbes.
Uz z dob byvaleho rezimu.Nic se nezmenilo.Jen funkce a zidle.

hraji - Profil | Pá 3.10.2014 20:22:20

rover >> nepij tolik, nic o tom, co může hospodář a co může stát jsem nepsal.
A nehraj si na psychoanalytika, nejde ti to. Jdi vkládat bleskovky, v tom jsi fakt dobrý. ;-)

rover - Profil | Pá 3.10.2014 20:15:14

hraji >> Jsi příliš zahleděný do sebe, ...hospodář může víc, jak stát, to víš moc dobře.

Takira - Profil | Pá 3.10.2014 18:19:03

klobonek >> Kolego, máš svůj názor a já se o něm s tebou přít nebudu.Ale zeptám se, přemýšlel jsi i o možných negativech a důsledcích?
Dovolím si spekulaci. Spousta lidí si odnese mnohem více ryb (a najdou se tací, kteří mají přes 300 kaprů za rok), bude se mnohem více pytlačit. Pokud se nebude vysazovat větší ryba(jasně, spousta se toho odloví rybáři,ale zbytek má mnohem větší šanci vyrůst a přežít než malá), sumci,kormorani a norci vše menší zabijou a sežerou. Se sumci toho asi moc neuděláme, ale u kormorána bych povolil odstřel na celý rok a norka lovit klidně i do pastí. Určitě by se mohla prosadit i "prémie za odstřel"

marmyš - Profil | Pá 3.10.2014 17:09:25

0rca >> Palec nahoru:-)

knik-licht - Profil | Pá 3.10.2014 16:10:33

elhierro >> Větou nikoho jsem nejmenoval... znamená, že se to netýká každého důchodce. Je smutné, že mi třicátníci se nebudeme mít tak dobře jako dnešní důchodci. Budem pracovat mnohem více let a dostaneme tak malí důchod, že to nepokryje ani tolik, co koupí důchodce dnes. To taky je na zvážení jestli bude co lovit, když situace je už katastrofální. Za městem máme přehradu 16 He, ta je stále obležená lovci. Jiné stojaté a tekoucí vody jsou tak malé, že pár rybářů se tam začne mačkat. Nedávno nás bylo 1040 členů v naší MO a to nepočítám lovce co jsou ze stejného města ale utekly k jiné MO. Přesto jsou svazolovci MRS.

elhierro - Profil | Čt 2.10.2014 22:19:19

hraji >> .... a jestli pak ti funkcionari, co jsou tak spjati s revirem , placou, kdyz sbiraji padle ryby napr. po plavackovych ci feederovych zavodech?

elhierro - Profil | Čt 2.10.2014 22:13:20

knik-licht >> Kdyz vam nevyhovuje svazovy rybolov, moznou volbou jsou soukrome reviry. Tam je duchodcu a "masarek" minimum. Jestli pak se rozcilujete, ze stojite v zacpe ve mestech a na dalnicich? Take byste vyhnal duchodce ze silnic?

elhierro - Profil | Čt 2.10.2014 22:09:13

hraji >> Ale jdete "mistre" slova....... :-)

knik-licht - Profil | Čt 2.10.2014 16:52:57

Jarda Š. >> Velmi rád bych byl kdyby svazovky opustily lovci, kteří berou co uloví nebo takoví důchodci. Prosím !!! Nikoho jsem nejmenoval !!! Pomalu začínám propadat na úroveň svátečního lovce. Docházek mám čím dál míň, úlovků taky. Přesto je to ten okamžik odpočinku a pohody v přírodě, který tak rád trávím. Vyčistit si hlavu a uvolnit se od každodenních starostí. Honba za plným mrazákem je jen pro masaře. Ale přijít k vodě a nemít si kde sednout, protože o víkendu má volno každý a tak všichni sedí u vody. To je pohled k pláči...

geriatrix - Profil | Čt 2.10.2014 16:03:30

Sakra, kde je slavný lovec MRKNATO?.......................

Bacha - Profil | Čt 2.10.2014 15:31:07

borecrybář >> Jestli Ti jde o rybařinu a ne o vztahy s lidmi, tak neodcházej. Nikde se nenaučíš rybařit lépe, než na tekoucí svazovce. Prostě klapky na oči, klapky na uši a chytat a chytat. A klidně se vrátit k biči, plavané, sběru rousnic či hnojáků, nebo klidně k jediné mušce, jestli muškaříš....prostě všechno ostatní hodit za hlavu. Mít z rybařiny radost a přát druhým.

Bacha - Profil | Čt 2.10.2014 15:23:06

hraji >> Když už jsi začal s tím pláčem, dovolím si citovat: "Nad mrtvým neplač, došel svého klidu. Plač nad hlupákem, krušné budou všechny jeho dny." Tolik Písmo:-)

Drozďák - Profil | Čt 2.10.2014 14:26:57

hraji >> Jirko, já vám úspěch přeju, ale občas fakt s těmi chvalozpěvy brzdi. Což o to, daří li se dílo, není na tom nic špatného. Ovšem ta agitka, která se pokaždé stočí ke konstatování, jak skvělé to tam u vás máte je skutečně úsměvná. Spíš než zhovaďování diskusních oponentů jim třeba poraď i sofistikovanější metody, než je chatrné "seber se a jdi, když se ti to nelíbí."
A navíc, hrdinové mlčí....

borecrybář - Profil | Čt 2.10.2014 14:18:05

hraji >> ano také to tak bude neboj.

rybomil - Profil | Čt 2.10.2014 14:10:57

borecrybář >> tak jim to řekneš na férovku... hele mamčo dnes a zejtra se mnou nic nebude, dnes jdu brigádovat rybářům a zejtra budu 100pro utahanej, neteš se

hraji - Profil | Čt 2.10.2014 14:10:07

borecrybář >> furt je to tvoje volba, nic víc. Vybral sis práci, která je důležitější (pro tebe) než brigáda ve spolku, automaticky jsi si vybral variantu, že brigádu uhradíš. To je logické.
Já bych ti opravdu doporučil, abys v únoru neuhradil členský příspěvek. Ušetříš peníze i čas.

hraji - Profil | Čt 2.10.2014 14:07:15

Bacha >> hezká řeč, jako na zahájení kongresu nějaké partaje. Takže on vlastně není funkcionář jako funkcionář, ale ten určitý konkrétní funkcionář, kterého ty jsi ovšem pro jistotu nekonkretizoval, je nezodpovědný a neschopný manager. Něco mi to připomíná, ale fakt hodně.
Třeba u nás na územní svazu nemáme žádné funkcionáře, kteří by se starali o revíry, na čí hlavu tedy padá tvoje výtka? Byla-li to vůbec výtka.
Můj pocit je, že právě že nevíš o čem mluvíš. Prostě jsi splantal páté přes deváté a teď se divíš.
Tož se div. Ale věř, že lidi v MO (taky jsou to funkcionáři) ví o svých revírech hodně a nejen že jsou za ně zodpovědní, oni jsou s nimi spjatí tak, že dospělí chlapi pláčou, když sbírají otrávené ryby.

borecrybář - Profil | Čt 2.10.2014 14:06:31

rybomil >> dovolenou mám na svůj relax ne na relax společnosti. Marod- kontrola problém a přijdu o více než zaplacení brigád. Rodina je u mne na prvním místě a podle toho se ostatní odvíjí. doma si nelžem.

borecrybář - Profil | Čt 2.10.2014 14:03:35

hraji >> já se ale ničemu nedivím, jen jsem reagoval na jak si napsal to že každý může odmakat. Nemůže, já na to nemám čas. Mám více zájmů a do toho se musím vejít a čas na to odmakat brigády nemám a i kdyby, tak většina rozpisu brigád je tak když je nejvíce práce a musím tudíž makat.

rybomil - Profil | Čt 2.10.2014 14:03:30

vezmeš dovču, hodíš se marod, oblbneš rodinu, že musíš v sobotu do práce.... trochu fantazie a je to hotový :o)

borecrybář - Profil | Čt 2.10.2014 13:59:48

rybomil >> máme, ale kdo mi na to dá čas?

Bacha - Profil | Čt 2.10.2014 13:55:34

hraji >> Z kontextu citovaného je naprosto jasné, že se nejedná o řadové hospodáře na revírech, i když někteří také za moc nestojí a je to na revíru vidět...krucinálhergotfix, už ani nevím jak dlouho jsem jsem ve výboru dělal a navíc u myslivců hospodáře asi osm let, což je skoro stejná funkce se stejnými pravomocemi a odpovědností jako u ČRS, takže asi vím, o čem mluvím. A jestli jsi rybařil za revírního hospodaření, tak musíš vědět, jaký to byl rozdíl, a o tom je ten celý příspěvek. Je to prostě moje dlouholetá zkušenost. Nemá cenu hádat se o jednotlivostech, je třeba změnit celý systém fungování rybařiny. Vzít z minulosti to pozitivní a přidat tam to dnešní, moderní. A to vše především s ohledem na ryby samotné. Mně pořád připadá, jakobych chytal za totáče, jenom těch ryb je tím méně, čím více přibývá zákazů a nařízení.
Howgh

hraji - Profil | Čt 2.10.2014 13:54:22

borecrybář >> ale ty nemusíš být členem tam, kde ti neumožní uplatnit svá práva způsobem, kterým to vyhovuje tobě. Zas je to jen o tvém rozhodnutí, kde jsi členem.

hraji - Profil | Čt 2.10.2014 13:53:49

borecrybář >> pokud někdo nemá čas odpracovat brigádu, pak se musí smířit s tím, že ji uhradí. To je prostě jako v životě. Když nechci jet na letiště autobusem, musím se smířit s tím, že zaplatím taxíka. Když nechci jíst ke svačině rohlík se salámem z papíru, musím se smířit s tím, že zaplatím v restauraci víc. Takto to funguje všude. Proč se tomu dospělí chlapi diví?

rybomil - Profil | Čt 2.10.2014 13:53:40

borecrybář >> vy nemáte v usnesení VČS, že členovi MO MUSÍ být umožněno brigády odpracovat ? smajl hlavou kroutící

borecrybář - Profil | Čt 2.10.2014 13:43:05

hraji >>brigády nemůže odpracovat každý, někde to nejde a někde prostě není čas.

hraji - Profil | Čt 2.10.2014 13:41:13

Pr3v1t3k >> ale ty nemusíš být členem tam, kde ti neumožní uplatnit svá práva způsobem, kterým to vyhovuje tobě. Zas je to jen o tvém rozhodnutí, kde jsi členem.

Bacha - Profil | Čt 2.10.2014 13:40:23

Modrý šílenec >> Také jsem byl v první:-)))

Pr3v1t3k - Profil | Čt 2.10.2014 13:38:29

hraji >> Tak zrovna tam kde jsem já se brigáda odpracovat nedá, je povinně placená...

hraji - Profil | Čt 2.10.2014 13:38:10

Bacha >> vložím ti tedy pro občerstvení paměti citaci části tvého příspěvku:"Jedno ale vím naprosto jasně. Trpí tím ryby a rybařina jako taková, protože současní funkcionáři nejsou spjatí s určitým revírem, nemají za revír zodpovědnost a často rozhodují o revírech, které ani neviděli, natož znali. Jsou to jacísi manažeři bez majetkového vztahu, což je dnes móda ve všech směrech."
Tak si to přečti a najdi si tam, kde píšeš, že ne všichni funkcionáři. A tu zodpovědnost tam snad najdeš taky.