Výběr nového vejcajku

Ahoj rybáří/rybářky,

moje výbava je žalostném stavu, občas ve stavu rozkladu. Chytám div ne s bambusem a rexíkem. nechci si na to stěžovat, stále se na to chytat dá. Ovšem přemýšlím, že bych si udělal a svou výbavu už trochu aktualizoval. Prosím vás, o pomoc s výběrem nového vybavení. MOCKRÁT DĚKUJI PŘEDEM VŠEM HODNÝM ZA POMOC.

-----------------------------------------------------------------------------
CÍLE DISKUZE:
a) Získat od zkušenějších rybářů v moderním vybavení názor na mj výběr.
b) Získat od vás tip na lepší akci nebo vybavení.
c) Získat od vás rady, na co dát u výběru pozor.

-----------------------------------------------------------------------------
VŠEOBECNĚ:
Jde mi především o to, jestli nevíte o nějakých akcích, například 1+1. Klidně prut s navijákem 1+1, pokud bude splňovat moje očekávání. Můj cíl je najít co chci za nejnižší cenu. Tuto výbavu použiji z

70% na položenou/plavanou (kapr, bílá ryba) na stojaté vodě
20% na položenou/plavanou (kapr, bílá ryba) na řece
5% dravci (štika/candát)
5% přívlač a ostatní

Podařilo se mi najít možná co by se mi líbilo, avšak v tomto nóbl moderním vybavením se nevyznám na tolik, abych si dovolil ihned objednat bez rady někoho zkušenějšího, i když jde o pro mě nemalé peníze 1700Kč, není to asi žádná super značka.

Pruty:
http://www.nasoutokushop.cz/york-imact-carp-3-9-3-5lb-akce-1-1
Navijáky:
http://www.nasoutokushop.cz/york-gunner-4000-baitrunner-akce-1-1

-----------------------------------------------------------------------------
PRUTY:
Dnes jsme obcházeli rybník a mnoho rybářů měli takové ty "kaprařské pruty", které vidím na videích "profesionálních" kaprařů. Jsou to takové ty hubené proutky, často tlusté jak malíček, také se jim říká "boiliesové pruty", většinou několikadílné. Takové pruty, třeba nějaké tvrdé, klidně dlouhé (aktuálně mám 4metrové). Spíš asi třídílné, nevím jaké má výhody/nevýhody jestli je prut třídílný/dvoudílný. Výhodou mi je spíš třídílný vzhledem k skladnosti.Používám krmítka váhy 40g, a na to bakuli krmení. Nemám rád, když nahazuji, a zhoupnu krmítko za sebe před náhozem, tak se mi ohne prut jak hokejka, zkrátka by ten prut měl být takový bytelný, ne máslíčko, ale zase ne moc tvrdý.

-----------------------------------------------------------------------------
NAVIJÁKY:
Nemám žádné speciální požadavky. Jestli bojová brzda funguje, jak myslím, tak by se hodilo, kdyby to naviják podporoval, ale co jsem koukal, tak to už mají téměř všechny navijáky. A mám nerad navijáky s přední brzdou, jsem zvyklý na zadní.
Autor diskuse: Steel - Profil , 29.6.2014 kaprařina - náčiní, doplňky

Steel - Profil | Po 30.6.2014 13:30:52

Díky všem, za rady. Už jsem objednal myslím super pruty i s navijákem Mivardi.

Tomas Krlin - Profil | Po 30.6.2014 13:03:34

Pallermo >> 1700Kc za vsechno (2 pruty, 2 navijaky...)
K tomuto bych chtel jen poznamenat, ze v te nejnizsi cenove relaci se o kvalite a zivotnosti neda vubec hovorit - spise to jsou opravdu vyhozene penize.
Drobny rozdil v cene nahoru muze udelat opravdu rozdily v radu trid.
Pokud se chceme bavit o nacini, ktere by melo neco vydrzet, tak bych rekl, ze minimalni cenova hranice pro 2ks prutu, aby za neco staly je nekde 1500Kc a vyse a za navijaky pak dalsich 1500Kc.
A pozor, to se stale nebavim o kvalite, ale o znacnem kompromisu.
Dneska je proste takova doba a neni to jako v minulosti, ze i ty nejlevnejsi veci byly vzdy svym zpusobem kvalitni.

Pallermo - Profil | Po 30.6.2014 12:46:26

Hovy >> navijak okuma lb a k tomu pruty shimo alivio jaky mas cenovy strop ?

pepas1 - Profil | Po 30.6.2014 12:45:48

nevím jestli na to má ale volba je to dobrá.

jurasoft - Profil | Po 30.6.2014 12:35:51

Beagle >> A ty na tuhle sestavu máš ?

Beagle - Profil | Po 30.6.2014 12:18:42

kup si century FBS k tomu Daiwa Tournament s5000t a mas na dvacet let vystarano:)

Dawemaster - Profil | Po 30.6.2014 12:14:08

Já si nedávno pořídil tyto teleleskopy http://www.rybarskepotreby-shop.cz/prut-spro-dyno-f​orce-tele-360-cm-75-150-g-druhy-zdarma-611.html a zatím musím říct,že max spokojenost. Chytám s nima na všechny možné způsoby...klasika na položenou s různýma váhama krmmítek (80 g + bakule krmení na delší hody ale dám tam klidně i 20g nebo menší,když chytám úhoře nebo dravce kousek od břehu),ale nemám problém s nimi chytat i těžší plavačku nebo vláčení větších třpytek a woblerů...teda občas,vláčení není dvakrát moje parketa. Spíš navážu kačenu a píchnu tam rybku,nebo klasika na položenou s rybkou. Jsou to docela univerzální pruty a prodávají je i v menší gramáži,kdyby ti tyto přišly moc tvrdé. Co jsem četl recenze a názory,tak jsou s nimi lidi spokojeni a já zatím taky. Navijáky používám již 3 rokem Okuma power Liner 865..jsou sice trochu dražší ale mě vyhovujou a jsou fakt dobré. Pro mne taktéž univerzální použití na krátké i dlouhé hody,dle revíru a způsobu lovu....

Unkas - Profil | Po 30.6.2014 11:29:15

Kupuji si levnější věci, ale od značek ke kterým mám důvěru. Třeba Shimano, DAM apod. Tak se snažím eliminovat možnost, že se napálím nekvalitním zbožím. Prostě mě to tak stačí a vyhovuje.

Jarda Š. - Profil | Po 30.6.2014 11:21:08

Blue >> Hyperloop se výborně hodí na prut, s kterým jdeš na ryby maximálně 5x do roka, pro intenzivní využívání to chce něco z lepšího materiálu.

jurasoft - Profil | Po 30.6.2014 10:16:33

1. nová věc může být někdy na zlost když se pokazí a prodejce se k reklamaci staví zády. Zvlášť ta která je od značky kterou nikdo nezná. Ani koupě českého výrobku od českého prodejce nezaručí bezproblémovou reklamaci.
2. kvalitní naviják od značky co se ve výrobě navijáků a podobné techniky vyzná i po několika letech na tom bude technicky a kvalitativně líp jak plastový naviják nově koupený.
3. cena 1.700,- je fakt nízká. Otázkou je zda rybařinu beru jako koníček jen tak a nebo jestli se do ní zažeru na celý život. Dá se poskládat sestava "z nouze cnost" a může sloužit pár let a nebo taky může odejít při první pořádné rybě. A nebo skládat sestavu delší dobu po kouskách..Já k tomu využívám rodinu. Svátek, narozeniny, vánoce. Vyberu něco drahého a nechám rodinu aby se na to seskládala. A daří se.

Blue - Profil | Po 30.6.2014 9:44:11

Steel >> Já sice naviják s brautinerem nemám ale máš pravdu když už tak sevším všudy,,já kdybych pořizoval nové tak taky vezmu už lepší,,já mám tihle obič páč mi pořád ještě jdou a nebudu měnit něco co funguje a na co jsem zvyklí,,,s prutama ti rozumim je to věc zvyku já bych si na vláčku taky nepořídil teleskop

Steel - Profil | Po 30.6.2014 9:38:50

Blue >>

Naviják nemá baitrunner, a teleskopické pruty už nechci, je to o zlost, ohýbají se mi očka, nebo padají, nedrží, odlepují se a podobně. Vlastně i když oni se už asi i na teleskopácích dělají vázaná očka. Stejně je pro mě pohodlnější asi několikadílný, nejlépe třídílný vhledem k skladnosti.

Steel - Profil | Po 30.6.2014 9:36:17

Blue >>

Přesně tak to mám i já, bojím se stavu. Radši si koupím pěkně nový, aby když se mi zničej, abych to mohl dávat za vinu sobě a nebejt naštvaný na předchozího majitele. :D Za odkazi děkuji to tropicliberec mám už v záložkách, jestě sem to tam nestihl prošmejdit.

Steel - Profil | Po 30.6.2014 9:34:25

Hovy >>

Díky, ale hádám, žes to nekupoval přímo u Mivardi?

Blue - Profil | Po 30.6.2014 9:19:33

Steel >> Já jsem skeptik k tomuhle já bych taky nekoupil starší věc,nikdy nevíš jak se k tomu předchozí majitel choval a co maj ty věci už za sebou,ti sem hodim odkazy pokud ti to aspon trochu pomůžehttp://www.tropicliberec.cz/navijak-shimano-hyperlo​op-4000-rb/ a prut bych použil asi tento není to sice žádná ze značek co jsem zde psal ale na toto jsem taky slyšel dobré věci hodně lidí si tuhle značku pořizujehttp://www.tropicliberec.cz/prut-mitchell-catch-pow​er-3-50m-50-150gr-akce-1-1/

Hovy - Profil | Po 30.6.2014 9:10:47

Steel >> ok v poho ale na mivardi pozor koupil jsem si naviják a to co měl být chrom se oloupalo místo kovu je tělo s plastu začali s toho padat šroubky žádný zázrak teda prut mám od nich taky a ten je v pohodě

Steel - Profil | Po 30.6.2014 8:52:39

Hovy >>

No spíš bych něco nového, a skromnějšího. Než 3roky jetý Shimana za cenu nových skromnějších. Díky za radu.

Steel - Profil | Po 30.6.2014 8:50:58

Hovy >>

To je ten problém, že nevím co z toho vybrat, je toho mraky. Resp už mám nějaké typy. Asi koupím bud zvlášť pruty a navijáky, za 1700 oba. Možná bych koupil prut s navijákem Mivardi, to by mělo být kvalitní, ale 2600Kč za oba, ještě uvidím.

Hovy - Profil | Po 30.6.2014 3:08:54

Jo a nebo se koukni tady na bazar někdy tu kluci prodávají slušnou výbavu za dobrý ceny

Hovy - Profil | Po 30.6.2014 2:26:55

Steel - >> myslím že když sedneš k netu zadáš rybářské potřeby akce 1+1 vyskáče ti tam toho tolik že nebudeš vědět co dříve ;) nejlepší by bylo aby sis nejdříve na netu vybral co by se ti asi tak líbilo a pak se zeptal konkrétně jestli to a to někdo opravdu nezná protože jinak tu budeš mít milión tipů od milionu rybářů a vlastně se nakonec nic nedozviš pamatuj většinou co rybář to jiný názor a jiný doporučení ;) nebudu ti tu teď vypisovat svý tipy a spíš ti popřeji hodně zdaru při výběru ;) akorát ty baity si vem s cívkou min 50 lépe 60 tedy můj názor

Blue - Profil | Po 30.6.2014 1:55:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Prostě hodně muziky za málo peněz,,navijáky bych doporučil malé taky je používám Shimano Hyperloop RB4000 cena kolem 500kč za kus. A prut bych vzal něco od Mivardy,Esox,nebo Mikádo tam se vejdeš taky docela dobře s cenou kolem 700kč - ono záleží hodně na tom jak se k vybavení chováš já mám tihle navijáky 5 let a nikdy s nima problém nebil a pruty mám od Esox a mikáda a také bez problému ani očko nepovolilo a to jsou to pruty do 7 stovek a kolega chytá na to samé a oba pruty mu odešly upadaly očka a pak je vyhodil se slovy jsou to šmejdi....Nutno říct pokud s tím budeš dělat jen to co se rybaření týká tak vydrží....