Je na závadu smradlavá návnada?

Ahoj.Už delší dobu se z jedním kolegem dohadujeme o tom,čím je lepší vnadit.Nedávno jsme byli na pár dní na Dyji a bohužel to nedopadlo nijak valně.Ať jsme zkoušeli na háčku všechno možný,tak ulovky byli minimální.Myslíme si,že jako příčinu neuspěchu je vnadění zkvašenou kukuřicí,která smrděla jako .....Kolega ale je jiného názoru.Jaký na to máte názor vy?? Vadí rybám smrad,nebo nevadí?? Já osobně preferuji voňavý krmítkový směsi a bonduelku z plechu.Petruv zdar
Autor diskuse: Mirek M. - Profil , 18.6.2014 všeobecné - nástrahy, návnady

Wolfi - Profil | Pá 16.1.2015 21:13:33


Kašlete na smrady ,když se nejedná o příchut. Otevři bonduelku a chytej.

Knedla12 - Profil | So 16.8.2014 20:03:27

bart.bm >> Díky, nechám to zatím ještě tak, páč sám teď od domu chodím chytat daleko ale asi dám zkusit bratranci a ten mi když tak řekne :) díky

levhan - Profil | So 16.8.2014 19:22:45

Mirek M. - >> smradlava kuku je siroky pojem ja jsem nedavno byl na 6deni vyprave a dva dny pred jsem namacel repku takze 8 dni v 30 teplech tarepka posledni dva dny uz radne tahla a ryb nachytano dost dost zalezi cim ta kuku tahla a neni nic jednodusi pokud si sni mel nakrmeno skusit chytat mimo toto misto a skouset neco jineho

Anýzový dědek - Profil | So 16.8.2014 19:20:32

bart.bm >> Jistě, toto jsou přísady, které považuji za normální smrady
Ale plesnivé a či jinak znehodnocené krmivo, které smrdí bych nepoužil

Anýzový dědek - Profil | So 16.8.2014 19:18:06

otoš >> Nepochopils. Smradlavá může být jakákoliv třeba halibutka nebo boilies (příchuť)
Zasmrádlé je třeba zkyslé krmení nebo viz ten zelenej týdenní řízek na slunci
Už je ti ten rozdíl trochu jasný?

bart.bm - Profil | So 16.8.2014 18:34:28

Knedla12 >> pouzival jsem kuku i rok a pul uvarenou a ponorenou ve vode.prez zimu normalne v garazi zmrzla na jare roztala a vis co?....ryby to v poho bastili.zkus a uvidis.tady ti plno lidi napise ze je to hnus atd.pak dalsi ze je to v poho a nikdo pritom nevi co rybam doopravdy chutna.

Valda - Profil | So 16.8.2014 17:56:07

super nástraha je kukuřice namočená v sumčím dipu alespoň mě to funguje na hartě .

zaplosak - Profil | So 16.8.2014 17:53:48

Knedla12 >> Tak to je asi špatně, jak je cítit jak ředidlo, musí být cítit krásně jakoby po burčáku, jedno jak dlouho je naložená - rok, rok a půl v klidu.

Bušák - Profil | So 16.8.2014 17:17:14

Mirek M. - >> ono asi bude hodně záležet co to je za smrad,ale rybám všeobecně smrad nevadí,spíš je to přitahuje a jsou aktivnější

Knedla12 - Profil | So 16.8.2014 17:12:22

A co kvašená kukuřice 1 rok naložená? Ale nevím čím to je, smrdí po acetonu :( a vcelku se bojím s tím něco chytat.

bart.bm - Profil | So 16.8.2014 17:03:04

Darcy >> ja si nejlepe zachytal vedle rozkladajici se zdechliny divocaka ktera byla ve vode.takze bych tomu i veril.

bart.bm - Profil | So 16.8.2014 16:54:57

Anýzový dědek >> original betain HCL...ne ta sladka nahrazka pro kone co prodava Nikl a spol za nehorazne penize kdy 25kg stoji cca 3500....je kyselej jak kyselina citronova.a mam odzkouseno ze i tohle ryby berou aniz by jim ta chut vadila....vyzkouseno macerovani nastrahy primo v roztoku betainu HCL kdy na 20g bylo pouzito 200ml tekuteho csl.takze kyselosti bych se nebal ;-)

tuzemak - Profil | So 16.8.2014 16:47:12

otoš >> svatá pravda,jen blázen by šnicl cpal do igelitu.o)))

otoš - Profil | So 16.8.2014 16:46:32

tuzemak >> ...čerstvý řízek...nej nástraha pro silného a zdravého rybáře....

tuzemak - Profil | So 16.8.2014 16:40:23

otoš >> bych chtěl vidět toho troubu,co by měsíc koukal na šnicl v igelitu.o))))

otoš - Profil | So 16.8.2014 16:38:23

Anýzový dědek >> ...normálně si vás budu vyhledávat jednoho po druhým...vy jste příčinou znečištění našich vod....(sinice, nedostatek O2 ve vodě a pod.)... :-)

Anýzový dědek - Profil | So 16.8.2014 16:10:37

otoš >> klasicky si pleteš "smradlavou" a zasmrádlou návnadu., ale to je zcela běžný jev. :-)

Steel - Profil | So 16.8.2014 16:10:07

Mirek M. - >>

Proč nepřidáš anketu?

Steel - Profil | So 16.8.2014 16:09:48

otoš >>

Kecy prdy. Možná jak co. Ale vsadím se, že kdybys ten řízek ze sluníčka dal na háček, jistě bys chytil kapříka. :D

Steel - Profil | So 16.8.2014 16:09:03

Mirek M. - >>

Já si nechávám krmení naschvál zkysat. Po otevření se mi zamotá hlava, ale berou krásně.

otoš - Profil | So 16.8.2014 16:02:51

....ano, smradlavá návnada je na závadu...je to stejné, jako bych ti nabídl měsíc starý řízek ponechaný v igelitovém sáčku na slunci...dobrou chuť !

knik-licht - Profil | So 16.8.2014 15:54:51

Kdyby jste viděly a cítily na co chytal kolega :) Jmenovalo se to (kapří) krev. Smrad jak hnůj. To jsme nemohly vedle těch boilií ani ve spacáku. Přesto to kapři braly.

Kaczer - Profil | So 16.8.2014 15:50:21

Ryby zbožňují velký zápach.

tonda1953 - Profil | St 18.6.2014 20:15:21

Darcy >> Dost hrůzný zážitek,není co závidět:-((

Darcy - Profil | St 18.6.2014 20:07:49

Už jsem to tady někde psal. Vyprávěl mi kolega na rybách: "Chytal jsem na svém místě na jednom dunajském rameni. Co hod, to krásný lín. Bylo mi to divné, tak jsem se svlékl do trenýrek a na místo, kde jsem nahazoval, jsem se potopil. Otevřu oči a málem jsem se utopil. Ve vodních rostlinách byla ženská mrtvola ve značném stádiu rozkladu. Nevím, jak jsem se dostal ven. Na břehu jsem se pozvracel. Ulovené líny jsem pustil a šel na policajty."

splavek - Profil | St 18.6.2014 19:49:43

Mirek M. - >> Zkvašená kukuřice funguje, jak mléčné, tak i alkoholické kvašení. V létě mám odzkoušeno, že plechovková kukuřice je nejlepší tak třetí den po otevření. Když začíná mít takový palírenský odér a lepí na prsty a je taková mazlavá. Jako kluk jsem hodně chytal na krupičné těsto a když už začínalo mít ten správný palírenský odér, tak nejkvalitněji chytalo.

arnošt - Profil | St 18.6.2014 11:24:02

Pokud je zkvašená,pak ano,pokud je shnilá a plesnivá,pak určitě ne...

Kreja - Profil | St 18.6.2014 11:10:32

už se tu psalo o kvašené kukuřici a funguje to báječně

mannnik - Profil | St 18.6.2014 10:31:08

z osobní zkušenosti můžu napsat, že kamarád chytající na nakyslou bonduelku udělal v jeden den více záběrů než já na novou čerstvě otevřenou, chytajíc pár metrů od sebe. Další den tomu bylo právě naopak...

salfi - Profil | St 18.6.2014 10:21:55

Mirek M. - >> pod vodou spousta zivin pro ryby zahniva, ale aby ses presvedcil, ze to je pravda, potop se do hloubky par metru a tam se zhluboka nadechni

Žroutík - Profil | St 18.6.2014 10:02:03

Několikrát se mi stalo, že jsem na rybách používal různé smradlavé návnady a nástrahy a nikdy mi nepřišlo, že by se nějak razantně změnil počet záběrů. Zejména v létě mi to připadá, že to nemá téměř žádný vliv.

Anýzový dědek - Profil | St 18.6.2014 9:05:50

Mirek M. - >> Je rozdíl mezi smradlavou (třeba jako acidum butiric) a zkyslou (zapařenou) návnadou.
Na klasické "smrady" ryby jdou vcelku dobře, ale kyselá návnada může být jako repelent.
I když někdy ryby vezmou i tuto návnadu. Spíše bych se takové návnadě vyhnul.

Morus - Profil | St 18.6.2014 8:33:24

když jsem ještě chytal na krmítka, namíchal jsem si krmítkovou směs a otevřel plechovku bonduelky a měl jsem to tak v létě třeba 5 dnů než jsem to spotřeboval. Po 4 dnech už obojí smrdělo ale připadalo mi že to nemělo absolutně žádnej vliv na záběry. Kapr je pořád dokola v kontaktu s rozkládajícím se a plesnivícím bordelem na dně, hlavně v létě takže to vnímá jako něco přirozenýho. Koneckonců do boilies se leje kyselina máselná což je vlastně produkt vznikající při rozkladu potravy.