MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Prořízlá žluč u kapra a jeho znehodnocení

Znehodnotí prořízlá žluč podle vás maso? Pomůže propláchnutí od toho, aby maso zhořklo, a nebo ani propláchnutí nepomůže? Díky za odpovědi.

Autor diskuse: shotty ®
Zařazeno do: všeobecné - druhy ryb, rekordy, 28.5.2014


Když se prořízne žluč, tak ...

A)Maso nic nezachrání a je na vyhození. 0%
B)Maso zachrání okamžité propláchnutí do +/- minuty. 39%
C)Maso zachrání propláchnutí do několika minut. 50%
D)Kromě propláchnutí napomůže i naložení. 0%
E)Pomůže něco jiného... 11%

Od 28.5.2014 hlasovalo 28 čtenářů.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 2 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N dada11 - ® St 28.5.2014 19:31:45
shotty - >> Když se mi podaří proříznout, tak v klidu dokončím čištění a opláchnu maso. Nikdy to nikdo nepoznal.
N tuzemak - ® St 28.5.2014 18:39:58
Sven >> ale lidem to šmakuje,díky ceně...
N Sven - ® St 28.5.2014 18:32:24
tuzemak >> já taky viděl ale musel bych ho hodně hledat...
N tuzemak - ® St 28.5.2014 18:27:49
Sven >> to já viděl video,kde to chovali ve větčích sračkách,bléééé..
N Sven - ® St 28.5.2014 18:22:04
tuzemak >> já určitě také ne :-)
Prima německá reportáž:





N S&F - pescador - ® St 28.5.2014 18:17:42
Sven >> Kýblík Omega 3 .... ty kyseliny v kaprech 70+ myslíš tyhle ? :)) - http://www.maracarps.cz/baits/1566-starbaits-vyvaze​ne-boilie-omega-fish20mm.html
N tuzemak - ® St 28.5.2014 18:16:29
Sven >> já bych to do huby nikda nevzal,brrrrrrrr:-))
N Sven - ® St 28.5.2014 18:15:44
tuzemak >> jo tak to jo. Pro ně je pangas jako dělaný :-)))
N tuzemak - ® St 28.5.2014 18:13:03
Sven >> ale ta nemá kosti,psal sem to pro ty,co se kostí zbavují,zbytečně:-))
N Sven - ® St 28.5.2014 18:12:02
tuzemak >> ale fuj ...:-) Psal jsem mořské , ne žumpní :-)
N Sven - ® St 28.5.2014 18:10:42
F.T.M. >> ahoj. To děláš chybu..
Takový kapr 70+ obsahuje kyblík Omega-3 nenasycené mastné kyseliny a ještě plno všelijakých vitamínů :-)))
N tuzemak - ® St 28.5.2014 18:10:40
Sven >> a nebo pangase:-)))
N Sven - ® St 28.5.2014 18:07:55
dimarcus >> :-)))
No mě to nedělá nic, zpracoval jsem za život slušnou řádku ryb, drůbeže, králíků, prasat, ovcí apod....byla by z toho slušná ZOO :-) Dělal jsem i známým a příbuzným amatersky komplet zabíjačky.
Pravda, posledních cca 15-20 let jsem dospěl do stadia, že vyšší živočichy, tedy savce ani nemorduju ani nejím. Nějak se mi to už příčí, už té krve bylo asi moc..
Ptáky a mořské ryby kupuji zabité a tedy to odnesly jen sladkovodní ryby... i z nich jsou některé druhy tabu.
Máš pravdu, stříhat ploutve je blbost ale spousta lidí to dělá. Já je u malých ryb nechám, včetně ocasní a u velkých je vyříznu.
Nefiletuju, protože mi to jednak připadá jako mrhání materiálem a hlavně mi kosti vůbec nevadí.
Ani jako dětem nám nikdo kosti nevyndával. Prostě k rybě kosti patří.
Kdo s tím má problém ať si místo kapra koupí bůček :-)
N F.T.M. - ® St 28.5.2014 17:45:51
Žluč kaprovi neprořezávám :-)))) a to ani ostatním rybám. Raději jim dám svobodu a tím potom takovéto problémy nemusím řešit.
N dimarcus - ® St 28.5.2014 17:40:59
... už se jedn děsím dalších příspěvků něco stylem o masařích, až jsem někdo takový vlítne :-)) Na svou obhajobu takhle zmasím max. cca 15 ryb za rok ale když už, tak si s tím opravdu pohraju aby to bylo jak říkal Ota Pavel Eňo Něňo :-))
N dimarcus - ® St 28.5.2014 17:38:27
Sven >> :-)) To možná sneseš ty ale já stříhat rybu nůžkama, tak se mi udělá mdlo jak na chirurgii a pomůže mi nejspíš jen amoniak :-)) Ale jinak máš pravdu, já jsem k tomuhle vynálezu přišel jak slepý k houslím a na mé potřeby to prostě bezvadně funguje... :-) Podle mě jinak, jestli můžu názor, je největší blbosti stříhat ploutve... ty jsou vlastně jediný záchytný bod ke kůstkám, které jsou uvnitř svaloviny a po kuchyňské úpravě chytnu ploutev a krásně s ní vytáhnu i ty kůstky ve svalovině... Jinak když šmikneš ploutve, máš těch zbylých kostiček v mase hafo a už je pohodlně nevyndáš... Jinak já už dnes filetuju každou trochu větší rybu... a dělám to tak, ploutve neploutve, že se jich zbavím komplet a to tak, že ostrým fileťákem celou tu ploutev i s kůstkami ve svalovině krouživým pohybem prostě vyříznu a hotovo :-)
N Sven - ® St 28.5.2014 14:19:37
dimarcus >> no tak to jistě:-))
Rozpižlat ryby lze v podstatě čimkoli :-)
Osobně vidím jako nejvhodnější a univerzální nástroj pro ty, kteří si nejsou s nožem jisti, nůžky.
Snadno, rychle a bezpečně, jimi lze rybu rozstřihnout, odstranit žábry, ploutve a případně přestřihat žebra. U malých ryb tzv. na salát, i odstřihnout hlavu.
N dimarcus - ® St 28.5.2014 14:00:29
Sven >> Myslím že rybí břicho a bezpečnostní pás má jinou strukturu :-)) Ne, jak kdo chce dal jsem typ, je to ostrý jak břitva a řeže to jak šlak, zkuste, uvidíte :-) Hlavně s prořezanou žlučí a vnitřnostmi je amen :-)
N Mikšík - ® St 28.5.2014 14:00:10
Ahoj. Maso to vůbec neznehodnotí. Stačí jen pořádně propláchnout :)
N Sven - ® St 28.5.2014 13:46:47
dimarcus >> to je spíš kopyto než řezák....
viz přepižlání pásu na videu - 01:02 min.
http://www.noze-nuz.com/kershaw/KS2520ORC.php
N hraji - ® St 28.5.2014 13:24:27
Na těch 53 kaprů co za rok kuchám si snad nebudu pořizovat nějaké udělátko.
N Šlapeto - ® St 28.5.2014 12:57:39
Občas se to stalo, ale rybu jsou propláchl v dešťové vodě v sudu na zahradě a pohoda :)))
N vahaj - ® St 28.5.2014 12:53:54
http://www.noze-nuz.com/kershaw/KS2520ORC.php
N dimarcus - ® St 28.5.2014 12:49:42
Opravdu je to vynikající pomůcka, já nevěděl co s tím a pořádně ani na co to je, pak jsem to vzal k vodě, vyzkoušel a ejhle, nic lepšího snad není :-) Bez toho už nechodím... Vyrábí to firma KERSHAW, tak je potřeba zagooglit, když najdu odkaz tak ho sem hodím, myslím že to drahý nebude... A jestli to je řezač koberců, je to docela možný pro mě je to už řezač ryb :-)
Tak viceroy měl pravdu akorát to není na koberce ale řezač na bezpečnostní pásy :-))
zde link: http://qishop.zahas-sro.cz/12-Vyprostovani/Hydrauli​cke-vyprostovaci-zarizeni/Ostatni-vyprostovaci-nara​di-a-nastroje/Rezak-na-bezpecnostni-pasy-Kershaw-_d​12033878_10939.aspx
N Bušák - ® St 28.5.2014 11:37:11
shotty - >> tak u kapra se mi to zatím nepovedlo,jelikož si na to dávám dost bacha,povedlo se mi to u sumce kolem metru,hned jsem to opláchl vodou a nejvíce postižené místo jsem odřizl a vyhodil spolu s odpadem,na chuti masa nebylo nic poznat,chce prostě při kuchání dávat bacha
N Kreja - ® St 28.5.2014 11:15:22
přidávám se k ostatním pokud rybu rychle omyješ není to problém spíš je zázrak tu žluč proříznout když vedeš řez těsně pod kůží
N flekos - ® St 28.5.2014 10:43:08
alfonz42 >> No...prafje fo tom to je....a prozlely otecko uz na kuchani vidi a tim padem zluc neproreze :-)))
N Sven - ® St 28.5.2014 10:36:59
flekos >> díky, od profíka pochvala potěší .-))

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 2 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | druhy ryb, rekordy ]

Co je nového - všeobecné
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniPrologic set hrazd a vidliček (SLEVA 53%)

Za 999
Skvělý set od firmy Prologic ve kterém získáte čtyři vidličky a dvě hrazdy na tři pruty! Dali jsme dohromady naše vidličky a hrazdy a vytvořili tak perfektní lehký a kompaktní set, který je dodáván v elegantním pevném přepravním obalu. Tato verze pojme tři pruty.

akce, rybareniDelphin Lehátko Rebel - Super Novinka

Za 1.309
Postel plná překvapení! To je určitě slogan, který nejlépe vystihuje tuto postel. Když dáte prvotní předsudky bokem, zjistíte, že většina rybářů na rybách nic víc ke komfortnímu spánku nepotřebuje.

Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
CARPPRODUCT.CZ CARPPRODUCT.CZ

Váš specialista nejen na lov kaprů. Zavedený E-shop s dlouholetými zkušenostmi a kamennou prodejnou, na trhu jsme přes 20 let....