Co říkáte na rybářské závody?

V sobotu 11.9. proběhli v Hradci Králové rybářské závody na Stříbrném rybníku "Auto na udici". Napište kdo jste na nich byl jak se vám líbily.
Autor diskuse: MarekD - Profil , 15.9.2004 všeobecné - ostatní

miki | So 18.9.2004 17:43:49

Salám: MarekD je je právě ten kámoš-rozhodčí, co o něm píšu.

mirmen - Profil | Pá 17.9.2004 18:06:22

Jak letos, nevím.

Ale před pár roky tam byl děda P..... z T.
Chodí na ryby se starým polobambusákem - pololamináťákem ( pro upřesnění :spodek bambus, horní díl plné lamino).
V hospůdce "U lesíka" se mezi štamgasty zmínil, že by rád na závody, ale že nemá litr startovného.
Ti na sebe mrkli a dědka založili s tím, že si ho pak budou za tu investici následující rok dobírat.
Dědek po losovací proceduře zaujal místo vedle Australana ( manželka Češka, byl u jejích rodičů na návštěvě a využil příležitost zarybařit si na Stříbrňáku), který měl výbavu za x desítek tisíc Kč.
Dědek strčil do huby kus rohlíku, chvíli ho žužlal zbývajícím chrupem , vyválel kuličku a tu nabodl na skobu. Podhodem dopravil sestavu do excelentní vzdálenosti 10-12 metrů od břehu, užmoulal v ruce papirosu a zahalil se do libého oblaku značky Kapitán.
Šokovaný cizozemec se ještě nestačil vzpamatovat a děda měl na břehu prvního šupináče.
Nebudu to dramatizovat.
Dědkovi o dva body utekl zahraniční zájezd za 40 000 a musel se spokojit jen s videem za 15 tisíc.

Žel - výhra mu nepatřila, startovné platili kunčafti.
Večer se otevřely dveře hospůdky, dědek s bednou vstoupil do rázem ztichlého sálku.
Výhra se na místě vydražila za 3 tisíce.
A dědkové, zvyklí na desinu a prcka rumu, v lepším případě zelené, to rozjeli.
Vzduchem lítaly objednávky na gin Kensigton, pepíky chodce a další lahůdky.
Hostinský se pak komusi zmínil, že víckrát už rozhodně ne, protože zajišťovat v ranních hodinách rozvozy na dvoukoláku a poté utírat z chodeb k hajzlům nejenom to, co jde horem, to že jaksi nemusí.

Salám - Profil | Pá 17.9.2004 17:31:00

Je to jak píše MarekD, viděl jsem pár vezírku s kaprálama a co se týče počtu závodníků, tak sem si dal práci je všechny zpočítat a došel k číslu 132, protože už bylo kolem poledne, tak sem usoudil, že jich pár odešlo dříve, přesto jich neohlo být více než 160.

Miran - Profil | Pá 17.9.2004 12:57:24

MarekD: Myslel jsem si, že to bylo jinak. Ale jak jsem psal, nebyl jsem tam, takže mám zkreslené info z druhé ruky...

MarekD - Profil | Pá 17.9.2004 9:23:27

Miran:mám pár výhrad k tvému tvrzení. Za prvé: všechny ryby se nepouštěly zpět, ale každý rybář si mohl ponechat 2 ks a vím, že si rybáři ponechali dohromady cca 40 kaprů (nevím přesně). To, že vyhrál rybář z místní organizace je opravdu náhoda. Pochybuji, že by byl s nějakým rozhodčím domluvený, apod... Jelikož i já jsem byl jeden z rozhodčích a vím, že rozhodčí své úseky dostali přiděleny podle toho kdo jak přišel před závody a za druhé: ve druhém poločasu se rozhodčí měnili - neposouvali se se stejnými rybáři. Možnost kontroly byla, protože organizátoři všechny úseky často procházeli a zároveň se kontrolovali rozhodčí vzájemně, protože bylo spousta rozhodčích, kteří neměli ve svém úseku nikoho, tak byli u jiných rozhodčích.
Souhlasím s Mikim, že by na Stříbrňáku měli povolit krmení alespoň v omezené míře, ale zase na druhou stranu vím, že by se to určitě zneužívalo, protože vím co někteří "rybáři" dovedou. Rybářská stráž, která Stříbrný rybník obchází cca ve dvouhodinových intervalech také nemůže všechno ohlídat. Stříbrný rybník je koupaliště, které provozuje místní rybářská organizace. Oni nechtějí povolit krmení, aby se nekazila voda, protože pak by tam nechodili lidé a neměli by z toho takový zisk, jaký si představují. Na druhou stranu ta voda se tam stejně kazí každý rok v létě jako na jiných rybnících a koupalištích. Jeden z hlavních důvodů je ten, že přítokem ke Stříbrňáku je Stříbrný potok, ve kterém je v létě většinou velmi málo vody - tudíž přítok není skoro žádný. Provozovatelé musejí doufat, že hlavně na jaře dost zaprší, aby tam bylo co nejvíce okysličované vody. V létě to je problém.

Miran - Profil | Pá 17.9.2004 7:45:25

Údajně vyhrál rybář z domácí organizace se sedmi kapry, měl o jednoho kapra (40 cm) více, než druhý závodník. Mluvil jsem s některými rybáři a podivovali se nad zajímavou shodou náhod, že vyhrál závodník organizace, která první cenu dodala. Že prý by je zajímalo, jak probíhalo měření, možnost kontroly nebyla, všechny ryby se po ulovení pouštěly. Ale nebyl jsem tam, vše mám jen z doslechu v hospodě.

miki | Čt 16.9.2004 13:19:05

Jeden můj kámoš tam dělal rozhodčího a tak mám informace z první ruky, i když jsem tam sám nebyl. Lidí tam bylo cca 220 a cen cca 230, tak že vyhrál každý. To však byla jediná pozitivní věc. Ryby mnoho nebrali a rybáře na víc odradilo vysoké vstupné. Škoda, že tam nepovolí zakrmit, byť třeba jen v omezené míře. To je jeden z důvodů, proč tam nejedu. Bez krmení je to jen loterie a náhoda.

Salám - Profil | St 15.9.2004 15:48:39

Já tam sice byl jen na čumendu, ale podle mě z marketingového hlediska to byl pro pořadatele pěknej provar - jen asi 160 závodníků, plánovanejch 500 jaksi nedorazilo, teď sem tam byl 2x s feederem, povodit sem nějakýho kapra (ani ťuk) a když sem tam přijel, tak sem myslel, že se pořádá 2. kolo, bylo tam minimálně stejnej počet lidí a všichni natěšení na vysazené kapříky. Můžu říct, že ani o závodech ani po nich to moc nebere, na to že tam údajně vysadili "vagon" kapru nic moc.