Spotřeba anglických splávků

Jakou máte spotřebu anglánů za rok? Kolik vám průměrně vydrží jeden anglický splávek? Která značka splávku vám sloužila nejvíce, popř. která nejméně?
Autor diskuse: Czepino - , 9.9.2004 plavaná - náčiní, doplňky

Golem - Profil | Út 21.9.2004 15:01:55

My taky dekujem a pozdravuj juniora :o)))

Czepino | Út 21.9.2004 13:19:16

Děkuji všem za odpovědi.

whitefish | So 11.9.2004 17:35:17

Kladné zkušenosti mám se splávky Gut-Mix, záporné se značkou Trabucco. A spotřeba? "Utopím" tak jeden, dva ročně.

Bublajz - Profil | Pá 10.9.2004 15:08:56

Mám jenom nej zkušenost se splávkem značky Szalontai. Svůj jedinej kousek jsem našel u vody. Je abnormálně citlivej, dobrý barvy. Akorát nevím kde se dá tato značka koupit - takže kdybyste někdo měl informaci nebo webovou adresu..?.

rybomil | Pá 10.9.2004 11:37:47

Jo zapoměl jsem na ty od Pefáka, za tu cenu mi plně vyhovují .A hlavně mi udělá přesně to co požaduji, ikdyž momentálně to třeba v nabídce nemá.Plavačkové to samé.

vedl | Pá 10.9.2004 10:52:00

Cca 3 ks - pouzivam Milo a Gutmix.Vetsinou nepoznam, ze zacnou sat vodu, protoze je do te doby znicim - nejcasteji nahozem do kere (a loni mi dva rozkousal pes).

zubáč | Pá 10.9.2004 9:06:02

Za rok přijdu tak o 1-2 angličáky, když si pro ně nemohu např. doplavat, mám pár angličáku už roky a spolehlivě fungují, mezi TOP patří určitě Venturieri s dovažovacími vložkami a Gutkiewicz, letos jsem přišel jen o Trabucco, které popraskalo, začalo chlastat vodu a i když jsem ho zrenovoval uletělo mi a na závěsu zustala jen zátěž, tak jsem ji využil a udělal si angličák sám, byl jsem s ním párkrát u vody a zatím funguje dobře....

Noe | Čt 9.9.2004 21:24:37

asi chodim casto, coz je pravda, neb mam tak 100 plavackovych vychazek na rok.... takze anglanu mam spotrebu asi takto, gutmix - skorem nikda se neoloupe, nenasava vodu, ale upadava ocko na uchyceni, trabucco - vetsinou popraska lak, pak samozrejme saje vodu, ketner (sakra nevim kde je vice pismen) - popraska a saje vodu, pefa - tak ty jsem mel cest vyzkouset, a za ty prachy co stoji vydrzi neuveritelne dlouho...... jinak co se tyka pevnych bicovich, tak ty vydrzi hodne, ale pri plavane na rekach co se tyka bolonky, sem tam strom.......Jo jinak kazdy rok me aspon jeden anglan upadne pri nahozu, ale letos zatim ani jeden.....

Šlehy | Čt 9.9.2004 18:56:17

Spotřebu nevím,tak možná 2-3 kusy ročně.
Ze značek se mi zdá zatím nejspolehlivější Gutmix.Mám 6 kusů a zatím jsem nemusel nic dolepovat nebo dolakovávat.Ostatní mi více či méně zklamaly.Ne všechny,ale jen některé typy od některých značek.Je jasné,že se anglány nekupujou na celej život,ale po jedné vycházce abych něco opravoval na splávku za dvě kila,to je špatné.

miki | Čt 9.9.2004 17:34:30

Moje spotřeba se pohybuje okolo 2 anglánů za rok. Výborné byly starší typy značky Milo-alespoň co se týká barvy. Trabucca jsou také dobré, ale jejich nátěr mě u některých modelů připadá spíše "na oko". Colmic je "nou problém" ale lepím antény. Také jsem jednou narazil na anglány značky Spoma 4+4g a ty byly vynikající, jen se občas musel opravit nátěr. Stáli cca 50-60Kč, ale teď už nejsou k sehnání. Hodně záleží, na jaký kus zrovna kápneš.

Iceman is back | Čt 9.9.2004 13:08:23

No teď už chytám na anglány míň, ale spotřeba je tak 2-3 za rok. Nej je pro mě Colmic Derby, nehorší byl gutmix, ale co to tady čtu tak jsem asi měl špatnou várku :-(. Hodně jsem slyšel o těch Paltenech - samá chvála, takže ho asi testnu.

rybomil | Čt 9.9.2004 12:05:17

Protože nyní poměrně málo chytám stoják tak 1anglám za 3 roky. Nestarší kusy mám přes 15 let a to jsem dříve na ně chytal mnohem víc.Z dražších Exner, lacinější pro chytání nejvíc na mrtvou (živou) od Bešťáka pro jejich universálnost.

Golem - Profil | Čt 9.9.2004 10:49:42

Cau kemo. Uz sem vyzkousel par anglanu. Asi nej hodnotim Exnery - vario system. I kdyz ted se mi dostali do rulou Palteny a ty sou fakt neznicitelny. Byl sem je kupovat primo u Palecka a ten mi to zrovna nazorne predvedl. Navic se mi hrozne mooooc libi system "micro" dovazovani. elegantni a jednoduchy. Bohuzel sem na ne jeste moc nenachytal, ale vypadaji, ze se u mne asi nejakej cas ohreji.
Co se tyce spotreby, tak cca 2 za rok. Snazim se je spravovat 9prelakovavat, lepit zavazi). Jak si ale psal, jedna se o spotrebni zbozi.

Czepino | Čt 9.9.2004 10:39:59

Já mám spotřebu tak 6 až 8 splávků za rok. Mám oblíbený revír Jev 1A, kde chytám těsně kolem ostrůvku, nad kterým je převislý keř. A právě na tom keři občas nějaký ten anglán skončí. Zejména první nához při bočním větru má dost velkou „úspěšnost“. Ale celkově to dělá jen asi ¼ z celkově ztracených splávků. Používám většinou anglány Colmic. Líbí se mi zejména model s nasazovací dutou anténkou, která je citlivá a jde vidět na větší vzdálenost. Akorát ji občas při záseku nebo při náhozu ztratím, protože někdy nedrží dost pevně na splávku. Náhradní anténky se neprodávají, lze je koupit pouze s celým splávkem. Životnost Colmicu je tak 2 měsíce. Napřed se začnou loupat, pak nasakují vodu (odebírám podložky, až tam žádná nezůstane) a v konečné fázi se zlomí paví brk. Taky se někdy stalo, že zoxiduje šroubovací konec splávku – pak vypadává zátež, nebo naopak nejde odšroubovat. Milo jsem používal dříve, tam zase upadávalo očko uchycení splávku, opět oprýskaná barva a v místě spojení brku s tělem splávku nasává vodu. Gutmix vydržel zatím nejdéle, ale asi proto, že ho používám jen minimálně. V prodejně, kam chodím mají modely pouze X+1, max X+2. Většinou chytám s průběžnou montáží s olivkou 2,5g+broky, což mi neumožňuje použití tohoto splávku. Jsem zvědavý, jak dopadnou splávky Exner. Tenhle týden jsem si je objednal, tak je o víkendu musím vyzkoušet. Ale stejně nabývám dojmu, že jsou waglery velmi spotřební zboží s nízkou životností. Vyjímku tvoří asi 16 let staré splávky, na které jsem chytal jako kluk. Ty vydržely snad vše. Ale používat se mi je dnes už nechce – nemožnost změny anténky, pevná zátěž atd. Snad mi vaše odpovědi pomůžou najít dobrý wagler s aspoň o něco trochu větší životností.

Rasto | Čt 9.9.2004 10:02:09

Odkedy pouzivam odpalovy silon tak je to menej :-) Najoblubenejsie Venturieri dovazovacie podlozky pavie pero,Trabucco multicolor (nutne doladit),Starsie plnevyvazene trabucco.Najhorsie skusenosti trabucco (modre,cervenoornazove,pavie pero) plne dovazene,olupuje sa ,praska lak a nasledne pije vodu,VADO (stealth?) lamali sa v mieste stensenia antenky.Mam este jeden Colmic (dovazovacie podlozky) este neodskusany.

jariss - Profil | Čt 9.9.2004 7:11:06

Tak 2ks.
Je pravda, že je průběžně opravuji, když zjistím závadu. Nejčastěji to je vypadávání zátěže, nebo nedrží řádně anténka, kterou je třeba přilepit. S loupáním anglánů problém nemám, všechny před prvním použitím přelakuji 2x "Lodním lakem". Mezi značkami vede Gut-mix, Ven Turieri.

siro | Čt 9.9.2004 7:01:07

Tak 3 kousky.
Nej je u mne zatim Gutmix,i když chtěj některé trochu na začátku poupravit(vlepení anténky či zátěže).
Nej šmejd má u mne zatím jeden typ ang. od trabuca.Snad po druhé chytačce začal chlastat vodu a na třetí se oloupal:o(