Tunisko - rybaření

Ahoj,v srpnu letíme s přítelkyní na dovolenou do Tuniska a tak bych se chtěl zeptat,zdali tam někdo máte zkušenosti s rybolovem (jen tak ze břehu).Samozřejmě sem jedeme především za jinými aktivitami ale určitě se najde chvilka odskočit někam na útes,pokud tam nějaký bude, mám totiž také pocit, že přestože jde rovněž o středozemní moře,charakter pobřeží bude naprosto odlišný od toho evropského (chorvatsko,řecko atd....). Děkuji za příspěvky :) s Pozdravem JK
Autor diskuse: tench - Profil , 10.4.2014 všeobecné - revíry, cestování

drvoštěp - Profil | Pá 11.4.2014 17:24:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

A ještě jednou

drvoštěp - Profil | Pá 11.4.2014 17:23:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Řecko

drvoštěp - Profil | Pá 11.4.2014 17:22:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tady foto Řecko - Korfu

tench - Profil | Pá 11.4.2014 16:02:37

drvoštěp >> no jasně to by bylo fajn :) no do egypta bych nejel,ale to
Tunisko mi nepříjde tak nebezpečný,každopádně sem doufal i v trochu, i když fyzicky nejspíš nenáročné,turistiky :D

drvoštěp - Profil | Pá 11.4.2014 15:37:46

Musíš jít dál , domorodce hotelová ochranka nemilosrdně vyhání.Já byl od hotelu vždy daleko ale nadohled.Bezpečnost vždy na prvním místě.Podívám se jestli nemám nějaké foto.

tench - Profil | Pá 11.4.2014 14:57:10

drvoštěp >> je pravda že mám sotva koupenej zájezd a o bakšiši se mi už i v noci zdá jak to všude slyším :D a takovou místní rybolovnou techniku je tam možné vidět třeba i běžně na plážích v okolí hotelových komplexů??

drvoštěp - Profil | Čt 10.4.2014 21:51:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Byl jsem v Bulharsku,Řecku,Tunisu,Egyptě,Německu.Všude jsem chytal jak na prut tak do sítí (Tunis,Egypt) vše bez problémů.Až na Afriku.Chytáš s domorodci,pomáháš tahat sítě,třídit ryby,dáš cigáro.Ale jak vytáhneš foťák tak chtěj hned bakšiš.Řecko bylo zklamání.Pár no name ryb velikosti dlaně.Loviště rozbité od předchozích dobrodruzích kteří lovili granáty...

lllukas - Profil | Čt 10.4.2014 21:11:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tench - >> Ahoj, možno ti pomožem možno nie :). Ja som bol 15dni v septembri v egypte-hurgada, a presne toto som riešil vela ludi mi povedalo že to neni možne a že tam treba hoci čo vybavovat no a tak nakoniec som tam bol 15dni sklamany že nemožem chytat.
Ale po večernych prechadzach a zisteniach od delegata, rybarčenie tam je možne s brehu zo svojho rezortu. Niekolko turistov nemcov hlavne tam večer hned jak bola plaž uzavreta normalne chytalo ryby. A to tam večer behal normalne personal a nikomu nič nevadilo.
Počas dna ked sa ludia kupaly vmori tak bol usek na plaži kde sa daly požičiat dokonca udice a mohol si tam chytat a tim padom keby si mal vlastnu tak by si aj tam mohol chytat.
Neviem ti povedat ale že či sa da TUNIS porozvnavat s egyptom. Ja by som na tvojom mieste zobral malu teleskopku do kufru ktora nezabere skoro žiadne miesto a ked nie tak nie a ked ano tak budeš mat najlepšiu dovolenku.
NAstrahy by som ti určite poradil woblery od 3-10cm a rotačky od2 vyššie. a klasika chleba ktory zobereš s ranajok a spraviš si sneho take cesto pripadne male mušle ktore budu nalepene na kamenoch alebo bokoch mola, tak tie odtrhni a to maso použi.