Sladká versus vařená kukuřice

Chtěl bych požádat přítomné odborníky i staré praktiky o vysvětlení skutečnosti, že sladká kukuřice (např. z plechovky nebo mražená) platí na ryby více než sebelépe uvařená kukuřice(nebo se mýlím?). Díky za info!
Autor diskuse: PETR CH. - , 10.8.2004 kaprařina - nástrahy, návnady

WARASSASSIN | St 11.8.2004 17:06:36

Tkhle,chtěl bych uvest priklad:Byl jsem s kamaradem na jedne vodě a chytali na kukuřici.Já měl obyčejnou Bonduel z plechovky a on sladkou z obchodu s rybářskými potřebami.Za hodinku jsem měl 2 kapříky 48 a 56 cm a kamarád nic.Ale na jiné vodě zase brali i mně na sladkou kukuřici.

Neználek | St 11.8.2004 16:26:04

Mě se nejvíc osvědčila kukuřice "natural", koupená v hospodářských potřebách, pomalu vařená v tlačáku (3x do varu a vypnout) do rozpraskání a mírně odleželá... Chytám na řece. nejprve vyliju do vody "polívku", pak 3-4 hrsti. Než vytáhnu druhý prut, je na prvním kapr. Před odchodem vyklopím do vody zbytek (3-4 litry). Jakékoliv přísady byly na závadu.

Goba | Út 10.8.2004 10:12:17

ještě bych přidal do srovnávání kukuřici rozvařenou a trochu fermentovanou - to si myslím, že dobře funguje - ten pach počátečního kvašení a škrobu ryby rajcuje (s hrachem to je podobný - nejúčinější je po odkvašení, když se vyčistí a smrdí jak bolavé nohy)

Gudaska - Profil | Út 10.8.2004 8:18:12

Vařím kukuřici s velkou lžící medu na 1l vody. Mám velkou a sladkou. A voňavou.

Aladin - Profil | Út 10.8.2004 8:11:32

Souhlasím se Šulim. Jako partikl pro větší ryb taky raději používám vařenou, nebo spešl naloženou. Plechovka je můj favorit na feeder a plavačku pro menší ryby.

Šuli - Profil | Út 10.8.2004 6:44:10

Na menší a střední ryby určitě.Je malá,měká a sladká jak cecek.K pravidelnýmu krmení s kombinací s boilím bych jí ale nepoužíval,protože si s ní stáhneš mnohem víc prcků.