boilie mi plave

Ahoj všichni poraďte prosím,vyrábím si boilie a to mi ve vodě plave i když nechci čím to může být?recept tvoří převážně mléčné proteiny a ptačí zob
Autor diskuse: flodur - Profil , 30.9.2013 kaprařina - nástrahy, návnady

Dendy036 - Profil | Út 1.10.2013 22:25:12

flodur >> nemas zac,urcite daj vediet ako si dopadol,popripade ti poradim dalej,maj sa pekne,cau.

flodur - Profil | Út 1.10.2013 22:17:18

Dendy036 >> diky urcite ro vyzkouším

Dendy036 - Profil | Út 1.10.2013 21:25:14

Ahoj,precital som si vsetky spravy.Dolezity je pracovny postup vyroby boilies,kazda malickost ti dokaze znicit tvoju vyrobu,Dolezite je aj upravenie jednotlivych surovin.Napisem ti presny popis vyroby a vseto by malo byt ok.Ako prve je,oddelit vajicka.Do vajicok nalej aminokomplet+tekute zlozky.Vsetko poriadne premiesaj!Odloz tekutu zmes do chladnicky na 30-40 minut.Velmi dolezite,za tuto dobu sa nazberany vzduch pomaly oddeli od tekutej zlozky.Priprava vtacieho zobu:Nasyp zob do mlynceka na kavu,popripade mixeru.Velmi kratkymi pomletiami pomel zmes.Zmes nasyp do nadoby z vodou a skrupinky ti vyplavu na hladinu,odlej odpad prec a ostane ti len cisty zob.Ten nasyp do tekutej zlozky a pomaly primiesavaj.Az teraz za velmi pomaleho miesania,prisypavaj laktalbumin,kasein a ine,do tekutej zlozky.Ja to robim pomocou rucneho slahaca na pomalych otackach zo spiralovitymi nastavcami.Velmi dolezite,aby si nevmiesil do cesta vzduch,taktiez pri tekutych zlozkach!!!! Pomaly vypracuj cesto.Ja cele cesto spracuvam z rucnym slahacom vacsieho vykonu a tym si vlastne nezaspinim vobec ruky.Cesto spracuj skor do lepivej zmesi,tu odloz do chladnicky na 30 min aby sa jednotlive zlozky este lepsie vstrebali do zmesy.Az potom vytiahni a naparuj.Naparuj iba kratku chvilu,pokial sa gulicky nenapuchnu.Do hrnca nedavaj naparovat velke mnozstva a uz vobec nie naraz dve naparovacie plne nadoby!!!Pokial dodrzis moj postup,tak si myslim ze budes z boilies spokojny.Nic nevynechaj,postup ja naozaj dolezity,pokial budu gulicky stale plavat aj pri tomto postupe,daj mi vediet.Potom bude uz treba zkontrolovat davkovanie a obsah olejov,nech sa ti dari,cau.

alda2211 - Profil | Út 1.10.2013 14:17:55

Starc55 >> kaseinat sodny vyrazne nadnasi boilie

Starc55 - Profil | Út 1.10.2013 14:10:03

flodur >> Kaseinát se používá na výrobu plovoucích boilí, si myslím.

Švec - Profil | Út 1.10.2013 13:18:06

Když nevíš ani jaký ptačák jsi použil tak je těžké ti radit :-)
Tím ptačákem to nejspíš bude bo není ptačák jako ptačák a tomu, že se z něj při zpracování udělá kašička nevěř. Nicméně dokud nenapíšeš přesně co a kolik jsi do mixu dal tak jsou vše jen dohady :-)

flodur - Profil | Út 1.10.2013 12:58:02

Piškothonza >> vetsinu ml.proteinu kupuji v obchode pro kulturisty tak snad to bude pomerne kvalitni :-)

flodur - Profil | Út 1.10.2013 12:52:16

Kocháč >> nevim jak se jmenuje ale je dost hrubý s bis

oskus - Profil | Út 1.10.2013 12:18:09

flodur - >> buď rád,víš kolik stojí plovoucí boilí :-))

Piškothonza - Profil | Út 1.10.2013 11:45:53

flodur >> ještě si dovolím takovou poznámku,jestli si seš jistej,že kupuješ opravdu to,co je deklarováno na obalu...několikrát jsem kupoval tyhle suroviny po menším balení v rybářskejch potřebách,třeba vitamealo bylo pokaždý úplně něco jinýho ..))) a víš jak je českej národ vyčůranej...)))))) to jen tak naokraj,já jako laik vím prd a musím těm přebalovačům věřit...)))

Kocháč - Profil | Út 1.10.2013 11:43:35

flodur >> Potýkal jsem se se stejným problémem. Odeslané mixy z jedné várky někomu dělaly neplechu většině ne. Dlouho jsme laborovali a hledali důvod proč koule občas plavou. určitě jde jak už tady bylo popsáno o nešťastné kombinace složek, které mohou zapříčinit plavání kuliček ve spojení s technologií přípravy těsta. Mysleli jsme si, že je to velkou dávkou lehkých mouček jako třeba krevetovka, velký podíl sušeného mléka, případně albuminu ve spojitosti s hrubým bisquitem. Ze začátku jsme úplně vypouštěli ty tzv. objemové přísady jako sojovku, krupici. Časem člověk přijde na to, že tyto složky v rozumném dávkování kouli vůbec neublíží ba právě naopak. Neplechu může i udělat rozmixování vajec s AK, velká dávka oleje,...atd. Jsou to jen moje zkušenosti a uznávám, že je tady spousta kluků co mají podstatně víc zkušeností, ale nějaký ty tuny mixů a kuliček mi rukama prošlo :o)

Piškothonza - Profil | Út 1.10.2013 11:32:10

Ksk >> ahoj,voni vůbec ty protejny z mlíka můžou při větším dávkováni dělat problémy,píšou,že jsou rospustné,ale podle mě některý bobtnaj....

flodur - Profil | Út 1.10.2013 11:30:37

Zajimave nazory urcite neco vyzkouším

Ksk - Profil | Út 1.10.2013 11:25:34

Taky se mi to stávalo, ubral sem sušeného mléka a kuličky jsou u dna. Takže bych zkusil ubrat těch mléčných proteinů.

Kocháč - Profil | Út 1.10.2013 11:25:15

alda2211 >> Našoulel jsem se koulí s hrubým ptačákem dost a nejde o teorii, ale o praxi. Jde hodně o zpracování těsta a některé bisquity se nerozpustí, maximálně změknou. Ve struktůře boilísu po rozlomení jsou často vidět. Osobní zkušenost. Záleží na způsobu zpracování těsta, asi i o způsobu dělání hadů. Jakmile jsem začal používat extrudovaný ptačí zob jemné struktury, problém odpadl. Nemusí to být tím ptačákem, napsal jsem pouze svoji dlouholetou zkušenost. Poznámky o teorii si odpusť.

Piškothonza - Profil | Út 1.10.2013 11:23:01

flodur >> občas jsem měl taky problém,když jsem vajíčka míchal mixerem a našlehal jsem je....k tomu zimní směs a je problém...))

alda2211 - Profil | Út 1.10.2013 11:18:30

Kocháč >> biskvit- se ve vajickach zospusti na kasicku a nevim jak tam zustanou vzduchove kapsy a potm tlak co tlaci hada no neumim si predstavit jak tam ten vzduch zustane ale to mluvim z prakticke stranky teorie muze bejt jina.....

alda2211 - Profil | Út 1.10.2013 11:15:04

flodur >> zimni boilie to je dost osemetne ...... ale nebal bych se tam dat tepelne upravene rybí moucky cca 20-30% boilie i ztěžkne

Piškothonza - Profil | Út 1.10.2013 11:14:04

flodur >> do 15 procent by to nemělo dělat neplechu,tak to je v poho...

Kocháč - Profil | Út 1.10.2013 11:13:41

flodur >> jaký používáš ptačák?

Kocháč - Profil | Út 1.10.2013 11:13:16

flodur >> Tak potom sázím na ty hrubé bisquity. Jsou to velké kusy v podstatě oplatků plné vzduchových kapes. jakmile jsem začal používat jemný extrudovaný ptačák, tak bylo po problému. Myslím si, že po vysušení vznikne moc vzduchových pórů a tvá dlouho než se kulička nasaje vodou a ztěžkne natolik, aby šla ke dnu. Zkoušel jsi ty koule hodit do nádoby s vodou a zjistit čas jak dlouho trvá než sedne ke dnu?

flodur - Profil | Út 1.10.2013 11:09:31

Zobu davam 300g je to zimni smes proto tolik zobu

flodur - Profil | Út 1.10.2013 11:07:42

Kaseinat davam 100g pak davam 100g why isolate pretein a 50g lakt a albumin 50g vitamelo

Kocháč - Profil | Út 1.10.2013 11:07:09

flodur >> Podle mě ti v tom dělá neplechu velká dávka kaseinátu a hrubý ptačí zob. Kaseinát bych ubral pod 20% a bisquity rozmixoval na prach.

Piškothonza - Profil | Út 1.10.2013 10:57:02

flodur >> ahoj,kolik dáváš toho kaseinátu na kilo? možná tam bych hledal důvod...

alda2211 - Profil | Út 1.10.2013 10:53:06

flodur >> hmmm podle me dost mleka a zob- zalezi jaky je nektere jsou z neloupanych semen a ty otruby kouli nadnasi ....ale jen hadam a varim z vody :-)

chytden - Profil | Út 1.10.2013 10:47:58

flodur >> je to možné také výrobou boiliesu. Stalo se mi, že jsem si hady dělala přes mlýnek a přes závit se mi tam dostával vzduch a hadi byli takový rozcuchaní. Při rolování super, krásně hladké kuličky, ale po uvaření ouha. 60% z nich plavalo z toho důvodu, že měli s sobě bublinky.

flodur - Profil | Út 1.10.2013 10:06:34

A zob pouzivam robin red a hrubý ptačí zob nevim nazev

flodur - Profil | Út 1.10.2013 10:04:38

Pouzivam hlavne kaseinat vapenaty,albumin, laktalbumin

alda2211 - Profil | Út 1.10.2013 9:49:35

flodur - >> jake mlecne proteiny a jaky zob jinak to nezklicujeme ............o)

Maxwell - Profil | Út 1.10.2013 9:43:14

šmudla007 >> nebo broky, ať si kapři pošmáknou....

šmudla007 - Profil | Út 1.10.2013 9:15:37

flodur >> přidal bych do receptu 10-15 procent křemičitého písku- zátížit a bude po plavání, navíc si kapři potřebují dobrušovat požeráky aby je měli nabroušený(stejně jako se králíkům dávají větvičky na ohryz).

flodur - Profil | Út 1.10.2013 9:12:31

Postup je smicham suche slozky potom pridam aminokomplet testo hodně vypracuji a necham ho pres noc zabalene v lednici,druhý den vyvalim koule a varim v páře necham cca tři dni vyschnout a hotovo, spis me napadlo jestli mi to neudělají mlecne proteiny kterych tam je cca 40 procent, stejnym zpusobem dělám boilie z rybich moucek a vse je ok

lunimus - Profil | Út 1.10.2013 8:15:11

Skús nám prezradiť postup výroby. Dôvodov prečo boilies pláve môže byť veľa a ťažko ti poradiť bez podrobnejších informácií.