MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

boilie mi plave

Ahoj všichni poraďte prosím,vyrábím si boilie a to mi ve vodě plave i když nechci čím to může být?recept tvoří převážně mléčné proteiny a ptačí zob

Autor diskuse: flodur ®
Zařazeno do: kaprařina - nástrahy, návnady, 30.9.2013

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N Dendy036 - ® Út 1.10.2013 22:25:12
flodur >> nemas zac,urcite daj vediet ako si dopadol,popripade ti poradim dalej,maj sa pekne,cau.
N flodur - ® Út 1.10.2013 22:17:18
Dendy036 >> diky urcite ro vyzkouším
N Dendy036 - ® Út 1.10.2013 21:25:14
Ahoj,precital som si vsetky spravy.Dolezity je pracovny postup vyroby boilies,kazda malickost ti dokaze znicit tvoju vyrobu,Dolezite je aj upravenie jednotlivych surovin.Napisem ti presny popis vyroby a vseto by malo byt ok.Ako prve je,oddelit vajicka.Do vajicok nalej aminokomplet+tekute zlozky.Vsetko poriadne premiesaj!Odloz tekutu zmes do chladnicky na 30-40 minut.Velmi dolezite,za tuto dobu sa nazberany vzduch pomaly oddeli od tekutej zlozky.Priprava vtacieho zobu:Nasyp zob do mlynceka na kavu,popripade mixeru.Velmi kratkymi pomletiami pomel zmes.Zmes nasyp do nadoby z vodou a skrupinky ti vyplavu na hladinu,odlej odpad prec a ostane ti len cisty zob.Ten nasyp do tekutej zlozky a pomaly primiesavaj.Az teraz za velmi pomaleho miesania,prisypavaj laktalbumin,kasein a ine,do tekutej zlozky.Ja to robim pomocou rucneho slahaca na pomalych otackach zo spiralovitymi nastavcami.Velmi dolezite,aby si nevmiesil do cesta vzduch,taktiez pri tekutych zlozkach!!!! Pomaly vypracuj cesto.Ja cele cesto spracuvam z rucnym slahacom vacsieho vykonu a tym si vlastne nezaspinim vobec ruky.Cesto spracuj skor do lepivej zmesi,tu odloz do chladnicky na 30 min aby sa jednotlive zlozky este lepsie vstrebali do zmesy.Az potom vytiahni a naparuj.Naparuj iba kratku chvilu,pokial sa gulicky nenapuchnu.Do hrnca nedavaj naparovat velke mnozstva a uz vobec nie naraz dve naparovacie plne nadoby!!!Pokial dodrzis moj postup,tak si myslim ze budes z boilies spokojny.Nic nevynechaj,postup ja naozaj dolezity,pokial budu gulicky stale plavat aj pri tomto postupe,daj mi vediet.Potom bude uz treba zkontrolovat davkovanie a obsah olejov,nech sa ti dari,cau.
N alda2211 - ® Út 1.10.2013 14:17:55
Starc55 >> kaseinat sodny vyrazne nadnasi boilie
N Starc55 - ® Út 1.10.2013 14:10:03
flodur >> Kaseinát se používá na výrobu plovoucích boilí, si myslím.
N Švec - ® Út 1.10.2013 13:18:06
Když nevíš ani jaký ptačák jsi použil tak je těžké ti radit :-)
Tím ptačákem to nejspíš bude bo není ptačák jako ptačák a tomu, že se z něj při zpracování udělá kašička nevěř. Nicméně dokud nenapíšeš přesně co a kolik jsi do mixu dal tak jsou vše jen dohady :-)
N flodur - ® Út 1.10.2013 12:58:02
Piškothonza >> vetsinu ml.proteinu kupuji v obchode pro kulturisty tak snad to bude pomerne kvalitni :-)
N flodur - ® Út 1.10.2013 12:52:16
Kocháč >> nevim jak se jmenuje ale je dost hrubý s bis
N oskus - ® Út 1.10.2013 12:18:09
flodur - >> buď rád,víš kolik stojí plovoucí boilí :-))
N Piškothonza - ® Út 1.10.2013 11:45:53
flodur >> ještě si dovolím takovou poznámku,jestli si seš jistej,že kupuješ opravdu to,co je deklarováno na obalu...několikrát jsem kupoval tyhle suroviny po menším balení v rybářskejch potřebách,třeba vitamealo bylo pokaždý úplně něco jinýho ..))) a víš jak je českej národ vyčůranej...)))))) to jen tak naokraj,já jako laik vím prd a musím těm přebalovačům věřit...)))
N Kocháč - ® Út 1.10.2013 11:43:35
flodur >> Potýkal jsem se se stejným problémem. Odeslané mixy z jedné várky někomu dělaly neplechu většině ne. Dlouho jsme laborovali a hledali důvod proč koule občas plavou. určitě jde jak už tady bylo popsáno o nešťastné kombinace složek, které mohou zapříčinit plavání kuliček ve spojení s technologií přípravy těsta. Mysleli jsme si, že je to velkou dávkou lehkých mouček jako třeba krevetovka, velký podíl sušeného mléka, případně albuminu ve spojitosti s hrubým bisquitem. Ze začátku jsme úplně vypouštěli ty tzv. objemové přísady jako sojovku, krupici. Časem člověk přijde na to, že tyto složky v rozumném dávkování kouli vůbec neublíží ba právě naopak. Neplechu může i udělat rozmixování vajec s AK, velká dávka oleje,...atd. Jsou to jen moje zkušenosti a uznávám, že je tady spousta kluků co mají podstatně víc zkušeností, ale nějaký ty tuny mixů a kuliček mi rukama prošlo :o)
N Piškothonza - ® Út 1.10.2013 11:32:10
Ksk >> ahoj,voni vůbec ty protejny z mlíka můžou při větším dávkováni dělat problémy,píšou,že jsou rospustné,ale podle mě některý bobtnaj....
N flodur - ® Út 1.10.2013 11:30:37
Zajimave nazory urcite neco vyzkouším
N Ksk - ® Út 1.10.2013 11:25:34
Taky se mi to stávalo, ubral sem sušeného mléka a kuličky jsou u dna. Takže bych zkusil ubrat těch mléčných proteinů.
N Kocháč - ® Út 1.10.2013 11:25:15
alda2211 >> Našoulel jsem se koulí s hrubým ptačákem dost a nejde o teorii, ale o praxi. Jde hodně o zpracování těsta a některé bisquity se nerozpustí, maximálně změknou. Ve struktůře boilísu po rozlomení jsou často vidět. Osobní zkušenost. Záleží na způsobu zpracování těsta, asi i o způsobu dělání hadů. Jakmile jsem začal používat extrudovaný ptačí zob jemné struktury, problém odpadl. Nemusí to být tím ptačákem, napsal jsem pouze svoji dlouholetou zkušenost. Poznámky o teorii si odpusť.
N Piškothonza - ® Út 1.10.2013 11:23:01
flodur >> občas jsem měl taky problém,když jsem vajíčka míchal mixerem a našlehal jsem je....k tomu zimní směs a je problém...))
N alda2211 - ® Út 1.10.2013 11:18:30
Kocháč >> biskvit- se ve vajickach zospusti na kasicku a nevim jak tam zustanou vzduchove kapsy a potm tlak co tlaci hada no neumim si predstavit jak tam ten vzduch zustane ale to mluvim z prakticke stranky teorie muze bejt jina.....
N alda2211 - ® Út 1.10.2013 11:15:04
flodur >> zimni boilie to je dost osemetne ...... ale nebal bych se tam dat tepelne upravene rybí moucky cca 20-30% boilie i ztěžkne
N Piškothonza - ® Út 1.10.2013 11:14:04
flodur >> do 15 procent by to nemělo dělat neplechu,tak to je v poho...
N Kocháč - ® Út 1.10.2013 11:13:41
flodur >> jaký používáš ptačák?
N Kocháč - ® Út 1.10.2013 11:13:16
flodur >> Tak potom sázím na ty hrubé bisquity. Jsou to velké kusy v podstatě oplatků plné vzduchových kapes. jakmile jsem začal používat jemný extrudovaný ptačák, tak bylo po problému. Myslím si, že po vysušení vznikne moc vzduchových pórů a tvá dlouho než se kulička nasaje vodou a ztěžkne natolik, aby šla ke dnu. Zkoušel jsi ty koule hodit do nádoby s vodou a zjistit čas jak dlouho trvá než sedne ke dnu?
N flodur - ® Út 1.10.2013 11:09:31
Zobu davam 300g je to zimni smes proto tolik zobu
N flodur - ® Út 1.10.2013 11:07:42
Kaseinat davam 100g pak davam 100g why isolate pretein a 50g lakt a albumin 50g vitamelo
N Kocháč - ® Út 1.10.2013 11:07:09
flodur >> Podle mě ti v tom dělá neplechu velká dávka kaseinátu a hrubý ptačí zob. Kaseinát bych ubral pod 20% a bisquity rozmixoval na prach.
N Piškothonza - ® Út 1.10.2013 10:57:02
flodur >> ahoj,kolik dáváš toho kaseinátu na kilo? možná tam bych hledal důvod...
N alda2211 - ® Út 1.10.2013 10:53:06
flodur >> hmmm podle me dost mleka a zob- zalezi jaky je nektere jsou z neloupanych semen a ty otruby kouli nadnasi ....ale jen hadam a varim z vody :-)
N chytden - ® Út 1.10.2013 10:47:58
flodur >> je to možné také výrobou boiliesu. Stalo se mi, že jsem si hady dělala přes mlýnek a přes závit se mi tam dostával vzduch a hadi byli takový rozcuchaní. Při rolování super, krásně hladké kuličky, ale po uvaření ouha. 60% z nich plavalo z toho důvodu, že měli s sobě bublinky.
N flodur - ® Út 1.10.2013 10:06:34
A zob pouzivam robin red a hrubý ptačí zob nevim nazev
N flodur - ® Út 1.10.2013 10:04:38
Pouzivam hlavne kaseinat vapenaty,albumin, laktalbumin
N alda2211 - ® Út 1.10.2013 9:49:35
flodur - >> jake mlecne proteiny a jaky zob jinak to nezklicujeme ............o)
N Maxwell - ® Út 1.10.2013 9:43:14
šmudla007 >> nebo broky, ať si kapři pošmáknou....
N šmudla007 - ® Út 1.10.2013 9:15:37
flodur >> přidal bych do receptu 10-15 procent křemičitého písku- zátížit a bude po plavání, navíc si kapři potřebují dobrušovat požeráky aby je měli nabroušený(stejně jako se králíkům dávají větvičky na ohryz).
N flodur - ® Út 1.10.2013 9:12:31
Postup je smicham suche slozky potom pridam aminokomplet testo hodně vypracuji a necham ho pres noc zabalene v lednici,druhý den vyvalim koule a varim v páře necham cca tři dni vyschnout a hotovo, spis me napadlo jestli mi to neudělají mlecne proteiny kterych tam je cca 40 procent, stejnym zpusobem dělám boilie z rybich moucek a vse je ok
N lunimus - ® Út 1.10.2013 8:15:11
Skús nám prezradiť postup výroby. Dôvodov prečo boilies pláve môže byť veľa a ťažko ti poradiť bez podrobnejších informácií.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | kaprařina | nástrahy, návnady ]

Co je nového - kaprařina + obecné
Oznámení - kaprařina
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - kaprařina
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniVše co potřebujete najdete při ruce!!!

Kvalitní lehká rybářská vesta v klasickém střihu, určená k lovu v teplých měsících. Materiál této vesty je velmi příjemný a nenasákavý - odolá i krátkému dešti či mrholení.


akce, rybareniPelzer Executive Double Rod Sleeve 12ft

Za 1499
Kvalitní pouzdro na 2 pruty 12ft vč. navijáků. Extra silné polstrování, špička i spodek pouzdra jsou vystužené všitým plastem proti poškození choulostivých částí prut, extra velká kapsa na navijáky typu "long cast", neoprénové držadlo, celorozepínací zipy po celém obvodu pouzdra


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
TROPIC LIBEREC TROPIC LIBEREC

Liberec, Dr. M. Horákové 11/76