Takzvané recenze na Mrku...?

Co říkate na tzv. recenze zde na Mrku? Podle mě to jsou spíše reklamní články. Když si je pozorněji projdete, tak zjistíte, že "testované" výrobky mají velmi málo nevýhod (často jen vyšší cenu) oproti výhodám, kterých bývá mnoho... Zaráží mě i kontrolovaná diskuse k těmto příspěvkům, kdy lze psát jen vlastní zkušenosti, což třeba u novinek jde dost těžko. :) Co VY na to?

MrCement - Profil | Čt 11.7.2013 20:01:08

Barbusek >> děkuji

Barbusek - Profil | Čt 11.7.2013 18:30:44

MrCement >> hardware monitor - zkus zadat

MrCement - Profil | Pá 5.7.2013 22:09:51

Omlouvám se za jemné odbočení, ale bylo zde zmíněno, že lépe se porovnávají počítačové komponenty než např. navijáky. Souhlasím. Ale už skoro 30min marně hledám nějaké uživatelské recenze na monitory s LED podsvícením (21 palců plusminus), případně další věci k PC. Na Heureka a Zbozi téměř nic není a často tam mají hodnocení jen vykopávky. Kdyby někdo věděl, tak prosím SZ. Díky

Barbusek - Profil | Čt 4.7.2013 16:16:07

jinak, aby nevznikly dohady, NEjde o sekci Nádobíčko (v menu Seznamy), ale o JDE o sekci Recenze, trefně zařazenou v menu Obchod :)

Barbusek - Profil | Čt 4.7.2013 16:12:09

černásmrt >> peskovat lidi za jejich svobodný názor už tady bylo - v tom máš trochu zpoždění.

fotojakes - Profil | Čt 4.7.2013 15:47:28

computerfish >> tohle bych na českých rybářských shopech také ocenil. V shopech s elektronikou je to už sem tam k vidění a některé zahraniční rybářské shopy už takové dělení mají. Zde na MRKu bych si to uměl představit v našroubované na sekci nádobíčko, ale nemám představu jak náročné by bylo něco takového vytvořit. Především kvůli tomu, že při vkládání produktů (už jich tam je skoro pět tisíc) se s tím nepočítalo a veškeré parametry jsou tam formou jednoho textu z čehož je mi jasné, že nelze sosat nějak data pro program, který by z toho dělal nějakou tabulku.

Pafka - Profil | Čt 4.7.2013 15:37:36

hraji >> Tak oprava, čučím v "Nádobíčku" úplně někam jinam... ;-)))) feederových prutů je tam výrazně více... omluvil bych to vedrem, ale to snad ani nestojí za to... každý další příspěvek jen zas....á místo hodnotnějším ;-))))))) Petrův zdar všem! Repelenty a opalovací krémy s sebou ;-) P.

Pafka - Profil | Čt 4.7.2013 15:28:55

hraji >> P.S. a pozdravuj Svitavu ;-)))

Pafka - Profil | Čt 4.7.2013 15:24:46

hraji >> Mám pocit, že se bavíme každý o něčem jiném, ani snad nečekám, že MM sedne a po večerech bude smolit tabulky ;-))))))) když hovořím za sebe, rybářské vybavení kupuji jednou za X-let (poslední feederové pruty sloužily deset let), dám na doporučení známých a voloviny se snažím kupovat minimálně ;-))) Občas se mi něco zdá dobré, ale v praxi je to o ničem ;-) celý business kolem rybaření je založen na těch různobarevných serepetičkách, myslím, že se to daří lidem nutit... ;-) o tom žádná...

Co se týče klasického vybavení (pruty, navijáky...) nemám rozhodně přehled. Ani mít nemohu, je to jen hobby, za život jsem měl pár modelů prutů a navijáků, jednou za čas něco přikupím. V místě bydliště se tlačí ty stejné značky, každý to své, chci-li pouze vidět něco jiného, musím do Brna, Prahy... nemluvím tedy např. o Tebou zmiňovaných vlascích, papírové údaje vysloveně lžou. Je to jen polemika, nedávno jsem vybíral feeder a věřím, že jsi zkušený lovec, který na krámě pozná co mu sedí, já jsem vybíral sáhodlouze papírově, abych vůbec věděl na jaké modely se zajet podívat (probíral e-shopy, katalogy...). Ztráta času min. ve výši pořizovací hodnoty oněch nejmenovaných feederů ;-) nebyla žádná "přehledka", udělal jsem si vlastní ;-) Na MRKu je občas k něčemu názor, ale nespoléhám se na prodejce, natož na neznámé uživatele na MRKu, kde se tak příjemně fabuluje ;-) Když se podívám do "Nádobíčka" na MRKu najdu tam pruty feederové 4 ks!!!!!!!!!!!! Ještě modely, které jsem snad do ruky ani nebral... ;-)

Takže závěrem, aniž bych se ještě někdy chtěl k tomuto výživnému a lehce kontroverznímu tématu vracet ;-) byla-li by zde galerie modelů pro jednotlivé výrobce (nezávislá - pouze výčtem a parametry, s možností hodnocení uživateli formou známkování), pro mě, jako pro člověka, který chce zpočátku, když směřuje ke koupi něčeho, získat celkový přehled, by to bylo užitečné...

Howgh, bledé tváře ;-)

Bicák - Profil | Čt 4.7.2013 10:22:58

Stejne je to jen o nas zda si produkt koupime ci ne neni snad tezky si ten produkt porovnat z ostatnima na netu je to prosty kdyz ten produkt nebude mit reklamu moc lidi o nem nebude vedet a tudiz ho nekoupi reklamy nas jen informuji o tom produktu je jen na nas zda koupim ci ne

unudle - Profil | Čt 4.7.2013 10:18:04

Jak to vidím, tak zase diskuze o ničem. Za mně dávám - nelíbí.

computerfish - Profil | Čt 4.7.2013 9:38:04

Pafka >> Dle mého máš dobrý nápad pro tvůrce velkých a prosperujících rybářských eshopů a (já ti za něj děkuji), kde by se tvůj příspěvek mohl uplatnit. Koneckonců výrobek nemusí mít recenzi jen na MRKu, ale proč ne přímo u prodejce? Zboží mají na skladě, proč si na ně neudělat od odborníka recenzi? Stejně tak není problém vyhledávat a třídit zboží podle libovolného počtu parametrů. Pak má smysl přidat i recenze od uživatelů, kteří si výrobek u mě koupili a tudíž jej mohou ohodnotit. Mám jeden rybářská eshop rozpracovaný, zkusím to majiteli navrhnout. Za příspěvek dávám bod.

Woohooo - Profil | Čt 4.7.2013 9:12:48

hraji >> Fakt je ze dobrych věci za dobry peniz je dost ... rozumny clovek spis nez co ma koupit co bude pro nej to nej by se mel ptat co nemá koupit co je absolutni sunt ... ja sam aspoň bych uvital napr když shanim něco lacinějšího na blbnuti jen abych vedel co urcite ne a ze zbytku si sam osahat a vybrat ...

Woohooo - Profil | Čt 4.7.2013 9:05:34

hraji >> to je ono ... parez zustane parezem a vul volem :)

hraji - Profil | Čt 4.7.2013 9:03:40

Woohooo >> jistě, proto jsou časopisy a média narvané reklamou, a jak se zdá, většina rybářů uvěřila tomu, že to poslední, co jim schází, aby konečně začali chytat ryby, je ta šíleně předražená šňůrka od anglické firmy a háčky z Tajwanu. A tak to koupí a ono nic, tak ještě koupí olůvka z kosmického materiálu a rovnací červíky a ono pořád nic, přiberou tedy deset kilo boilies v ceně argentinského hovězího a stejně furt nic. Těmto lidem nic nepomůže.

Woohooo - Profil | Čt 4.7.2013 8:59:58

hraji >> a v rukách nutno dodat :)

Woohooo - Profil | Čt 4.7.2013 8:58:06

hraji >> To je presne ono co popisuješ ... marketing se snazi dnesim rybari vnutit myslenku ze vercajk je to nejhalvnejsi na cem to stoji ... presne jak psal jednou Osprey ... je to cele v hlave vercajk to jen pomaha realizovat ...

hraji - Profil | Čt 4.7.2013 8:56:53

Pafka >> to co chceš po MM a MRKu bych si dokázal představit, pokud bys za přístup na MRK platil, ale jinak je to fantasmagorie.

hraji - Profil | Čt 4.7.2013 8:54:28

Pafka >> už mi prošlo rukama pěkných pár modelů prutů a navijáků od nejrůznějších výrobců a nepamatuji se, že bych kdy k nákupu potřeboval nějaké srovnávací tabulky. Vždycky jsem nakupoval vybavení tak, že jsem si vzal prut do ruky a vyzkoušel, co vyzkoušet šlo. A pak jsem se rozhodl.
Když se podívám na tyto srovnávací testy, které dělají například francouzské časopisy a za zařazení výrobku do testovaného vzorku si nechají pěkně zaplatit, k čemu je mi zjištění, že například u vlasce všichni výrobci uvádějí nepravdivý údaj o průměru a skutečné pevnosti vlasce? A k čemu je mi údaj, že vlasec od XY udrží v reálu o 58 gramů víc než vlasec od ABX?
Kupuji vlasce od jednoho výrobce, a i když nejsou podle srovnání nejlepší, jsem spokojený. Proč? Protože nikdo není schopen zaregistrovat rozdíly v pevnosti v řádech procent, je to jen marketing.

Pafka - Profil | Čt 4.7.2013 8:41:19

Martin M. >> Pěkný den přeji,

je mi jasné, že je to téměř nereálná představa (vzhledem k náročnosti takových testů), nicméně, a to si myslím, že je min. možné - mi opravdu schází nějaká přehledová tabulka různých typů produktů, třeba jen dle papírových parametrů, často prodejci neuvádí přesné údaje. Ve výpočetní technice, když už tedy srovnáváme s touto oblastí (jen jsem to nastřelil a není to vhodné srovnání, chápu ;-)), je těch produktů co nově přichází neskutečný počet, i když je to mé hobby, nestíhám to sledovat, prostě není čas ;-))) ALE v oblasti rybářského vybavení jsou to kusové položky... a pořád se prodávají modely i 3-4 roky staré. Pokud chci mít přehled, musím nutně prohrabat haldu e-shopů a projít stránky výrobce, popř. sáhnout i po starším kompletním katalogu.

Má představa je, oprav mne, pokud je to úplný úlet, přehledová tabulka např. feederových prutů - vše co se dá u nás koupit, všechny dostupné parametry, rok uvedení na trh popř. obrázek - výčet by byl úplný a např. by bylo možné uživatelsky jednotlivé modely hodnotit (třeba jen známkou). Vždy pokud se jedná o recenzi, nebo komentář, naleznu víceméně subjektivní info k jednomu konkrétnímu produktu... proč tedy nemít alespoň základní úplný přehled - chci heavy feeder, v délce 3,60, MRKnul bych se a viděl bych, co který výrobce nabízí ;-)?! A především také, kdy uvedený produkt přišel na trh, což mi i naznačí jak dlouho u prodejce v regálu leží... nákup rybářských potřeb je pro mne vždy dost loterie, kamkoli přijdu, slýchávám, že "ten či onen model prodejce přímo vlastní a je s ním léta spokojen" nebo "vlastní jeho známý a je s ním spokojen a dobře mu slouží"... ;-))))))))) Kdo slyšel podobnou historku, ať zvedne ruku... ve svém okolí neznám jediného skutečně objektivního prodejce... ;-)

nofish - Profil | St 3.7.2013 22:58:57

TonyK >> Netvrdím, že autor díla, nemá být na svou práci hrdý. Ale nebude ji dotovat a prodělávat na ní. To je ti snad jasné ne? :-)

TonyK - Profil | St 3.7.2013 22:54:09

nofish >> je jen málo hrdinů, kteří utrácí jinde vydělané peníze pro druhé a za svůj čas nechtějí zisk...

Kdyz myslis, nebudu ti to vyvracet.

Ale zrovna u MM mi pripada, ze MRK je jak jeho decko ... Mozna proto se snazi netlacit klasicke PR clanky a udelat to tak, aby z toho neco mel i bezny navstevnik...

computerfish - Profil | St 3.7.2013 22:46:16

TonyK >> Otázka je, kolik živí MRK lidí. Sytém a provoz zase až tak nákladný nebude. Jinak dle mého reklamy je na MRKu přiměřeně a hlavně je to reklama někdy i užitečná a k věci a nesměřují sem bannery z tramtárie. To se hned tak nevidí, proto znovu klobouk dolů.

nofish - Profil | St 3.7.2013 22:42:43

TonyK >> Hele jenom detail. Ono je rozdíl, když je někde velkým napsáno "reklama" a když je tam nápis "recenze" :-) Spoustě lidí nedochází, že ty recenze, defakto nejsou recenze, ale reklama. Smluvní podmínky dodavatele a recenzenta jsou jejich věc :-)
MImochoem, ad MRK. Je fajn, funguje, lidí je ti tři pr... ale na řeči o úsilí a tak moc teda nedám. Každý dělá jen to co mu vydělává. V tomhle státě je jen málo hrdinů, kteří utrácí jinde vydělané peníze pro druhé a za svůj čas nechtějí zisk. Takže prostě když chce člověk vydělávat, musí makat- Ale to už odbočujem úplně jinam.

TonyK - Profil | St 3.7.2013 22:26:01

computerfish >> Ano, tenhle web je unikatni a vim o tom, ze MM, dava hodne casu a usili tomu, aby vydrzel zatez od znacneho mnozstvi navstevniku. To ovsem neznamena, ze jej nelze postavit na jinem CMS. Migrovat stavajici MRK na jine CMS by bylo docela vrazedne, ale postavit zcela novy web na jinem CMS je celkem v klidu :-)

PS: Jadro tehle diskuze je ale o tom, ze nekteri navstevnici si mysli, ze to funguje samo o sobe a nic to nestoji. No a pak se pohorsuji nad komerci...

computerfish - Profil | St 3.7.2013 21:55:40

TonyK >> Tenhle web je unikátní. Neznám žádný naprogramovaný CMS, který by se mu mohl vyrovnat natož konkurovat. Klobouk dolů před jeho tvůrci.

TonyK - Profil | St 3.7.2013 20:45:38

Důležité je, že obyčejnej jednotlivec, tady ziská docela slusnou čtenářskou základnu. Článek uveřejněnej na Mrku, byť v rámci privátního blogu, nebo recenze nádobíčka má zajištěn velmi slušný přísun návštěvníků. A i v případech, že si člověk dovolí napsat něco proti firmám, které zde inzerují, tak je článek uveřejněn.

Už to samo o sobě znamená velmi striktní oddělení volné autorské tvorby od reklamních sdělení. Zkuste si na libovolný renomovaný automobilový web napsat, že Superb plave jako kačena, má nepřesné a nečitelné řízení a tak blbou polohu sedačky vůči pedálům, že si při cestě do Chorvatska rozedřete patu do krve. Jsem zvědavej, kdo Vám tohle otiskne i když je to pravda. Komerční weby jsou plný článků od studentů žurnalistiky, kterejm to auto půjčili zdarma na dovolenou a i kdyby jim vděčnost dovolila napsat neco negativniho, tak jim to sefredaktor ze strachu před inzerenty okamžitě shodí.

Oproti tomu na Mrku jsou pod recenzemi podepsani renomovani rybari jimz jejich dobre jmeno nedovoli psat uplne blaboly. Samozrejme ze vlastnici vedi, ze od studentiku by tu recenzi poridili znacne levneji, ale proste to nechteji, za coz jim dik. Pokud si nekdo mysli, ze je schopen provozovat uspesny rybarsky server bez komercni casti, tak to muze zkusit. Rad Vam zdarma poskytnu domenu, CMS i hostingovy prostor na serveru :-)

Martin M. - Profil | St 3.7.2013 19:35:08

Pafka >> Ve vypocetni technice ti na podobnou recenzi staci 2 dny i s nakupem vyrobku. Tam je mnoho velicin lehce meritelnych, nebo je jednoduse vidis na prvni pohled, pripadne se "inspirujes" z jinych webu tohoto typu. A po recenzi redakce posle vyrobek ve 14tidenni lhute zpet do eshopu - nic je to nestoji a mohou se pysnit svou nezavislosti :-)

I mym cilem je mit podobne srovnavaci testy, ale zatim si to nedovedu predstavit.

Pafka - Profil | St 3.7.2013 16:16:47

Hm, náhodně jsem narazil na tuto diskuzi a přiznávám, že jsem nedávno přemýšlel nad tím, že mi zde tragicky chybí srovnání různých modelů výrobků... a jejich hodnocení, ve vztahu s jinými výrobci. Např. jsem před časem kupoval feederový prut a srovnání dle situace trhu, to je několik (zprvu desítek) vybraných modelů, do tabulky dle parametrů jsem si musel udělat sám, chyběla mi k tomu pak praktická zkušenost uživatelů i pohled někoho zasvěcenějšího, mou volbu mi pak právě včera můj rybářský kolega a věčný kritik ;-))) náležitě u vody "poplival"... nicméně, vybral jsem si nejprve dle parametrů a většinu prutů, co jsem uvažoval jsem osobně ochytal (bohužel pouze v obchodě)...

Ve světě výpočetní techniky jsou testy a srovnávání běžné... proč nejde udělat např. srovnání některých druhů prutů, navijáků.... v reálném provozu, 3-4 testeři, výrobky různých značek, podobných parametrů... ocenil bych takový "objektivní" názor... jak se jim s čím zachází apod. i když každý může tlačit dále to svoje, ve stylu "koho chleba jíš, toho píseň zpívej"... ;-) ale nechápu tu absolutní absenci a ignoraci srovnání. Pokud se dívám po MRKu, když vybírám nějaké vybavení, ten chválí to, ten zase něco jiného. Každý se vyjadřuje jen k něčemu, postrádám tedy, aby ten který konkrétní (zkušený) jedinec posoudil modelů vícero ;-) a pak by musel vyhodnotit něco jako nejlepší a něco jako nejhorší. Zlepšila by se tím i přehlednost co je vlastně aktuálně na trhu k mání, jaký model je jak starý apod.... vždy to stojí velké pídění se po detailech, často na zahraničních stránkách... nemám tolik času a pak je mnohdy nákup stylem pokus-omyl (aktuálně telematchový prut).

Bundik_ova - Profil | St 3.7.2013 16:08:19

Fishky >> :))

Fishky - Profil | St 3.7.2013 16:03:35

Bundik_ova >> ještě mám rozepsaný článek - něco přes rok, hned jak ho dopíšu, vrhnu se na to :))

Bundik_ova - Profil | St 3.7.2013 15:56:02

Fishky >> Ja o voze, ty o koze. Tak zacni psat ty recenze ty :))