Jídlo na bivak

Ahoj. Co si berete s sebou na jídlo např. na 3 dny. Nemožnost rozdělat oheň ani se vzdálit(např. do obchodu). Normální letní teploty v česku. Strava skromná abych nevyhladověl (beru léky a nemůžu být hlady). Dejte tipy nebo nápady. Děkuji za odpovědi. M.
Autor diskuse: Momis - Profil , 6.5.2013 všeobecné - ostatní

Shawt - Profil | Út 7.5.2013 20:46:25

zeli46 >> nevim presne,ale hodne dlouhooo..minule sm mel jen zbytek a nechtel sem to tahat zpet a trvalo to snad hodinu az 2 nez sem to sjel...

zeli46 - Profil | Út 7.5.2013 19:45:27

Shawt >> Pěkný taky o tom přemýšlim zatim mam od campingazu jen tu lampu a chci se zeptat jak dlouho vydrží cca plyn u tý 470g bomby nevíš ???? díky

Shawt - Profil | Út 7.5.2013 18:11:37

zeli46 >> tento sem mel taky ale vymenil jsem za mensi..viz foto :))

Rado Korec - Profil | Út 7.5.2013 17:45:51

Ja si občas mäso aj sám zaváram. Receptov je plno :D

retrívr - Profil | Út 7.5.2013 17:18:23

Momis - >> Předpokládám, když potřebuješ pravidelně jíst, tak máš dobrý vařič, to je základ.Z toho vychází i moje zkušenosti, mluvíme-li o třech dnech
Teplé : polévka z pytlíku /mnoho možností/, doplněná třeba i zeleným, dle chuti.
guláš ze sklenice z domu, není třeba zavařovat
čaj,káva, grog, sladké
párek, buřt, či jiná možná uzenina, která se dá ohřát, šikovné ohřáté uzené je luxus, který nemáš ani doma
konzerva dle chuti se dá vybrat

Studené : doma pečlivě připravení utopenci, případně koupit / nezničitelné/
poštika, dobrá vepřovka
vajíčko na tvrdo
trvanlivý salám nekrájený
zelenina dle obobí
Důležité : cibule, česnek, hořčice
hodně bývá i v okolí, pažitka, medvědí česnek a další..

Protože na výpravě nějaký čas je, tak pak se z toho dá udělat luxus.Není dál dle chuti řeč o pitném režimu.

JaMi - Profil | Út 7.5.2013 17:00:06

Používám tento set: Kvalitní 1litrový titan-teflon hrnec s pokličkou /pánvičkou/, Kartuše a clona proti větru.Vše se vejde i s hořákem /piezo zapalování plamene/, clonou a kartuší do toho litrového kastrůlku. Je to velice skladné a lehké. Litr vody vaří do 2 minut.

dejff - Profil | Út 7.5.2013 16:20:14

možná poradím na BVV jsem vyděl že vyrábí plechovku s dvouma komorama v jedné je jídlo v druhé nějaký prvek který reaguje se vzduchem takže se propíchne první komora prvek zreaguje se vzduchem ohřeje hlavní komoru s jídlem a je po starostech s plynovou bombou a ohněm kouknu na to a pokud to najdu hodím sem odkaz

zeli46 - Profil | Út 7.5.2013 16:17:40

Používám malej vařič na plyn kartuše a pohoda udělá se na něm vše nestojí skoro nic a náhradní kartuše jsou taky levný.A oproti klasickýmu vařiči na 5kg bombu je tento v kufříku dobře skladnej a lehkej.

Momis - Profil | Út 7.5.2013 15:56:01

Jo,jo chlapi díky za rady. Nějak to přeberu. Ale i tak bez jídla musím jít s vybavením nadvakrát cca 500m.Napřed rybařinu a pak lehátko,spacák,deštník apod. To už třeba vařič a plyn bombu asi neunesu. Holt přednost má krmení pro ryby.Petrův zdar. M.

arnošt - Profil | Út 7.5.2013 13:03:59

Momis - >> Mazanec,vánočky,hromadu loupáčků,salám,vajíčka natvrdo,jogurty,hermelíny,jiné tvrdé sýry,celozrné chleby,tvarohové řezy,popřípadě pečené kuře,kaše z ovesných vloček...a nezbytnou velkou Nutelu.Věci co by se mohly zkazit jím jako první a mám je v malým přenosným chlaďáku,který vydrží chladit tak ty 3-4 dni.K pití a mytí rukou mám 20 litrový kanystr s vodou a na každý den 2 litrovou flašku od Coly s ionťákem.Beru s sebou malou plynovou bombu s hořákem a vařím si čaj a kávičku.Takže ještě cukr,smetánku do kafe,hrníček,ešus,lžičky,lžíce,nůž.Konvičku na kafe od Trakkeru...no a to je asi tak všechno.
Člověk se nesmí odbývat ani na rybách,je potřeba na sebe myslet minimálně stejně,jako na ty šupinatý potvory... ;-)

mirda1 - Profil | Út 7.5.2013 12:00:43

Momis - >>Používám malý turistický vařič s jednorázovou kartuší. Jídlo uchovávám v chladícím boxu a hotová jídla i pití dávám zmrazit do mrazáku, což mi také slouží jako chladící médium. V chladícím boxu (starý 25let) skladuji i další potraviny jako uzeniny, mléko atd. Během dne přenáším do chládku. postupně odebírám potraviny jak by se mohly kazit. Tímto způsobem vydržíme tak pět dní, většinou dojde pečivo. Konzervy a pytlíkové polévky beru pouze jako rezervu.

M0RGAN - Profil | Út 7.5.2013 11:38:53

Na 3 dny jsem ještě nikde nebyl, jen na dva (pá+so). A tam jsem se krmil perníkama.. Ale mohli jsme mít oheň, tak jsme si upekli jednoho kapříka. A hlavně vařili teplý čaj a kafe, bylo to už v listopadu.
Vhodným řešením je nějaký malý gril, který se snad dá používat i tam, kde nemůžeš mít normální ohniště. Přece jen při delším pobytu v přírodě přijde teplý čaj/kafe a teplé jídlo fajn.

pohan - Profil | Út 7.5.2013 11:32:29

Momis - >> na plynovu bombu dam panvicku z olejem....pridam nakrajenu cibulu a domaci klobasky az to zesklovati pridam fazole z konzervy.kdyz su na rybach cca 3dny,tak to jime asi 5krat,jinak podusene jatra,nebo sekana z bramborem

MAXXSKATER - Profil | Út 7.5.2013 11:13:58

Momis - >> Chce to něco, co se Ti nezkazí. Na první den to jistí salámy a na další jsou ideální konzervy. Důležité je pečivo, s tím se dá přežít několik dní. Není na škodu si z domu vzít už něco třeba udělané a pak to sníš v pohodě i studené: hamburgery, smažené sýry, sekaná, řízky atd. Také záleží hlavně na tom, co Ti chutná a co máš rád Ty. Já si rád beru vepřovou konzervu nebo lunchmeat. Taky je dobrý točený salám nebo párek. Ovoce a zelenina též ke sváče bohatě stačí. Sušenky Ti dodají energii. Těch možností je hodně a musíš sám pak časem zjistit, co Ti bude na vícedenní rybařiny vyhovovat.

Makrelobíjec - Profil | Út 7.5.2013 10:52:29

Momis - >> těchto otázek tady je ... je to jen o tom kdo co jí a komu se chce sčím drbat .
Jinak tak jako asi každej konzervy , paštiky polívky v sáčku ,uzeniny ,pečivo ,ovoce zeleninu ,oplatky ,řízky ,domácí zavařeniny atd atd .

šmája - Profil | Po 6.5.2013 21:20:23

varic s plotynkou, esus a ruzne konzervy + chleba, prvni den nebo dva pecivo a nejaky trvanlivy salam tvrdy a pokud chci labuzo vecer a nechce se mi tahat grill, tak pouzivam jednorazovy za 30 kc z penny, krasne poslouzi a klobasky jsou z toho dobre :)

Aleš10 - Profil | Po 6.5.2013 21:16:13

Momis - >> vem si sebou 5kg plynovou lahev s vařičem a hned máš po starostech zítra jedu na ryby s kamošem a beru sebou uzené, tlačenku, prdelačku a další dobroty z domácí zabijačky + pivečko a dom. slivovičku a klidně může chcát nám bude stejně fajn :-))

Kony94 - Profil | Po 6.5.2013 21:13:54

první den rohlíky - salám,sýr .... druhý den rohlíky :D - salám,paštika třetí den chleba-paštika, salám :D pokud jedu na vodu kde nemožu rozdělat oheň ... ale myslím si že tohle hravě vyřeší vařič nebo gril ... v tom případě bychom se bavili o trochu jiném jídle než o rohlících a chlebu :)