Jak zahustit vlastní dip

Ahoj,čím zahušťujete doma vyrobený dip,prosím o rady a tipy díkyAutor diskuse: flodur - Profil , 14.4.2013 kaprařina - nástrahy, návnady

6x v oblíbených a 2x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

NMaxi Sob - Profil | Út 16.4.2013 17:35:11

flodur - >> Pokud myslíš něco jako dipovaný gel který se pomalejc rozpouští tak používám toto http://www.cukrarskepotreby.cz/cz/produkt/zelatina-​praskova-100g.html +trošku esence,oleje,melasy atd toho prášku jen trochu aby z toho nebyl pudink bolky můžeš nechat i oschnout .

Nbremic - Profil | Út 16.4.2013 17:13:47

flodur >> Do takové všehochuti už bych další chemii nedával.

NSlavnýLovecPampalini - Profil | Út 16.4.2013 17:12:41

flodur - >> ničím, když něco dipuju nebo boosteruju tak tekutejma játrama, rybíma olejema, esencema, esenciálníma olejema a pak to posypu do glm, robin redem, játrovym extraktem, boilie mixem... ale dip jako takovej nezahušťuju, pokud to chceš echt atraktivní tak ořež kuličku a pak si udělej z těchto komponentů(jedno který si vybereš) těstíčko, kterým kuličku(bo peletu) zabalíš... já už tohle moc nepoužívám protože to dle mého ztrácí tu původní myšlenku kvůli čemu bylo boilie vymyšleno(selekce malých ryb) a když chci nástrahu odlišit od vhozené návnady tak si udělám pár kuliček s přídavkem korku a udělám si pár plovek nebo k potápivce přidám jednu fluoropopku... pokud si chci zachytat menší ryby tak chytám na rohlík a kukuřici atd a nějakejma dipama se nezatěžuju(jediný co beru tak je to v zimě kdy je to složitý, ale stejně to je 90% volba místa, protože ryba nehledá a proto musí hledat rybář)

Nbremic - Profil | Út 16.4.2013 17:12:05

zaplosak >> :))

NŠámik - Profil | Út 16.4.2013 17:11:54

zaplosak >> ale řidší je prý lepší

Nzaplosak - Profil | Út 16.4.2013 17:08:45

sexuální zdrženlivost pomáhá....... Fór ne. :-)

NLexoun - Profil | Út 16.4.2013 17:04:19

flodur >> tak ty chceš asi spíš vyrobit nějaký gel,ne ? Aby se to na boilie nalepilo a postupně upouštělo. L

NDedekk - Profil | Út 16.4.2013 16:57:12

Sežeň si orgin. mořskou sůl /bez jodu/ citově vědecky to tam práskni a máš po starostech. Dip v klidu můžeš používat i za tři roky a ještě jsi ho zatraktivnil. Vyzkoušeno.

Nflodur - Profil | Út 16.4.2013 16:39:20

bremic >> v podstaťe jsou to skoro všechny tekuté přísady co dávám do boilie minamino,rybí protein,tekutý játra,sladidlo,esence atd.,díky vašim názorům nabívám dojmu že řídký dip je lepší

Nbremic - Profil | Út 16.4.2013 9:35:20

flodur - >> A na jaké bázi máš dip postavený...co je nosičem? Možná bych pak dokázal poradit vhodný emulgátor...

Nbremic - Profil | Út 16.4.2013 9:19:37

Slavíček >> To je samozřejmě druhá věc....kvásek může ovšem pouze umřít nikdy zkazit ani zplesnivět. Ale samozřejmě to není dip jako takový...

Njurasoft - Profil | Út 16.4.2013 9:01:16

PYTLAKS >> to jo ale ryby stejně nechutnají jako my...u ryb chuťové ústrojí funguje na změně pH v jeho okolí...prostě jinak než to co mají savci...

NRybatorstr - Profil | Út 16.4.2013 8:48:55

flodur - >> Méně je někdy více :-)))

- Ať se daří :-))

NPYTLAKS - Profil | Út 16.4.2013 8:35:41

jurasoft >> zkvašené není zkyslé

Njurasoft - Profil | Út 16.4.2013 8:10:58

K tomu použití mouky a solymylu.. jinde na mrku se rozebírá jak správě překvasit / fermentovat co nejsmradlavěji partikl po kterým jdou ryby jak slepice po flusu...viděl jsem kapry jak se futruje žaludy spadlými do vody a zkusmo jsem si jich pár vytáhl a taky hnily..kdo ví co jim fakt chutná..takovej varan si pochutná na zdechlině ze které lezou červy a sežere i klouby..a stráví to...kaprovi chutná rousnice a kdo z vás by si ji dal..zato překvašené ovoce nám chutná...

NSlavíček - Profil | Út 16.4.2013 8:10:14

bremic >> To je sice hezký ale co trvanlivost ? Samotný dip vydrží roky s tímhle v tom budeš nejspíš mít za chvilku plíseň

Nbremic - Profil | Út 16.4.2013 7:33:41

Slavíček >> Ahoj. Pokud projde mouka enzymatickým kvašením tak to je problém umýt i v myčce. Peču domácí chleba a fakt se to drží jako hovno košile :) Za tohle dám ruku do ohně :)

Nmalva - Profil | Út 16.4.2013 7:17:38

přidej 2 lžičky robin redu ..budeš to mit krasně vonave a trochu ti to zhoustne.........čus........

NOrel444 - Profil | Út 16.4.2013 6:48:52

já to zahustím trochou daného boilie mixu

NSlavíček - Profil | Út 16.4.2013 6:43:39

PYTLAKS >> pořád jsem ještě nepochopil proč to máčet v něčem co se do toho nevsákne a většina po dopadu do vody umyje ? To bych to raději nechal řidší a následně v něčem obalil než tohle .

NBazgy - Profil | Út 16.4.2013 5:55:53

zahusti to jatry v prasku nebo rybi protein

Nbremic - Profil | Út 16.4.2013 5:34:19

PYTLAKS >> Pokud dokrmuješ tak na věky věkův :)

NPYTLAKS - Profil | Po 15.4.2013 21:21:09

flodur >> nehusti,nechej déle dipovat a máš po starostech

NPYTLAKS - Profil | Po 15.4.2013 21:20:33

bremic >> :-)))),ale jak dlouho,pak to jde do kytek

Nbremic - Profil | Po 15.4.2013 19:52:48

PYTLAKS >> zkyslá mouka nevadí...to je samej enzym :)

Nflodur - Profil | Po 15.4.2013 19:47:41

Ahoj,zahustit chci aby mi dip zůstal déle na boilie a pomalu se smíval spíš jsem myslel zahušťovadlo melasu a někde prodávají i dipovou bázi ne mouku a solamyl:-)

NStarc55 - Profil | Po 15.4.2013 9:35:06

Když si děláš vlastní dip, tak ho zahusti hned na potřebnou hustotu a vyhneš se podobným diskusím a problémům s následným zahušťováním. Já bych spíš ředil.

Njurasoft - Profil | Po 15.4.2013 9:25:20

PYTLAKS >> já netvrdil že mouku....sám bych tam dal solamyl a nebo želatinu...plánuju to pro letos jen hledám vhodný obal na dip...v potravinářské želatíně rozpustit (přimýchat) zbytek dipu a nechat zatuhnout...na rybách pak celý obal pomalu ohřát třeba ve vodní lázni a do toho ponořit už napíchnutou kouli..vytáhnout a nechat na kouli zaschnout...a hotovo...

NPYTLAKS - Profil | Po 15.4.2013 9:24:25

jurasoft >> to jo,ale pokud tam dáš mouku,tak to půjde brzo do kytek,pokud dipovat,tak ovonět melasu,csl

Njurasoft - Profil | Po 15.4.2013 9:21:27

PYTLAKS >> pak když to má být do sladka tak medem a nebo melasou a do masova mě nic nenapadá...poslední dobou to dělám tak, že co si namíchám ve větším množství tak to skladuju doma a k vodě si vezmu nějakou lékovku apod (řešilo se to v samostatné otázce v čím skladovat dipy) jen pár kapek, lžičku, prostě málo a do toho vhodím těch pár koulí co to do sebe nasajou...

NPYTLAKS - Profil | Po 15.4.2013 8:39:22

jurasoft >> mouka ti zkysne-zkazí ten dip,ne že by ho okyselila,pokud je to na lihovém základě,tak se líh odpaří dříve než ta voda a pak je ti to k ničemu

Njurasoft - Profil | Po 15.4.2013 8:30:23

PYTLAKS >> nevím jestli solamyl kysne..a kdo ví zda kyselé rybám nechutná...zahustit se taky dá odpařením vody....je li to tekuté a postavené na lihové bázi pak je v tom dost velké procento vody...u olejových si nejsem jistý ale tyky si myslím že je v tom aspoň trochu vody...

NPYTLAKS - Profil | Po 15.4.2013 8:20:33

jurasoft >> chceš dávat mouku do dipu?i solamyl a br.škob rychle kysnou

Njurasoft - Profil | Po 15.4.2013 7:49:41

zeptej se doma maminky, přítelkyně, manželky čím zahušťují omáčky a inspiruj se...

NMAXXSKATER - Profil | Po 15.4.2013 6:34:05

flodur - >> Zdravíčko, taky bych to na Tvém místě nezahušťoval. Jaký k tomu máš důvod ? Když tak ho řekni. Podle mého je to zbytečné, hůř se Ti bude dostávat do kuličky.

NTWIN 69 - Profil | Po 15.4.2013 6:24:41

flodur - >> Ahoj,naprosto zbytečný to zahušťovat.Nechej to tak jak to je.

NSlavíček - Profil | Po 15.4.2013 6:14:08

Prozraď mě důvod proč ho chceš hustý ? Hustý se nebude tak dobře v sakovat zůstane pouze na povrchu než řidší