Vláčka na P vodě od 16.6. I to je možné?

Tak člověk si koupí povolenku aby mohl vláčet už od jara a také proto, že tento revír mám takřka za barákem a světe div se, když při čtení BP zjistí, že za ty kačky může vláčet na P až od 16.6. takže nás "okradli" o 2 zaplacené měsíce. Viz níže citace. A to dobře určitě vědí, že se tam v 7. a 8. měsíci prakticky vláčet nedá, protože je to kompletně zaroslé. Při dotazu, že jim tedy povolenku vrátím mě bylo řečeno, že to prostě už nejde, měl jsem se prý na to zeptat něž jsem ji koupil.
Tak co vy ostatní na to?

Revír: 453 048 Moravská Sázava 4 Organizace: MO Lanškroun Typ: pstruhový
Rozloha: 40 km 10 ha

Od silničního mostu mezi obcemi Rychnov a Žichlínek až po soutok se Sázavským potokem u Pily Petr pod obcí Výprachtice. K revíru patří potoky Sázavský od soutoku s Moravskou Sázavou až po silniční most mezi obcemi Koburk a Dolní Heřmanice, dále Lukovský potok od soutoku s Moravskou Sázavou až po jez na začátku obce Damníkov, dále Lukávka od soutoku s Lukovským potokem po silniční most mezi obcí Luková a Lanškroun a Zadní potok až k poslednímu mostu před Jakubovicemi. Navazující úseky jmenovaných toků a ostatní přítoky jsou chovné – lov ryb zakázán. K revíru patří vodní nádrže v k.ú. Žichlínek – VN 2,3,4,5,6, a VN 1 v k.ú. Rychnov na Moravě. Na všech nádržích v poldru je lov přívlačí povolen od !!!!!! 16.6. do 31.8.!!!!!!!. Nejmenší lovná míra candáta je 50 cm.
Candát je hájen od 1.12. do 15.6..
Autor diskuse: Anfi - Profil , 15.3.2013 dravci - RŘ, MO, svazy

nofish - Profil | So 16.3.2013 10:42:21

Azmikamuran >> Tak s tím získáním povolenky máš tuplavanou pravdu. Plně souhlasím. Ovšem svaz je očividně proti. Snaží se spíš o pravý opak. Asi aby protáčeli co nejvíc peněz. To, že u vody to vypadá už tak docela, zle jim očividně vůbec nevadí... No ho holt když jde o peníze tak jakékoli ideály a řeči o rozvoji obsádek a původních druhů ryb, musí stranou...

Azmikamuran - Profil | So 16.3.2013 10:34:33

nofish >> Já vím,že původně měla být diskuze o něčem jiném.Ale tady diskuze občas sklouznou do debat úplně na jiné téma. Já bych ztížil možnost získání povolenky,oni by si to někteří jedinci rozmysleli.Asi pojedu po obědě na Vltavu 7,včera jsem pořídil proutek,tak ho musím vyzkoušet na vodě,na zahradě už házel.

nofish - Profil | So 16.3.2013 10:28:12

Azmikamuran >> to, že se chytá v lednu na rybku je porušení zákone. A je třeba aby se svaz včas vzpamatoval a začal všehny přestupky řešit. A nejen čekal, ale i hledal provinilce. Samozřejmě se i vyprdnul na veškeré vyjímky ze zákona protože lidi nejsou schopní vytánout v létě na 4 hodiny denně pruty z vody. Tohle je prostě třeba řešit.

S tím jak to vypadá při zahájení a jak to vypadá po čase je pravda. Souhlasím s tvým názorem a sleduju u nás to samé. Naštěstí v říjnu a později už mám klid a nikde nikdo. Maximálně "rybičkáři".

Člověče o tom byla tahle původní otázka. O tom, že kdo chce vláčet dřív, chodí i na pstruhovku. A někde si najednou usmyslí, že se na pstruhovce vláčet nebude, nebo až od určitého data.

Azmikamuran - Profil | So 16.3.2013 10:18:32

nofish >> Já to chápu.Ono zase ulovit rybu,není jako si koupit housku na krámě.Většina rybářů uvláčí prd a v zimě ´by jich u vody tolik nebylo,což je vidět tady na Slapech,vždy po zahájení plno lodí,vláčkařů kteří umí prd,rybaří jen proto,že je to jak si oni myslí "in".Jak se ochladí,skončí prázdniny,tak na vodě zůstávají opravdoví rybáři.Mě nejde o to abych ulovil,to je ta odměna za trpělivost a nějaké to umění.Mě jde o to být tam,a zaházet si. Co se týká rybičky,tak na Slapech se na ní chytá nejvíc v lednu,protože to jdou candáti a toto právě provozují kapraři,protože jim ti kapři v lednu nejdou.

nofish - Profil | So 16.3.2013 10:06:47

Azmikamuran >> To kdo se chová u vody hůř bych neřešil. Protože určité způsoby lovu prostě přitahují ty "méně chápající, nepořádné, nevychované" jedince více. To je jasné. Ale není to jen o tom.
Odborně/neodborně (jen rybář vzděláním, nejsem svazočiitel, nebo ichtiolog) jsem za, aby byli dravci hájeni stále jako doposud. Aby alespoň část roku měli klid. Aby nebyli taháni za hubu okouni před výtěrem, aby nebyli loveni candáti hlídající hnízda, aby nebyla manipulací poškozena štičí jikernačka, když nevhodná manipulace může zapříčinit to, že už se nevytře. Ovšem můj názor nikoho zajímat nemusí. U svazu jsou totiž občas daleko větší odborníci, to vím a je tak se to nezmění :-)
MImochodem, stejně tak bych byl klidě pro kompletní hájení řek (hned od ledna) s výsklytem ostré, jelců atd, někdy do toho cca května, června... Prd by se stalo.
Lidi je třeba brát u huby, už tak se chovají jako dobytek. Jen mě zaráží, že ty jako člen RS
to nechápeš... je mi to divné...

Azmikamuran - Profil | So 16.3.2013 9:56:40

nofish >>
No vidíš,já chytám 3 krát do roka na plavačku vždy duben květen,pak už jen vláčka,výhradně z lodě,ze břehu tak 10 krát na konci sezony.Samozřejmě,že si kupuji povolenku s tím ,že platí nějaký rybářský řád,a já sním souhlasím.Ovšem ve všech sbírkách zákonů jsou občas hlouposti a na dnešní dobu až absurdity,které jsou vhodné k odborné i laické diskuzi.Jsem člen RS,takže vím,jaký typ rybářů se u vody chová nejhůř,a ještě je nepřímo protěžován.

nofish - Profil | So 16.3.2013 9:42:30

Azmikamuran >> Jo prd. Mucha je jediné, na co nechytám. Maximálně jendou za dest let... Chytám všecko. Přívlač je ale NO.1. Jenež ty myslíš moc přímočaře. Už v tom, že ti nedochází, že si kupuješ povolenku. Povolení lovit, podle pravidel, která jsou ti známa už při jejím placení. Jestliže s nimi nesouhlasíš, nemusíš ji kupovat. Pravidla jsou lovu jsou totiž z velké části dána zákonem a třeba mě se líbí. A to i když mne omezují.
To, že se nemůže vláčet už teď e pro nás na prd, ovšem pro ryby dobře. Kapry ať si chytají klidně 25 měsíců v roce, když na to přijde. Kaprů je všude tři pr...

Azmikamuran - Profil | So 16.3.2013 9:33:08

nofish >>
Máš dobré názory skoro se vším souhlasím,ale já nemám rád,když mi někdo říká,co mám dělat.Já myslím,že jsi muškař,ale tak trochu i cholerik,který má jen svou pravdu a názor druhých nepřipouští a ni se nad ním nezamyslí.Až budeš starší,tak ti to možná dojde.

nofish - Profil | So 16.3.2013 9:23:20

Azmikamuran >> Začni se o rybařinu zajímat víc než s prutem v ruce. Dojdeš k cáru papíru a na něm je nápis "Zákon....." Tam jsou stanoveny zákonné doby hájení. Hájit rybu znamená nelovit ji, ne že ji budeš chytat a pouštět - na tom jednou "zadřou" kapraři, doufám, byla by to sranda.
Sportovní rybolov neexistuje. Není nic sportovního na tom že zaseku rybě hák do huby a táhnu ji 50m ke břehu, následně ji pustím. Je to lov, jako každý jiný. Sportovní je mximálně tím, že je to i zábava, ne nutnost k přežití.
"Škůdci" jsou ti co mají prázdno v hlavě a neumí se chovat jak by měli. Ne ti, kteří nějakým způsobem loví ryby.

Kdybys věděl, jaký způsob lovu preferuju a jaká je má oblíbená ryba, možná by ses divil. Jenže.... I tak mi nevadí, že pokud jde o tu rybu tak máme ještě přísnější podmínky než zbytek republiky a ani mi nevadí, že nechytám dravce v dubnu.

Azmikamuran - Profil | So 16.3.2013 9:12:40

nofish >>
Ale mě nejde o to,že povolenka je "drahá" tady jde o princip. Kaprař versus vláčkaři.Protože u nás je lov kapra preferován ve všech směrech,přitom jsou kapraři daleko větší škůdci pro přírodu,než rybáři kteří loví na umělé nástrahy.Náš koníček se nazývá sportovní rybolov.Takže takové hlouposti o tom že si mám koupit,nebo nekoupit povolenku na mě neplatí,to můžeš doporučovat tupcům ,ne mě. Je třeba trochu přemýšlet,a ne dělat unáhlené a laciné závěry jaké si tady právě předvedl.

nofish - Profil | So 16.3.2013 9:05:51

Azmikamuran >> Ale ho*no.... jestli jsou mezi námi rybáři, co neumí pochopiit, že když je ryba ze zákona hájena, jsou zakázány způsoby lovu, které umožňují její ulovení, je to pak špatné. Tito by se měli zamyslet nad svým uvažováním. Nejlepší ochrana pro rybu je totiž ta, když nemůže být chycena.
K věčně omílanému tématu o lovu a rybku se vyjadřovat nebudu. A není to vůbec o tom, že by mi ten zákaz nějak vadil.
Na druhou stranu máš možnost si nekoupit povolenku, jestli ti vadí, že ji půl sezóny nevyužiješ a že je na toho druhého půl roku tak strašně drahá.

Azmikamuran - Profil | So 16.3.2013 8:57:16

nofish >>
To se vzpamatuj ty ,chlapče.To je možná tvůj názor o ochraně dravých ryb. Co se týká živé rybky zakázat úplně,kromě úpravy v řádu při lovu sumce.Problém při lovu a ochraně dravých ryb jsou právě ti rybáři co loví především candáty na mrtvou,či živou rybku.Ne ti co loví na umělé nástrahy.

nofish - Profil | So 16.3.2013 8:42:12

Azmikamuran >> vzpamatuj se, tohle je blbost :-) Ortodoxní vláčkaři si s vláky můžou hrát doma celoročně....
Přívlač je zakázána, stejě jako lov na rybku, aby se ochránili hájené ryby. A je to zcela v pořádku. Tady se mluví o něčem úplně jiném.

Azmikamuran - Profil | So 16.3.2013 8:38:51

Ortodoxní vláčkaři jsou diskriminováni tím,že na MP vodách je povoleno vláčet od 16.6.,kromě pár revírů.Nevím proč by nemohli vláčet celý rok.Samozřejmě by bylo zachováno hájení . Platí si snad polovinu povolenky?Co na to kapraři?

Anfi - Profil | So 16.3.2013 6:32:07

Dobre ráno.

nofish - Profil | Pá 15.3.2013 17:28:48

Flip >> jo tak určitě. Naše představy jsou velice podobné, myslím. Ovšem jsou nám prd platné...

nofish - Profil | Pá 15.3.2013 17:27:20

michec >> jj, máš pravdu a nejsou to jen elektrárny. Říkám, ryby a rybáři nejsou na prvním místě.

retrívr - Profil | Pá 15.3.2013 17:26:20

michec >> Máš pravdu, velmi častý problém. No viděl jsem to udělat i porybného na rybníku, dokonce dva roky po sobě.

Flip - Profil | Pá 15.3.2013 17:24:17

nofish >> Někde to jde jinde to zase nejde .Už jsem psal níže-základem je jednotlivý přístup k jednotlivým revírů a větší kompetence místním organizacím.Řešit něco plošně je silně zavádějící.

michec - Profil | Pá 15.3.2013 17:24:02

nofish >> Nejhorší je to, kde se rybám daří, dokonce se i vytřou. Jenže přijde člověk a sebere z řeky vodu kvůli vodní elektrárně které jsou na úseku malé říčky po 20 Km asi 4. Takže jikry nasuchu. Ovšem večer není elektřiny potřeba tolik, tak pěkně splav dolů a vše zase spláchnout.

nofish - Profil | Pá 15.3.2013 17:20:21

Flip >> Jako pozor. Ono je nuté dodat, že místy ani jiak hospodařit nejde. Že se tam rybám už tak nedaří, že už to není taková srada. Ale zase jak říkám. Dvakrát tolik peněz, dvakrát tolik ryb?... A tím nemyslím jen ty "jedlé velikosti". Ale o tom to je. Dáš tam malé? Moderní "rybář" chce nachytat co nejvíc. Bude tedy úmyslně chytat i ty malé, jen aby chytil A jaká bude úmrtnost?.... Nebudu to tipovat. Ale podle mě je problém jak v tom hospodaření, tak ve stavu vod, tak i hlavách lidí co ty ryby loví.

Flip - Profil | Pá 15.3.2013 17:16:55

nofish >> jsem na stejné vlně -taky bych si rád připlatil ale ono jim vyhovuje(pokud možná co největší návratností) to koupalištní hospodaření- vysaď kapra sežer kapra a vysaď duháka sežer duháka a to že voda je nějakej bitop je vedlejší-ideální stav je to betonové koupaliště.

Flip - Profil | Pá 15.3.2013 17:14:32

GTdpcfix >> asi je takových spolků víc -znám taky jeden:-)

nofish - Profil | Pá 15.3.2013 17:14:06

Flip >> Osobně teda nejsem pro nějaké komerční úseky řek. Jsem pro svazový rybolov. Komerční úseky jsou už teď. A k čemu? Na webu severomoravského územního svazu zveřejnili jeho rozpočet a co jsem se díval,t ak se tam nacpalo víc peněz, než vybralo. Pokud se nepletu. Kdyby se povedlo dát vody "dokupy", tak za tu povolenku dám třeba dvojnásobnou cenu. A jsem přesvědčený že nejen já. Ale kurňa aby prostě člověk viděl ve vodě ryby. Jenže regulacím toků a různým jiným věcem svaz zabrání těžko... Ale ...