Jak a kam na amura? Plzeň a okolí (50 km)

Chtěl bych poradit od zkušenějších a úspěšnějších kolegů rybářů kam v širokém okolí Plzně vyrazit na amura. Chápu obavu před drancováním oblíbených revírů a proto uvítám i radu přes SZ. Děkuji všem za radu a názor.
Ps: Za posledních pět let jsem si ponechal jednoho kapra 48 cm, takže ani obava o odnášení ryb z mé strany není na místě.
Autor diskuse: Gagi - Profil , 24.2.2013 všeobecné - revíry, cestování

Musgalunga - Profil | Ne 24.3.2013 21:58:46

Dnů a okamžiků kdy se dá na tomto revíru chytat cílově amur je pár do roka , zpravidla obobí po bouřkách a mezi bouřkami v létě , kdy je taková tropická zápařka a hladina naprosto klidná po dešti, zpravidla pomůže nakrmit- ale na hladinu , Jinak se dá lovit od cca května do září - na hladině ovšem je třeba počítat s pravidelnými záběry bolena , kapra , plotic a někdy i cejnů pokud je nástraha pod hladinou. Kdo chce naději na amura zvýšit , vyrazí v noci na hladinu . Samozřejmě při mocném krmení se dá lapit i ze dna mezi kapry a ostatními rybami dna . Amurů zde není tolik aby tvořili nějaká velká hejna spíš se jedná o malé skupinky 3 až 5 ryb nebo samotářské kusy jezdící s kapry a tolstolobiky ty bývají ale slušně velcí cca 90-110 a to už stojí za povodění zejména na jemném vercajku který je nutný , vlasec tak max 0,22 na hladině pod 0,20 .Je třeba počítat s tuhým odporem a delším bojem u dna , loď výhodou ale pokud tam není moc pařezů či větví na dně dá se udolat i metrový amur ze břehu .Při zjištění že se zde chytá tenaty , různými vězenci , pyrotechnikou a dalšími ,, východními ,, metodami se vychytání revíru na prut skutečně neobávám, a nevidím podstatný důvot k tomu , když někomu rybu na talíři udělá radost aby si ji nevzal . Jeden víkend jsem na zítoce chytil na jaře cca 25 kaprů - paráda všechny jsem je pustil , příští víkend po deštích celá zátoka vytrávená vyšichni kapři mrtví , zřejmě splach z polí či nějaká kejda , takže to pouštění bylo pro kapry velmi relativní výhodou. . Tak ať veme aspoň jeden. Petrův zdar .

roce - Profil | Čt 28.2.2013 14:08:46

Gagi >> je to o náhodě,proto nebude tolik příspěvků,budeš chytat kapra a najednou kde se vzal Amur.Zkušenost nemám, kde jsou vidět,tak psal Míra na začátku,většinou kde je zelenina,že by existovala nástraha jen na Amura nevím.Nikoho sem taky neviděl,aby jich chytl třeba 6ks za sebou, také ne.Je to prevít,který dobře vidí a když se lekne,tak dělá jakoby nic,ale stejně ten rohlík na hladině neveme.Bude do toho strkat až to srazí a pak těsně pod hladinou,když to padá tak to slupne.To je jediný co sem viděl,ale nelovil,ten maník byl vytrvalej.Jak chytal a co vše dělal aby chytl,bych já nikdy nedělal,proto sem radši jen koukal.Chytl 2 a místo podobné jako psal Míra,zjara jsou na těch mělčinách ze strání krásně vidět.

Gagi - Profil | Po 25.2.2013 17:37:31

Zdá se že moc odpovědí a rad na mojí otázku nedostanu. Co Berounka případně Orlík a amuři má někdo zkušenosti a poradí?

Goce - Profil | Po 25.2.2013 10:13:08

Gagi - >> Nemusíš ho jíst. Vytáhneš z mrazáku vyfotíš, dáš pusu a pustíš ;)

Gagi - Profil | Po 25.2.2013 4:50:24

Ma_verick >> Určitě by se dalo krmit i mnohem masivněji než plánuji, ale sypat tak desítky kg návnady bez jistoty že tam amuři jsou nehodlám. Pokud nějakého chytnu pravděpodobně pořádně přikrmím i když tolik co navrhuješ asi ne. To bych musel rozbít prasátko a to by mě pak přítelkyně rozbila hubu :-) .

Gagi - Profil | Po 25.2.2013 4:42:02

augustus12 >> Určitě se s prosbou o radu ještě obrátím, až se bude blížit čas ,,výpravy" teď je pro mě nejdůležitější kam na ně.

Gagi - Profil | Po 25.2.2013 4:38:41

Goce >> To je právě ten problém, já je chci chytit ne sežrat. Ale i tak děkuji za podnětný příspěvek, moc mi pomohl.

Ma_verick - Profil | Po 25.2.2013 1:31:18

Gagi >> Tak tohle ti pane spase hejno amurů za 20 minut, nejlepší je vzít kýbl tak 50kg a vysypat ho na hromadu a okolo ještě rozkrmit dalších 30kg kuku s tygřákem a do toho ještě nějaké sladké koule vykoupané třeba v NHDC sladidle.A potom ještě dokrmovat, po každém záběru.Jak říkám amur jezdí v hejnu což znamená třeba např. 20ks.A to je půl kila na každého jak ty říkáš kolik by si toho zkrmil.

augustus12 - Profil | Po 25.2.2013 1:22:00

Gagi >> no strategie dobra :D nic mene bych ti jeste poradil trosku jinak jak na to ;) abys mel uspech zarucen

Goce - Profil | Ne 24.2.2013 21:04:38

Tesco ;)

Gagi - Profil | Ne 24.2.2013 10:06:41

Děkuji za reakce, ani jsem nevěřil že někdo bude ochotný poradit.
Greysmen: Tak tímhle jsi mi překvapil, větší množství amurů bych tam nečekal. Neznám nikoho kdo by tam amura chytil. Můžeš se o tom trochu rozepsat?
augustus12: Určitě mám zájem, každá dobrá rada drahá :-) . Můj plán je jednoduchý ...1/ najít je, 2/předkrmit v pátek 5kg kukuřice, 5 kg řepky, 1kg boilies, případně nějaké konopí, pelety ... 3/ v sobotu a neděli krmit stejně a zároveň chytat 4/ v pondělí ráno klečet u břehu a prosit o alespoň jednoho amurečka 5/ nasraně naházet věci do auta a zaříct se že na ryby už nikdy nepojedu 6/ cca po týdnu začít plánovat jak na ně :-).


augustus12 - Profil | Ne 24.2.2013 3:32:05

ahoj, kam ti moc neporadim, nejsem z plzenska, ale kdyby si chtel poradit techniky na amury, muzu rict hodne, staci napsat do sz esli mas zajem

Greysmen - Profil | Ne 24.2.2013 1:47:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Gagi - >> na amury jsou dobrý zátoky na hracholuskách najíždí do nich hned při oteplení se vyhřívat a pást se na mladej trávě