Kozinský rybník - malá voda Hradec Králové

Znáte někdo Kozinský rybník u Sovětic. Je to malá voda Hradec Králové. Je tam pěkné pochytání? Jaký je k němu přístup autem. Děkuji.
Autor diskuse: matitr - Profil , 6.2.2013 všeobecné - revíry, cestování

Filip1997 - Profil | St 19.8.2015 9:35:53

Buto...já jsem právě ze Sovětic a na vodu pravidelně chodím v posledních 2 letech ještě více výrazněji ubylo vody a je to čím dál horší ...co se od tvé doby změnilo je že se dá autem přímo zajet k vodě :-) ale je tam problém se sumci chodím na ně v poslední době furt furt zkouším jinou nástrahu jinou montáž ne a né ho lapnout ...je tam spoustu kaprů,candátů..bílé ryby nic moc :( sumci nadělají svoje :)

Buto - Profil | Po 9.3.2015 11:50:29

Krásný den všem tichým bláznům přeji
a těm z východních Čech obzvlášť. Holt patriotismus musí být :-)

K otázce vidím, že je 2 roky stará a zvažoval jsem soukromou zprávu a nakonec jsem se rozhodl napsat sem, neboť tato informace, věřím pomůže v rozhodování více než jednomu člověku.

Tento revír znám velmi dobře, před 30ti lety to byla nádherná voda plná karasů obecných a línů - sem tam kapr a nic jiného. Nádherné zachytání na jeden prut na plavanou (dva by člověk nestíhal) a druhý hozený na těžko na pár záběrů od kapra.

Rybník je velmi mělký a zabahněný krom jednoho místa u stavidla kde je cca 2 metry se dá přejit celý po dně a ve většíně míst je člověku po pás s tím že stojí 30cm řídkém bahně.

Bohužel tato idyla skončila a někoho napadlo tam vysadit štiky a sumce.
Tedy líni a karasci jsou fuč místo toho člověk tahá bílou rybu občas okouna ale osádka a četnost záběrů je srovnatelná s běžnou svazovkou. Měl by se tam vysazovat kapr - zdroj jedna paní povídala. Na revíru je problém se sumcem, který se nesmí vracet do vody.

Co se týče organizace HK už u ní nejsem. Mým důvodem byla tato situace při koupi členské známky pře cca deseti lety - tedy ne současné vedení. Kdy ve frontě desítek lidí čekajících na zakoupení známky (dne 1.3 )přede mnou dvou lidem řeknou "ahoj Franto to je dost že jdeš" a následně jiným (včetně mne) vynadaj jak malým klukům " to nevíte že jste nesplnil povinnost koupit do konce února zaplaťte sankci bude vás to stát 400Kč a buďte rád.

Lidé v MOHK jsou již jiní nechtěl bych se jich tímto dotknout ale stejně další lidé z této organizace odcházejí. Jedním z důvodů je to že zakoupili rybník Holubář u rybárny, kde provozují komerční odchyt pstruhů. Ale nákupem se zadlužili natolik (že prý nezbývá na zarybňování) ale hlavně po členech chtějí dalších 400Kč na splátku úvěru.


Čili shrnuto podtrženo na revíru je zákaz krmení/vnadění a to včetně boilies.
Vezmu li v úvahu ceny za kterou se místní organizace snaží prodávat povolenky tak pakliže nestojíte o to ponechat si několik kapříků mezi 45-60cm (1za den) zcela jistě bych doporučil některou za soukromých vod kde si zachytáte mnohem líp a za ceny srovnatelné s cenou povolenky zde.
Respektive levněji nejste li členy MOHK tak 500Kč/den je výrazně dražší než Hromkovy mokřady u Lípy či Přelov Černožicích nebo jiné další soukromé revíry kde si rybář zachytá. (to není reklama ale osobní zkušenost a upřimné doporučení)


cena povolenky pro členy MO Hradec Králové: 900 Kč
roční: 900 Kč
denní: 250 Kč
týdenní: 500 Kč

cena povolenky pro členy ČRS a MRS:
roční: 1 600 Kč
denní: 500 Kč
týdenní: 1 000 Kč
cena pro nečleny: 2 400 Kč


Tedy abych stručně a jasně odpověděl na dotaz:
Znám rybník Kozinec. Není to malá voda ale komerční voda. (Malá voda je vyhrazena pro členy organizace na Kozinci platí všichni byť členové méně.)
Návštěva naposledy asi před 7 lety - úroveň běžné svazovky. Z doslechu od známých ze současnosti žádná sláva ani zlepšení.
Přístup autem je možný ze dvou míst
1) od státovky hned za obcí Sadová přejet pole ( přejíždite pole soukromníka) cca 200m
2) z druhé strany odbočit z asfaltky spojující Sovětice a Dolní Černůtky opět cca 200m "tankodromem"
Kolem rybníka vede uzká cestička vhodná tak pro pěší který maximálně tlačí kolo či moped a spíše třídilné děličky než dvojdílné :-)

Tedy přístup není slavný co se ale tomuto rybníku stále nedá úpřít je velmi příjemné přírodní zátiší obklopené vzrostlými stromy kor když nad ránem je nad hladinou opar. Romantikům to ale pokazí idylku zvuky svištějících aut ze státovky která je právě těch cca 200metrů od rybníka.

Za mne tedy v současné době nekupovat dlouhodobou povolenku na tento rybník zkusil bych na ten jeden den.

Bude li mít někdo jinou (pozitivnější) zkušenost moc rád dám této lokalitě další šanci, neboť to byla oblíbená voda mého dětství, leč v současnosti neslyším na tuto vodu žádnou chválu. Rybník má cca 4ha a Častěji je úvaděn něž Kozinský jako Kozinec.

S pozdravem Vám všem Buto

http://www.rybarihk.cz/p/povolenky/kozinec

dvorák - Profil | St 6.2.2013 11:12:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

matitr - >> čau,já tam jezdil před cca 10ti lety,to ještě nebyla malá voda. Od auta k vodě asi 200m,pak záleželo kam až se šlo.
Chytal jsem většinou na plavanou,po zakrmení najelo hejno dravejch perlínů,občas nějakej cejnek. Pravidelně tak po hodině se splávek naklonil,pomalu rozjel a začal mazec!
Snad jen jednou si pamatuju že tam ještě chytal někdo jinej,jinak vždy sám.
Pak si to MO HK vzala jakožto malou vodu,dokonce jsem zvažoval že kvůli tomuto revíru přestoupím do HK.
Asi jsem Ti nepomohl,jen jsem rád zavzpomínal na krásnou vodu..