Může pytlák dělat porybného?

Zajímá mně, zda může pytlák dělat podle dosavadní legislativy porybného.Zkoumá někdo minulost občana, nebo je to každému jedno?
Autor diskuse: jendyss - Profil , 5.8.2012 všeobecné - RŘ, MO, svazy

jendyss - Profil | Ne 5.8.2012 20:49:17

GRUPA >> Děkuji za info...ostatním zdravím....hezký večer

Zdenal77 - Profil | Ne 5.8.2012 20:47:09

Znám člověka který je krajská ryb.stráž a je schopný před odhájením dravců odnést od vody i 8 candátů, pitomec,naštěstí jsem nebyl u toho ale známý ano,ten člověk je i registrovaný na mrku ale objevuje se hodně zřídka...víc neřeknu, radši.

Mike1977 - Profil | Ne 5.8.2012 20:44:36

Cože? Nerozumím pojmu "čistý trestní rejstřík", jelikož "prý" se jisté delikty po pár letech mažou.
Tím chci naznačit, že u nás je adept na RS, cca 50 let, který si odseděl celkem cca 10 let za násilnou trestnou činnost, a to když se "prý" maže, to jako může být? To mi hlava nebere.....

ex007 - Profil | Ne 5.8.2012 20:34:11

no to nevím, ale rozhodně může být porybný pytlák :-)

GRUPA - Profil | Ne 5.8.2012 20:28:50

jendyss >> já myslím, že je to napsané zřetelně ne?

jendyss - Profil | Ne 5.8.2012 20:22:52

GRUPA >> Ke splnění podmínky bezúhonnosti je také třeba předložení čestného prohlášení, jímž fyzická osoba prokáže, že na úseku rybářství jí nebyla pravomocně uložena sankce za spáchání přestupku podle zákona o přestupcích, ani jí nebyla pravomocně uložena pokuta podle tohoto zákona.

Nejsem právník a jestli tomu dobře rozumím, tak tedy pytlák který byl lapen, nemůže dělat porybného podle tohoto odstavce.

PYTLAKS - Profil | Ne 5.8.2012 20:13:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

u nás byl kdysi jeden porybný,to byla největší vydra,bral vše a chytal nonstop

GRUPA - Profil | Ne 5.8.2012 20:12:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jendyss - >>
Ahoj
zde máš vše:

(1) Pro zajištění ochrany řádného výkonu rybářského práva a chovu ryb v rybnících je uživatel rybářského revíru povinen a subjekt hospodařící na rybochovném zařízení oprávněn navrhnout rybářskou stráž. Rybářskou stráž ustanovuje, odvolává a zrušuje a stanovuje rozsah působnosti na návrh uživatele rybářského revíru či jiného oprávněného subjektu obecní úřad obce s rozšířenou působností, příslušný podle místa trvalého bydliště navrhované osoby. Ten vede evidenci všech rybářských stráží, které byly ustanoveny v obvodu jeho působnosti. Příslušný rybářský orgán vydá rybářské stráži odznak a průkaz rybářské stráže. Subjekt, který rybářskou stráž ustanovil či ji vede v evidenci, je oprávněn nejméně jednou za 5 let ověřovat náležitosti, na základě kterých byl souhlas udělen, včetně kvalifikačních požadavků.



(2) Rybářskou stráží může být ustanovena fyzická osoba, která

a) je starší 21 let,

b) splňuje podmínku bezúhonnosti (odstavec 7),

c) je způsobilá k právním úkonům,

d) je zdravotně způsobilá pro výkon funkce rybářské stráže,

e) prokázala znalost práv a povinností rybářské stráže podle tohoto zákona a znalost souvisejících právních předpisů,

f) složila před příslušným obecním úřadem obce s rozšířenou působností slib tohoto znění: "Slibuji, že jako rybářská stráž budu s největší pečlivostí a svědomitostí plnit povinnosti při kontrole dodržování rybářského zákona a prováděcích právních předpisů k rybářskému zákonu, že budu při výkonu této činnosti dodržovat právní předpisy a nepřekročím oprávnění příslušející rybářské stráži".

(3) Za zdravotně způsobilou se považuje osoba, jejíž zdravotní stav nevylučuje pobyt v přírodě a nevylučuje pohyb v nerovném terénu, dále osoba, která nemá sníženou schopnost orientace, nemá závažná onemocnění sluchu a zraku, netrpí kolapsovými stavy a záchvatovitými onemocněními, včetně epilepsie, netrpí závažným duševním onemocněním nebo závažnou poruchou osobnosti anebo dalšími onemocněními, která omezují nebo vylučují výkon funkce rybářské stráže.

(4) Zdravotní způsobilost rybářské stráže zjišťuje a posudek o zdravotní způsobilosti vydává registrující poskytovatel zdravotních služeb13) v oboru všeobecné praktické lékařství; pokud má tato stráž postavení zaměstnance, pak poskytovatel pracovnělékařských služeb35).

(5) Posudek o zdravotní způsobilosti rybářské stráže lze použít pro účely, pro které byl vydán, jen do doby 3 měsíců od jeho vydání registrujícím poskytovatelem zdravotních služeb13) v oboru všeobecné praktické lékařství. Časová platnost posudku je omezena na dobu 5 let ode dne jeho vydání, pokud změna zdravotního stavu nevede ke změně zdravotní způsobilosti před uplynutím této doby.

(6) Fyzická osoba, která byla ustanovena rybářskou stráží, je úřední osobou podle zvláštního právního předpisu.14)

(7) Příslušný rybářský orgán, který ustanovuje rybářskou stráž, si k ověření bezúhonnosti podle odstavce 2 písm. b) vyžádá podle zvláštního právního předpisu8a) výpis z evidence Rejstříku trestů. Žádost o vydání výpisu z evidence Rejstříku trestů a výpis z evidence Rejstříku trestů se předávají v elektronické podobě, a to způsobem umožňujícím dálkový přístup. Ke splnění podmínky bezúhonnosti je také třeba předložení čestného prohlášení, jímž fyzická osoba prokáže, že na úseku rybářství jí nebyla pravomocně uložena sankce za spáchání přestupku podle zákona o přestupcích, ani jí nebyla pravomocně uložena pokuta podle tohoto zákona. Ke splnění podmínky bezúhonnosti je také třeba předložení dokladů odpovídajících výpisu z evidence Rejstříku trestů vydaných státem, jehož je osoba občanem, jakož i doklady vydané státy, v nichž se tato osoba více než 3 měsíce nepřetržitě zdržovala v posledních 3 letech, které nesmí být starší 3 měsíců, je-li žadatelem fyzická osoba. Je-li žadatelem právnická osoba, prokazuje se bezúhonnost u člena statutárního orgánu právnické osoby, oprávněného jednat za tuto osobu.

(8) Na řízení o ustanovování a zrušení ustanovení rybářské stráže se nevztahuje správní řád.

(9) Prováděcí právní předpis stanoví podrobnosti o předpokladech pro výkon funkce rybářské stráže a o jejich ověřování a vzor služebního odznaku a průkazu rybářské stráže.

Ať ti to hrrčííí.......

Rybatorstr - Profil | Ne 5.8.2012 20:09:03

PYTLAKS >> Ne ne, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se dojde pro pivo :-DDD

jendyss - Profil | Ne 5.8.2012 20:05:46

Lee-Haney >> Bohužel není....jak je to s tím vínem a vodou :-(

Lee-Haney - Profil | Ne 5.8.2012 20:04:20

Bude to jistě dobrý porybný,protože jako pytlák zná všechny vychytávky a to se stane jeho hlavní zbraní pro potírání pytlačení.
Tohle funguje i v jiných odvětvích.I zabezpečení auta vám vymýslí nejlíp bývalý zloděj aut.:)

Dave ZR-7 - Profil | Ne 5.8.2012 19:59:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ten , kdo chce být členem RS musí k žádosti předložit čistý trestní rejstřík...jiné přestupky se nezkoumají pokud vím. Podle mě by navrhovatel a to buď MO nebo ÚS měl znát toho koho navrhuje,ale v tomhle státě...

PYTLAKS - Profil | Ne 5.8.2012 19:56:31

Rybatorstr >> kozel je nejlepší zahradník,a tak dlouho se chodí pro vodu až dojde voda

LosPafkos - Profil | Ne 5.8.2012 19:54:43

jendyss >> csss,chytání ve spacáku je poslední moderní trend,už se jen čeká na speciální bivaky na vláčku. Za to bych ho udělal starostou ať ty buzeranti v Bruselu vidí jak jsme tu moderní :--)))

jendyss - Profil | Ne 5.8.2012 19:53:17

tuzemak >> Děkuji ti za názor...nicméně mě spíš zajímalo, jestli používají nějaký systém kontroly a toho se nedopídíme.Ať je to tak či tak u policie např. taky nemůže dělat odsouzený zloděj.Tak jsem měl dojem, že to funguje i tady.

MrKos - Profil | Ne 5.8.2012 19:50:03

pokud ten pytlák ryby (kapry) pouští, tak může všechno a tedy může dělat i porybného

tuzemak - Profil | Ne 5.8.2012 19:49:13

jendyss >> nevím,já to neberu jako pytláctví,pytláctví je u mě to,že vezme malou či hájenou rybu,to je špatný,to že chytá přes čáru není zase tak nic strašnýho,pravda nesouhlasím stím...

vahaj - Profil | Ne 5.8.2012 19:49:11

jendyss >> To je dnes hrdinství a ne pytláctví:-))) Podívej se, kolik slavných tak činí a kde dnes jsou.

jendyss - Profil | Ne 5.8.2012 19:46:53

tuzemak >> Byl jsem u toho....chytal přes noc, ve spacáku :-)

tuzemak - Profil | Ne 5.8.2012 19:37:30

Abe >> bude dělat RS pro sebe či pro MO?trochu si dal blbý příklady....