pouziti zavazeci lodky na revirech crs

Muze mi nekdo vysvetlit, zda je mozne pouzivat lodku na revirech crs tam, kde je zakazano pouzivat k lovu a zavazeni plavidel. Podle me neni rc model plavidlo. Diky.
Autor diskuse: Snakei - Profil , 1.6.2012 všeobecné - RŘ, MO, svazy

F.T.M. - Profil | So 1.9.2012 20:29:33

To u nás na drsném severu si se zavážkou hlavu neděláme :- )))) Nosnost boilies na jednu zavážku je neomezená. Počet zavážejicích rybářů je 3 na jednu vyvážku :-))))) viz. foto
Obojživelník prostě nemá chybu, na ryby se s ním dopravíš, vyhledáš si horké místo, které následně zakrmíš :-))))) Nepotřebuješ rc lodičku, člun a nebo pramici :-)))))

moris - Profil | Út 5.6.2012 19:59:38

Zajímalo by mne,jak by pan Ličko regoval na to,když v našem revíru je pouze napsáno: Vnadit a nahazovat nástrahy a lovit ryby je povoleno pouze ze břehu. O plavilech tu není ani slovo a v podstatě já na břehu stojím,ne....? :-) Lodičku nepoužívám,jen mne to zajímá,asi mu napíšu.... Co si o tom myslíte vy??

moris - Profil | Út 5.6.2012 16:45:03

bremic >> To máš pravdu :-) V každém případě to bude ale krásně strávené odpoledne :-)))))

bremic - Profil | Út 5.6.2012 16:33:26

moris >> Odpověď níže je vyčerpávající (Snakei), ale abych taky něco přidal k RC vrtulníku.... Kolega z práce mi řekl, že pokud vyzkouším vrtulník, může to dopadnout tak, že místo rybaření si budeš celej den hrát s vrtulníkem :))

Snakei - Profil | Út 5.6.2012 15:38:08

Dnes mi přišla odpověĎ na můj dotaz od člena rady ČRS. Dodám jen, že na revíru Lužnice 10B je zájaz užívání plavidel k lovu ryb. Tady je kopie mailu:

Vážený pane Volfe,



Na našem webu www.rybsvaz.cz jsem v rámci rubriky „Vaše dotazy“ našel jednu odpověď, která se týká stejné problematiky:



Dotaz č.130, kategorie "Rybářský řád a legislativa"
Dotaz: Mám dotaz ohledně bateriové zakrmovací a zavážecí loďky na revírech Jihočeského územního svazu. Pochopil jsem prosím dobře, že když v Rybářském řádu na konkrétním revíru je zavážení nástrah a návnad povoleno, že mohu použít i tuto zmíněnou loďku?
Odpověď: Pokud máte v popisu revíru skutečně uvedeno, že zavážení nástrah a návnad je povoleno, tak nic nebrání tomu, aby jste k tomu použil např. zakrmovací a zavážecí lodičku na dálkové ovládání. Od roku 2007 Rybářský řád ČRS ve svých bližších podmínkách výkonu rybářského práva na revírech ČRS nijak neupravuje ani nezakazuje zakrmování a zavážení nástrah a návnad a proto nemusí být v popisu revíru vysloveně uvedeno, že se zavážení a zakrmování je povoleno (např. ÚN Orlík) a přitom můžete zakrmovat a zavážet. Při zavážení musíte přihlédnou i na možnost lovu ryb z plavidel u jednotlivých revírů, kdy můžou nastat určité dohady o možnosti použití plavidla při zavážení. Samozřejmě, že lodička na dálkové ovládání není plavidlo a proto s jejím použitím nevidím problém. U jednotlivých ÚS a revírů tomu může být jinak a proto doporučujeme seznámit se s jejich podmínkami lovu ryb před zahájením lovu.
Odpovídal: Ing. Branislav Ličko



Dodám pouze, že důvod, proč je na daném revíru zakázán pohyb plavidel může být různý a věřím, že v řadě případů by zavážecí loďka nikomu nevadila. Protože bych nerad omezoval rybáře nějakým paušálním zákazem, navrhuji následující postup:



Zašlete mi konkrétní zájmové revíry, já se zeptám příslušných uživatelů revírů a pošlu Vám jejich rozhodnutí.



Protože jsem již dříve odpovídal na jeden podobný dotaz, vím například, že na revíru 421 042, Lužnice 10 B, je zavážecí loďka povolena.



S přáním pěkného dne



Pavel Vrána



Ing. Pavel Vrána, Ph.D.

Odborný referent pro životní prostředí, čistotu vod, ichtyologii.



ČESKÝ RYBÁŘSKÝ SVAZ

Sekretariát Rady ČRS

Hospodářské oddělení

Nad Olšinami 31

100 00 Praha 10



mobil: +420 728 701 379

e-mail: vrana@rybsvaz.cz

web: www.rybsvaz.cz





From:
Sent: Friday, June 01, 2012 1:43 PM
To:
Subject: Zavazeci lodka




Dobry den. Chtel bych se zeptat, zda je mozne na revirech pouzivat zavazeci lodku k zavazeni nastrah. Neni mi jasne, jestli se zavazeci lodka radi mezi plavidla. Dekuji za odpoved, Volf.

Snakei - Profil | Út 5.6.2012 13:37:26

Pokud nezavazim, je to rc modeĺ, a poku zavazim tak taky. Podle zakona proste model neni plavidlo. Nemoh by se vyjadrit nekdo z rady crs? Nekde tady byl prispevek od nekoho z rady crs, kde to vyznelo, jako ze lodku pouzivat muzu, ale nedari se mi ho znova najit...

moris - Profil | Út 5.6.2012 8:07:36

bremic >> Jo o tom jsem už taky přemýšlel a dokonce už na nějaké modely koukal :-) Ještě mě napadl RC vrtulník,o zalétávání řád nic nepíše :-))))))

moris - Profil | Út 5.6.2012 8:05:30

Jak tu někdo před časem psal,že chytá na jednom revíru a tam je napsáno,že nahazovat,zakrmovat a tak dále možno pouze ze břehu a on když má lodičku,stojí přece na břehu.. :-)

rover - Profil | Út 5.6.2012 7:59:53

Snakei - >> Pokud chceš mermomocí někam "dále" dopravit na revíru, kde to nejde, krmivo, jde to i vzduchem ... :-)

jurasoft - Profil | Út 5.6.2012 7:38:28

nemám s sebou soupis revírů ale tuším, že letos jsem tam četl že zavážení není povoleno jakýmkoliv způsobem (jak píšou kolegové dole) a dovětek je zaplaváváním, loďkou, modelem lodě..atd..je to tam prostě vyjmenováno aby vykukové nemohli špakulovat..

peterson - Profil | Út 5.6.2012 7:26:36

Snakei >> Ahoj, máš pravdu jezdit s ním můžeš, nikoliv zakrmovat, pokud tedy není výslovně povoleno. Ovšem kdyby jsi chtěl věc hrotit, tak vzhledem k presunkce neviny, by ti museli dokázat, že jsi opravdu krmil, protože jak jsem napsal, jezdit s ní opravdu můžeš....

stenli - Profil | Út 5.6.2012 6:42:39

Plně souhlasím.Pokud je to zakázaný tak není žádná vyjimka.

bremic - Profil | Út 5.6.2012 6:30:52

Pokud s tím nezavážíš jedná se o model. Chce to RC model ponorky. Než si něčeho všimnou je navezeno :)

JKB - Profil | Út 5.6.2012 6:13:33

Snakei - >> Ahoj, je to tak, jak ti pisi kolegove nize.

RST - Profil | Út 5.6.2012 5:08:44

Snakei >> Já sem si jistej, pokud je na revíru zakázáno zavážení návnad a nástrah, nesmíš návnadu a ani nástrahu žádným zbůsobem zavést, prakticky to znamená že povolený způsob jak dopravit nástrahu a nebo návnadu na místo je nahozením a nebo nastřelením např. prakem a podobně a to pouze ze břehu. Za zavážení se považuje použití plavidla, zanesení nebo zaplavání.............. Tedy RC lodičku i když je to ze tvého pohledu model k dopravení návnad a nástrah nesmíš použít tam kde není v BP výslovně povoleno zavážení.

Snakei - Profil | Út 5.6.2012 2:33:26

Nejsem si tim jistej, ale v RŘ je tusim napsano, ze je zakaz pouzivani plavidel k lovu a vnadeni, pokud to nepovoluje spravce reviru, pricemz pouziti plavidel stanovuje priloha. Ale zavazeci lod je rc model, se kterym prece muzu jezdit vsude, kdyz teda neni zakazan pristup k vode.

baumi - Profil | Pá 1.6.2012 20:10:25

Zavážení je zakázáno a je jedno jakým způsobem. Zavážet můžeš pouze tam, kde je to výslovně povoleno, anebo tam, kde to RS toleruje.