Amuři na hladině.

Zdravim-jezdím na revír který má tak 5 hektarů hloubka je tam max tak 3 metry a jsou tam uprostřed nějaký menší ostrůvky..byl jsem tam minulej víkend a jak začali svítit slunce tak se u jednoho z ostrovů objevily skupiny amurů po 4-5..Co já vím tak je tam nikdo nechytá a když už se to někomu povede tak je to spíš náhoda..je asi jasný že to na ně bude chtít zkoušet brzo ráno než začne svítit--chtěl jsem se zeptat jestli s tímhle taky máte někdo zkušenosti a když ano tak co používáte za nástrahy a jestli to zkoušíte ze dna a nebo na splávek diky ..
Autor diskuse: Vydra007 - Profil , 22.5.2012 všeobecné - nástrahy, návnady

J.S. - Profil | Út 11.6.2013 8:19:14

Čaute kde byste hledali amury večer kdyby ste je videli přes den vyhřívat v polovině rybníku a pod nima by byla 10m hloubka

panirafikova - Profil | St 30.5.2012 8:11:32

Petrov zdar, tento 80cm kusok zabral na chleba z hladiny z miesta, kde sa pravidelne vyhrievaju i krmia,na silon s hrubkou 0,12mm,po krasnom 20 min. suboji plaval dalej, skvely bojovnik

Kapr555 - Profil | Ne 27.5.2012 21:10:58

Ahoj.dneska jsem prijel k vodě (nechci ríkat jaké) a říkám si že si to tam obhlídnu.A tam byly obrí hejna amuru byly to stovky ryb.to sem ještě neviděl fakt pěkná podívaná ;-)

mipa - Profil | St 23.5.2012 20:25:38

Vydra007 - >> Mám zkušenost, že rybu kterou vidím nechytím ... a tak mi ji stačí vidět a vědět, že jsou v revíru ... :-)))
U nás je jedno slepé rameno řeky, kde amura dostaneš na kuku ... pěkně rozkrmit pod větvemi, co jdou přes rákos u břehu, absolutní klid a "neviditelnost", malý spláveček a je tam :-)))
Jinak na pískovnách je nejčastěji dostanu na obyč. koulís scopex a taky, když jdou z hladiny, na "bublinu" a k ní na dlouhý forpas mladý rákosový výhonek a nahozeno na okraji leknínového pole či rákosu.
Zkoušel jsem taky spešl pelety přímo pro amury - Proto pelety - luční tráva od Fun Fishing a naprostá tragedie - přitom je mají amuři podle výrobce strašně milovat a neodolat jim ... nevěř reklamě - zklamání ... hotový "repelent" !!!

Zdenax - Profil | St 23.5.2012 10:49:38

MarSL >> MarSl - 23.5.2012 1:05:34 >> zdravím zajímal by mě ten návazec nebylo by foto nebo obrázek nějak jsi to nemůžu představit a zní to dobře chtěl bych to vyzkoušet :)

MarSl - Profil | St 23.5.2012 1:05:34

Vydra007 - >>Zdarec. Já je naopak chytám jen na chleba, líp se sním nahazuje a dýl vydrží když použiješ správnou montáž na chytání z hladiny (kostku chleba napichnu kurkou větším háčkem a za okraj měkkého dám podstatně menší háček,navázaný pod tím velkým = funguje to jako srkačka, akorát z hladiny.. už se mi podařil nějaký i ráno/přes den ale když víš kudy jezdí tak je to nejlepší za tmy večer.
Určitě by se dali chytit na kukuřici (hodně kuku :-) je dobrý i předkrmovat) ale musíš znát jejich zvyky, kudy jezdí, kde se krmí, kde se jen vyhřívají (tam ti to určitě nevemou ;-) ) Párkrát se nám stalo, že jak jeli po tmě a brali z hladiny tak přesně jak sme měli nahozené 4 pruty ve stejné rovině tak na jeden po druhém jsme tahali amury..jak přejeli, věděli jsme že můžeme domů ;-)
Chytit amura na koule je spíš haluz než cílené, ale rozhodně to nemusí být jen ovocný (chytl jsem i na krilový) a kámošovi se hodně pletli na brusinku a pomeranč.
Hodně zdaru

PYTLAKS - Profil | St 23.5.2012 0:09:52

Vydra007 - >> souhlas s kolegou,normálně z hladiny na rožky od rohlíků,nejlepší jsou ty gumové,vydrží déle na háčku,za tmy berou krásně,chleba jim jede o poznání méně než rohlík

Chosé 2 - Profil | St 23.5.2012 0:02:22

Vydra007 - >> Je to jako s jinými druhy ryb,kdy se musí prozkoušet dostupné způsoby lovu.
U Amura někdy platí masivní krmení kukuřicí v prostoru travin, rákosí, tam kde se vyskytuje pro něj přírodní zdroj potravy.Boilies má v oblibě jahodu,vanilku, scopex.No a někdy stačí i přes den plovoucí chleba nebo rohlík na hladině.Nejvíce záběrů mi přicházelo navečer a za tmy.Tyto způsoby mají výhodu v tom, že můžou zabrat i jiné druhy ryb a večer nemáš mindrák z toho, jak ten amur mine tebou nahozený chléb bez zájmu.