Vyřizujete si povolení k vjezdu?

Když jezdíte na rybářské výpravy, vyřizujete si povolení k vjezdu? Když váš automibil stojí někde v lese? Např. v okolí Dalešické přehrady je tomu tak, že nemůžete stát v lese (byť tam nemají ani ceduli ,,zákaz vjezdu pro motorová vozidla"). Vyjma jen tehdy, pokud jste vlastníkem patřičného oprávnění v hodnotě 500Kč na rok, které vydává správa lesů a vod v Náměšti nad Oslavou.
Autor diskuse: rybarkaJMK - Profil , 16.4.2012 kaprařina - ostatní

Vyřizujete si povolení k vjezdu?

A) Ano32%

B) Jen někdy7%

C) Ne, jsem proti49%

D) Na ryby se nechávám zavést, či nepoužívám os. automobil.12%

Od 17.4.2012 hlasovalo 57 čtenářů.

Patˇas - Profil | Po 14.4.2014 23:06:03

rybarkaJMK >> Ahoj na Dalešicích kdyš chtěj tak tě normálně oflastrujou za auto i bivak.Píšu to ze skušenosti,jeden rok už nás to tak štvalo,že jsme si povolení pro vjezd vyřídily v Náměšti,teď nevím jestli to stálo 1000,- nebo 1500,-Pak jsme se na to vyprdli,protože pokuta kolikrát vyšla levněji jak to povolení.Jednou to měl chudák bratránek za 500,- a to nám jen přivezl lesního panovníka (myslivce).

timb - Profil | Po 14.4.2014 22:19:48

Winca >> Na Pařížově to dělali mladí kluci.

easi - Profil | Po 14.4.2014 22:13:49

no tu lokalitu neznam, tezko rict, jake jsou specifika a zvyklosti, ale ustava + listina prav a svobod rika, ze co neni zakonem zakazano, tak je povoleno. Kde neni znacka zakaz vjezdu, tak tam neni zakonem vjezd zakazan (dle zakona o pozemnich komunikacich - plati vubec na polnacce? - mysim, ze ne). Kde neni cedule soukromy pozemek, jak to mam ksaru vedet? Jsou vsak dalsi pravni normy (pro CHKO a pod) a tam je to jine. Cili mimo CHKO apod., tam kde neni znacka jdu/jedu a parkuju. Ze zakona nemam povinnost zjistovat si majitele ani jeho nazor (pokud mam, tak me prosim opravte) na muj pobyt u vody. Narozdil od USA. Zaplatpanbuh... Samozrejme pokud prijde majitel a rekne, ze si me tam nepreje, tak ho respektuji, je to majitel pozemku (pozor MP, PCR nejsou majitele). Na druhou stranu kdyz nedelam neporadek, tak proc bych majiteli vadil... ale pokud je to jeho prani, tak je treba ho respektovat.

Ja osobne bych klidne do sporu s nejakym mestakem sel. Oni si vetsinou hrajou na bohy a je treba jim srazet hrebinek.

A na zaver jeste jedna historka. Chytali jsme tenkrat na konci cyklostezky. Prijeli mestaci, ze tam nesmime byt. A hned chteli rybarske listky. Kolega mu dal povolenku. Ja jsem mu s chuti dal jenom nicnerikajici listek. Chvili Kroutil hlavou, proc jeden ma harmoniku a druhej jenom plastovou karticku, tak jsem mu rekl, ze ma o co pozadal, i kdyz je to mimo jeho kompetence a poradil mu, at prijde s RS. Omluvil se a odjel. Pratele, nenechme si od nich znecistovat (cti sr.t na) hlavu...

Slusni straznici necht prominou, ale ten odpad v MP jim nejak kazi reputaci...

packa - Profil | Po 14.4.2014 21:28:08

že by se vracely staré zlaté časy? na ryby vláčkem,autobusem a nebo na kole-na zadech jen to nejnutnější-2pruty,podběrák,vidličky a trochu té bižuterie a u vody klid a pohoda? a po skončení doby lovu hezky zpátky k mamině?
no ono se to stejne za par let rozpadne a bude po cestování a rybaření za par korun -na komercních revírech vam sice ve všem sice vyjdou vztříc ale holt si to budete muset zaplatit

Greysmen - Profil | Po 14.4.2014 21:01:56

valdes >> co vím tak je to tam kolem samý soukromý pozemek (louky i cesty k nim)tam asi povolení neseženeš tam kde je zákaz vjezdu žádná povolení nepomůžou

valdes - Profil | Po 14.4.2014 18:33:03

Rád bych si vyřídil povolení do PP Horní Berounka v okolí Nadryb,poradíte někdo?

retrívr - Profil | Ne 13.4.2014 22:35:16

Winca >> Pokud se bavíme o Rozkoši, je to vše jen svinstvo.Tam nemám už důvod jezdit. Já jezdím na ryby za zábavou, hlavně klidem, tam to opravdu cizák nemá.

nofish - Profil | Ne 13.4.2014 22:18:13

Jeden rok jsem blbec platil. Ve finále jme zjistil, že většina aut to stejně nemá, že není kde legálně (dle zákona a vyhlášky) zaparkovat (teda kdyby to někdo kontroloval).
Teď je lepší se na to vy..., nejezdit tam a mít klid...

Winca - Profil | Ne 13.4.2014 22:16:50

retrívr >> Když člověk sklapne paty a nedržkuje, tak je s chlapama z Povodí rozumná řeč a řeší to domluvou bez policajtů. Jak funguje RS nemůžu potvrdit.

retrívr - Profil | Ne 13.4.2014 22:06:08

Winca >> Já jsem potkal na Rozkoši jen samý s.....Tady si to hlídaj a rovina je horší než na fotbale.Ale na každýho jednou dojde.Nic víc, nic míň.

Winca - Profil | Ne 13.4.2014 22:03:13

Na Rozkoši si zajedu tak, abych měl auto na očích. Pokuta za špatné parkování mě určitě vyjde levnějc než loňské setkání s jakýmsi č.....m. Desítka za prořezané gumy, taxík do Nového Města a půl pondělí absence v práci. Na Pařížově to bylo levnější. Švára mi přivezl zimáky a ty vypuštěné jsem jen hodil doma na kompresor.

knik-licht - Profil | Ne 13.4.2014 21:44:13

Určitě v ČR, je takových míst tisíce nebo ještě víc. U nás jezdí rybáři do zákazu. Po cestě kde jezdí traktory k polím. Vyřizování povolení je trochu divné. Jedná se o CHKO. V anketě chybí možnost jezdíte do míst bez povolení.

vitold - Profil | Ne 13.4.2014 19:13:03

valdes >> Jiný kraj - jiný mrav:)))

valdes - Profil | Ne 13.4.2014 17:27:55

vitold >> To tedy nehrozí.Žádná závora.

vitold - Profil | Ne 13.4.2014 17:03:20

Jednou jsem si ho vyběhal k pinkám u Lomnice a když jsem odjížděl od vody, byla brána u silnice zavřená. Řekl bych i naschvál. Naštěstí se to dalo objet. Tehdy jsem zjistil, že je to zbytečné.

valdes - Profil | Ne 13.4.2014 16:38:08

Zařizoval si někdo povolení vjezdu na PP Horní Berounka?

rybarkaJMK - Profil | Čt 19.4.2012 8:40:11

Lauri >> tak tomu věřím, to by mě taky asi pěkně zvedlo tlak

Lauri - Profil | Čt 19.4.2012 6:43:08

rybarkaJMK >> tak to bohužel bývá. Jednou jsem jel na ryby k nám na Rozkoš, auto jsem parkoval u hlavního tahu na odstavném malém parkovišti. K vodě jsem to měl dobrých 300metrů polní cestou. Mé auto tam nikomu nemohlo vadit. BOhužel po skončení rybaření a příchodu k autu kolem dvanácté večer jsem zjistil, že mám propíchané včechny gumy. Nevím jsetli to byli rybáři nebo kolemjdoucí, ale nasralo mě to pořádně.

jurasoft - Profil | St 18.4.2012 12:54:04

rybarkaJMK >> souhlas..na prodloužené víkendovky jezdím především za pohodou i s manželkou..oba potřebujeme "vyprat mozek" čistým vzduchem, pohodou ..o ryby až tak moc nejde...masíčko na gril, vychlazené pivko, klídek...když berou ryby je to paráda ale někdy únavné být furt ve střehu i v noci a adrenalin z každého pípnutí...do toho se nepotřebuji přít s porybným a místníma cajzlama o smysluplnosti vyhlášky..třeba hradišťko na labi...byl jsem tam na čarodějky...20 metrů ode mě plot od zahrádkářské kolonie..nějaká mládež tam až do rána řvala jak pavijáni, podpalovali vatru benzínem a hudbou by přeřvali i lokomotívu..ráno přišel porybný a upozornil mě, že odpoledne půjdou na kontrolu místní cajzlové a dostanu flastra protože je tam vyhláška o tom, že rybáři při výkonu rybářského práva nesmí nocovat u vody a rozdělávat ohen a to ani za účelem si připravit jídlo...vyhláška proto, že před pár lety parta ožralých UKček vytáhla na porybného kalašnikova a ještě ho hodili do vody...a já, slušný člověk tím mám trpět ?

rybarkaJMK - Profil | St 18.4.2012 12:52:40

jurasoft >> ano, přesně tak souhlasím. s tím místem. Bohužel i na takovéto placy si ti chataři dělají nároky.
Jen tak pro pobavení přikládám co jcem spatřila na Vranovské přehradě. Tam dokonce jeden domorodec si ve stříbrné zátoce zasazoval vrbové proutí do vody, aby mu tam nechodili rybáři pod chatou (zřejmně při snížení vodní hladiny). Při svém lovu jsem jej pozorovala celý den. Dědula si vzal plavečky a potápěl se a sázel. Až skončil, zbylo mu hromada proutí, tak to z obou stran ještě dabloval. Pak mu nevyšlo - tak si šel ořezat ještě ze sousedova stromu... Jako velice akční senior.

rybarkaJMK - Profil | St 18.4.2012 12:46:41

Přemas >> CarpHouser - 17.4.2012 13:01:14 >> Jenže víš co je nejhorší - tam v tom místě pokud jsi jen takhle ,,nalehko" tak ty úspěchy moc nejsou. Vyjma teho, že by před tebou byl kaprař co těžce zakrmil - takové situace vznikají ve večerním nedělním příjezdu na opuštěné stanoviště.
Já vím, řešení je také do takových končin nejezdit, ale když tam to přece stojí za to - příroda, klid, krása, a když tam natahám vše potřebné tak zase škoda to večer tahat zpět, už jen proto se vyplatí tam být na pár dní.

rybarkaJMK - Profil | St 18.4.2012 12:42:02

Lauri >> děkuji za příspěvek.
Tvé dva pohledy na věc jsou jistě zajímavé, zřejmně nikomu z nás by se nelíbilo, kdyby mu na pozemek vjížděla auta.
Ale mě šlo o situaci - že mé auto stojí na obecním pozemku - ,,chaťáky" nijak neomezuje. A přesto dělají zle a člověk když odplouvá tak se bojí třeba o sklo, pneu, či nové ornamenty na kapotáži...svého automobilu.

jurasoft - Profil | Út 17.4.2012 14:04:47

Přemas >> CarpHouser - 17.4.2012 13:01:14 >> ale jo ale furt je to o tom, ža auto necháš bez dohledu v "nepřátelském prostředí"...a navíc nevím jak ty, ale já když jedu an týden pak sklopené zadní sedačky v kombíku a ještě na střeše třeba vysokotlakáč...nalož to celé naráz na vozejk a ani s ním nepoheš...a voz to na několikrát....

CarpHouser - Profil | Út 17.4.2012 13:01:14

jurasoft >> Vozík na věci jsi neřešil? Na ten středně velkej, se vejde vercajk pro dva feederaře, dva plavačkáře a jednoho kapraře :o) Tedy pokud neřešíte nějaký ten extra svah, o kterém tu píšete. Poté bych se tahal jen s kyblíkem, stoličkou, pruty a svačinou, tak nějak bych řekl, že bych šel nalehko po anglicku :o)

jurasoft - Profil | Út 17.4.2012 12:44:00

Lauri >> je třeba rozlišovat přístup k vodě přes tvoji zahrádku a tvou vlastní cestu kde pochybuju, že kdybys měl plot a nebo ohraničený pozemek, že by ti po něm někdo jezdil..ale cesta po které jezdí zemědělci, lesníci a ty po ní pojedeš a odstavíš auto mezi stromy na vyježděnou plochu na které se otáčí traktory je něco jiného..taková místa vyhledávám, kde mám možnost argumentace...s povolením by to bylo ještě lepší...

Anýzový dědek - Profil | Út 17.4.2012 12:37:52

jurasoft >> To máš pravdu- on si to přivezl jako okrasnou rostlinu...o)))

Lauri - Profil | Út 17.4.2012 12:35:34

To je takové ošemetné téma. Já jako rybář bych samozřejmě chtěl zajet autem co nejblíže k vodě. Pokud mi to nedovolí, tak budu nadávat a bouřit se.
Na druhou stranu je třeba si uvědomit jednu věc. Co kdybych byl já vlastníkem pozemku, na který by mně jezdila rybářská auta jak se jim zlíbí? Tak budu asi taky nadávat a bouřit se.

jurasoft - Profil | Út 17.4.2012 12:29:25

Anýzový dědek >> on to nemohl vědět co to udělá v přírodě..nepůvodních druhů je tady hafo a mnohé jsou užitečné..třeba erteple...ale z5 k otázce...

Anýzový dědek - Profil | Út 17.4.2012 12:27:10

jurasoft >> jj, dárečky od Metternicha jsou vskutku vytrvalé..o)))

Anýzový dědek - Profil | Út 17.4.2012 12:24:04

Huky >> nebo tento odkaz.
(http://cs.wikipedia.org/wiki/Křídlatka_sachalinská)

Anýzový dědek - Profil | Út 17.4.2012 12:15:11

Huky >> omlouvám se za špatný název- měl jsem na mysli křídlatku
http://www.kvetenacr.cz/detail.asp?IDdetail=616

rybarkaJMK - Profil | Út 17.4.2012 12:14:49

Vojtěch >> ano, souhlas, přesně tak. Kdo tam nebyl tak neví. Máš pravdu je to kaňon

rybarkaJMK - Profil | Út 17.4.2012 12:13:41

Přemas >> CarpHouser - 17.4.2012 10:24:08 >> Víš jak také to dělám jako ty, mě navadí pochod, ale pokud mám hormadu věcí (při vícedenní výpravě)- napoprvé to nevezmu a když se pro něco vrátím do auta a zpět tak mi někdo něco může vzít... víš už jsem se přece jenom přesvědčila že se tu krada, kamarádovi na mušově do rána zmizel stojan i s hůlkama.
No a ke všemu další problém v případě těch Dalešic je obrovský kopec, jenž je třeba překonat. Mít auto postavené ofic bez povolení tak by můj pochod měl vzdálenost jistě poctivé 3-4 kilometříky.