Začátky s kaprařinou

Ahoj, chci začít s kaprařinou a nevím jaký značky a boilies stojí opravdu za to.nechci zbytečně kupovat dvoje věci.... a jestli máte někdo zkušenosti s obchody v Č.Budějovicích kde bych mohl vybavení sehnat.
Děkuji za odpověď
Autor diskuse: tonda1.8 - Profil , 23.3.2012 kaprařina - náčiní, doplňky

Neznaboh:-D - Profil | Ne 25.3.2012 9:06:00

tonda1.8 - >> Ahoj. Nenapsal jsi jestli už máš nějaké zkušenosti s jinou rybolovnou technikou. Sám za sebe kdybych měl něco doporučit pro úplného novice,tak vzít plavačkový prut, bonduelku,dva rohlíky a k vodě. Nic tě nanaučí více než plavačka. Od záseku, až po práci s rybou... Už jsem viděl spoustu rybářu,kteří shořeli jak papír na tom,že neuměli pracovat s brzdou navijáku! Až budeš mít zmáknutou tuhle techniku,potom kuku na vlasu,potom pelety,posléze boilies,byla by škoda něco přeskočit... to je můj názor:-) ať se daří...

macc3 - Profil | Ne 25.3.2012 8:33:40

no nic, valím na členskou schůzi naší MO poslouchat zase názory lidí 2x starších než jsem já ... :-))

macc3 - Profil | Ne 25.3.2012 8:30:03

Knedlhans >> V pohodě ... to se mi líbí, ne každý to tady dokáže ... :-) myslím tím omluvu ... :-)

Franc49 - Profil | Ne 25.3.2012 8:29:19

Knedlhans >> to je jak z autem nez a se zenskou nez se zahrejou tak to stoji za howno:)))))))))P.S. nic ve zlem jen zertuji:)))))))

Pvl - Profil | Ne 25.3.2012 8:28:43

Knedlhans >> Nevymlouvej se na nezahřátej mozek .o§)

Knedlhans - Profil | Ne 25.3.2012 8:27:16

macc3 >> Ty promin,kdyz si zpetne proctu co jsem napsal,tak jsem to napsal az moc zostra.Asi to bude tim,ze jakmile jsem dnes rano otevrel oci tak jsem jen hrabl na nocni stolek pro NTB a jal se smolit reakci na tvuj post.Nezahratej mozek,jeste v nizkejch otackach,no znas to asi sam :-))

EDIT:A ted zjistuji,ze tykam a otviram si hubu na cloveka,ktery je 2x starsi nez ja,Omlouvam se Vam jeste jednou.

macc3 - Profil | Ne 25.3.2012 8:08:18

Knedlhans >> hele promiň :-) ...myslel jsem to v širším slova smyslu ... už mlčím :-)

Knedlhans - Profil | Ne 25.3.2012 8:02:46

macc3 >> Hele promin ale toto je diskuzni forum o rybarine.Ja s tebou teda souhlasim,ale nemyslis ze by bylo divne kdybych mu ja nebo nekdo jiny napsal:Jo kaprarina,pouzvaji se hacky ty a ty,olova takova nebo makova,snury a vlasce takovyhle,pruty tech a tech vlastnosti,navijaky velke jo ale HLAVNE VZTAH K PRIRODE,BEZ NEJ NENACHYTAS!!!!!!
My mu tady muzeme poradit s vercajkem,krmenim,teoreticky mu rict kde a kdy zhruba ty kapry hledat,ale vztah k prirode a chovani u vody mu do hlavy pres internet proste nenabouchame,to musi mit v sobe...

macc3 - Profil | Ne 25.3.2012 7:51:52

taková technická - některé názory zde jsou celkem síla, vyvalit 100 tis. za první rok "kaprařiny" ... pak to tady tak vypadá. Např. mladej klučina chce poradit a hned se mu cpe BB LC, pruty nejlépe za 10 klacků jeden :-) ...úsměvné. Nějaký vztah k přírodě nikde, pohoda nikde ... Začínáte od konce ...ehm :-)

Kreja - Profil | So 24.3.2012 22:39:27

jaryn82 >> máš pravdu je rozdíl jestli už s někým chodíš "čuchat" atmosféru nebo teprve začínáš Prvně se každý musít najít a to chvilku trvá Měj se a hodně úspěchů J.

jaryn82 - Profil | So 24.3.2012 22:31:12

Kreja >> já nemyslel ať hned utrácí ale psal jsem pravdu co ho čeká může to skusit s někym kdo tu víbavu má a třeba zjistí že ho to nebere a pokud nakoupí levnou nekvalitní rybařinu tak bude vše kupovat znova a pokud kapraříš tak víš očem píšu ahoj nic vezlim já začínal taky z klukama co už měli dost otchytáno

Kreja - Profil | So 24.3.2012 22:24:41

vcelku nesouhlasím s jaryn82 abys vyvalil tolik peněz hned první rok Jestli začínáš kup si něco levnějšího než vlastně zjistíš co tě bude bavit Jestli sedět dlouho u vody na pořádného macka nebo si raději mít hodně záběrů od menší ryby Chvíli to potrvá než si najdeš to svoje ale každá chvíle u vody je prima J.

LudvaBrno - Profil | So 24.3.2012 22:15:17

fana1875 >> Dík za uznání...:-) No prostě kupříkladu začínající skokan na lyžích taky hned nevleze na mamutí můstek...

fana1875 - Profil | So 24.3.2012 22:07:13

LudvaBrno >> tak tohle je ta nejlepsi rada v tehle diskuzi, cekal jsem kdo neco takoveho napise, protoze uz zacatek zadani otazky mluvi za vse: Ahoj, chci začít s kaprařinou a nevím....
lov vetsich kapru musi prijit s prirozenym vyvojem rybare, ne ze si jeden den reknu, tak...a ted se dam na velky kapry, takhle to fakt nefunguje a nikdy fungovat nebude

LudvaBrno - Profil | So 24.3.2012 21:56:26

Mno, možná začni s cejnařinou a ta kaprařina pomalu přijde sama.

jaryn82 - Profil | So 24.3.2012 21:38:36

Ahoj nebudu ti nic nalhávat první rok kaprařiny mě stál asi sto litrů za výbavu a stejně furt něco kupuji.Pokud chceš ušetřit kup hned kvalitní věci ale dobře si to rozmysli,pokud nemáš tolerantní ženskou tak tě opustí,všechno volno strávíš u vody často i promrzneš a strávíš i spoustu hodin bez záběru já čekal 3 roky na prvního 10kg kapra.Podle mě se v diskuzi nic nenaučíš a každej ti poradí jiný koule takže budeš vědět stejně kuloví spíš se od někoho nauč něco u vody nejdřív skus asi soukromák tim nic neskazíš.Ale na druhou stranu strávíš krásné chvíle u vody a získáš nové přátele a zažiješ i supr adrenalin tak ti přeju pokud do toho půjdeš ať se ti daří ahoj

mipa - Profil | So 24.3.2012 19:41:35

Knedlhans >> Na MRKu jako takovém jsou informace, recepty ... montáže ... k sehnání jsou různá DVD ... knížky ... ale zjišťovat to vše v diskusi jako "začátečník" je podle mne dost najivní a chce to vyvinout trochu aktivity :-)))

Elgorn - Profil | So 24.3.2012 9:32:02

Tak jestli chceš začít s kaprařinou, zapomeň na začátku slovo boilies, stojany, pípáky etc. Nejprve si přečti nějakou knížku o lovu kapra, dole ti kolegové některé uvedly, doporučil bych ti ještě knížku o lovu kaprů od Petera Košičára. Koukni i na nějaké video, je toho na netu spousta (když jsem začínal, tak jsem jen četl a četl a četl).
Pak si vem jeden plavačkovej prut nebo feeder, uvař kukuřici a vyraž k vodě. Buď u vody co nejvíc to jde, pozoruj, kde se kapři objevují, zjišťuj, jak vypadá dno, postupem času přijdeš na to, kudy kapři plují, kde se zdržují a kdy se krmí. Doporučuju nebýt stále na stejným místě, občas je obměňuj, ale snaž se být vždy celý den u vody, pokud to nejde z časovejch důvodů, tak zkoušej i různý doby. Z vlastní zkušenosti tohle ti dá úplně nejvíce. Až pak poznáš svůj revír, budeš vědět, kde jsou a kdy se krměj, tak pak vyraž na ně s kaprovým náčiním, pořád si vystačíš s kukuřicí, sehnal bych si na léto i nějaký pelety (nejvíc se mi osvědčily halibutky od Carp Zoomu). Postupem času se dostaneš k boilies, které si nejprve budeš kupovat, pak třeba přejdeš na vlastní výrobu. Já si tímhle prošel, trvalo to několik let, než jsem se dostal k boiliesu (ne že bych nemohl dřív, ale prostě jsem nechtěl, protože vím, že přeskočit nějaký krůček, může v budoucnu znamenat chybějící zkušenosti). Věz ale, že se to vyplatí, hlavně do budoucna, a získat mnoho zkušeností, které ti pomohou. A hlavně, tím, že budeš trávit tolik času u jedné, popř. dvou rybníků (nebo řek, jezer, to je jedno), tak ho poznáš tak, až se sám budeš divit. A to je nejcennější zkušenost, znát svůj revír (a díky tomu se naučíš i číst jiný revíry). Takže asi tak ;-)

Knedlhans - Profil | So 24.3.2012 9:07:21

mipa >> S tim bych nesouhlasil,ja jsem se zde na MRKu naucil alespon teoreticke zaklady jako ruzne prvky montaze,co obvykle pouzit a kde,nejake boilie recepty ktere jsem v zacatku zkousel a dalsi veci.
Urcite je smutna existence(nebo spise registrace) nekterych lidi tady co se povetsinou jen do kazdeho navazi,poradit neumi a ani nechteji,ci vytvareji hloupe a Nevtipne blboviny.To Tonda pozna sam.
Co ja bych doporucil,skouknout DVD od Michala Kucery "Lov kapru na ceskych vodach" nebo "Po stopach velkych kapru" a myslim ze natocil jeste jeden film.Tyto DVD nebyla jen reklamni masage jako od jinych nejmenovanych vyrobcu a opravdu mi pomohly.

Jinak,dovolte mi malinko odbocit od tematu,nevite kdy a kde bude k zakoupeni DVD "Tour de carpe" od p. Zelenky?Videl jsem na YTB upoutavku a moc moc bych ho chtel videt :-))

Anýzový dědek - Profil | So 24.3.2012 8:57:14

Rybatorstr >> ani modlitby a ani kletby...o))))

Anýzový dědek - Profil | So 24.3.2012 8:56:38

Knedlhans >> Tak já do nedávna chytal na klasiku a byl jsem spokojený nadmíru. On i trofeják se dá na klasiku zlákat, jen to chce trochu špekulovat, co by tak asi chtěl a hlavně pozorovat vodu a zvyky ryb...o))))