Proč jsou kapraři viděni stále jako ti ,,nejhorší"?

Ahoj, již po několika diskuzích zde na MRKu si nemohu nevšimnout, jak někteří kolegové neustále ,,šijí" do kaprařů, vůbec tomu nerozumím, je to jakoby se kapraři neustále nváželi o kolegů, kteří vyznávají jinou techniku. To přece není možné!!! Nebo tu opravdu jsou tak hloupí, závistiví, nebo nepřející kolegové? SLUŠNĚ, BEZ URÁŽEK A HÁDEK!!! Děkuji.
Autor diskuse: JKB - Profil , 4.2.2012 všeobecné - ostatní

JKB - Profil | So 4.2.2012 13:34:15

Všem děkuji za přispění do otázky, takto mi to plně stačí k mé spokojenosti a děkuju za slušnost, až na pár sprostých slov za kterou jsem uděil žlutou kartu. Červenou kartu jsem udělil člověku, který mi neustále v SZ píše vulgarismy, tudíž si s ním nemám co říct a nebudu ho trpět ani ve své otázce... Tak ještě jednou všem díky.

Kolda28 - Profil | So 4.2.2012 13:33:47

voz >> styd se, to co si popsal je ukazka typickyho kapraře, vsestrany rybari z mrku te ted ukamenujou :-D

Goce - Profil | So 4.2.2012 13:33:02

brach >> Co to tu čtu, tak docela dobrý. Bohužel jsem jeden z těch co nahodí dá do stojanu a sedne a čeká. Že si "kapraři" diktují, co by se jim líbilo např. K-70, nonstop rybolov atd. proč ne? Jak se udělal rybářský řád, jak se řád upravuje? Někdo si to musí vymyslet. Do nikoho se nenavážím ve zlém. Např: Kapraři chtějí rybu chránit tím, že se nad 70cm (vč) bude pouštět, protože ty masaři, co o nich píšete jsou schopný vzít kapra i 80cm domů. Už je na "pár" revírech. Co se týče nonstopu. Tak si musíme uvědomit, že když jde např. vláčkař na ryby, tak sebou táhne batůžek nebo něco, kde má minimum věcí. O proti kaprařovi, který používá mnohem více věcí. Půjdu na ryby, než vše rozdělám, můžu balit zase. A na co zase bude např. muškařům nonstop, když v tý vodě nebude stát 24 hodin. A co se týče přestupků, tak si myslím, že úplně každý svatoušek nebude. Myslím i to, že ani si není vjedom nějakého přestupku. To je jen můj názor. Nejsem proti žádné jiné rybolovné technice, jen dávám příklady. A ještě nějaké zavážení? Vlačkaři, muškaři nemusejí zavážet, proto jsou proti tomu ;)... To je jak , kdyby kapraři se naváželi do vláčkařů, že chytají na tři trojháky.

Anýzový dědek - Profil | So 4.2.2012 13:31:23

mates202 >> Prostě je to dáno tím, že rybářů, kteří chytají kapry je asi nejvíc. Takže kdo je nejvíc viděn u vody- asi ten "kaprař", sedící x hodin na jednom flíčku a proto se mu přisuzuje i to špatné a bordel.
Ale , že třeba např.vláčkař jde kolem vody,tu utrousí obal od sušenky, támhle vajgla, tu se vykálí a támhle zahodí petku- to se nevidí.
Prosím kolegy vláčkaře, aby to nevztahovali na sebe- toto je jen pouze o tom, jak se lidi chovají bez rozdílu technik lovu.

voz - Profil | So 4.2.2012 13:30:41

Tak teď jsem zmaten!!!! Nevím, zda nejsem taky kaprař, když občas dám pod háček kouličku a na vidličku přimontuju pípák a cvingr. Naproti tomu jezdím nebo chodím na ryby sám, chytám na teleskopáky s krmítkem, nemám bivak, stojan, zavážecí loď, dipovací sadu, podložku a foťák. Nikdy po sobě nenechám mrdník a taky chytám na feeder, sumce, přívlač a smaženého kapra mám moc rád......tak mám se stydět že jsem ten pověstný kaprař nebo ne???

Kolda28 - Profil | So 4.2.2012 13:27:35

Protože si tady každej myslí že je mistr světa. Ono to v realitě samozřejmě vypadá jinak než ve virtuálním světě a mnozí rádoby-odpůrci rádi zasednou k tripodu s kuličkou od Nikla :-D

JKB - Profil | So 4.2.2012 13:26:15

lada78 >> Pokud se ti otázka zdá o ničem, nemusíš do ni přispívat....

JKB - Profil | So 4.2.2012 13:21:38

*76* ~ Digo Adios! >> Tencher97 - 4.2.2012 11:55:32 >> Každý může chytat na boilies, že argumentuješ, že kapraři rozmlsají kapry, to je důvod, který netrápí tolik lidí, ale i tak ti dík.

gorgoroth - Profil | So 4.2.2012 13:21:35

já jsem kaprař a jsem nejhorší ale bratr je ještě horší

Carpeater - Profil | So 4.2.2012 13:16:04

Argonites >> inu, to je věc názoru. Já si myslím, že lidi jezděj na soukromáky proto, že je to všechno v jednom balení, tzn: chlast, kapři, bivak či chatka, nonstop. Všechno je to přizpůsobené, uklizené a povolené.
Já osobně soukromákům přeju a myslím, že je to velmi vhodnej způsob, jak si rybářsky začundrovat.
Mně osobně to zbla nic neříká, protože lov pro mě není lovem, když vím, že si rybu nesmím ponechat, ale proti gustu...
Jen je mi teda líto těch kaprů, co v těch soukromácích jsou.

mates202 - Profil | So 4.2.2012 13:15:54

Anýzový dědek >> přesně tak.............jak říkáš

Grasel - Profil | So 4.2.2012 13:15:38

Kocháč >> Trefa,přesně jsi to vystihl..

mates202 - Profil | So 4.2.2012 13:11:35

JKB - >>
No, když SLUŠNĚ, BEZ URÁŽEK A HÁDEK!!!, tak proč se ptáš = Nebo tu opravdu jsou tak hloupí(viz. tvé zadání?.

Souhlasím s kolegy = Za mě není kaprař jako kaprař ale je to oblastí a lidmi a já bych dodal hlavně věkem rybáře.

Stačí se u vody rozhlédnout kolem sebe a to mluví za vše, není to ve stylu lovu, ale v konkrétním rybář a mě osobně je jedno, jestli je to Kaprař nebo vše-lovec na položenou, plavanou, přívlač atd.

Myslím si, že nás všechny spojuje jedno = koníček rybařina a to co si osobě budeme myslet, záleží jen na nás.


Petrův zdar a ať se pruty ohýbají.

Argonites - Profil | So 4.2.2012 13:10:11

Carpeater >> Chtěl jsem tím říct že vše je o lidech. Já mám osobně zkušenost na Dyji a myslím si že na soukromák jezdí hlavně lidi na ryby ne chlastat

Kocháč - Profil | So 4.2.2012 13:07:03

JKB - >> Někteří oponenti kaprařiny jsou debilové, někteří mají pravdu. Prostě lidi jako mezi kaprařema, neřeš to, zbytečně ztrácíš čas. A jestli tě to moc trápí, tak věz, že mají mnohdy pravdu.

stryček - Profil | So 4.2.2012 13:06:51

Já si myslím že velkej problém je taky v absolutně nedostatečné činnosti RS. Mluvím teda za VČ kraj jinam nejezdím tak nemůžu soudit. Ale RS musí zamezit aby se u vody dělo to co se děje. Myslím tím ty ohně bivakování v zákazech lov non stop atd. A to se netýká zdaleka jen kaprařů.

Anýzový dědek - Profil | So 4.2.2012 13:05:57

je to jen a jen v lidech. Sám se považuju za rybáře všestranného- mimo muškařiny a sumcařiny, ale to škatulkování podle technik a cílové ryby je mi hustě proti srsti.
Bordel u vody dělají všechny rybářské kategorie a pak to jeden hází na druhého.
A rybářská závist a chamtivost je to nejhorší, co může být.
Nechápu, proč bych měl muškařovi, nebo komukoli závidět jeho ůlovek jen proto, že mně se to nepodařilo.
O C&R a jiných věcech nemluvím- pokud dodržím, co je na daném revíru stanoveno RŘ a BP, tak přeci nedělám nic špatného a myslím si, že je jedno, zda jsem kaprař, muškař, sumcař a nebo vláčkař atd.

Carpeater - Profil | So 4.2.2012 13:04:16

Radek Ráliš >> Radek Fox - 4.2.2012 12:56:06 >> málo platno, s tím nic nenaděláš. Škatulkování se prostě nevyhneš. Když jsem jezdil na motorce, byl jsem automaticky dárce orgánů a hovado. Když seš cikán, kradeš. Když jsi bílej, jsi pochodující kasička, to zas platí v arabsky mluvících zemích.

Prostě, podle většinového chování skupiny se lidi naučili předvídat, jak se budou chovat její jednotliví členové.

Martin M. - Profil | So 4.2.2012 13:03:28

JKB - >> jednoduse proto, ze dynamika vyvoje tohoto stylu je u nas nejrychlejsi a mnoho lidi to nechce ci neumi tolerovat, a take naopak rozumne vyuzivat. Dohnali jsme za 10 let naskok, ktery se jinde 40 let postupne krok za krokem vyvijel a lidi si na to pomaleji zvykali a meli cast to prijmout za sve. Ted tu hotl mame na obou stranach barikady mnoho neprizpusobivych radikalu.

markos - Profil | So 4.2.2012 13:02:25

JKB - >> mě stačí jen tahle diskuze KOUŘENÍ V BIVAKU http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=645903 a mám jasno,že jsou někde jinde :-))

Carpeater - Profil | So 4.2.2012 12:59:37

Argonites >> jo, takže jinými slovy - "nehodlám házet kapraře do jednoho pytle, ale agresivní hovada jsou na Moravě na D5 a D7, takže mám rád soukromáky" ... :-))

Argonites - Profil | So 4.2.2012 12:58:31

Radek Ráliš >> Napsal jsi to líp než já. Naprosto s tebou souhlasím

Chadd - Profil | So 4.2.2012 12:57:46

Tady je to jako se vším, jakmile někdo jednou u vody potkal zhovadilé kapraře, tak už je vidí pokaždé stejně. Je to jako s cikány, taky jsme si je zaškatulkovali a nelehce se nám o nich říká něco pěkného. Obdobně to funguje jako s námi kapraři, nadávajíc, bivakujíc, zavážejíc i přes pravidla rybářského řádu, ale co je na tom, že lamentujeme nad špatnými podmínky pro lov kaprů? Máme taky právo vyjádřit svůj názor.. U vody se ožírají jenom kapraři, stanují jen kapraři, proč se všechno, co se děje nekalého( u vody) svádí na kapraře? Že někdo vlastní pípaky a kaprové pruty, neznamená, že je kaprařem. Kaprař není ten, kdo si koupí bojlíz za 500 kč/kg. Je to naprosto někdo jiný.

Červené karty: malamut