Jak na ně???

Ahoj kluci,dlouho jsem tu nebyl a věřím že mi někdo poradí.Jsem jinak kaprař,ale na jedné lokalitě u nás na severu,se nemůžu trefit do dost chytrejch amurů.Nejsou to žádní drobečci,tak mi někdo poraďte čím krmit a co jim nabídnout.Díky...
Autor diskuse: Shark - Profil , 23.7.2004 všeobecné - nástrahy, návnady

rybomil | Čt 29.7.2004 7:21:31

Amury přitahuje vůně libečku.Chleby na hladinu pokapat silným vývarem z libečku, nebo magi.Taky koncové větvičky libečku stočit do ruličky a prošít velkým hákem(1/0-3/0), trochu to požmoulat, aby to pouštělo štávu.Někde se používá i větvička jetele s červeným květem.

Rasto | St 28.7.2004 14:57:00

To sa mi paci.Nie ze by som chcel rypat ale davat rady a potom podotknut ze som ziiadneho amura nelapol je dost zabavne :-))) Ja som nalapal par amurov na klasika kukurica.Na Morave fungovalo obdobie amurov.

Pan Pikesson | Po 26.7.2004 15:54:09

Presne tak jak popisuje Benvenuto jsme chytavali amury na slepych ramenech v okoli Stareho Mesta. Nejvetsi problem bylo pri klasicke montazi s prubeznym oluvkem o 20 g amura zaseknout, nechavali jsme proto delsi pruvesy a bylo zajimave cekat, zdaliz to amur nepusti. Vyborne byly mirabelky a velke tresne. Kdyz jsem amury kuchal, tak byli doslova narvani ovocem - klidne 50 -70 pecek od mirabelek

Šuli - Profil | Po 26.7.2004 15:02:30

Jako Honza,kostku chleba na hladinu a to hlavně za rozbřesku kdy slunce se poprvé opře na hladinu a potom při setmění kdy začíná bejt u vody klid.
Já požívám olovo 70g,za něj kulové plovátko a návazec 30cm.Nahodim,nechám odklaplej překlapěč a plovátko i s nástrahou vyjede na hladinu.Výhoda je že při výskytu kachen,racků a ostatní havěti můžeš nástrahu při jejich náletech zatáhnout pod hladinu.Sestava funguje dobře jenom se občas zamotá.
Jenom jedno ti povim,nikdy jsem žádnýho amura takhle nechyt:-))
Většinou to vzali dřív kapři.
Dá se použít i samotný plovátko,ale to pořád ujíždí,dělá oblouk na vlasci a to mě rozčiluje,tak to raději přikovu ke dnu.

Benvenuto | Po 26.7.2004 13:52:05

Amuri zerou tehdy, kdy nesviti do vody slunce - v noci, brzy rano a pozde vecer. Dulezita je teplota vody - cim teplejsi, tim lepsi, kapri moc v letnich vedrech nehledaji, zato amuri ano. Idealni misto - padly strom ve vode, melcina nebo rakos u brehu, ovocne stromy kolem brehu ( mirabelky, svestky, jablka. tresne atd. )
krmeni - cim vice, tim lepe. 5 kg uvarene kuku + 5 kg prezraleho ovoce, krmis 3 dny na jedno misto a chytej az 4 den. Krm tak, aby te nikdo nevidel a neslysel. Na velky hacek pak dej svestku bez pecky nebo 3 zrna obri kuku s nadlehcovaci penou... a ted pozor - amur ma tvrdou tlamu, misto swingeru dej alobal jako na candata, ja chytam jeste s odklopenou civkou. Zasekni az ujede alespon 2 metry. Pokud to bude mit sezrane, mas sanci amura dostat z vody, ke brehu jde jako beranek ale pak se vse zmeni a vyjede i 100 m nazpet. Amur nezajizdi do stromu a vazek jako kapr, proto se obrn trpelivosti a rybu pres metr muzes tahat i 1 hodinu.
Mnozstvi krmeni se neboj, 10 kg sezerou 2 ryby za hodinu. Jsou i jine zpusoby lovu, ale o nich az nekdy priste - na vrbovy listek, pelety, boilies ...... Benvenuto

Mari - Profil | Pá 23.7.2004 12:53:51

Zkus zelené řasy, prý to funguje........????

Ondrej - Profil | Pá 23.7.2004 11:40:22

Osobne mam vzsledovano, ze pri urcitem pocasi je amuri aktivita zvysena. Nejcastej to jsou jarni teple noci. Pak uz staci jen precizne prezentovat nastrahu a sance je velka. Dost casto se stava, ze najedou na krmne misto a vytlaci kapry. Idealni je nakrmit varenou kukurici a natrahu dat na tento krmny koberec. musis vsak pocitat, ze tito velikani uz neco zazili a prelstij je nebude jednoduche. Kaprarim a vetsine mych ulovku amura se je nahododna, neaplikuji totiz vyse zminena doporuceni, protoze pro me amur nema takovou hodnotu jako trofejni kapr.

Honza - Profil | Pá 23.7.2004 11:26:23

Zkoušej kukuřici a pří navečer kostku chleba na hladinu, ale pokud nechtěj žrát, tak je těžko přemluvíš. Já jezdím na vody kde jich je spousta, na jeden prut dávám většinou kuku, ale ještě nikdy sem na žádného neměl štěstí :-(