Udíte ryby u vody ?

Využíváte pevných či mobilních udíren?
Autor diskuse: P.J. - , 20.7.2004 všeobecné - ostatní

BoBo - Profil | Čt 4.11.2004 18:10:32

Pokud u udírny není dluhej kouřovod, je to pečení a ne uzení.... Ale jako nouzovka je to dobrý.

sh | St 22.9.2004 18:47:35

kontakt na vyrobu zminovanych udiren najdete na
www.udirny.cz

Martin M. - Profil | Ne 25.7.2004 21:19:31

suli> to, co zde uvadis, nejsou mobilni udirny, jak o nich prise treba Marfic, ale snad nejaky udirny pro firemni oslavy, party apod. Ja si pod timto pojmem predstavuji udirnu, kterou fakt strcim do igelitky a hodim do kufru auta, a kdyz neco lapnu, tak to za 30 minut reknu, ze to byla delikatesa :-)

rett.rett - Profil | Ne 25.7.2004 19:53:32

P.J.:mam udirnu od abu garcia tu mensi velikost,zhrubaA4...vejdou se tam krasne 3 pstruzi a za 20minut jsou hotoví mnam!!!!!!

Šuli - Profil | Čt 22.7.2004 13:45:46

www.sema.cz

Alby - Profil | Čt 22.7.2004 12:09:26

Šuli : obrázky jsou zajímavé , nemáš kontakt nebo www. adresu , udirny by mne docela zajímaly ať na ryby nebo jiné pochutiny

Edgar | Čt 22.7.2004 9:00:49

2 Šuli: môžeš mi prosím poslať lepší obrázok ? Vvyzerajú celkom dobre, len skoro nič nemôžem rozoznať :-(

marfic | St 21.7.2004 13:06:21

udim , trva to zhruba 15 minut, Je to nerezova udirna, do vnitr se sypou piliny pod udirnou dvenadobky na tekutej lih. Uz jsem jich ze svedska natahal dobrejch 15 pro kamose cena neco malo pres 300 svedu. Neni to sice klasicky vyuzena ryba ale pochutnanicko to je
vrele doporucuju, delam v tom i kurata a burty

Šuli - Profil | St 21.7.2004 8:15:07

Někdo používá na uchovávání ryb vezírek nebo sak a někdo udirnu.
Udírna je určitě šetrnější,ryba se tolik netrápí:-))

Standas | St 21.7.2004 8:13:26

P.J. A ty seš kuchař, nebo rybář?

Honzas - Profil | St 21.7.2004 7:53:34

Jasně. Co chytím, to vyudím.

Šuli - Profil | St 21.7.2004 7:11:16

Trochu inspirace:-))

mirmen - Profil | St 21.7.2004 0:55:59

P.J. dá se to. Ale není uzení jako uzení. Osobně dávám přednost nakládání ryb do slaného nálevu na několik dní ( což vyžaduje uložení v chladu) a poté uzení 6-8 hodin ve studeném kouři. A to má u mne přednost před nasolováním masa na několik hodin a rychlouuzením například na bukových pilinách. Pro někoho, kdo neudí příliš často, může být uzení u vody přínosem.
Osobně raději u vody zabalím rybu do alobalu nebo griluju a uzenou rybu si vychutnám u stabilní udírny, po předchozí poctivé a pracnější přípravě.

dudu | Út 20.7.2004 22:57:33

Za ty 2-3 hodinky bych to nestihl. Ale někde jsem viděl návod na malou udírnu z plechovky , na dřevěný piliny a věřím že to funguje. Kdybych byl někde na týden, tak to nemusí být špatný. Já bych na místě tak dlouho ale nevydržel.

norma | Út 20.7.2004 22:38:13

no jistě no,budu si brat udírnu k vodě,chytráku,na co by mi byla