Jaký foťák pro focení ryb ze břehu pod hladinou??

Prosím o pomoc s výběrem fotoaparátu. Sháním co nejlevnější digitální fotoaparát, ideální by bylo do 5000 tis. (nevím jestli je to možné), který by uměl vyfotit ryby ze břehu pod hladinou, protože můj starší to neuměl, a potřeboval bych co největší optický zoom a aby fotoaprát vydržel co nejdéle v pohotovosti. Můj starý foťák vydržel tak max 20min a potom jsem musel dávat nové baterky. Je možné i s levným kompaktem fotit ryby ze břehu pod hladinou nebo musím mít dražší foťák s polar. filtrem. Prosím o pomoc s výběrem a uvítal bych i fotografie pořízené z doporučených modelů. Předem děkuji.
Autor diskuse: 77car - Profil , 19.10.2011 všeobecné - ostatní

77car - Profil | So 29.10.2011 18:37:12

Díky všem za vyčerpávající rady.

minoq - Profil | St 19.10.2011 20:37:02

Kupovat fotoaparát s veľkým optickým zoomom nie je dobrý zámer, pretože pri fotení na väčšiu vzdialenosť s priblížením sa ti z ruky nikdy nepodarí záber - bude rozostrený, a lepšie zväčšenie dosiahneš aj zväčšním napr na počítači.
čo sa týka bateriek u každého fotáku je to iné, ale určite by mal vydržať dlhšie ako 20 minút.
Čo vídíš pod vodou ty zachytí aj fotoaparát, dobré polarizačné filtre sú drahé aj ten najlacnejší ťa bude stáť toľko čo foťoaparát, a na lacný nevýmenný objektív ho spravidla nenasadíš pre iný rozmer objektívu