Chov pstruhů na zahradě

Ahoj,chtěl bych se optat co to obnáší jestli je lepší potůček nebo rybník jak moc provzdušňovat a pod.
Autor diskuse: Čudličkář97 - Profil , 12.8.2011 muškaření - ostatní

Chlebyk - Profil | Pá 26.8.2011 0:09:24

Spoustu knížek se dá stáhnout na uložto bohužel kromně rybářství který zrovna sháním a nemužu sehnat ale pro tebe pstruhařství a rybářství ve volných vodách dokonce i hydrobiologie tam je....

Řízek 29,76 - Profil | Pá 26.8.2011 0:07:45

KUBA >> .-))

Řízek 29,76 - Profil | Pá 26.8.2011 0:07:33

thym >> aha, tak promin:-)

thym - Profil | Pá 26.8.2011 0:00:30

Řízek 5,125 >> Řízek 29,76 - 25.8.2011 23:40:16 >> jj,já vím,jen jsem chtěl zjistit, jestli to ví i Kikis, přišlo mi, že asi ne .) Otázky na chov ryb mě fakt baví, objeví se najednou hromada "pěstitelů ryb" a člověk se někdy nestačí divit :)

KUBA - Profil | Pá 26.8.2011 0:00:30

Řízek 5,125 >> Řízek 29,76 - 25.8.2011 23:40:16 >> no ale musí bejt tma jak v pytli, aby je nikdo viděl

Řízek 29,76 - Profil | Čt 25.8.2011 23:40:16

thym >> v noci, když ho nedelaji:-)

thym - Profil | Čt 25.8.2011 23:30:35

Kikis >> jak řasy "kradou kyslík"? :))

Kikis - Profil | Čt 25.8.2011 21:15:40

Záleží na teplotě a ph vody. Voda musí být provdušňována malý čerpadýlkem. Kalná voda také nevadí,ale bacha na řasy(kradou kyslík).

Jarda Š. - Profil | Út 16.8.2011 20:43:33

foxkiller >> Mám to v kartě.Jestli se dotaz netýká rybařiny, tak přes SZ.

foxkiller - Profil | Út 16.8.2011 19:15:21

Jarda Š. >> ty jsi asi pravník že jo ... :) v tom případě bych měl nerybařskou otazku v oblasti majetkopravních estli jsem to nazval dobře...

Jarda Š. - Profil | Út 16.8.2011 16:28:14

Pedro1 >> Přivlastnění si ryby ze svazovky je tzv. originální nabytí vlastnictví (nejde o smluvní převod vlastnictví), tedy případné vady (nemoc, kontaminace zdraví škodlivými látkami ap.) jdou plně k tíži rybáře, který si rybu přivlastnil. Když takovou rybu prodáš do soukromáku, v záruční době u tebe může reklamovat její vady kupující.

siri - Profil | Út 16.8.2011 16:19:52

rover >> Zaklad je nepodcenit vyber spolehliveho dodavatele... Jako u kazdeho zbozi, dobra znacka je dobra znacka. Kupte si pejska s 25letou zarukou - od Orvisu... :D

Pedro1 - Profil | Út 16.8.2011 16:19:45

Jarda Š. >> Dík za info.Když mi chcípne kapr při převozu za svazovky na soukromák,mohu se také s někým soudit,že jsem ulovil již nemocnou rybu a tudíž jsem přišel o zisk?

Jarda Š. - Profil | Út 16.8.2011 16:16:44

rover >> V případě, že reklamace je oprávněná, lze oprávněně uplatňovat po prodávajícím i tyto náklady, byly-li pro úspěšné uplatnění reklamace nutné.

rover - Profil | Út 16.8.2011 15:45:35

Jarda Š. >>
A kdo mu zaplatí náklady spojené s prokázáním příčiny, pitva, posudek, doprava ...?

Jarda Š. - Profil | Út 16.8.2011 15:40:23

Pedro1 >> Je na kupujícím, aby v případě, že uplatňuje na prodávajícím v záruční době vadu zvířete (např. nemoc), prokázal, že tuto vadu zvíře mělo již při prodeji a že ho na tuto vadu prodávající neupozornil. Pokud zvíře v záruční době uhyne a z výsledku pitvy vyplyne, že příčinou byla nemoc, kterou trpělo již při převzetí od prodávajícího, může se kupující na prodávajícím domoci vrácení kupní ceny.

jindraŠ - Profil | Út 16.8.2011 15:29:44

No těbůh,to je nářez

šumava - Profil | Út 16.8.2011 15:11:17

foxkiller >> hele já si myslím že s návodem, lehce poučen, nebo i bez toho tu rybu nějak vytřeš, pravděpodobně ji ale zlikviduješ, ono není jen to ty jikry a mlíčí nějak vymačkat, ale i v jakou dobu , jak ap. ale to je jasné.V přírodě naprostá většina těchto ryb uhyne taky po výtěru (na rozdíl od lidí), pokud tedy neuhynou naší rukou. Jestli jsi jí schopen vykulit záleží na vodě, která musí mít mnohem lepší parametry než ta na krmení. I tak nějaké roky přežívá výrazně méně jiker než jindy za zdánlivě nezměněných vnějších podmínek.Já ti v tom neporadím, byl jsem u toho mockrát, ale pouze jako rybářský nádeník,(nosil rybu, podával, máchal a vysoušel hadry ap. samotný výtěr provádí u nás několik málo dlouholetých praktiků a je to tak dobře, generační ryba - kvalitní je dost vzácná a i u toho duháka u Po či Li ani nemluvě. Před lety jsem se učil při třídění poznávat zda ryba je již vhodná k výtěru či ne (na potočákovi) a sebekriticky musím přiznat že velkou část jsem poznat schopen nebyl a bylo to tedy 50 na 50 buď jo nebo ne.Člověk co mne to učil to poznal tak z 95 procent případů. Je to o praxi a touze se to naučit, jako téměř vše.

foxkiller - Profil | Út 16.8.2011 13:51:57

nofish >> no vid že by tam byla 1x do tejdne výprodej :)

Brožeděj - Profil | Út 16.8.2011 13:49:29

mimikry >> díky, skvělý zápis!!