materiál - morče

Doma máme dlouhosrstá morčata, která občas stříháme. Z jednoho je světle hnědá, spíš jemná a rovná srst a z druhého spíš hrubší černošedá srst. Je to použitelné k vázání a kdyžtak na co? Díky.
Autor diskuse: JPlov - Profil , 2.6.2011 muškaření - domací dílna

jehla - Profil | So 4.6.2011 10:27:04

Firetiger >> byť se známe s G. Moolisem jen virtuálně, myslím, že hovoří o tom, o čem něco ví....a z Old Hamstra vázat může každej, kdo si řekne, zatím ještě je matroše dost, jen nevim, jestli by to šlo pro normální lidi nadubovat...

Písek - Profil | So 4.6.2011 8:05:00

jestli můžu doporučit,tak tříštivý kafemlýnek a jen velmi krátce mixovat,1,2,3, a dost !

příště uklidím :-))

Firetiger - Profil | Pá 3.6.2011 17:19:23

G.Moolis >> Ty jsi z křečka někdy vázal? Nebo snad dokonce hamstera? Old Hamstera?

Shu-lin - Profil | Pá 3.6.2011 14:30:09

Mikšík- jen jednou >> Iceman do smyčky normálně dabuje.

Mikšík- jen jednou - Profil | Pá 3.6.2011 14:25:53

Ledňáček (Iceman) >> začátečník do smyčky asi moc dabovat nebude...
já samozřejmě setrvačník používám, ale nevidím to jako nezbytnou součást výzbroje

jehla - Profil | Pá 3.6.2011 13:59:38

G.Moolis >> děkuji, náčelníku, ale to je jen pro ty, co vědí, vo co jako gou....:-)))

G.Moolis - Profil | Pá 3.6.2011 13:54:19

JPlov - >> Souhlas s jehlou, šel bych spíš do křečka, je to léty prověřená klasika.

Ledňáček (Iceman) - Profil | Pá 3.6.2011 13:31:45

Mikšík- jen jednou >> a když dabuješ do smyčky taky nepoužíváš setrvačník nebo jak? :-)

jehla - Profil | Pá 3.6.2011 13:05:57

Firetiger >> HAMSTER Forever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JPlov - Profil | Pá 3.6.2011 12:57:12

Mikšík- jen jednou >> Já zatím zůstanu u jednoduššího dabování na nit, ale časem bych si rád zkusil i ten setrvačník. V čem je vlastně jeho výhoda? Kdy je naprosto nezbytný a naopak, kdy je lepší dabovat rovnou na nit? Díky.

Mikšík- jen jednou - Profil | Pá 3.6.2011 12:31:07

Hazi >> to myslíš vážně?
s tou pohodou a rychlostí?
začátečník by se měl na setrvačník vykašlat a klasicky dabovat na nit

Hazi - Profil | Pá 3.6.2011 12:04:06

>>JPlov Dabovací setrvačník si pořiď,je to pohoda a rychlejší.

Firetiger - Profil | Pá 3.6.2011 11:16:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

JPlov - >> srst z morčete může být zajímavý matroš pro vazače v pokročilé fázi závislosti.

Jestli fakt úplně začínáš, tak si kup pár pytlíků již hotového dubbingu z králíka - olivovýho, černýho, přírodně hnědýho - někde v krámu nebo u Kájy Stýblů z Fliesfactory co mu tady běhá banner. Navaž sto, dvě sta much a pak uvidíš.

Nákup mixeru a přípravu vlastních dubbovacích směsí bych doporučil řešit až se ve vázání trošku zorientuješ a budeš mít odvázáno dva, tři tisíce mušek.

foxkiller - Profil | Pá 3.6.2011 10:34:15

JPlov >> hele ten dabovací krám stojí okolo 150korun:) ale taky ho nemam mam obyč...a vem si nějakej starej zubní kartaček decentně ho sestřihej ... normalně to nažmoulej na nit a pak to s ním vyčeš taky se to dá...:) ale určo Mates mi bude oponovat že smyčka je smyčka...podle muchy no:)

Mikšík- jen jednou - Profil | Pá 3.6.2011 10:12:02

JPlov >> setrvačník je ti do začátku k hownu, nezačínej odprostřed
normálně to půjde nadabovat na nit, když ne, tak to ji trošku navoskuješ nebo to smícháš s něčím, co se dobře dabuje

JPlov - Profil | Pá 3.6.2011 8:37:24

foxkiller >> To si ještě budu muset pořídit starý mixér. Kdo by to před začátkem muškaření řekl, co je všechno potřeba? Jsou ještě nějaké další speciality, které jsou vhodné? (Mimo takových prkotin, jako je prut, šňůra apod.)

Já s vázáním začínám, mám jen základní sadu, ten nejobyčejnější svěráček, jednu bobinu, finišér, navlíkač nitě a nějakou jehlu. Když tu srst zmixuju, to bude asi lepší dabovat do smyčky, takže si co nejdříve musím pořídit dabovací setrvačník (stejně to chci v brzké době udělat). No, mám pocit, že mám o zábavu postaráno.

JPlov - Profil | Pá 3.6.2011 8:31:48

Mates PB >> Já to večer, nebo během víkendu vyfotím a dám to sem. Ty černý jsem si nastříhal na krátko a pokoušel jsem se to dát do něčeho, co mělo původně připomínat pupu chrostíka. Ale ve vázání jsem tuplem začátečník, to co sem uvázal, to si ani netroufám ukazovat. (zatím 75 % mušek kupuji a 25 % se snažím uvázat, ale doufám, že se ten poměr časem obrátí)

Michal - Profil | Pá 3.6.2011 6:42:28

čolkař,zloch >> na džungaráka musíš dát jednoháčky, ten toho moc neuplave, jo morče, jo to jiný plavec

Mates PB - Profil | Pá 3.6.2011 0:49:34

foxkiller >> Jestli je to angorský, možná by to šlo na pseudokocábozmrda.

foxkiller - Profil | Pá 3.6.2011 0:44:08

Mates PB >> ja si myslim že by to mohlo být dobrý když to bude nahrubo zmixnutý...

Mates PB - Profil | Pá 3.6.2011 0:37:30

JPlov - >> ukaž vzorek, vyfoť.

foxkiller - Profil | Pá 3.6.2011 0:01:01

panové pozor jako ... kolega dole má pravdu ... vemte myšaka gumičkou mu přidělejte trojhák na zada a uvidíte strašlivé věci...naposled jsem vytahnul jen zadní nožičky

čolkař,zloch - Profil | Čt 2.6.2011 23:21:28

Michal >> starší dcera ho má taky,druhá džungarskýho chlupatýho křečka,už jim vyřezávám balsový botičky,aby je ty 3-háčky netáhly moc pod vodu

Olgoj Chorchoj - Profil | Čt 2.6.2011 22:54:25

Mikšík- jen jednou >> morče chutná mnohem líp než kuře,ú)

Michal - Profil | Čt 2.6.2011 22:40:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

JPlov - >> umixuj to ve starém mixéru a uvidíš, vyzkoušej, proč ne

Michal - Profil | Čt 2.6.2011 22:40:16

strejka >> zbytečná piplačka, přivážeš 3 trojháky a vodíš po hladině

strejka - Profil | Čt 2.6.2011 22:37:15

zonkry by mohly být fajn...

Mikšík- jen jednou - Profil | Čt 2.6.2011 22:15:51

morče prý chutná jako kuře...hmmmm
zkus to do něčeho přimixovat