Jak velký mrazák potřebuje rybář?

Znáte to sami, někdo mrazí kuličky ,někdo úlovek z dob kdy se zadaří na doby horší.
Jak velký potřebuje rybář mrazák( řekněte třeba jaký máte Vy a kolik prostoru je zaberou ryby - nárazově či dlouhodobě).
Jestli máte kombinovaný nebo jen na ryby pultový kam se vleze i zabijačka. Uvítám finty a triky jak nepomíchat nástražní mražené rybky (Tchýni přítelkině odnesla na nedělní oběd mražené ocásky z jelců a cejnů (nepoznala kapra))a to bylo pak stěžování co jsem jim to poslal, že samá kost a ploutev, že byli o suchém chlebu) .
Vítány jsou i příspěvky kaprařů, kteří mrazí smradlavé ingredience, šneky a jiné potravy pro rybu domácí.
Flame wars=kartičky a gumování.
Autor diskuse: šmudla - Profil , 17.3.2011 všeobecné - náčiní, doplňky

Na ryby potřebujete jak velký mrazák?

A) Nemrazím, ač bych rád(nic nechytím nebo toho beru jen zanedbatelné množství -do 10ti kg /ročně).0%

B) Mrazit nepotřebuji, jelikož jsem Eskymák a lednička je všude kolem.0%

C) Chytám ryby již zmražené a zpracované.0%

D) Stačí mi do 20litrů0%

E) Stačí mi 21-60 litrový0%

F) Stačí mi 61-120 litrů0%

G) Mám hodně koulí a ryby neberu a tak potřebuju velký mrazák (121-180 l)0%

H) Ryby jsou jedovaté, jím radši vepříky kuřata a kravičky protože jsou pěkně naporcovaní.0%

I) Mrazím jen zeleninu, jsem vegan, vegetarián a vegeta0%

J) Mrazím kobylky a jiné hmyzáky, ryba je kamarád a kamarády nemrazím.0%

Od 29.3.2011 hlasovalo 0 čtenářů.

osud - Profil | St 23.3.2011 17:56:32

mražáky máme doma 2.jeden kombinovaný s lednici ´ten je 80litrový a druhý 120litrový ale převážně chrochták a zvěřina.Zabijačku si děláme sami z domácího chrochtáka takže samý domácí produkt.Potom jen kukuřička sladká a koncem listopadu chyceny candát na vánoce.

VisionPajaBaits - Profil | St 23.3.2011 17:44:13

šmudla - >> cau ja to mam doma v mrazaku kde meme i veci na jidlo a mam tam ted asi 20 kg boiliesu a asi 3 kg kukurice uvareny pytliky po 2 kg a jinak si koule micham az dojdou

siri - Profil | Ne 20.3.2011 14:21:00

Skoda ryby, ktera musi jit do mrazaku... Umele muchy take zamrazeni nepotrebuji - a zivot v nasi kapesni metropoli mi dava moznost si kdykoli koupit cerstvou potravinu, takze mrazak nepotrebuji. Ale Kosviho prispevek se mi libi... :)

kosvi - Profil | Ne 20.3.2011 13:18:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

My máme s taťkou mražák, který má objem 300 l. Nám to stačí. Máme v něm většinou boilies a partikl. A asi 2 balení párků.

Enigma - Profil | So 19.3.2011 18:16:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

šmudla - >> Mi máme tento mrazák (cca 85l a míváme tam asi 60kg boilie) s tátou dohromady a je jen a pouze na boilie.Jídlo máme v jiném-máma vždy říkala,že od toho maso načichlo,ale já jsem to nikdy nepoznal.Ryby zásadně nemrazíme,protože žádné nevozíme.Když chce máma rybu, tak ji koupíme v supermarketu.

Pellon - Profil | Pá 18.3.2011 22:49:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

šmudla - >> takze mam 210l šuplíkač, vejde se tam v pohode 130kg prase, a jakmile veprove dochazi tak privezu dalsi, samozrejmne musi byt misto jak pro kraliky, kachny a tak dale... rodice zijou na venkove a proto prisun techto dobrot mam zajisteny (nejlepsi jsou holoubatka), no a jeden suplik je vzdy pripraven pro ryby, ted musim rict ze uz mam jen par filet candata a jinak je suplik plnej kurecich stehen... ale jak pujde sezona tak postupne neco chytim a uskladnim... rybu mam nejradeji cerstvou, ale i mrazena se da docela dobre pripravit... jo a pak mame jeste klasickej mrazak pod lednickou ale tam vladne manzelka prvni suplik ma pro mrazene dobroty pro dceru, druhej suplik je pripraven na zeleninu a treti suplik je na kosti na vyvar, a uzene co vyudim u fishsmokera :)... kazdopadne kdyz privezu to prasatko tak mam dost problemu abych to tam vsechno narval :) a pak nadavam ze mam malej mrazak :)

Carpeater - Profil | Pá 18.3.2011 22:41:42

Stačí mi jedno šuple, kam se vejdou filety z deseti kaprů. Je to tak přesně. K tomu ještě cca 10 kaprů udím, takže ty mám na podkovy. No, a candáty, úhoře, štiky a okouny konzumuju čerstvý, takže tam nic.

MIROSLAV-JEDLIK - Profil | Pá 18.3.2011 22:30:48

šmudla >> Většinou se na rybu zapomělo a po roce už na ní nebyla chuť. Nejraději si jí dám čerstvou.

Pvl - Profil | Pá 18.3.2011 12:44:43

Nejlepší k úvaze je obrázek

Rybatorstr - Profil | Pá 18.3.2011 12:20:48

Doma mám klasické 3 šuplíky a babička má velký pulťák, ale rybu tam nenajdeš - leda něco z moře vytaženýho a v marketu koupenýho. Doma občas v něm mám jen nějaké drobnosti.

tuzemak - Profil | Pá 18.3.2011 12:13:57

šmudla - >> rybář potřebuje tak velký mrážák aby se tam v pohodě vlezla manželka když nadává,že zase jedu k vodě bez nííí......

Dave> - Profil | Pá 18.3.2011 12:09:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

šmudla - >> V mrazáku jenom a jedině koulíííííííís.:-)))))

Ryboun - Profil | Pá 18.3.2011 10:11:48

Paranoidní Schizofre >> Paranoidní Schizofrenik - >> Nezbývá než souhlasit

Paranoidní Schizofrenik - Profil | Pá 18.3.2011 10:08:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

šmudla >> držim se rčení co je zdravé, nechutná.....
a řádně nasolená bukem odehtovaná flákotka potěší tělo i ducha...

Olgoj Chorchoj - Profil | Pá 18.3.2011 10:01:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

šmudla >> My moderní lovci nepoužíváme oštěp,. máme velký auta s ještě větším nárazníkem:o)))))

martinsvitava - Profil | Pá 18.3.2011 9:57:37

3000 litrů!!!! s pozdravem krvavá voda se loučím:o)

šmudla - Profil | Pá 18.3.2011 9:33:01

Olgoj Chorchoj >> Ty neznáš reklamu, škoda že se nedá chytit stejk?
Vem kopí a vyraz na nejbližší pastvinu pro pěknou flákotu červenýho masa z neploutvonožce chlupatýho rohatýho nebo kvičícího žvířátka.
Proto třeba já osobně radši bacím šupináčka než riskovat krk při lovu bizonů :) A té krve to by mi asi taky vadilo.
Šikovný lovec vlastně nepotřebuje mrazák vůbec žádný. S tím uzením se říká že uzené je přesolené a né moc zdravé na každodenní konzumaci(dehty a jiné chemikálie z kouře).

Smetana - Profil | Pá 18.3.2011 9:31:43

šmudla >> :-))
Doma máme ve sklepě klasickej pulťák,takže vždycky vyhážu maso a šoupnu tak koule :-))

šmudla - Profil | Pá 18.3.2011 9:27:58

Smetana >> Na maličký kuličky stačí maličkej mrazáček :)

Smetana - Profil | Pá 18.3.2011 9:08:29

šmudla - >> tak velký aby se mu tam vešlo boilie :-)

Olgoj Chorchoj - Profil | Pá 18.3.2011 9:00:51

Zdar, šikovný rybář přeci mrazák nepotřebuje, prostě když chce tak jde a rybu si chytí:o)...v mrazáku mám radši místo na ostatní neplotvové živočichy,)

Paranoidní Schizofrenik - Profil | Pá 18.3.2011 8:57:36

šmudla >> jasně, je to super zásobárna na horší časy , ale já prostě nemám rád mražené potraviny, protože jsou jednoduše cítit po mrazáku (chuť i vůně)..... a struktůra potravin je též jiná když jsou čerstvé a mražené......
podle mě je nejlepší konzervace masa, nejen rybího - uzení......

šmudla - Profil | Pá 18.3.2011 8:51:14

Paranoidní Schizofre >> Paranoidní Schizofrenik - 18.3.2011 8:44:55 >> Já ryby kořením, solím a smažím dusím, cibule porek přísady .... občas dám chlazenou rybu(ulovená zpracovaná nakořeněná osolená a nechaná v chladničce 1-12hodin odležet). Ta hodinová pauza po nasolení a okořenění a vařením je důležitá(velký rozdíl ve vyrovnanosti prosolení atd). Pokud se na ryby nedá jít(zamrznuto, ryby jsou hájený atd) tak je mrazák docela luxus .. a jít do obchodu pro makrelu nebo mraženýho duháka se dá jít přinejhorším taky :) Vánočního kapra se přiznám, že jsem koupil loni prvního po snad 8rocích(měli jsme vlastního chyceného+ kupón na kapříka.

Ryboun - Profil | Pá 18.3.2011 8:50:40

V mražáku mám co se týče rybařiny jenom bobule a toho pstruha si sem tam koupím živého na sádkách ten do mražáku nepatří

Paranoidní Schizofrenik - Profil | Pá 18.3.2011 8:44:55

kdo má rybu rád pro její chuť , upravuje jí vždy čerstvou, či chlazenou......a tudíž si bohatě postačí s chladničkou, nikoliv ledničkou....

Jarda 2004 - Profil | Pá 18.3.2011 8:42:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

šmudla - >> Mrazáček mám jen na koule pro rybu tam není místo.

šmudla - Profil | Pá 18.3.2011 8:32:55

MIROSLAV-JEDLIK >> Tomu nerozumím. Ty když dáš rybu zamrazit tak ji pak vyhodíš do popelnice?
Já mrazím na jaře plotice na celý zbytek roku do podzimu(zvlášt jikry na polívku, plotice mrazím po 6 a 12ti kusech(na jednu a dvě pánvičky)). Nalovím březen - duben cca 15-20kg plotic(zamrazím tak 1/2 - 2/3), zbytek se sdlubne hnedka a a pak když je chuť na plotice tak stačí jen vytáhnout sáček a do hodinky se můžou servírovat. Kapry filetuju a víc jak 4-6ks neskladuju(přijede návštěva tak si nějakýho dicky vezmou). Z jiných druhů ryb mrazím jen občas nějaký cejny(vyjímečně- ty když už je nechci sníst hned tak vůbec neberu), tloušť se nehodí na mražení vůbec(pustit hned u vody nebo hnedka udělat zavináče). Z mé mrazákové dočasné osádky ještě mrazím štiku, candáta a okouny na vyjímečné příležitost pro fajnšmekry kteří pohrdnou ploticí či kaprem( a i pro sebe na mls).
Nástražní rybky jsou spíš vyjímka(moc mě nebaví čekat dlouho na záběr tak je často ani nepoužiju).

Z krmení mrazím jen občas zbytek krmení(zrovna včil mám zamražené co mi zbylo když jsem přijel k vodě a ejhle zamrznutá hladina).

MIROSLAV-JEDLIK - Profil | Čt 17.3.2011 22:29:07

Rybu do mrazáku je jako jí dát do čekárny na popelnici, proto jen krmení . Ale sranda je s červama v lednici,už mi dvakrát vzali roha.

Fanax - Profil | Čt 17.3.2011 22:11:14

šmudla - >> Mrazák máme 300l,který naplním asi z jedné třetiny koulema,peletama a krmením,aby se to nepletlo mám vše v 3kg kyblíkách+chladničku s mrazákem 80l,který co se týče ryb nevyužívám,jen někdy do chlaďaku dám červy.U nás také ryby v mrazáku nenajdeš,protože když máme na ní chuť dáme si jí čerstvou.

Incognito - Profil | Čt 17.3.2011 22:00:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já jsem si sehnal kombinovanou lednici s mrazákem (cca 80/30l) extra pro věci na ryby. V mrazáku mám navařené koule a v lednici skladuju dipy, tekuté potravy, červy ingredience na boilies a spoustu dalšího co je určené na ryby.

tony.bobo - Profil | Čt 17.3.2011 21:48:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

šmudla - >> Bohužel tě sklamu.Mrazáky mám 3.Kombi s lednicí myslím 80l mrazák jen zelenina,pultový 210 l jen maso ale rybu tam nenajdeš a pak 310l pultový a ten je přes sezónu plnej živých nástražek.Jediný co tam najdeš ohledně rybaření tak je kukuřice a kroupy.

fishsmoker - Profil | Čt 17.3.2011 21:38:20

šmudla - >> šuplíková 2stovka, co šuplík, to jiné maso:)), popř. houby, pak nepotřebuješ správce a najdeš si kus špeku i po tmě...

MIROSLAV-JEDLIK - Profil | Čt 17.3.2011 21:28:22

Chce to jen jednoho správce mrazáku(manželku) ta to vše spolehlivě najde, než by mě nechala to všechno zpřeházet.

rover - Profil | Čt 17.3.2011 21:18:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

šmudla - >>
Chce to pouze vychytat systém, ...roky praxe v tomto geniálním vynálezu pro dlouhodobé uchovávání čehokoliv mrtvého i organického slaví úspěch ! Není od věci těchto mrazících boxů v menším, či větším provedení mít více, odpadá tím problém s hladovou tchýní, ...popisek na "boxu" ohledně obsahu, případně popsaná cedulka vložená ke konkrétní zmražené "věci" není vůbec k zahození. Nutné je, při koupi těchto dlouhodobých zásobníků potravy pro cokoliv, sledovat energetickou náročnost přístroje, aby nadměrné zásoby v něm uložené zbytečně netahaly peníze z kapsy, potažmo nezvyšovaly dobou uložení svou aktuální hodnotu :-)

retrívr - Profil | Čt 17.3.2011 20:10:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

šmudla - >> Zadal jsi velmi těžkou otázku, a to nejen pro rybáře.Neznám moc lidí, kterým mrazák stabilně stačí a to i v naší chudé době, vlastně možná díky této době.Co se týče mne, tak do mrazáku nikdo jiný nesmí, to je pevná zásada v rodině.Do mrazáku jsou u nás určeny houby,vhodně koupené maso, tedy v úrovni půlky prasete, protože možnost průběžného nákupu je nulová.Ryby asi tak celkem ve všech kategiiích 10 -12 kusů, no a sem tam něco a je soustavně plno.Tedy u mne ryby nejsou rozhodující. Nástražky jsou v léta stejné igelitce, zvlášť v mikrotenu.Bolelíz takto neskladuju.