Kŕmenie boiliesom vyššej triedy na riekach?

Dobrý deň, zaujímali by ma vyše názory na zakrmovanie s boilies vyššej triedy na riekach. Keďže kapry na rieke nemajú v lete prirodzené stanoviská a stále sú v pohybe či je potrebné vnadiť nejakými vysokokvalitnými boilies alebo stačí aj nižšia rada dobre naboostrovaná. Ja osobne by som volil na rieku boilies nižšej triedy spolu s mixom partiklov (kukurica, repka, tigrí orech, pšenica) Aký je teda váš názor? ĎAKUJEM
Autor diskuse: adam.fsh - Profil , 13.3.2011 kaprařina - techniky lovu

Kŕmili by som:

A) boiliesom najvyššej triedy49%

B) boiliesom strednej triedy13%

C) boiliesom najnižšej triedy9%

D) zmesou partiklov + method-mixom 29%

Od 13.3.2011 hlasovalo 45 čtenářů.

Erva - Profil | Ne 10.4.2011 18:24:17

adam.fsh - >> Ahoj chytám převážně na řekách a krmím jen kvalitním boilie + halibut pelety a aspon mě se to vyplácí, pokud jedu na více dnu tak se kapři naučili na lovnémísto vracet opakovaně a nebyla nouze o záběry ,jen loni když jsem vnadil kvalitním boilie +halibut pelety tak mi na lovné místo najeli sumci,tak jsem přestal vnadit halibut peletama pak lovné místo postupně uvolnily kaprum,ale nikde není napsáno že nenajedou i do boilie.Takže čím krmím na to i chytám to je moje zkušenost. Ještě jedna věc jiný partikl nepoužívám ,protože mě na lovné místo najížděli kapříci do cca 60 cm a za pár minut lovné místo uplně vyčistily.

winx - Profil | Ne 10.4.2011 14:24:16

ja mam tento isty problem, neviem spravit zaber, uz sa citim jak uplny zebrak, mozno chodim v zly cas, lebo moje rybacky su tak 4 - 5 hodin niekedy menej, mozno tie ryby tam pridu o 2 hodiny neskor a vsetko co som tam dal tak vyzobu a idu dalej, fakt neviem

toliplzen - Profil | Ne 10.4.2011 11:07:15

Čus. Partikl a kvalitní koule, na které i chytáš. Pokavaď tam ty ryby chceš na nějaký ten den zastavit, nebo je naučit, aby se ti pravidelně vracely... Ani ty "levné" koule nejsou tak levné, než ty levné, je kolikrát lepší samotný partikl. Z vlastní zkušenosti vím, že sázet na ovoněné těsto některých firem se nevyplácí. Pokavaď si koule neděláš sám, tak si nikdy nemůžeš být jistý co v nich je a hlavně co všechno tam chybí, ale dá se snadno odvodit, co tam asi za těch 130 za1kg může být... Neni smutnější pohled, než na projíždějící hejna ryb, co celý týden absolutně ignotujou tvoje koule a zobou jen partikl. Vím o čem mluvim. Za sebe můžu říct už nikdy levné řady a pokavaď to jde, tak si udělat svoje, za 200,- /kg a trochu práce si můžeš být jistej, že máš maximálně našláplé koule a tohle ti při dlouhodobé krmné kampani žádný booster nenahradí.

boliesák - Profil | Ne 10.4.2011 9:19:11

A ešte: ja to praktizujem asi tak že cez zimu si takéto veci premyslím dokúpim hocijaké bolies menšej cenovej kategorie všetky zmiešam do vedier dokopy, potom pred výpravou asi týžden sú pekne zaboostrované alebo dipované prídem na rieku tímto to všetko zakrmim ! A na háčik dám už konkrétne (Drahú) boilies a ešte k tomu do PVA cca 5-6 guličiek totožného bolies !

Maxxx - Profil | Ne 13.3.2011 8:31:43

Ja jsem partikl už skoro převážně zrušil.Bylo sice více záběrů, ale o to menší ryby, klaněl bych se ke krmení kvalitnějším boiliesem.

boliesák - Profil | Ne 13.3.2011 8:26:26

No môj postoj k tomuto je takýto: krmim boliesmi aj vyššej cenovej kategorie a na menších riekach nekrmim veľa tam je hlavné zachovať u rýb prirodzenosť žiadne masívne kampane. Na rieke mi dobre funguje tigrí orech!

Josef P. - Profil | Ne 13.3.2011 7:55:35

moje zkušenosti s řekami je taková,že nekrmíš nechytáš. a to už jezdím na řeky spoustu let. používám hodně partiklu. a to hlavně kukuřici a pšenici. zásadně chytám na tokové boilie, se kterým krmím.

007.tom - Profil | Ne 13.3.2011 7:06:02

Osobně bych krmil boilim střední třídy,ale sem zastánce pár kulí k montáži třeba v pva+pelety