VČS - ako to je u vás?

Ako prebieha u vás výročná členská schôdza? Ako viete prilákať svojich členov na VČS? Je to tzv. "nudná klasika" (otvorenie; správy o činnosti a hospodárení; rozpočet; plán úloh; diskusia; uznesenie a záver) alebo to máte spestrené niečím výnimočným? Sedíte len tak nasucho a o hlade alebo si pripravíte nejaký guláš (párky) a kofolu (kávičku)?

Petrov Zdar.
Autor diskuse: Bandy - Profil , 6.3.2011 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Grasel - Profil | So 12.3.2011 12:18:02

messer >> No,taky řešení,myslím že jednou za rok obětovat tu hodinu a půl nikoho nezabije.

messer - Profil | So 12.3.2011 12:10:50

Grasel >> Pokud u nas neprijdes 2x na VCS,tak ti nemusi vydat povolenku.... :)

Grasel - Profil | So 12.3.2011 12:00:10

Bandy - >> Podle mě by měla být účast na VČS povinná a bylo by po vtákách !

splavek - Profil | So 12.3.2011 11:50:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zrovna jsem se vrátil z naší VČS,klasika jako každý rok,je účast máme kolem šestiset členů a přijde jich šestina.Chodím pravidelně,protože se zajímám o chod organizace a jednou za rok mě to nezabije.Nemáme ani tombolu,ani občerstvení,ale mě to nevadí.Spíš mě následně vadí reakce členů co pravidelně nechodí,ale rádi kritizují chod organizace.U piva je každý mistr světa,sluneční soustavy a všehomíra.

Bandy - Profil | So 12.3.2011 10:58:39

Zdravím Vás všetkých a ďakujem za zaujímavé postrehy.

Pre slabú účasť v tejto diskusii udeľujem poďakovanie (zatiaľ) každému.
Svedčí to pravdepodobne o nízkej popularite VČS-iek vo všetkých MO vrámci Česko-Slovenska.
Čo s tým vieme urobiť??? Existujú "nástroje" ako to zmeniť k lepšiemu?

Samozrejme očakávam vaše ďalšie interesantné príspevky. :-)

Petrov zdar

Ati - Profil | Út 8.3.2011 23:14:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

U nás je mimo jiné minuta ticha za zesnulé členy, chlebíček + pití. Na závěr bouřlivá debata, kde každá dobrá myšlenka nemá šanci.

rybomil - Profil | Út 8.3.2011 23:05:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

No u nás se občas probírají i podstatné věci, plány a strategie využití dotací, odbahnění, možné změny zarybnění,vyhlášení úprav lovu na revíru, nákupy služeb... Je nás poměrně málo, tak každý kdo chybí, sám sobě škodí. Skoro každoročně se musí dovolit nějací členové výboru, tu nechce nikdo dělat čistotáře, jindy pokladnu apod. Většinou do všeho musí lidi získat až nanutit předseda, tedy kromě práce s mládeží, ta u nás musím zaklepat zdá se funguje už dlouho na 1. Pak se zvolí delegát na krajskou konferenci, nikdo to nechce, takže zase já......... Něco jim řeknu o důležitých změnách které se tam upekly vloni, případně nějaké novinky co se chystají v legislativě. Taky dávám info o nových trendech a případně postřehy z výstav o rybaření, to ale většinou zajímá jen část, ostatní už se vidí spíš doma. Dohodnou se taky prachy na jednotlivé činnosti, závody, činnost mládeže, letní tábor atp. Jo a seznámení s nově přijatými členy MO, pokud tam jsou.
Jídlo je vždycky( co si výbor řekne, to hospoda připraví ). Ostatní si platí pak každý dál sám.

messer - Profil | Út 8.3.2011 22:34:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

rommi >> Presne tak,kdyz maji moznost napr.hlasovat,tak sedi doma,pak nadavaji :)

rommi - Profil | Po 7.3.2011 21:59:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bandy - >> prave ta nudna klasika by mala clenov zaujimat - tie cisla a spravy su podstatne pre chod organizacie a hospodarenie s peniazmi...cez rok je potom zbytocne za rohom vykecavat, ako by sa to malo spravit atd...

masař00 - Profil | Po 7.3.2011 21:47:45

Bandy - >> omlouvám se za překlep, mnělo být napsáno stejné nikoli srejné

masař00 - Profil | Ne 6.3.2011 22:20:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bandy - >> u nás je to srejné jako všude jinde zahájení atd., atd a závěr. Někdo tvrdí že do spolku šel, aby chytal ryby a neschůzoval. Pak ale a´T nenadává , když členové něco odsouhlasí a jemu se to nelíbí.


Vždyť VČS je jednou v roce.

To by snad stálo za to udělat si chvilku času. Navíc VČS se dělají na začátku roku kdy se většinou stejně moc na ryby nechodí.

masař00 - Profil | Ne 6.3.2011 22:15:11

Bandy >> A berete alespoň nějaké omluvenky třeba pro nemoc?

Bandy - Profil | Ne 6.3.2011 21:45:42

Sven >> Máš úplnú pravdu, pravepodobne je to krutá realita. Všetci na to hádžu banán, každý si to tam odsedí. A ani ten "řízeček" pravdepodobne účasť nezvýši.
To, že ľudia otupeli, je fakt. Všetci by len chytali ryby (aj podmieru), všetko aby bolo zadara, nikto nechce chodit na brigády ani na VČS-ky, pritom je to základná povinnosť každého normálneho rybára. U nas sa pred rokom zaviedla povinná účasť, ktorá sa evidovala razítkom v členskej legitimácii. Ten kto nemá razítko z VČS-ky dostane povolenku až po zaplatení "pokuty". Čo myslíš, že sa stalo? Účasť ta istá akurat sa zvyšil vyber Éčiek do kasy MO. Na VČS-kách sedia asi len tí, ktorým na tom aspon trocha záleží.

messer - Profil | Ne 6.3.2011 21:43:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

U nas probiha VCS skvele,letos z 70 clenu prislo 55,gulasek byl,pivko taky,probrali jsme vsechno mozne...neni divu,ze u nas mame vsichni zajem o to,co se deje,protoze jsme samostatne hospodarici .... trvalo to cca 3,5 hodky,ale myslim si,ze nikdo se nenudil :)

XMASSS - Profil | Ne 6.3.2011 21:42:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V minulosti to bylo přesně, jak píšou ostatní, přečetli se zprávy, odhlasovalo se...k tomu pivo, gulášovka, párky a za tři hodinky byl konec.

Loni se vyměnil celý výbor, za mladší, a můžu říct, že je to znát, už to není jen čtení zpráv, ale člověk se doví docela zajímavé věci i diskuze je zajímavá, dokonce bylo tak ticho, když někdo mluvil, že by i špendlík byl slyšet :o) Jinak občerstvení je stále stejné, žádná další zpestření nejsou....stačí ty občasné výkřiky ze stran některých členů, to je zpestření dostatečné...

Sven - Profil | Ne 6.3.2011 21:30:51

Bandy >> já myslím, že ten nezájem je všude stejný.
Pokud už se na schůzi někdo obtěžuje, odsedí si to tam, pokecá se známými a jde domů.
O chod a hospodaření MO se nikdo nezajímá.
Dokonce už se ani nikdo nezajímal jestli a co se bude vysazovat. Je to špatné. Lidi dočista otupěli a na všechno ser..... :-(

Bandy - Profil | Ne 6.3.2011 21:02:57

Sven >> U nas je viac ako 1.100 členov. Na VČS pride tak štvrtina. A ked tato štvrtina niečo odhlasuje, tak sa potom tí, čo tam neboli zorčulujú, že kto to odhlasoval..., že to nie je fér atď. Však to je asi problem všetkých organizacii jak v SR tak aj V ČR.

A potom je jeden blud väčší ako druhý...

Sven - Profil | Ne 6.3.2011 20:55:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bandy >> VČS v sedmi bodech :
40% účast - zahájení - mlha - mlha - hlasování 100% pro - guláš - rozchod

Bandy - Profil | Ne 6.3.2011 20:41:55

hraji >> Ďakujem Ti veľmi pekne. Konečne prvá reakcia.
Otazku sem som dal preto, lebo u nas ani tombola, ani pivec a o "řízečku" se nám muže jehom zdát.
Vďaka Ti.

ondiktt - Profil | Ne 6.3.2011 20:40:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

U nás je to tiež nuda, zdĺhavé čísla, samé čísla a keď sa navrhne niečo "proti" klasickým rybárom, napr. Chyť a pusť, alebo horná miera, tak sa len hádajú. Inak kafe, parky s horčicou, minerálka. My sme nemali řízek so šalátom... :(

hraji - Profil | Ne 6.3.2011 20:35:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Naše výroční schůze je taková klasická nuda. Přednesou se zprávy, zvolí se výbor nebo delegáti na sjezd, proběhne diskuze, která je jen málokdy nějak zásadně přínosná, potm se schválí usnesení. Slosují se "vstupenky" v tombole a je konec, Asi tři hodiny. Občerstvení máme klasické, pivo, limo, káva a obligátní řízek se salátem.

Bandy - Profil | Ne 6.3.2011 20:32:05

Nájde sa niekto, kto sa podelí so skúsenosťami a miestnymi zvykmi???