Co s jikrami ?

Chci se Vás zeptat co děláte z mlíčím a jikrami z ostatních ryb ( sumec ,štika,okoun , ale i další ryby). Nikde jsem nenašel jak je využít. Jsou jedlé?
Autor diskuse: Nerodia - Profil , 22.12.2010 všeobecné - ostatní

Skoky - Profil | Pá 24.12.2010 10:09:19

My jsme měli minulý ro na vánoce místo kapra štiku (já ne ryby nejím) a babička z jiker dělala rybí polívku jako z kapra...

marktomark - Profil | Pá 24.12.2010 10:04:16

myslim ze ikry z mreny/parmy su nejedle. Zevraj z nicj je cloveku zle.Neskusil ich niekto jest.

ondiktt - Profil | St 22.12.2010 13:26:53

My sme to raz robili nakyselo s kapustou. Nebolo to zlé, dalo sa to zjesť...

Darcy - Profil | St 22.12.2010 13:14:22

Známá v práci, si dělala kapří jikry jako pomazánku. Po odblanění je syrové rozetřela se solí, kořením a trochou šťávy z citronu. Dávala si to na chleba s máslem a strašně jí to chutnalo. Jednou jsem to zkusil a podle mě nic moc. Já nic syrového nemusím. Mě by nechutnaly asi ani ústřice. Další známá tvrdila, že ústřice chutnají jako mužské sperma. Tak nevím. Neměl jsem v ústech ani jedno ani druhé. Dobrou chuť!

M@1r - Profil | St 22.12.2010 12:08:53

obrisek >> mi to skouseli jen 1x a bylo to v tom aby aroma toho koreni nacuclo do tech sneku, jinak jikry a mlici davam do polevky na vanoce...

obrisek - Profil | St 22.12.2010 11:00:34

M@1r - šneci se po vaření pečou.Já je vařím do 45 min ale v papiňáku.

K otázce....kdybych si měl vybrat mezi jikrama na cibulce, nebo kaviárem a domácí tlačenkou nebo uzeným, beru to druhé...Mě to moc neleze...

pablo-fish - Profil | St 22.12.2010 10:33:56

videl som jedno video z lovu na kamčatke, kde surové ikry z lososa, len odblanili, premyli vodou, potom zmiešali zo soľou a nakoniec na sitku preliali horúcou vodou. Dali to priamo na chlieb. Ja som to raz skúšal z ikrami zo pstruha a bolo to celkom jedlé.
Ináč má niekde jeden recept na praženicu (míchaný vejce) práve s ikrami a mliečom

Pvl - Profil | St 22.12.2010 10:28:36

M@1r >> To se stává i starším ,že se překouknou :o§))

M@1r - Profil | St 22.12.2010 10:26:48

Pvl >> a jo :-)

Pvl - Profil | St 22.12.2010 10:14:44

M@1r >> Ty jsi nečetl pořádně můj první příspěvek že ? :o§) "Já na tom také nic neviděl . "

gx1 - Profil | St 22.12.2010 10:14:07

Jikry a mlíčí jsou kromě jiných uprav vhodné do rybí polévky,kterou bohužel letos mít nebudu,protože jsem měl pořád dost času abych vzal nějakou rybu domů a ted už žádnou nechytnu.Jinak mlíčí povařené v osolené a okyselené vodě a následně obalené jako řízek,také není k zahození.Z jiker se dají dělat různé placičky a pod.receptů jsou mraky.Důležité je aby dotyčný měl rád ryby.Bez toho to opravdu nemá cenu se s tím dělat.

Venca888 - Profil | St 22.12.2010 10:12:10

Pvl >> jo, tak to jsou takový lidi, kterej chutnaj jídla jenom kvůli tomu, že voněj exkluzivitou. Já obecně nemám problém s tim ochutnat cokoliv, šneky jsem jedl taky. Netvrdim, že to bylo špatný, ale jak píšeš - žádnej zázrak to nebyl.

M@1r - Profil | St 22.12.2010 10:08:52

Pvl >> pochutnal jsis? me to nechutnalo, bylo to nijake, chutnalo to po tom koreni ,ale jinak nic moc chut, ono po 2hodinych vareni....ale nerozvykatelne.opravdu kaucuk...

bambus - Profil | St 22.12.2010 10:06:24

Nerodia - >> výborný jsou delané jikry jako husí krev :-)

osmahnes cibulku
pridas odblanené jikry
pridas trosku masla na ovonění
sůl
pepř
kmín celý
a trosku vody aby změkly
a pak hurá do toho :-)

Pvl - Profil | St 22.12.2010 10:05:02

M@1r >> Ne nepřeklepl . Bylo to tak jak píšeš . Měli být už hotoví . Jen se pak při servírování dolaďovali . EDIT + bylinkové máslo

Radža - Profil | St 22.12.2010 10:03:31

Nedávno v Makru sem viděl malou skleničku kaviáru ze pstruhů a zrovna nejlevnější to nebylo.

M@1r - Profil | St 22.12.2010 10:02:14

Pvl >> nepreklepl jsi se?sneky v nalevu?kolega v praci to chtel skusit, udelaly jsme je podle jednoducheho receptu a tam se 2h varily a i po tom silenem vareni v nekolika vodach s ruznym koreni a zelenine, byli tuzi tak ze jsme jednoho zvykali asi 5minut...nalozeni musi byt jako prirodni kaucuk.

Pajos07 - Profil | St 22.12.2010 9:56:22

Nerodia - >> cau nejaky jikry se daji jest ale ja to radsi hodim do hnojniku protoze to je takova surovina na prd

Pvl - Profil | St 22.12.2010 9:56:05

Venca888 >> Ono asi také záleží co od toho poživatel očekává . Jeden příklad z vlastní zkušenosti . Kolega se mohl utlouci po šnecích naložených v nějakém nálevu ( nepamatuju si jaký nálev) Já na tom také nic neviděl .

Mates PB - Profil | St 22.12.2010 9:50:14

Nerodia - >> Bacha, ne každé jikry se dají jíst.

Venca888 - Profil | St 22.12.2010 9:47:51

udělal jsem si kdysi jikry z okouna, protože jsem jich pár měl a byli doslova narvaný. Jíst se to určitě dalo, ale nijak zvlášt jsem si nepochutnal. Nicméně je pravděpodobný, že existuje recept, kterej z toho udělá dobrou krmi...

M@1r - Profil | St 22.12.2010 9:43:22

patlal >> MASLO: To je rostlina co se necha vyluhovat v mlece a nasledne se kouri pro cistejsi krev...

TO JSI NEVEDEL???

rover - Profil | St 22.12.2010 9:39:26

Určitě jsou jedlé, někdo je považuje za delikatesu. Posílám ti jeden link na jejich úpravu - http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=24364.
Jinak z upečených jiker a mlíčí se také dá udělat pomazánka, stačí je rozmačkat a smíchat s máslem, nasekanou cibulí a ochutit solí a pepřem, nebo je přidat do rybí polévky uvařené zvlášť v osolené vodě, zcezené a posekané.
Nech si chutnat !

patlal - Profil | St 22.12.2010 9:32:17

Mates PB - Máslo co to je ?

Mates PB - Profil | St 22.12.2010 9:08:45

patlal >> Namaž si chleba máslem a šoupej nohama když se baví gurmáni.

patlal - Profil | St 22.12.2010 9:00:14

Nerodia - >> Tím mlíčím postříkej ty jikry a dej do vany s vodou,možná se ti vykulí rybičky a když je budeš krmit tak ti vyrostou a můžeš je zase vykuchat a dát si sem obdobnou otázku....

mexik - Profil | St 22.12.2010 8:54:48

Používám je stejně jako jikry z kapra, tzn. do polévky. Jedl jsem i osmažené jikry na pánvičce, a bylo to také moc dobré. Takže bych se toho určitě nebál;o)

Diakoon - Profil | St 22.12.2010 8:14:47

Nerodia - >> Přesně jak psal Mates PB. Kamarád však jikry ještě udí. Pokud jich má větší množství (použil jikry z kapra) tak je nasolí načesnekuje a poté je v punčoše udí - jí se to po vychladnutí a bomba.

jasommato - Profil | St 22.12.2010 8:13:14

ikri kapra su dobre do polievky mliec vysmazeny a mam to overene na vlastny jazik je to pochutka

Mates PB - Profil | St 22.12.2010 8:01:16

Mlíčí a jikry z okouna jsou výborné na másle s cibulkou. Z kapra do polívky. Z lososovitých je dobrý kaviár, ale to jsem jen slyšel od kolegy, který se toho nebojí.