Co vše se dá použít při LOVU NA UMĚLOU MUŠKU???

Co vše se dá použít při LOVU NA UMĚLOU MUŠKU???
Na pstruhových vodách od října do listopadu. Nejde o potočáky, ale znám pěknou vodu s okounama, sivenama a dalšíma, ale mušák si kupovat nehodlám. Je to třeba Berkley nymfa nebo ráček (nástraha imitující hmyz nebo jiné organizmy)? Dík
Autor diskuse: JarinX - Profil , 17.8.2010 muškaření - RŘ, MO, svazy

jehla - Profil | Ne 6.3.2011 10:21:39

drozďák 30,42 >> Michal___ale jo, já to taky bohužel nenapsal asi přesně tak, jak jsem to cítil, jasně že každá sranda a hobby něco stojí, jen jsem to myslel tak, že i dobrej pocit u vody je vo něčem víc...ale samozřejmě souhlasím s tím, že pokud chce člověk chytat pěkný ryby, na něco ho to přijde...ale jak to dopadne, to je ve hvězdách, pokud se to dostane při privatizaci do pazourů nějakejm zmetkům, už si na nějkterejch vodách mnozí ani neškrtnou...každopádně dobře ošetřený, s rozumem zarybněný a ohlídaný revíry by mohly mít budoucnost i u nás...holt uvidíme...

brach - Profil | So 5.3.2011 10:46:15

Konečně jsem pochopil, co všechno se dá použít při lovu na umělou mušku.

Výr - Profil | So 5.3.2011 9:19:26

CoDu >> HESLO JE: většina vod pod jedním orgánem

Salmo1 - Profil | Pá 4.3.2011 22:08:57

CoDu >> Přesně tak, někomu to může vyhovovat a někomu ne.Hodně lidí co tady jsou začínala chytat ryby za CS rybolovu.Nebylo to špatné, spousta ryb, volnost chytání relativně všude a za levný penízek, prostě pohádka.Pohádka dobrovolníků skončila rokem 89.Dnes je kolem vody potřeba hájit náš zájem, zrovna tak důsledně jako si ho hájí každý, ale to nejde po pracovní době.Žádná úřední jednání po pracovní době už nejsou.Nejste zastoupeni?Nejste připraveni?...pak máte smolíka.
Co je dnes ČRS krom toho, že obaluje jakousi slupkou všechny rybáře?
Jednání jsou místního charakteru a je tedy potřeba, aby v místních spolcích byla řada placených profesionálů hájících zájem místních rybářů seskupených ve spolcích, Mo atp.V těchto podmínkách tlačit anebo udržovat společný rybolov je nesmysl.

CoDu - Profil | Pá 4.3.2011 19:06:37

Pike >> Dnes dá relativně malé prachy do společného budgetu a může chytat celý rok skoro všade. Zítra dá větší prachy a bude moci chytat na pár vodách, na každou si bude muset nějaké povolení koupit, denní, tejdenní, roční, někomu to může vyhovovat někomu ne.

Pike - Profil | Pá 4.3.2011 18:45:18

CoDu >> Pravidelné zarybňování komerční rybou se děje už dnes a to na revírch některých. Na revírech jiných se děje zarybňování komerční rybou na začátku sezony a pak koncem srpna, ať si vláčkaři ještě zachytají.
Jinak, co je drahá povolenka nevím, stále mne překvapují narvané revíry, na kterých se provozuje lov na dírkách, kde povolenka stojí polovinu až třetinu roční US povolenky..........
Za normálních okolností by tu dnes byly revíry drahé, revíry středně drahé, revíry levné. Existovaly by tu povolenky na vícero revírů a každý by si mohl vybrat, kam své peníze nasměřuje. tím by dal jasně najevo, že mu vyhovuje, jak se daný subjekt o revír stará. Dnes dá prachy do společného budgetu to je tak všechno.
Počítám s tím, že bych si asi nezachytal na "skoro všech" revírech jako dnes, ale já bych to asi risknul. Navíc si myslím, že to není úplně nereálné, takže bych se na to připravil, člověk pak nebude překvapen.

CoDu - Profil | Pá 4.3.2011 18:43:29

Bosanac >> Takže hospodařit ve velkém s relativně nízkými náklady považuješ za velké mínus?

Bosanac - Profil | Pá 4.3.2011 18:34:00

CoDu >> Ja to nepovazuji za velke plus , spis za velke minus .

CoDu - Profil | Pá 4.3.2011 18:31:47

Pike >> Co je dobrý stav vod? Drahá povolenka na jednotlivé vody, pravidelné zarybňování komerční rybou, místenky.....

ZN - Profil | Pá 4.3.2011 18:27:48

CoDu >>
jako myslíš, že ti vrazi z Wall Streetu na nás něco chystají? Jasně, jsou to svině, ale ta naše sevřená pěst jim to nedovolí. Nás nezastraší.

CoDu - Profil | Pá 4.3.2011 18:23:22

Bosanac >> Pokud nezůstane většina vod pod jedním orgánem, tak výrazně stoupnou náklady jednotlivce na rybařinu, které jsou teď mimořádně nízké právě díky tomu, což osobně považuji za velké plus.

Pike - Profil | Pá 4.3.2011 18:22:21

CoDu >> No, já si dovedu připustit, že některé revíry na tom budou mnohem líp, některé na tom můžou být možná hůř, ale toho bych se moc nebál, už současný stav není na 90% vod nijak dobrý. a tam kde solidní je, je jen otázkou, jak dlouho to vydrží.

Bosanac - Profil | Pá 4.3.2011 18:11:14

CoDu >> Horsi uz nemuze byt , potazmo muze jestli po roce 2014 zustanou vody pod spravou CRS .

CoDu - Profil | Pá 4.3.2011 18:06:13

Pike >> Lidé si to dovedou připustit, jen se domnívají, že to bude jednoznačně k horšímu, než současný stav, což asi si Ty nedovedeš připustit.

Pike - Profil | Pá 4.3.2011 17:59:38

Jsem opravdu překvapen, jak si někteří kolegové nedovedou připustit, že se současný stav může změnit a že to nemusí být moc vzdálená realita. Rok 2014 není nijak daleko.
Všude ve světě je běžné, že na vodách hospodaří vícero subjektů a ne prakticky jedna, respektive dvě monopolní organizace. Docela by mne zajímalo, jestli tam někdo privatizoval vzduch, přírodu a konal podobné perly, které tu byly zmíněny.
Jinak v tomhle pojetí není dělána pro obživu, není nutná k životu, je to prostě zábava, koníček, prožití volného času.
A pokud někdo argumentuje přírodou a využíváním přírodních zdrojů, tak to není moc košer, bo nasazení duháci, kapři, amuři a tolstolobci jsou ve vodě jen proto, aby je někdo pro svou zábavu chytil. Prostě prostý koloběh a i v rukou obou Svazů business.

A důležitá věc na závěr, stejně jak dnes existují levnější tenisové haly či levnější pronájmy kulečníkových stolů, budou existovat i levnější revíry a naopak.
Stejně jak si dnes každý rozmyslí, jestli si v hospodě dá pět piv a tři hry kulečníku a nebo naopak, tak to bude holt u rybařiny. Opravdu nevím, proč by to měla být vyjímka.
Opravdu nejsme jiný živočišný druh než Rakušáci, Němci, Angličani, kteří si nenárokují levnou povolenku do každé rodiny.

Le Big Mac - Profil | Pá 4.3.2011 17:42:24

Mrknato >> Děkuju za poučení, zřejmě se v tom vyznáš líp než já.

Mrknato - Profil | Pá 4.3.2011 16:16:49

Michal >> i zemědělství je koníček.... má též agrotechnické lhůty, osevní plány, vykazuje se úroda jako při rybařině.... Když vidím, jak zemědělci tráví své volno v traktorech při sečení luk, které jim stát ještě platí, jsou spokojení a veselí, závidím jim, a lituji nás rybáře, kterým zakazují i bivaky a stát nedá ani kačku za bičování vody......

Mrknato - Profil | Pá 4.3.2011 16:11:25

Le Big Mac >> Je potřeba rozlišovat ty který to odprdli naplno, na nic si nehráli a bránili jen svoji existenci (do r. cca 56) a ty, který to dělali s Vaškem na vedlejšák......
Usuzuju z rozhlasového čtení o Plasticích p. Jirousem. Havel musel mít nějaké disidenty..... některé si i vytvořil po r. 89, viz K. Kryl.

Molochem NF je ČSTV, ne ČRS, ale všem to asi vyhovuje, protože nikdo po změně nevolá, všem jde jen o rybolov a nikoho nezajímá, že svazo vocasení vyjde dráž, než násady pro lov. Až to bude vadit, třeba se to začne řešit.

Le Big Mac - Profil | Pá 4.3.2011 15:08:14

Mates PB >> Určitě. Jen se přemaskovali.

Mates PB - Profil | Pá 4.3.2011 14:58:11

Le Big Mac >> Ale ti kovaní, ty už jsou mrtví ne? Mi neříkej, že tam po 20 letech ještě je nějaká ultrasvině.......

medvěd - Profil | Pá 4.3.2011 14:54:05

Mrknato >> ježibaba

Le Big Mac - Profil | Pá 4.3.2011 14:49:09

Mrknato >> Tebe nikdo nevystěhoval, nevyhodil z práce, vzal sis, co jsi potřeboval. Neházej mě k sobě do tohohle pytle. Přečti si pár plamenných příspěvků tehdejších představitelů ČRS o plnění závěrů sjezdu a podobně. A ty vazby jsou furt stejný, neb mnoho soudruhů - členů různých orgánů ČRS - si svá místa na ministerstvech na pozicích nižších i vyšších úředníků dodnes udržela. Je to konzerva bez budoucnosti, snad jediná, která se časem zkazí.

Mrknato - Profil | Pá 4.3.2011 14:27:31

drozďák 30,42 >> Mně je ale úplně jedno kdo je uživatel revírů. Nedělám si hlavu, když to je Rada, nebo ÚS, nebo i MO. Dokonce by mně nevadilo, když to bude nějaký s.r.óčko, ale rozhodující je rozloha revírů na povolenku, kvalita obsádky a cena. Svaz vede ve dvou těchto položkách a nemusí hnout ani prstem. Soukromník, i když se bude huntovat jako já zamlada se svazu vyrovnat nemůže. Nedosáhne plochy, vč. rozmanitosti revírů dnešního územního svazu a nedosáhne ani ceny současného územního svazu. Může jedině obstát v kvalitě obsádky, ale i ta je leckde na svazovkách slušná......
To, co je ke změně není VRP uživatele, ale struktura svazu a stanovy. Pokud by se podařilo změnit strukturu, rázem by šla nahoru i kvalita obsádky revírů. O tom jsem přesvědčen. Takže jsestli revíry "zprivatizuje" ÚS, bude to asi nejlepší varianta.

Mrknato - Profil | Pá 4.3.2011 14:03:24

medvěd >> méďo a kdo prosím tě rozhoduje o tom, co se dá použít při lovu na umělou mušku? Nemůžu za to, že to je zase svaz...... v BP.......

Mrknato - Profil | Pá 4.3.2011 13:56:53

Le Big Mac >> Když se na to podívám zpětně, tak za dob NF stál veřejný život za howno. Furt sis musel dávat pozor co a komu říkáš, poslouchat nesmysly a občas je i říkat. Na druhou stranu volnočasové aktivity, výlety, čas na rybařinu, hobby, zahradničení, chalupaření, to se už nevrátí. Kdo nebyl náročný, aby se vyrovnal západu, tak to bylo pro většinu vynikající. Nikdo tě nevystěhoval, nevyhodil z práce, neposlal na tebe exekutora, vše pro život vcelku dostupný, vzal jsi si co jsi potřeboval, protože všechno bylo všech a fronty v kšeftech stály babičky..... Když se teď podívám zpět a zhodnotím proč jsem se tolik honil, "utrhoval si rybařinu od ruky", tak bych řekl, ře to byl takový trend, stejně hloupý, jako ten národně frontový v tom veřejném životě. Jen říkat můžeme co chchceme, ale taky ne úplně všechno......

Když dnes nepřinutí stát svaz chovat se k revírům tak, jak by zasluhovaly, co se změní potom? Kdo pak donutí "jiný svaz" chovat se jinak? Je to stejný nesmysl, jako tvrdit, že když dostanu víc peněz, tak budu pracovat víc. Např. aktualizovat ZP , dle výsledků hospodaření může RO už teď, nemusí čekat napotom. Může zakázat K70, omezit násady kapra, oproti násdám původních ryb, které může povýšit a zavést ty násady, které plány neobsahují. Stát to ale nechce, co se stane tak zásadního, že potom, co se změní název uživatele na dekretu, bude vše jiné daleko lepší? Nebude, bude to jen dražší ...

Royal Wulff - Profil | Pá 4.3.2011 12:39:26

mildas - Quinn >> Jasne, videl som v telke roboty hrat fotbal, bolo to hrozne...

mildas - Quinn - Profil | Pá 4.3.2011 12:35:30

Hlavne musi rybarina zustat pro lidi.

Michal - Profil | Pá 4.3.2011 11:41:00

jehla >> musím říct, že taky souhlasím s Pájkou, je to koníček jako každý jiný

drozďák 30,42 - Profil | Pá 4.3.2011 10:58:11

jehla >> ne Pepo, on to nenapsal blbě. Jenom tys to nedovedl přečíst.
Je to koníček, zábava a ne ústavou dané právo, které se čerpá kdykoliv, kdekoliv a téměř zdarma. Přirovnání s dalšími koníčky sedí jak prdel na hrnec.
Nechci se tě dotknout, ale tento komentář je prostě komentář chlapa, který mohl naprosto svobodně a zdarma rybařit čtyřicet let a i v dnešní době tuto formu pokládá za samozřejmost.
Jenže to je dost pokřivené vnímání. Samozřejmost to není a ani by být neměla. Potom je k rybařině a rybám přistupováno jako k něčemu volně dostupnému, prostě si to prakticky zdarma vezmu z regálu a hodím do ledničky...
Mohl bych ti ohledně doporučení Pájkovi kontrovat, ale seru na to. Příčí se mi to v tvém případě udělat, brání mi v tom úcta a věřím, že máš kapacitu pochopit, co ti píšu.

medvěd - Profil | Pá 4.3.2011 10:48:08

zase svazootázka.Že mu na to vždycky skočíte

RSA - Profil | Pá 4.3.2011 10:37:52

Rashid 28.93 >> Ani bych se tomu nedivil :-)