Úhoři na rybníce

Ahoj kamarádi prosím o radu kde najdu úhoře na rybníce jezdíme na soukromák a chceme tam skusit i v noci.je tam hlavně písek hloubka 1-2m a u hráze 5 .....jo a 10 let se nelovil..:)
Autor diskuse: ToMoW - Profil , 1.8.2010 všeobecné - techniky lovu

Tomazzz - Profil | Pá 15.4.2011 10:54:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ToMoW >> Je jedno co to je za vodu, pokud tam uhoři jsou. Jak začnou žrát šmejdí všude, hlavně i kolem kraje pod stromy, neházej zbytečně daleko. Po dešti si zajdi v noci nasbírat co nejvíce žížal, nastříhej je do kýblu na kousky, přidej obyčejnou hlídnu, nebo písek smíchej to dohromady a tímto si zakrm tak 15 metrů od kraje. Na háček celou žížalu, průběžné olůvko 15g, průvěs 1,5 metru a čekej. Pak už stačí jen rozdělat uzák.:)

ToMoW - Profil | Po 2.8.2010 13:22:37

díky všem přibližně vím kudy cesta vede rybník není zastak veliký a šlo by chytat hned pod přítokem potoka do rybníka??..tak přeci cesta začíná je tam i pěkně zarostlí břeh a překážky..

Lauri - Profil | Po 2.8.2010 12:06:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ToMoW - >> důležité je aby hadi byli při chuti, pokud jdou tak máš napůl vyhráno. Já používám hlavně rousnice, ikdyž se říká, že na rybičku chytíš větší kousek, u mě vždy fungovala jen rousnice. Na písácích nejlépe brali v blízkosti břehů (max do 5 metrů), když jsem to zkoušel nahodit dál, tak jsem vždy vyhořel.

Baltaz - Profil | Po 2.8.2010 11:41:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já mám zase zkušenost, když je teplo chytat na mělčině, rousnice i rybička, ale používám od Top Secretu posilovač na sumce a mě to teda dost funguje, dobrý je na rousnici, ji jako kousek popotáhnout po dně, udělá to pachovou stopu.

KOLIBŘIK - Profil | Po 2.8.2010 11:32:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ToMoW - >> Zravím.O žádném revíru si rybář nemá a nesmí myslet že tam úhoři nejsou.Pokud se na ně jde tak na to musí člověk myslet a udělat všechno proto aby úhoře se snažil nejen najít ale i nějakého lapnout a přimět k záběru.Dobré je znát dno a vědět kudy asi tak přibližně proudí v rybníku cesta.Pokud to rybář ví dá se říct že je vyhráno.Pokus se do těchto míst nahazovat Úhoři v těchto místech v noci nejvíc jezdí a hledají svou potravu .Nemusíš ani nahahozovat daleko od břehu.Na podobný revír jezdím a znát přítokovou cestu u dna je eso.No a jako druhou mou radu.Nechytej na rousnici ale na mrtvou rybyčku.Na těchto menších uzavřených vodách je mrtvá rybka výborná nástraha.Na víc máš šanci ulovit třeba i pěkného candáta.

Petrson - Profil | Po 2.8.2010 0:24:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ToMoW - >> Písek je dobrej signál, jestli se na vodě takový roky opravdu vůbec nechytalo, hadi budou určitě. Bahnu se ale vůbec nevyhýbají, pomohlo by upřesnit, jak vypadají břehy. U takhle stručně popsané vody radím pod zarostlým, nejlíp vyhlodaným břehem, u potopených větví, nebo v původním korytu, což je lokalita úhoři pravidelně očichávaná (a nějaká strouha vede každým rybníkem - jde o to, kudy). Největší hloubka není podmínkou, ale do vyšších pater zajede had spíš ve dne, když už sbírá (za tmy jsem ho na mělčině nikdy nechytil). Nějaká písčina v hloubce by taky nemusela být špatná volba, úhoř na takových místech líp najde nástrahu.