Zákeřná Mohelenská přehrada

Jak nad touto nachytačku náročnou vodou vyzrát? Párkrát jsem tam byl, ale žádný velký úspěch. Tak doufám, že se tady dozvím cenné informace a rady. Ani by mě nevadil težký terén, ale ta kolísavost vody a spousta pařezů:)

Kubalik - Profil | So 14.11.2015 13:03:30

Na přehradu chodím pravidelně. Kolísání vody je někdy fakt nepříjemné, někdy je přehrada dokonce tak nacpaná, že není kde chytat...Pařezů je zde taky dost, záleží na místě a aktuální výšce hladiny...Míst na chytání je hodně, ale mnohdy velice špatně přístupných, na motorce se člověk dostane všude....Když se pravidelně krmí, ryby berou, hlavně kapři. Kapříky kolem 50 jde celkem dobře dostat z vody.... Větší torpéda často zajedou někam do trávy, za pařez, nebo prostě naberou směr a se slabším vlascem není šance. Někteří masaři chytaj stylem pořádný rahno, 40 silon a po smyku ven. Takže závěrem, chce to dobrý nervy, s trochou štěstí se dá zdolat i pěknej kapřík.

rohlíček - Profil | Po 12.7.2010 22:18:12

Tak brácha tam dělal pár foteček. Co na to říkáte?
a další
...
někde je to dost zarostlé
a někde zase naopak
A poslední. Takže fleky tam jsou pěkný, ale až se to večer naplní tak těch míst na sezení tam moc není leda si nějaké vysekat:-) Možná bych volil po zaplavení něco zarostlejšího než nějaké holé místo. Dozvěděl jsem se ž ryby najíždí hlavně večer, kde ožírají trávy atd.

dada11 - Profil | Pá 9.7.2010 18:55:52

rohlíček - >> z vlastni skusenosti vim ze kdyz zacne kolisat voda tak to dokaze jit aji prez brzdu kdyz se dostanes pod stanici tak po proudu bez az do lesika a tam sou pekny fleky ale zase cim dal to hodis tim vic vysis ale je tam solidni hloubka hned u brehu takze ani daleko hazet nemusis jinak tam na kulovy plovatko chlapi chytaj pekny amury a boleny

Tomajo - Profil | Pá 9.7.2010 12:47:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

rohlíček >> zavážení tam je zakázané a pokud tam dohodíš, tak tam neudržíš olovo na takovou vzdálenost při kolísání hladiny.

rohlíček - Profil | Pá 9.7.2010 8:21:40

dada11: tak to bude asi nejlepší, když bude hladina nízko, obejít si tu přehradu a hledat fleka, kde není tolik pařezů.Vím jen o jednom místě kde je to čistý,ale tam zase pořád někdo je. Napadla mě taková věc, jak je tam ta přepouštěcí stanice. Sice se tam u ní nemůže chytat,ale co když budu chytat z druhé strany a dohodím tam nebo ještě lépe, když si to tam zavezu, pokud to není zakázané:-) momentálně si to ověřuji jestli je to možné.

dada11 - Profil | Čt 8.7.2010 21:00:48

ta kolisavost vody a parezy tam budou furt s tim nikdo nic neudela da se vysledovat na starsich rybarich kam chodijou oni si tam uz dlouhy leta ty parezy vytrhavaj a cistijou dno jakmile opadne voda ale kdyz si na takovej flek sednes tak asi nekdo rad kdyz pride k vode nebude ale to bych se mu nedivil pak uz by to zalezelo na domluve a slusnosti