Dá se karas vyudit?

A s jakým výsledkem?Nebo znáte jinou kulinářskou úpravu této rozšířené ryby ?
Autor diskuse: P.J. - , 30.6.2004 všeobecné - ostatní

mirmen - Profil | So 10.7.2004 6:31:15

Karas v pivní omáčce:

-1 kg karasů opláchneme ,osušíme, nakrájíme na čtvrtky.
-1 cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
-1 mrkev nakrájíme na nudličky
-1 lžící másla rozpustíme,podusíme v něm za občasného míchání zeleninu, pak vyjmeme a dáme stranou
-1 lžíci másla rozpustíme a přidáme 1 lžíci mouky a mícháme do zlatova,přilijeme 1/2 l světlého piva a prošleháme metličkou, aby se neutvořily žmolky.Omáčku přivedeme do varu a přidáme předtím připravenou cibuli s mrkví + bobkový list + 2 hřebíčky + 2 zrnka celého pepře + 1/2 lžičky soli + 5 koleček citronu
-omáčku vaříme 1/2 hodiny,přecedíme a nalijeme do širokého hrnce ( tak širokého, aby kusy ryby mohly ležet vedle sebe)
-zeleninu udržujeme teplou
-100 gramů perníku nastrouháme a nasypeme do omáčky a přidáme 1 lžíci rozinek a 1 lžící oloupaných a nakrájených mandlí.
-omáčku přivedeme do varu a dochutíme cukrem a solí a citronovou šťávou
-do omáčky vložíme kousky ryb a při mírné teplotě je necháme podusit, případně dolijeme pivem nebo červeným vínem.
-uvařenou rybu upravíme na předehřátý talíř , obložíme zeleninou .
Ryba se vařila cca 20 minut.
Příloha:brambory

Před pár lety jsem karasy podle tohoto receptu připravoval a znalcům se dělaly boule za ušima.

vašek - Profil | St 30.6.2004 15:49:57

Karasy jsem nedávno zkoušel podle pana Štěpničky na slanině s rajčaty a paprikou vynikající i když já ryby zrovna nemusím , ale znáte to jestli zase nic nepřineseš a všechno pustíš tak ....................:))).Když na to vzpomenu napíšu přesný recept do kuchařky.

Golem - Profil | St 30.6.2004 12:52:31

Musim jenom souhlasit. Uzenej karas je fakt super.

C.T. - Profil | St 30.6.2004 8:40:48

Myslim, ze uzeni je pro karasa uplne nejlepsi uprava. Udili jsme karasy obecne pomerne horkym kourem v udirne s kratkym kourovodem na ovocnem drivi (hlavne tresen a svestka). Tak za hodinku byli hotovi a byla to lahudka. V jine uprave mi moc nechutnali.

pif - Profil | St 30.6.2004 7:52:51

Uzenej karas je výbornej a úprava je stejná,jak u ostatních ryb.Pokud se nemýlím,tak Rybářství Pohořelice ho běžně dodává na trh(supermarkety a rakousko)