MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Dá se karas vyudit?

A s jakým výsledkem?Nebo znáte jinou kulinářskou úpravu této rozšířené ryby ?

Autor diskuse: P.J.
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 30.6.2004

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N mirmen - ® So 10.7.2004 6:31:15
Karas v pivní omáčce:

-1 kg karasů opláchneme ,osušíme, nakrájíme na čtvrtky.
-1 cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
-1 mrkev nakrájíme na nudličky
-1 lžící másla rozpustíme,podusíme v něm za občasného míchání zeleninu, pak vyjmeme a dáme stranou
-1 lžíci másla rozpustíme a přidáme 1 lžíci mouky a mícháme do zlatova,přilijeme 1/2 l světlého piva a prošleháme metličkou, aby se neutvořily žmolky.Omáčku přivedeme do varu a přidáme předtím připravenou cibuli s mrkví + bobkový list + 2 hřebíčky + 2 zrnka celého pepře + 1/2 lžičky soli + 5 koleček citronu
-omáčku vaříme 1/2 hodiny,přecedíme a nalijeme do širokého hrnce ( tak širokého, aby kusy ryby mohly ležet vedle sebe)
-zeleninu udržujeme teplou
-100 gramů perníku nastrouháme a nasypeme do omáčky a přidáme 1 lžíci rozinek a 1 lžící oloupaných a nakrájených mandlí.
-omáčku přivedeme do varu a dochutíme cukrem a solí a citronovou šťávou
-do omáčky vložíme kousky ryb a při mírné teplotě je necháme podusit, případně dolijeme pivem nebo červeným vínem.
-uvařenou rybu upravíme na předehřátý talíř , obložíme zeleninou .
Ryba se vařila cca 20 minut.
Příloha:brambory

Před pár lety jsem karasy podle tohoto receptu připravoval a znalcům se dělaly boule za ušima.
N vašek - ® St 30.6.2004 15:49:57
Karasy jsem nedávno zkoušel podle pana Štěpničky na slanině s rajčaty a paprikou vynikající i když já ryby zrovna nemusím , ale znáte to jestli zase nic nepřineseš a všechno pustíš tak ....................:))).Když na to vzpomenu napíšu přesný recept do kuchařky.
N Golem - ® St 30.6.2004 12:52:31
Musim jenom souhlasit. Uzenej karas je fakt super.
N C.T. - ® St 30.6.2004 8:40:48
Myslim, ze uzeni je pro karasa uplne nejlepsi uprava. Udili jsme karasy obecne pomerne horkym kourem v udirne s kratkym kourovodem na ovocnem drivi (hlavne tresen a svestka). Tak za hodinku byli hotovi a byla to lahudka. V jine uprave mi moc nechutnali.
N pif - ® St 30.6.2004 7:52:51
Uzenej karas je výbornej a úprava je stejná,jak u ostatních ryb.Pokud se nemýlím,tak Rybářství Pohořelice ho běžně dodává na trh(supermarkety a rakousko)

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniObal K 130/3

Za 1495
řada K Zcela nová kolekce pouzder na pruty jistě potěší nejednoho rybáře. Řada -K- nabízí dvou tří komorové provedení v délce 90, 115 a 130 cm, kdežto řada -S- 85, 100 a 120 cm dlouhá pouzdra, rovněž ve dvou a tří komorové variantě.


akce, rybareniScoutGuard Fotopast Predator X CAMO

Za 2980
Dodáme do 24 hodin a bez poštovného.Snad jediné, co chybělo našemu bestselleru k dokonalosti bylo maskované provedení! Jedině u nás ho můžete mít!


Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
Tropic Liberec - Nikdo vám nedá více...  Tropic Liberec - Nikdo vám nedá více... 

ESHOP ROKU 2016 s více než 15 letou historií nabízí přes 88 000 produktů pro všechny rybolovné techniky. Profesionální poradenství a 100%...