Kapři a pískovny

V létě pojedu na nějaký písák ve východních čechách na kapry. Pískovny vůbec neznám a tak bych se Vás chtěl zeptat na nějaké typy, tím myslím montáže, jak vyhledáváte vhodná místa pro montáže, atd. taky posílejte fotografie úlovků.Předem děkuji za kladné odpovědi
Autor diskuse: petr.fish - Profil , 1.6.2010 kaprařina - techniky lovu

jsou pískovny obtížné?

A) ano, hodně53%

B) ne, jednoduché11%

C) na velké kapry určitě26%

D) na pískovnách ryby nejsou11%

Od 1.6.2010 hlasovalo 38 čtenářů.

seboo - Profil | Po 25.2.2013 20:05:04

vim že to k tomu moc nepatří ale mate na piskovně nejakou strategii na amura ?

retrívr - Profil | So 29.9.2012 9:24:25

Pvl >> OK.

Pvl - Profil | So 29.9.2012 7:13:18

retrívr >> Já to pořád taky hlídat nemůžu .o§)

retrívr - Profil | Pá 28.9.2012 21:40:38

Insurance >> No stane se Ti, že si nevšimneš data.Pořád nesedím, rád pokecám. Jinak dík za upozornění. Nic víc, nic míň.

Insurance - Profil | Pá 28.9.2012 21:33:33

retrívr >> Na to že se ptal v červnu 2010 mu radíš brzo. :))

retrívr - Profil | Pá 28.9.2012 20:19:55

petr.fish - >> Myslím, že o rybách něco málo vím.Tvoje otázka je v zadání téměř k nezodpovězení. To je tolik různých možností / v otázce zadaní/.Já bych se i tak snažil. Jde o to : kolik lidí tam jezdí, čím krmí, kdy tam jedeš, jaké bude počasí, jaké roční období atd.Nic víc, nic míň.

alda2211 - Profil | Pá 28.9.2012 19:53:14

petr.fish - >> ctu tady hodne nazoru ale jak na to je otazka kdyz to je piskovna tak zjistit jak pisek bagrovali pokut pousteli žíci na ocelovem lanu tak mas kopce po cele vode a nejlepsi je pokladat na vrcholy a to znamena mit lod a echolot bez neho tam asi nejezdi budes hazet naslepo a vysledek nejisty

seboo - Profil | Pá 28.9.2012 18:59:28

a co myslíte házet to do hloupky nebo do sloupce nebo nekde ke kraju na nejake pískovně ???

yvana - Profil | Út 1.6.2010 19:05:20

mexik >> Tak v tomhle ti budu oponovat,ano Orlas byl takhle napuštěný po dvě sezony,ale stav nebyl držen takhle dlouho a pokud mě paměť neklame,je to dva roky co se třeli cejni a po vytření vodu upustili,tak vím,že jikry zůstali na břehu a letos se cejni vytřeli a náhodou vodu neupustili.Bydlím přímo ve vesničce,kde je přehrada,jsem tam každou chvilku.Jinak v hlavě mám jasno a Orlas znám moc dobře a vodu nedrží z důvodů tření,protože už je dávno po tření,ale z jiného důvodu.

mexik - Profil | Út 1.6.2010 18:45:22

mexik - Profil | Út 1.6.2010 18:40:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

yvana >> Omlouvám se autorovi za to že mu kazím téma. Orlík byl do tohoto stavu napuštěný i v předchozích dvou sezonách, a to z důvodu tření ryb. Vzhledem k tomu, že to není tak dávno, tak bys to mohla mít ještě v hlavě;o) (Tím narážím na ty povodně). Jelikož je letos počasí, které tření nepřeje, tak z toho důvodu je Orlík stále tak napuštěn. Jakmile to okolnosti dovolí, tak to upustí. Lepší je stále tato varianta, než ta, kdy to dříve napustili a po vytření upustili..dnes si drbou hlavu, že je tam méně ryb než kdysi.

K tématu: na pískovnách ve východních čechách jsem nikdy nebyl..ale co mám zkušenosti z jiných pískoven, tak zde většinou byla velice čistá voda, tudíž pokud můžeš tak bych určitě volil fluorocarbon, jak návazec, tak i jako šokovku. Montáž co nejjednoduší, pokud máš možnost vyvážet, tak bych dával kámen do gumičky, a po 10m ještě zadní olovo, aby jsi opravdu přilepil vlasec ke dnu. Co se týče krmení, tak záleží přímo na místě kde budeš chytat. Pokud se ti povede najít místo kde se ryby přirozeně krmí, není potřeba krmit ve velkém. Pokud nenarazíš..budeš si muset ze začátku pomoct řepkou, kukuřicí atd. Tyto poté po 2-3 dnech vynecháš a pojedeš jen boilies.

petr.fish - Profil | Út 1.6.2010 17:15:49

pište ... prosím

yvana - Profil | Út 1.6.2010 9:18:54

metal >> Tolik vody jsem zažila při povodních,ale aby Orlas byl takhle nacvaklí to se mi ještě nestalo,je červen a já ještě jsem se nedostala na své místo,pořád pod vodou.

metal - Profil | Út 1.6.2010 9:00:57

yvana >> Třeba sem ještě neviděl, aby tolik vody stálo v lese. to je fatk hotovo už ...

yvana - Profil | Út 1.6.2010 8:55:34

metal >> No tak tady je fakt konec,voda zase opět až v lese,tak zase jedině ta pískovna.

metal - Profil | Út 1.6.2010 8:52:26

yvana >> No já sem od soboty nikde nebyl, dneska asi řeka, ale moc tomu nevěřim, je to přikalený a to se jim moc nelíbí. Už by to chtělo nějakou pořádnou změnu, aby to snima konečně na delší dobu hlo.

yvana - Profil | Út 1.6.2010 8:48:33

metal >> Ahojky ty znáš pískovny jak málokdo,víš sám jak je to ošidný a co musí pro to člověk udělat.Jo malých kaprů nalupeš dost,stačí je stáhnout,jsou to granuláči,jinak když chceš chytit místní,tak máš co dělat.Už jsi se zlepšil nebo zatím nula?

metal - Profil | Út 1.6.2010 8:45:01

yvana >> vim votom :-((

yvana - Profil | Út 1.6.2010 8:43:43

petr.fish - >> Tak na pískovnu svazovou jezdím dost často a jak píšou kluci,je opravdu těžký na ní chytat.Je třeba najít místo kde je nějaká plotna a když tam náhodou je ostrůvek je skoro vyhráno,ale chce to člun a hlavně trpělivost,vím že kluci krmí každý den zaváží a taky čekají několik dní na záběr,menší ryby chytneš,ale ty větší jsou dost opatrný.

ondiktt - Profil | Út 1.6.2010 8:36:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

petr.fish - >> Chodil som na jednu pieskovňu na Záhorí, bola dosť zarastená palachmi a inými vodnými rastlinami. Predpokladám, že aj ten tvoj pisák vo východných Čechách je takýto. Montáž veľmi jednoduchú a pevnú, nedával by som zbytočne žiadnu byžutériu do nadväzcov. Vlasec určite 0,35mm. Hrubší som neskúšal. Kapor keď zaberie tak prvé kam ide sú prekážky. Na to si treba dávať pozor. Vhodné miesto je pre mňa nejaká zaujímavá jama. Páčia sa mi najmä zabudnuté hlboké zátočinky, kde je úplný kľud.

???? | Út 1.6.2010 8:11:16

petr.fish >> [smazano na zadost autora]

Lauri - Profil | Út 1.6.2010 7:26:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

petr.fish - >> písák na kapry ve východních čechách? Jestli ti můžu poradit, tak na písák se jeď vykoupat, ale na kapry jeď jinam. znám tu spoustu písáků,ale nepovažuji je za dobré kaprové vody. Když přijedeš jen tak k vodě a zbůhdarma někam nahodíš nemusíš mít záběr od kapra třeba týden. Znám písák který má kolem sto hektarů je to krásná velká voda,ale kapry jsem tam nachytal použe na jednom místě co má rozlohu jen pár čtverečných metrů, jezdil jsem tam několik let, než jsem to objevil. Takže jestli se chystáš jet jen tak a zkusit kapry na nějakém písáku, tak ti moc velkou naději nedávám. A ještě ke všemu jsou písáky v létě obloženy koupálistama, které zrovna moc nezajímá, že máš někde nahozeno (což chápu). Neřeknu ti konkrétní revír, abych nebyl strůjcem tvého případného neúspěchu,ale dám ti radu. Většina písáků má rovné bahnité dno které ryby moc neláká, takže by nebylo rozumné nahodit co nejdál od břehu a čekat na záběr. Ryby se zdržují spíš u břehu,kde hledají potravu,takže to zkoušej tam, zakrm si rukou tři, čtyři metry od břehu a čekej v naprostém tichu, třeba něco přijde.
Petrův zdar.

Pedruna - Profil | Út 1.6.2010 6:17:30

petr.fish - >> foto montáže není vlastní, doufám, že mě nikdo nezažaluje pro šíření! Předem se autorovi moc omlouvám, chtěl jsem jen poradit!

Pedruna - Profil | Út 1.6.2010 6:16:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

petr.fish - >> Ahoj. Záleží na tom, co je to za pískovnu, jak je tam dlouhou, reliéf dna a tak.... Určitě echolot a najít nějakou hranu nebo nerovnosti dna, kde by se ryby mohly zdržovat. Montáž bych volil podle toho, zda toto místo budu na odhoz nebo na zavážku, ale v každém případě takovou, že kdyby ti to upálil (jilikož nevíš, jaké jsou tam ryby) tak takovou, aby pak kapr za sebou netahal 10m pletenky s olovem. Pro mě ideální montáž ti dám do přílohy. Co se týká krmení, záleží na tom, zda je v té pískovně jiná přirozená potrava. Pokud ne, první krmení bych dal partikl (kuku, řepku, konopí) s nějakým posilovačem a klidně bych do toho zamíchal šrot a něco, co ti dole udělá mrak. Druhé krmení bych volil už jen boilie. Najedou menší ryby, které následně odplavou a přijedou se tam podívat kapří staříci, cože se to tam vlastně dělo...... Pokud je tam dost přirozené potravy, najít místa de se kapři krmí a chytyt tam. Máš tak celý víkend co dělat, než najdeš takové místo, pokud to tam neznáš :o)