- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
jakou rybu nejraději konzumujete?
vaše nej ryba na jídlo
A) štika5%
B) pstruh12%
C) candát 42%
D) sumec7%
E) kapr8%
F) amur3%
G) bolen1%
H) jiná21%
Od 29.5.2010 hlasovalo 121 čtenářů.
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
0x v oblíbených a 0x v ignorovaných.
Carpeater - Profil | St 2.6.2010 21:13:24
LudvaBrno - Profil | St 2.6.2010 20:50:16
Carpeater - Profil | St 2.6.2010 20:41:00
retrívr - Profil | St 2.6.2010 20:27:16
XMASSS - Profil | Ne 30.5.2010 12:41:43
rybomil - Profil | Ne 30.5.2010 11:20:37
Druhé v pořadí candát,sumec, úhoř, pstruh, okyš, lín, štika.
Kapra, amura jen vyjímečně, když nic jiného není.Tolstoj je mizerný i uzený......blééééé
Boleni, cejni +ostatní bílé jen občas do salátu pro kolegáčky z práce, tak 1-2x ročně.
Karase, parmu nežeru nikdy.
Hlavatku jsem neměl a lipana asi jen 3x.
Z cizích je dobrá tilapie, pangasius mě nebere.
Mořské nej losos, halibut.
PS: Kostičkovaný brambor MM nebo MS nesnáším k čemukoliv !
Kdysi jsem to počital, tak 80kg / rok. Z toho min. 1/2 kupované a ze soukromáků.
meteor - Profil | Ne 30.5.2010 10:59:52
malsy - Profil | Ne 30.5.2010 10:55:17
Upravené na různé způsoby asi tak 10x do roka. Petrův zdar.
SOPTIK 52 - Profil | Ne 30.5.2010 10:05:30
:-)vydrák - Profil | Ne 30.5.2010 6:07:41
Lálos - Profil | Ne 30.5.2010 0:35:27
WhatWouldGeezesCatch - Profil | So 29.5.2010 21:04:18
WhatWouldGeezesCatch - Profil | So 29.5.2010 21:03:33
GRUPA - Profil | So 29.5.2010 21:02:48
Roh1!ck - Profil | So 29.5.2010 20:56:41
Štika v anglické.
Štika se nechá v celku, klidně i hlava a ocas. Posolí se (se solí se nemusí šetřit, cibule je sladká) a pokmínuje. Dovnitř, jako takovou výplň nakrájíme na menši kousky cibulku, klidně i červenou, ať to vypadá lépe a nadrobno nakrájený česnek - podle chuti (já dal tři stroužky), koření jsem dal to, co mám na zahrádce - tj. dobromysl obecná - oregano, tymián obecný a bazalku - preferuji čerstvé koření. Jinak klidně lze použít i jiné koření ... koření na ryby, ale ne moc, ať vynikne chuť ryby. "Nacpaná" štika se zabalí v anglické slanině (bez ocasu a hlavy) a připraví na pekáč (vymaštěný, ať se spodem nepřipeče). Na ní můžeme na kroužky pokrát cibuli, česnek, okořenit. Pečeme na másle v předem vyhřáté troubě asi na 180°C po dobu ... no nevím jak dlouho jsem to pekl, prostě to začne krásně vonět po celém bytě a maso je krásně měkké (asi 30 - 40min)
Jako přílohu jsem zvolil na plátky opékané brambory - dobrá volba,dobře se k tomu hodí.
Dobrou chuť.
XMASSS - Profil | So 29.5.2010 20:09:09
Bláža - Profil | So 29.5.2010 19:39:30
Rytíř - Profil | So 29.5.2010 19:34:15
Candát po Židovsku
recept Františka Kůrky z Rožmberka
Potřebujeme:
porce candáta, zeleninu- zelené papriky, rajčata, česnek, pórek, petrželku, šunku nebo slaninu,sůl, kmín, hladkou mouku, kečup,
bílé víno, olej
Rybu nasolíme, pokmínujeme, obalíme v hladké mouce a na pánvi prudce opečeme. Rybu vyjmeme a na pánvi opečeme na drobno nakrájenou slaninu nebo šunku, přidáme nakrájenou zelenou papriku, rajčata, česnek, pórek. Přidáme kečup, trochu podlijeme bílým vínem, rybu vložíme zpět a podusíme.
Zdobíme petrželkou, podáváme s bramborem.
Lálos - Profil | So 29.5.2010 18:40:14
Roh1!ck - Profil | So 29.5.2010 18:33:04
Ale ryby moc nemusím, takže se na talíři ukážou jen několikrát do roka.
Kde to žije - všechna témata
14:02Rybáři a vinařství 218
12:30Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat (Bleskovka) 47
11:45Čluny boat007 recenze. 556
11:12Křeslo na odhoz 6
6:09Korda Developments a vše co k této značce patří 825
2:07Jevišovka 2A (Revír) 17
0:42Závody Mušovský pohár 2024 (Video) 1
SoKleště na O kroužky 23
SoChlumečtí rybáři získali poprvé povolení k odstřelu chráněného bobra, ulovit se ho ale zatím nepovedlo (Bleskovka) 4
SoSolar titanium swinger 676
Sovydra říční 148
SoMiloš Zeman legenda 191
Somaximální velikost prahu v potoce bez nutnosti povolení 6
SoHlídač slev eshopů 406
PáFrantiškův rybník jak to tam jde 22
Co je nového - všeobecné
SoBleskovka: Chlumečtí rybáři získali poprvé povolení k odstřelu chráněného bobra, ulovit se ho ale zatím nepovedlo
PáBleskovka: Světové šampionáty v muškaření na jihočeských vodách - hájení revírů a pozvánka
ČtBleskovka: Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Doporučujeme e-shop
Saccon Carp
Rybářský e-shop se zaměřením na moderní kaprařinu. Máme dlouholeté zkušenosti, na trhu úspěšně působíme přes 10 let....