Vyhlášení nového revíru ...

Chlapi jak to je s přehlášením svazovky a vyhlášením nového revíru. K tehle otázce mě vedlo po přijezdu k nedaleké vodě , kde byly tabule se zákazem lovu a informace o novém revíru. Tento nový revír není nikde v BP a jeho číslo taky není ve formátu používaném na svazových vodách. přitom je voda furt zanesena v BP a v dodatku pro letošek není zmínka o zákazu lovu, tedy je furt veden jako revír svazový. Pro info je to revír MRS Jihlava 2 jedná se o ramena Malešovice a Odrovice. Radost z tohe nemám nebot místní rybáři už svoji vodu měli a ted pod sebe stáhli zbytek zdá se ...
Autor diskuse: Urbo - Profil , 31.3.2010 všeobecné - RŘ, MO, svazy

drda - Profil | So 3.4.2010 17:52:34

Urbo - >> tahle fotka je z dnešního dne. Tím netvrdím, že revír není ze svazového rybolovu vyjmutý. Naopak, asi je to opravdu tak, jak psal hraji. Nicméně pokud bych chytal pod touhle cedulí, asi by mě v případě kontroly RS žádný postih nečekal. Ovšem je pravda, že by mě mohl od vody vykázat. Byl bych ale moc zvědavý, jak by to udělal.

drda - Profil | So 3.4.2010 17:48:06

Někdy opravdu trvá tři generace, než se konečně narodí někdo, kdo není hloupý a nenechá se utlačovat ani od fašistů ani od komančů.

šmudla - Profil | Čt 1.4.2010 13:46:12

hraji >> Se omlouvám ,nechtěl jsem urazit. Dneska jsou komunisti zase v parlamentu takže jsou součástí společnosti za kterou se nikdo nemusí stydět.
Mám i v rodině příznivce komunistů, s tím se nebavím již 5roků. Někdy prostě je dobrý zamést všecky ty nařízení a zákony a když to neumí zjednodušit ti co to vedou , tak je vyměnit a začít od podlahy na novým písečku.

Zákony jdou prosazovat dokud mají oporu občanů, jakmile úředník šplápne na příliš mnoho lidí, tak jde do háje i takový impérium jako byl Řím. To co tu máme dneska není ideální a to není důvod aby se lidi co to chcou změnit zavírali do vězení úplně stejně jako do dělaly všecky jiný režimy předtím. Kdo se nechá utlačovat, ať si pak nestěžuje. Bránit se je třeba dokud to jde.
Ps. Dneska je modernější když někoho chcete prohlásit za vyvrhele, místo komunistů ho přiřadit k neofašistům. To líp zní.

Vás osobně nechci nijak napadat, děkuji za osvětlení situace a přeji pěkný den. Mašíni sou ironie(ale taky reálná varianta řešení problému s úředníky).

hraji - Profil | Čt 1.4.2010 13:34:22

Turňa >> nejsem ve při, jsem vepř. Jeden stačí. Svoje jsem napsal, pokračovat nemá cenu.
Jak na to totiž vždycky nejlépe ví ti, co nemají žádné informace, protože je prostě nezatěžují nějaká fakta a okolnosti. A čím méně mají informací a znalostí, tím zásadnější a radikálnější vynášejí soudy. A končí to střelbou jako za Mašínů. Co na to chceš napsat?

kakr - Profil | Čt 1.4.2010 13:11:24

hraji >>
Jedná se o házení perel sviním

Turňa - Profil | Čt 1.4.2010 13:09:09

hraji >> Koukám, žes zase s vepři /ve při/.

hraji - Profil | Čt 1.4.2010 12:55:53

Bože, omlouvám se, že beru tvé jméno nadarmo, ale to je vůl jak vidle.

hraji - Profil | Čt 1.4.2010 12:53:51

Urbo >> velmi stručně, úřad zcela pominul, že se jedná o tekoucí vodu, zde již dříve zmíněný odborník, pan Zahrádka, doložil úřadu, že se nejedná o vodu tekoucí.
Také z tohoto důvodu podal MRS správní žalobu, ve které celé rozhodnutí úřadu napadl.
Není to najednou, řeší se to nejméně 4 roky. Ale správní žaloba nemá odkladný účinek a tak bylo nutné respektovat rozhodnutí úřadu.
O náhradě za rybí obsádku se bude jednat.

šmudla - Profil | Čt 1.4.2010 12:51:32

medvěd >> Děkuji za osvětlení situace.
Děda byl perzekuovanej(fašisti, komanči), taťku perzekuovali (komanči), jednou už se ta situace musí obrátit. Přece se nenechám perzekuovat dalším demokratizmem. Když mohli střílet Mašíni, já budu taky, a ještě pak budu hrdina až tady bude nějaká další revoluce a výměna vládnoucí mafie a garnitury(kamarádíček kamarádíčkovi dicky pomůže ať je u kormidla kdokoliv, furt stejný charaktery).

Ne dobrý pohoda, porybní sou taky jenom lidi a na blbce můžeš narazit kdekoliv( ať už v uniformě nebo s prutama u vody). Znám i normální porybný, těch "blbých" je menšina.

Urbo - Profil | Čt 1.4.2010 12:50:11

hraji >> Nechtěl by jsi trochu osvětlit jak došlo k tomu , že ty vody najednou přešly na někoho jinýho. A co ryby, který tam už byly nějaký finanční vyrovnání nebo tak něco by snad taky mělo proběhnout. A ještě jedna otázka je možný něco podobnýho provést s tekoucí vodou ? Jak to tak vidím, tak zachvilku na stojáky budu jezdit docela daleko. Ještě ,aby zabrali Syrovice a můžu jezdit tak na prígl a nebo do Hrušovan na kačák ...

medvěd - Profil | Čt 1.4.2010 12:13:42

šmudla >> a,že jsi toho za komančů tolik zažil.RS je veřejný činitel,měl by dbát na dodržování zákonů.Hraji Ti pouze vysvětluje že RS má práva a povinnosti.Při jednání s Tebou by se Ti měl prokázat tak jak mu to zákon ukládá.Pokud budeš mít pocit,že jedná v rozporu se zákonem,můžeš učinit příslušné právní kroky.To jak si jistě dobře pamatuješ,nebylo za těch komančů až tak možné a hlavně účelné

hraji - Profil | Čt 1.4.2010 11:55:08

šmudla >> ano, nevybočuješ z oblíbeného schématu, nemá-li diskutující argument, použije komunisty, zlotřilou RS a podobné berličky. Jak jsem napsal, shrnul jsem fakta a víc nemám co napsat.
Mimochodem, za komunistů nebyla RS veřejným činitelem, to si hodně špatně pamatuješ.

hraji - Profil | Čt 1.4.2010 11:53:41

natas >> domnívat se můžeš co chceš. Zákon 99/2004Sb. a jeho prováděcí vyhláška jasně stanoví, jakým způsobem se označuje revír. A tam není o parafách nic.
Prostě revír je označen jako Potůček 1, uživatelem je Potůček o.s., průměrně inteligentní rybář by měl pochopit, že to není revír v obhospodařování MRS, a že mu tedy na tuto vodu neplatí povolenka.

šmudla - Profil | Čt 1.4.2010 11:53:29

hraji >> RS je úřední osoba, nemusí ti nic dokazovat. U ní se předpokládá, že je obeznámena.

Tohle jsme tu měli už za komančů. Právě rozdíl mezi divokým západem je že se úřední osoba má občanovi prokázat a dokázat že zastupuje zákon(psaný) který byl schválen většinou obyvatelstva. Jinak jde o to kdo vytáhne rychleji kolt.

Kdo nemá meč, ať prodá plášť a koupí si ho! Koryntským 3:5. Jinak nám budou vládnout ti největší dravci. Důvěřuj ale prověřuj. I porybný může být falešný, i policajt, a nakonec i soudce, komu dnes věřit?
Ps. Nesouvisí s Revírem Jihlava 2. Zřejmě tam fakt nelze chytat, když je cedule i ofiko porybní.

natas - Profil | Čt 1.4.2010 11:46:31

Domnívám se, že na ceduli by měla být parafa o zdůvodnění změny.Obdobně jako u termínu závodů či hájení ryby.Pak by se opravdu mohli domácí rybáři neoficiálně domluvit a označit revír svojí cedulí za kterou by nikdo neměl zodpovědnost.

hraji - Profil | Čt 1.4.2010 11:43:56

šmudla >> promiň, řešíš si tu svůj mindrák, to nemá s problematikou revíru Jihlava 2 nic společného.
Tak si ho v klidu řeš. Na tohle nemám ani čas, ani chuť.
Doporučuji obrátit se na právní poradnu.

šmudla - Profil | Čt 1.4.2010 11:38:22

hraji >> Mě jde o případy kdy se mám jako občan bránit proti zlovůli porybného který trvá na něčem co si v danou chvíli vymyslel(aby mne odněkud vyštval a pak si tam sedne sám). Prostě že si vycucá z prstu nějaký nařízení a spoléhá na to že se já nemám jak bránit(teda kromě toho že sebou běžně nenosím pádnější argumenty proti takýmhle h****kům).
Porybný pro mně není žádný policajt, to je RádobyPolicajt a pokud nechytá skutečné pytláky tak se nemá hojit na rybářích kteří si ho platí ze svých peněz. A navíc pokud dojde ke sporu tak si vymyslí další křivé obvinění a komu se bude věřit víc? Rybář nebo porybný, slovo proti slovu?

Kolik rybářů si muže dovolit zlikvidovat porybný který zneužívá svého postavení než mu bude zatnut skřipec?
Pravidla ano, buzerace ne.

hraji - Profil | Čt 1.4.2010 11:28:24

šmudla >> RS je úřední osoba, nemusí ti nic dokazovat. U ní se předpokládá, že je obeznámena.
Stejně tak ti PČR nemusí při silniční kontrole ukazovat text vyhlášky.
U revíru jsou umístěny tabule a značení u revíru má vždy přednost přes soupisem.
Protože se často v průběhu roku může vyskytnout situace, kdy je zákaz lovu (krátkodobý) z nějakého důvodu. A tento zákaz taky není v popisu, ale je na tabulích.
V říjnu, kdy se tiskly popisy revírů, nikdo nevěděl, že soudní spor, vedený asi 4 roky, bude ukončen tak jak byl prozatím ukončen. Ale MRS musí respektovat zákony.
MRS podal správní žalobu a samozřejmě se snaží zvrátit úřední rozhodnutí, ale správní žaloba, jak jistě víš, nemá odkladný účinek.

natas - Profil | Čt 1.4.2010 11:27:28

Mě se ten revír netýká, ale je dobré mít v mnohém jasno. Navíc je to revír problematický mnoho let nejen ve vlastním revíru, ale i v zainteresovaných osobách, které nemají problém se silnou schizofrenií svojí osobnosti, které famózně přednášejí o nutnosti svazu a za chvíli vyjímají revíry ze svazového hospodaření.

šmudla - Profil | Čt 1.4.2010 11:19:02

hraji >> Musí při vykázání rybáře z revíru RS nějakým dokladem prokázat že daný revír není revírem? Rybář má v ruce soupis revíru kde prostě je černé na bílém revír XY je revír.
Porybný žádný takový papír jako důkaz předložit nemusí?
To by porybný mohl vyhazovat od vody každýho a pak se dodatečně prokáže že ceduli tam někdo dal bez oprávnění nebo že cedule tam nebyla. Daný rybář je pak seznámen se stavem věcí a když tam bude chytat i nadále tak teprve bude pokazatelný že pytlačí na revíru na který nemá povolenku.
Co kdyby tam ta cedule nebyla, kdo bude koho vyhazovat?
Měnit pravidla za běhu jaksi vyvolává zbytečné problémy. To by byl takový problém uvést že pro rok 2010 platí jak místní povolenka tak i MRS? a od roku 2011 bude revír XY revírem QX? Já pojedu 150km někam kd sem chtěl chytat, vysadí mě s věcima autem odjedou, a já tam budu týden tvrdnout jak pecka že tam někdo dal nějakou cedulu?

hraji - Profil | Čt 1.4.2010 11:06:36

natas >> ta, kterou si ze zákona ustanovil nový uživatel revíru, občanské sdružení Potůček. Pár jich je. A aby tě to nemátlo, o. s. Potůček může pověřit, po dohodě s orgánem státní správy, výkonem funkce RS i RS ustanovené pro MRS. Takže každý, kdo se prokáže odznakem a legitimací RS s oprávněním na tento revír, tě může vykázat.

natas - Profil | Čt 1.4.2010 11:00:45

hraji >> a můžeš mi napsat, která RS mě může vykázat?

hraji - Profil | Čt 1.4.2010 10:53:58

natas >> samozřejmě nemáš pravdu v tom, že tam může rybář s povolenkou MRS lovit. Již jen proto, že lovící je povinen uposlechnout pokynu RS, a ta jej může od vody vykázat z důvodu, že nevlastní platnou povolenku na revír.

hraji - Profil | Čt 1.4.2010 10:52:14

natas >> rozhodnutí nabylo právní moci v lednu 2010. Poraď jak to udělat, aby se to objevilo v tiskovině vytištěné v listopadu 2009?

kakr - Profil | Čt 1.4.2010 10:47:38

natas >>
BP, potažmo dodatek platný pro letošní rok se tiskne na podzim a není možné změny, které se po vytištění staly zohlednit. Platí tabule u revíru.

natas - Profil | Čt 1.4.2010 10:30:19

hraji >> no ale někde musí být chyba? Buď nový vyhlašovatel nesplnil bezezbytku svoji povinnost nebo MRS zapomněl změnu zahrnout do soupisu revírů či dodatku. Pokud tam bude rybář MRS chytat, tak ho z revíru nikdo nemůže dostat. Nic neporušil a proto ustoupit nemusí.

natas - Profil | Čt 1.4.2010 10:15:34

A bohužel se z velké míry o to postaral člen výboru jedné brněnské organizace MRS indexu s nejhorším prospěchem. Celý výbor to ví a ještě si hrají na velké svazáky na svazovém výboru.Jó když jde o kšeft pane se jménem místa kde se pěstuje ovoce a zelenina u baráku, tak proč ne!

hraji - Profil | St 31.3.2010 22:34:44

Bohužel kolegové, Odrovice i Malešovice jsou z revíru vyjmuty, zůstal pouze Medlov.

drda - Profil | St 31.3.2010 21:23:40

Urbo - >> jak píše MrKos, Odrovice jsou stále svazovka.

MrKos - Profil | St 31.3.2010 21:19:16

Urbo - >> neslyšel jsem o tom že by rameno Odrovice bylo také vyňato... opravdu i tam je cedule?

Malešovičtí to vzali, to je jasný... budou si hospodařit sami a už pár vod mají

retrívr - Profil | St 31.3.2010 20:37:59

takových příkladů je víc, bohužel budou přibývat.Šetři, pak si zachytáš.Neboj, taky mi to není jedno.Jde o dělení revírů, vymýšlení pstruhových vod bez pstruha.Ten Tvuj případ je ale nejhorší.