prosím!! potřebuji radu ohledně krmeni

Ahoj,
tato otázka je tu skoro pořád vím, ale i tak bych chtěl poradit. Chystám se poprvé na ryby ale nevím čím krmit. Díval jsem se na nespočet videí jak to míchali, ale přesně ty materialy, co do toho dávají jsem nenašel. Chtěl bych poradit, ale tím způsobem, že byste mi napsali recept (z věcí co jsou v každé domácnosti k sehnani) nebo směsi už hovove. Předem moc děkuji a jestě jednou se omlouvám . AHoj a at se darí!
ps: jedna se o stojatou vodu (rybník)
Autor diskuse: Taipek - Profil , 31.3.2010 všeobecné - ostatní

usak - Profil | Čt 1.4.2010 15:45:32

Fishtaip >> Taipek - >> nedelal bych z toho zbytecnou vedu, zajdi si do nejblizsi rybarske prodejny, kup si nejakou(treba z tech nize uvedenych, netreba za ne utratit ranec) hotovku, k tomu krabicku cerviku, vedle v potravinach kup plechovku kukurice a hura na ryby!

KOLIBŘIK - Profil | Čt 1.4.2010 15:24:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fishtaip >> Taipek - >> Zdravím.Mlý příteli.Jsi asi zřejmě dost ůpřimný když se nám přiznáš že jadeš poprvé na ryby.Málo kdo totiž kápne božskou a dělá ze sebe chytrolína nebo zkušenou vydru.Proto ti za tvou upřimnost klidně poradím.Ber to ale tak že je to jen čistě můj názor který nikomu nenutím.Základem asi je kdyby jsi se nejdříve seznámil z nástrahama přirozenýma a s těma které jsou vodě nejblizší a nejpřirozenější popřípadě které ty sám můžeš doma připravit.Tím myslím počínaje hnojnákům,různým druhům žížal,bílým červům,rákosníkům.A rostliným,to jsou brambory,kolena,kroupy,kukuřice,hrách,pařený rohlík,kůrky chleba a podobné klasické nástrahy.S těmi se nejdříva seznam.Najdi si mezi nimi svoje Eso.A až to s nimi budeš válet osto šest tak teprve poté vnikni mezi přípravky od renovovaných rybářských firem a začni používat jejich nástrahy,suché směsi na těsta a boilís a pelety.Na klasice poznáš chutě a nálady všech ryb a to poté zůročíš.Čím víc je budeš měnit a kombinovat tím víc budeš rybám rozumět co chtějí a co mají rády.Já to střídám,jedu klasiku ale nebojím se jaké koli novinky.Zkouším a učím se celý svůj rybářský život a jen tak to nevypadá že přestanu.Novinek je stále dost.Proto improvizuj,kupuj podle svého instinktu proto že ani ta nejdraší a nejlepší značka ti ůspěch nezaručí.Odděl si suroviny na zakrmování a přímo na co budeš chytat. Není to žádná sranda ale bude tě to bavit.Bude střídat zklamání ale i velké překvapení.Ryby jsou strašně nevyspitatelné.Přeji ti hodně štěstí v začátcích a spousty krásných zážitků na březích našich zamilovaných revírů.

lungen - Profil | St 31.3.2010 22:02:49

skus methot mix, je to dost učiné krmení i v hladné vode...jestli chceš něco lacinějšího tak kapří granule přidat strouhanku aby to dobře drželo po hromadě. popřípadě si to mužeš ohutit, ja tam někdy přimýchavám melasu, docela dobře mi to funguje. ale mužeš přidat i jiné přícutě.

Boloň - Profil | St 31.3.2010 21:04:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fishtaip >> Taipek - >> ahoj být tebou, tak bych asi volil hotovou směs například Lorpio nebo traper ( záleží kterou rybu by jsi chtěl cíleně chytat, tak podle toho si kup již hotové krmení) Pokud jde tedy o stoják, tak by se dalo předpokládat, že bude po zimě čistá voda, tak bych zvolil ňáké tmavší krmení) Pro zatraktivnění přidej do krmení již tady v diskusi zmińovanou kukuřičku a masňáky. Ještě bych Ti doporučil přidat do suchého krmení kukuřici TTX kterou buď pár hodin před použitím necháš namočenou nebo pár minut před lovem do ni přidej například trochu tekutého posilovače který přidáš do TTX kukuřice a celé to zalij vodou a nechej to pár minut odpočinout,odležet a pak to použij do krmení. Jedná se o to že TTX kukuřice Ti udělá okolo například krmítka mléčný mrak do kterého ryby radi najíždějí, pokud budeš chtít hlavně kapra, tak použij na vnadění hrubší partikl jako je třeba mini pelety 2-3mm+kukuřice+luštěniny+pšenice atd. skrátka aby ti to nežraly menší ryby jako je třeba plotice.( ještě by jsi mohl toto krmení přesát přes síto například 4x4mm dostaneš mezi krmení vice vzduchu, krmení bude takové nadýchané a líp se bude vyplavovat s krmítka. Pokud nemáš ono síto, tak přidej do krmení anglickou vločku a taky to velice dobře funguje ) Rada na závěr víňatek z jednoho rybářského článku:: Není to tak dlouho kdy i já kupoval to nejlepší na trhu s vírou, že "dnes" budou brát ryby jako o život, pokud naházím do vody pár balíčků v hodnotě několik set korun. Naštěstí jsem poměrně rychle pochopil, že i s průměrnou vnadící směsí si mohu výborně zachytat pokud dodržím pár zásad jak krmení správně namíchat. Věřte nebo ne, drahé krmení z vás neudělá toho nejlepšího rybáře. Dobře namíchaná směs je pouze jedna z řady dalších dovedností, které musí dobrý rybář ovládat.
Přeju Ti hodně zdaru u vody ahoj.

http://www.erybarstvi.cz/http-www-erybarstvi-cz-ka​​tegorie-1-1-/timar-ttx-kukurice-800-g

RockDJ - Profil | St 31.3.2010 20:33:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pokud jdeš poprvé a začínáš, tak si nelam hlavu nějakým mícháním. To už je trochu vyšší level a chce to víc zkušenosti. Moje přítelkyně letos taky začíná a vůbec jí nebudu blbnout hlavu smesicema pro zaručený úspech :)
Kup nějakou hotovku, pokud se bude zdát že málo drží pohromadě (což myslím nebude problém) přidej strouhanku a je to.
Ze zkušenosti doporučím krmení Lorpio nebo Trapper. Koupil jsem to letos po tříkilových pytlích a hotovo. Myslím že stejně jako má polovice budeš mít u vody dost starostí sám se sebou a vším co s chytáním souvisí a nebude moc čas na to řešit složení krmné směsi. Stejně jako chlapi dole doporučím živou sločku tzn, masňáky, nastříhané žížaly nebo patentky. Pokud koupíš neutrální směs bez příchuti můžeš přidat melasu, maggi,perníkové koření, česnek nebo třeba Trapper prodává myslím kolem 30-40ti kaček práškové aroma... s tím si vyhraješ až do aleluja ;)
Drž se zlom prut ;)

TWIN 69 - Profil | St 31.3.2010 20:31:31

Fishtaip >> Taipek - >> používám feedrovou směs od CDB.Do toho přimíchám strouhanku,sušené mléko,praženou řepku a pražené konopí.Zřejmě to funguje.Dvakrát u vody,dva kapři.není to špatný rozjezd sezony.

mabode - Profil | St 31.3.2010 20:22:36

Fishtaip >> Taipek - >> jak píše Salamanterus,ten timár je za dobrý peníze a je už s drobez hrubšíma částečkama partiklu atd..můžes doplnit třeba nastříhanejma žižalama naebo tak..

Salamanterus - Profil | St 31.3.2010 18:41:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dobré jsou vnadící směsi Timár, najdeš tam jakj partiklové částečky jako např konopí, tak i posilovače ale i samotné směsi, ttxka a podobně. WWW adresa je tato: http://www.rybarsky-katalog.cz/timar.html je to maďarské kvalitní krmení a funguje. Můžeš to namíchat dle Milana Tychlera v jeho lovu ostroretek, já však doporučuji kombinaci vlastních složek a to nějak takto: Základ je 500 g strouhanky a 500 g směsi 100 gramů halibut peletek, 1 krabička kukuřice Bonduelle , 50g cukru 10g soli, perníkové koření a červy. Je možno přidat i kalící hlínu a více druhů krmítkových směsí, ale toto by mělo stačit. Chytej na krmítko a vlasec si zaklipuj a házej na stejné místo, nebo si tam nahaž 5 mandarinkových koulí a každých 30 minut hoď další nebo to prohazuj ve stejném intervalu peletkami hrstí. Jedeš li na delší výpravu vnaď do široka a postupně to házej jen na jedno místo a ryby přijdou. Kdybys mi napsal přesně jakou rybu chceš ulovit, na co chytáš, velikost té ryby hloubka a velikost revíru poradím ti víc- můžeš psát i soukromé zprávy ale odpovím ti tady.

Anýzový dědek - Profil | St 31.3.2010 18:02:49

Taipek: Oprava- koukni mi do karty a klikni na odkaz blog (anyz.mrk.cz). A precti si clanek Jednoducha universalni navnada.

Anýzový dědek - Profil | St 31.3.2010 17:45:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taipek: Pokud to nechces na zavody, tak zkus kouknout sem (http://anyz.mrk.cz/) clanek Jednoducha universalni navnada.

WhatWouldGeezesCatch - Profil | St 31.3.2010 17:41:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fishtaip >> Taipek - >> zaruceny recept: kukuricny srot (trochu spareny) + strouhanka + med + bonduelka + (mozes skusit aj pernikove korenie). Vacsinou na konci pridavas vodu + struhanku aby to bolo akurat lepive, chytat mozes na kukuricu

GRUPA - Profil | St 31.3.2010 17:35:00

milo-základní směs, troška strouhanky, masňáky, voda


hodně zdaru

Fishing Team Romeo - Profil | St 31.3.2010 17:20:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nesmíš všechny reklamy brát tak vážně... procentuelní účinnost komentovat nebudu stejně jako procentuelní "vysávání" rybářovi peněženky! Když si pročteš jakékoliv příspěvky o krmení, o nástrahách a návnadách, zjistíš že skutečně existují věci, na které z 99,99999% žádný rybář nenapsal nic negativního. Takže začnu kukuřicí (myslím nejosvědčenější věc z osvědčených), dobře spařená řepka, cizrna, rohlik, chleba-jakékoliv pečivo, šroty- ČOZ a Prestarter (totální pecka), těstoviny, jakékoliv obiloviny. Vždyť to není příteli tak složité. Vylepšeníím je pouze přidání třeba rybí moučky, nebo nějaké posilovače (třeba kukuřičného). Na závěr jim na dno polož pár kuliček, něco pelet a to by v tom byl "čert", že by jsi si nezachytal. Mnoho úspěchů...Romeo

gablik - Profil | St 31.3.2010 17:19:01

Kup si třeba v supermarketu já to kupuju v bille strouhanku,kukuričný šrot,med,prášek do perníku a kukuřici.všechno to smíchej a máš to.

seredan - Profil | St 31.3.2010 17:15:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

do rozmočeneho stareho chkleba pridaj 1 alebo 2 sáčky tohoto instantného nápoja http://ke.potraviny.eu/nealkoholicke-napoje/napoje​-v-prasku/napoj-instantni-bez-cukru-jahoda-bolero-ph-tr​ade-1ks-8g.html , dobre premiešaj a pridaj kukuričny šrot alebo zmesku. možeš pridat cesnak alebo saček mletého čierneho korenia.

Rytíř - Profil | St 31.3.2010 17:03:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fishtaip >> Taipek - >> krmeni na chytani s krmitkem dělam tak,že si namočim stary chleb,nebo rohliky touž je jedno,vždycky se něco doma najde,jinak ja si přes zimu střadam zbytky pečiva ktere necham uschnout a pak mam do začatku sezony dost lacineho zakladu do krmeni.No až se ti pečivo nasakne vodou,ai tak po hodině,tak ho pěkně rukama rozmačkej a přidej kachni,nebo kruti,brojleři granule,to už je jedno a promichej a nech zase granule pěkně rozmočit a pak propracuj rukama v krmeni.Dělam to už takhle dlouho a na běžne chytani s krmitkem,naprosto dostačujici a hlavně za par kaček.Granule koupiš ve většině prodejen ZZN,nebo s krmivy.

fofo - Profil | St 31.3.2010 16:53:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kup si hotovou směs v každém rybářství-Lorpio,Zaneta,apod a máš vystaráno.
Pokud si to chceš míchat doma,tak si zajdi do krmiv pro hospodářská zvířata a nakup si po kilech šroty-kukuřičné,pšeničné atd,dále nějaký moučky-pro výkrm telat,,granule,řepku,konopné semínko,lněné semínko atd atd.
Když jim tam povíš,že to potřebuješ na ryby,tak ti i poradí-určitě to tam už nějaký rybář před tebou kupoval.
Doma si pak připrav suchou směs o různých poměrech daných ingrediencí,kterou pak můžeš doplňovat o další složky-puding,sušené mlíko,různé druhy polévkových koření (bacha na sůl),perníkové koření,sirupy,vonné potravinářské esence ..........
Je toho dost co se dá použít