Už jste někdo letos zkoušel "Záplavy" u Kamenných Žehrovic?

Chtěl bych se Vás zeptat, jestli jste už někdo letos zkoušel chytat na "Záplavách" u Kamenných Žehrovic nebo někde v okolí? Nevím, jestli je stále zamrzlý nebo už to jde....rád bych tam na víkend,

předem moc díky za info, s pozdravem a úspěšnou sezónu,

P.
Autor diskuse: ppoolie - Profil , 18.3.2010 kaprařina - revíry, cestování

chesper - Profil | Čt 18.3.2010 21:34:59

zamrznuto

Turňa - Profil | Čt 18.3.2010 14:39:40

Tak jen doplním a upřesním, neb jsem místní: Záplavy jsou sice důlní propadlina nicméně velmi mělká, v současné době s průměrnou hloubkou 1.5 vody a s průměrnou hloubkou bahna 2 metry /měřeno vloni odbornou firmou/ u vtoku až 5 m, ale naštěstí jsou i místa, kde je jen písek. Největší hloubka je u loděnice plachtnic na straně u Srbů. Pokud jde o osádku ryb, převládá cejnek malý, následuje sumec, sumec a sumec. Po nasazení vydrží kapr ve vodě cca 14 dní, poté je vyloven spoustou "nejen" místních důchodců. Z hlediska dalších dravých ryb je zapotřebí zmínit candáta, kterého se v sezóně 2008 ulovilo více než 1 tuna (tady je faktem, že úspěšný je vždy každý třetí rok), pokud jde o štiku, je tu jen ta co se nasadí, většinou je však zmasena přemnoženým sumcem. Pokud chcete bližší informace k revíru, pak adresa http://www.rybarikladno.cz/cz.
Petrův.

ppoolie - Profil | Čt 18.3.2010 14:05:19

KOLIBŘIK >> Rovněž děkuji za parádní zápis, abych řekl pravdu jezdil jsem tam jako kluk s tátou, který mě tam učil chytat, nezapomenu na příjezdy ve 4,00 ráno k vodě...vždycky to tam pro mě mělo a stále má hodně nostalgický podtón....poslední dobou je tam ale velké množství malých cejnů a s kaprem se mi tam moc nedařilo, přesto neodolám tam vždycky párkrát za rok zajet. Z tohoto důvodu jsem se právě chtěl zeptat, jak to tam vypadá s ledem, rád bych tam zahájil svojí letošní sezónu, je zvláštní jak se člověk k určitým místům rád vrací i přes skutečnost, že jinde se mu chytá líp....ale i letos vítězí přesvědčení, že jinde než na Záplavách se zkrátka začít nedá. Takže ještě jednou díky.

KOLIBŘIK - Profil | Čt 18.3.2010 12:29:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ppoolie - >> Zdravím.Kamenné Žehrovice neboli Záplavy.Kdysi jeden z nejatraktivnějších revírů jak v okolí Kladna ale i ve středních Čechách.Já jsem se sním seznámil jako kluk hned po vojně,tak že se psal rok 1980.Těch mimopstruhových revírů kde se dal chytnout velký kapr až zastak moc nebylo navíc to bylo poměrně kousek od Prahy.Jezdil jsem tam autobusem do Nového Strašecí a nebo z druhé strany vlakem .Každopádně kdysi voda exelentní.Byly tam i velcí líni a pěkný štiky.Jelikož to je zatopená důlní propadlina byl tento revír neslovytelný a proto tam byly místa a kdo je znal neprzradil kde byly kapři i desetikilový a to na tu dobu byl kapitální ůlovek.My jsme s klukama chodili na místo kterému se říkalo pod navigací to jsou elektrické dráty který přetínají tento revír.Upozornuji však nato že toto místo bylo pernamentně celoročně vybydleno místními důchodci a podle mě i těžkými masaři a komunisty.Jenže mi byly mladý a nebyl pro nás na tohle místo přijet třeba i v jednu ráno a místní vydry vykouřit.Po nějakých letech už jim nic jiného nezbývalo nežli nás ignorovat.Ale oni měli štěstí že tam mohli být téměř každý den.My zase výhodu že se na takovýhle revýr nejezdí v sobotu ani nedeli ale poze ve všední den a to ráno kdy Kladenské železárny měli pracovní povinnosti.Nezapomenu jak jsem pod tou navygací chytnul asi devítikilovýho kapra na vykrajovaný brambůrek a po vylovení jsem ho pustil.Místní důchodci mě od té doby přestali zdravit a ukazovali si na čelo když mě viděli.Tak že revír to byl vážně ůžasný v poměrně i krásné krajině kde se dalo slušně chytat všemi způsoby.A osádka ryb rozmanítá.Já jsem si později přesídlil na revíry Jižních Čech tak že momentálně nevím ůplně přesně jaká je situace.Přesto děkuji za promne vzpomínkovou otázku.Rád jsem si přípoměl jednu mou oblíbenou vodu.

Turňa - Profil | Čt 18.3.2010 9:39:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ppoolie - >> Ani tam nechoď, bude to ještě nejméně 14 dní zamrzlé, síla ledu cca 10 cm.