Švédsko - povolenka, kde a jak?

Zdravím všechny. Chystám se služebně do Švédska, město Fredriksdal. Díval jsem se, že jsou tam v okolí nějaká jezera. Neví někdo náhodou, kde a za jakých podmínek se dá sehnat povolenka právě na tyto jezera?
Děkuju všem!
Autor diskuse: pedruna - Profil , 24.2.2010 všeobecné - revíry, cestování

pedruna - Profil | Po 1.3.2010 7:11:27

Děkuji všem za odpovědi! Začínám přemýšlet o tom, že bych si koupil roční, rpotože tam pojedu 2x na měsíc, tak to se mi nevyplatí, kupovat si na každý den zvlášť.........
Ale každopádně moc děkuju za cenné informace!

strejka - Profil | Čt 25.2.2010 14:23:03

povolenku zpravidla koupíš na nejbližší benzínce, nebude-li tam, zkusil bych blízký krámek či tak něco, některé komerční revíry mají budlíky s povolenkami přímo u vody, ale je to spíš ojedinělé, místy se dá narazit i na kaslík, kde si vezmeš povolenku a zaplatíš, anglicky se domluvíš prakticky s každým, ceny za nekomerční jezera se pohybují kolem 20-50 SEK/den, ale třeba i 50/týden či 100/rok, nic k řešení, komerční klidně i 500/den, takže záleží, co chceš chytat, jestli štiky a okouny, které nikdo nevysazuje, ale bývá jich dost, nebo vysazované duháky, nejdřív si ty jezera obšlápni, jestli jsou vůbec chytatelná, xkrát jsem tam narazil na dle mapy krásnou vodu, ale obklopenou pralesem a zatopenou rákosovou mělčinou, že se tam prostě nedalo vůbec chytat, při nákupu povolenky bych se zkusil optat na možnost půjčení pramičky, není to úplně obvyklé, ale když je k mání, je k nezaplacení, kotvu si přivez svoji, nebo se ve větru uvesluješ :-)

honzauta - Profil | Čt 25.2.2010 14:08:58

Ještě k ceně, záleží na atraktivnosti revíru, já jezdím na chatu u soustavy jezer o rozloze 5000ha, povolenka stojí 100SEK na rok, je to rodinná povolenka, může chytat i žena i děti.

honzauta - Profil | Čt 25.2.2010 12:40:52

Ve Švédsku není problém koupit povolenku, obvykle je u vod cedule s informace o rozloze, druzích ryb, lovné metody, míry a vždy adresy a telefony, kde se dá koupit povolenka. Obvykle to bývá prodejna sportovních potřeb, informační centrum, ve vesnicích prodejny potravin, případně i na soukromích adresách.
Stačí se zeptat, kdy se dá koupit FISKE KORT.

Kosák - Profil | St 24.2.2010 13:25:22

Pedruna >> pedruna >> A ještě Ti můžu poradit aby ses obrátil na rybáře s nickem: medvěd, ten to zná ve Švédsku moc dobře, a také jsem od něj sosal informace...

solich76 - Profil | St 24.2.2010 13:17:24

Pedruna >> pedruna >> ahoj jestli odebíráš Rybářství tak pohledej tam. Myslím že tam je i článek právě o ŠVÉDSKU byl. Ale bycha nezapomeň že severské státy jsou nejdražší. Podívám se po tom a když tak ti tu ještě pisnu. Vydrž :-)))

Kosák - Profil | St 24.2.2010 13:12:26

Pedruna >> pedruna >> Ahoj, zdravím Tě... Nikdy jsem ve Švédsku ještě nedbyl, letos se chystám také poprvé... Ale mám informace od kamarádů a známých, že povolenky se tam dají koupit skoro na každém rohu... To znamená, třeba v kempech co jsou u jezer, v obchodech s ryb. potřebama ale třeba i jen u silnice nebo v benzínkách...